Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning.


Uppgifter från skilda slag anger att USA fortsätter att hjälpa även antidemokratiska, antifeministiska terroristorganisation, religiöst extrema och intoleranta som IS (ISIS) och al-Nusra i Syrien. Trump har visserligen länge talat om vikten att bekämpa IS, men han är nog inte världens mest trovärdiga person. Och fakta visar att USA hela tiden stött terroristorganisationer samtidigt som man under senare år bedrivit en sparsam flyginsats mot ISIS, som är långt mindre än den ryska insatsen. Det är nog inte Trump som bestämmer utan den djupa, icke valda, djupa staten.

* Jag återpublicerar nu här en artikel som första gången publicerats 11/10 2017, då den fortfarande är aktuell, eller hur?

I en tidigare artikel USA hjälper ännu terroristerna i ISIS och bekämpar ryska styrkor i Syrienkunde jag med uppgifter från bl.a. en fransk analytiker, från Tysklands största dagstidning Sûddeutsche Zeitung, från Syriens utrikesminister, från källor i Ryssland, från en kongressledamot i USA, samt från uttalanden av bl.a. presidenterna Obama och Trump samt förre vicepresidenten Biden påvisa stöd för bedömningen att:

I. Amerikanska militärflygplan transporterar regelbundet ISIS-terrorister från stridszoner till säkra områden.
II. USA har bedrivit flygangrepp samt haft specialstyrkor i aktivitet på syrisk jord sedan 2014, utan några tillstånd från den syriska regeringen eller FN-mandat.

III. Rysslands försvarsdepartement har släppte flygbilder som visar ”ett stort antal amerikanska Hummer-fordon” som går fram via den av IS kontrollerade vänstra stranden av Eufratfloden i Syrien, 8-12 september utan att attackeras av ISIS. Stephen Lendman; Almasdarnews
al-NusraDe som kunde vara nöjda (al-Nusra)
IV. USA har attackerat syriska och ryska trupper i Syrien.

V. Uppgifter (ej bevis) finns på att USA transporterar IS-befälhavare i Syrien?
VI. Omfattande långvarig utbildning och beväpning av bl.a. CIA har skett av rebeller i Syrien, till gagn för IS.
VII. USA sänder vapen för 500 miljoner dollar till rebeller i Syrien enligt en aktuell artikel i Süddeutsche Zeitung. En betydande del av sådana vapensändningar brukar hamna hos terroristorganisaioner, inklusive IS.Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!

Men USA:s aktuella vapenstöd till allierade grupper i Syrien är större, och Pentagon försöker dölja det.

Tyler Durden på Zerohedge skriver att enligt en ”Bombnedslagsrapport” från The Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) and the Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) finns bevis för att Pentagon deltar i leverans av vapen för upp till 2,2 miljarder dollar vapen till partners i Syrien och samtidigt manipulerar uppgifterna, förmodligen för att dölja USA:s engagemang. (OCCRP/BIRN-rapporten). Zerohedge: Rapport: Bombnedslag – Pentagon förfalskar uppgifter om vapentransporter

USA:s försvarsdepartement har budgeterat 584 miljoner dollar specifikt för denna syriska operation för budgetåren 2017 och 2018 och har öronmärkt ytterligare 900 miljoner dollar för utgifter för sovjetisk ammunition mellan fram till 2022, dvs. sammanlagt, 2,2 miljarder dollar. Foreign Policy ,
Balkan Insight och The American Conservative

Men kanske mer chockerande är att Pentagon-leverantörerna har kopplingar till kända brottsliga nätverk, även från FP:
Enligt rapporten har många av vapenleverantörerna – främst i Östeuropa men också i de tidigare sovjetrepublikerna, inklusive Kazakstan, Georgien och Ukraina – kopplingar till organiserad brottslighet i hela Östeuropa.
 
En av författarna till OCCRP / BIRN-rapporten, Ivan Angelovski, berättade för Foreign Policy att ”Pentagonen tar bort eventuella bevis i sina upphandlingsregister att vapen faktiskt kommer till den syriska ”oppositionen.” Destinationerna för vapnen har avlägsnats från originalhandlingar”.
Syrien Zerohedge 171002

Det faktum att Foreign Policy (FP) som är den främsta etablerade nationella säkerhetspublikationen i världen skulle erkänna att Pentagons vapenupphandlingsprogram för Syrien är knutet till östeuropeisk organiserad brottslighet är av enormt betydande. Bevisen är helt enkelt så överväldigande att även FP – som stött interventionen i Syrien – inte kan förneka det.

Kartan från BIRN-rapporten, visar att vapen från CIA gick direkt till Idlibprovinsen (nordvästra delen i grön) och till Golans gränsområde (söder). Båda dessa områden var och är ockuperade av al-Qaida. I Idlib har analytiker bekräftat genocidisk rensning av religiösa minoriteter som utförs av al-Qaida med CIA-vapen.
Syrien 171002 - Bild 2

Detta bekräftar uppgifterna i Trud, Bulgariens största dagstidning från den bulgariska journalisten Dilyana Gaytandzhieva, som avskedades efter att ha avslöjat samma Pentagon-vapennät som är föremål för OCCRP/BIRN-utredningen. Den artikeln bygger bland annat på hemligstämplad korrespondens mellan Bulgariens UD och Azerbajdzjans ambassad. Bulgarien är medlem i Nato och Azerbajdzjan har sedan mitten av 1990-talet ett nära samarbete med både Nato och USA. Nato-länder har exporterat vapen till terroristerna i Syrien. Vilka umgås Hultqvist & Co med?. Se även Zerohedge 15/9 (annan artikel)

Dilyana Gaytandzhieva berättar om hur en rad stater och privata vapenföretag använt det statliga azerbajdzjanska flygbolaget Silk Way Airlines för att frakta vapen till Syrien och till andra konflikthärdar som Irak, Afghanistan och Republiken Kongo.
Syrien Silkway 170914
Enligt internationella flygregler är det förbjudet att frakta militär utrustning i civila plan. För att möjliggöra transporterna har därför Azerbajdzjans UD i samarbete med de inblandade staterna stämplat Silk Way Airlines flygningar som diplomatflyg. Bolaget har under de senaste tre åren gjort minst 350 diplomatflygningar med hundratals ton vapen i lasten.

Dilyana Gaytandzhieva visar hur företag i USA tilldelats statliga kontrakt på totalt en miljard dollar för att köpa upp gamla vapen från Bulgarien och andra östeuropeiska stater för att sedan frakta dem vidare. Det är vapen som inte används av USA:s armé eller dess allierade i Mellanöstern, varför det är uppenbart att mottagaren är en tredje part.
Vapnen har fraktats med diplomatflyg som mellanlandat och lastat av i länder som Turkiet, Saudiarabien och Israel. Förutom i Syrien har vapen som fraktats av Silk Way Airlines hittats i irakiska Mosul i lager som tidigare kontrollerats av ISIS.

Avslöjandet att USA tillsammans med en rad EU- och Natomedlemmar ägnat sig åt illegala transporter av vapen som hamnat i händerna på terrorister borde ha väckt starka reaktioner. Det är en verksamhet som bidragit till krig och terror, vilket i sin tur drivit miljontals människor på flykt. Men reaktionerna har uteblivit.

Dilyana Gaytandzhieva kallades till förhör av den bulgariska nationella säkerhetstjänsten. Hon fick inte en enda fråga om den skandal hon avslöjat men säkerhetstjänsten ville veta var vem som lämnat ut dokumenten om diplomatflygningarna till henne.
Två timmar efter förhöret fick hon sparken från Trud. Kan det tolkas på annat sätt än att de inblandade vill tysta ner historien?

Redan i mars 2013 skrev tidningen New York Times om hur USA:s underrättelsetjänst CIA i samarbete med Saudiarabien, Qatar, Turkiet och Jordanien flög in mestadels kroatiska vapen till väpnade grupper i Syrien.

Läs vidare i några artiklar om Syrien.
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
Vad gör egentligen ”Läkare utan gränser” i Syrien?
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Vanställd information om fredsorganisationen SWEDHR där jag är med
Chefen för Israels säkerhetstjänst bekräftar Israels stöd till ISIS och al-Nusra
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Stora brister i SvT:s rapportering om Syrien
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Nya provokationer planeras av terrorister i Syrien
Intervju med Syriens president al-Assad
Nytt brott mot FN-stadgan. USA attackerar Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
USA trappar upp det brutala angreppskriget mot Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , krig


10 svar till “Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning.”

 1. Så har Syrien blivit slagfält mellan Ryssland och USA, men Ryssland har intervenerat i en helt annan skala sen femtiotalet.

  I praktiken medger koranen att man ljuger för otrogna, det är en smal sak för islamister att säga en sak och göra en annan. USA´s första krigsteknik är en väska med pengar, man erbjuder fiendens nyckelpersoner pengar för att försvinna. Den tekniken har en självklar baksida, nyckelpersonen tar bara betalt men gör sen vad han vill. När den förment liberala oppositionen plötsligt smalt undan och gick upp i islamister, bör man kanske kunna tänka sig flera möjligheter; 1) deras liberalism saknade västerländsk barlast, 2) de kunde välja på att ansluta sig eller dö.

  För oss, vars skärgård och luftrum också ses som framtida krigsskådeplats, finns en helt annan tolkning att göra. Syrien åskådliggör mångkulturens alla fördelar, och det är kunskapen vi ska ta med oss hem. Det vore förstås bra om vi hade ett försvar, men det har våra politiker unisont lagt ner, de har varit överens om svältkuren sen 1970. Eftersom mångkultur är lågintensivt inbördeskrig var det kanske lika bra? I framtiden måste vi alla vara beväpnade, givetvis i konflikt med statens regelverk. Det har inget med undersåtarnas liv att göra, det tjänar som nomenklaturans dimridåer. I praktiken har de företagsammaste redan beväpnat sig.

 2. Tack för att du gör stort jobb med att för ut denna rapporteringen på svenska.
  Se även den nya sammanställningen från syriska armén med omfattande unik dokumentation från fynd på slagfältet om det amerikanska vapenleveranserna till terroristerna:
  http://sana.sy/en/?p=115452

 3. […] ”Uppgifter från skilda slag anger att USA fortsätter att hjälpa även antidemokratiska, antifeministiska terroristorganisation, religiöst extrema och intoleranta som IS (ISIS) och al-Nusra i Syrien. Trump har visserligen länge talat om vikten att bekämpa IS, men han är nog inte världens mest trovärdiga person. Och fakta visar att USA hela tiden stött terroristorganisationer samtidigt som man under senare år bedrivit en sparsam flyginsats mot ISIS, som är långt mindre än den ryska insatsen. Det är nog inte Trump som bestämmer utan den djupa, icke valda, djupa staten.” […]

 4. Det är självkart att nationalstater ligger bakom Islamiska Staten?

  Jag kan inte handla en snickers utan att underrättelsetjänster kan veta var och när jag gjorde det. Men vi skall tro att en terrorgrupp kan underhålla en armé på som mest 200 000 man med förnödenheter, vapen och amunition utan att en bank och därmed en nationalstat varit inblandad? Hur gör man affärer i miljardklassen, skall vi tro att lastbilschaffisarna som körde stulen olja med mera körde runt med bärkassar fulla med kontanter? Det finns dessutom en liten siffra på alla sedlar, så det hade varit lätt att spåra upp de som gjort affärer med terrorister även om det varit lastbilslass med kontanter som hade understött IS, men vi vet att detta inte är annat än statligt sanktionerade terrorister eftersom inte ett enda bankkontor fått sin dörr insparkat och sina tillgångar fruset.

  Varenda terrorist som slagit till i Europa har varit kända av underrättelsetjänster sedan tidigare, varenda en.

 5. Dessa uppgifter stämmer nog ganska bra. En bekant till mig åtog sig det smutsiga, men välbetalda, jobbet att träna och utbilda dessa “moderata rebeller” (ISIS och Al Nusra). Det stämmer nog också att Trump vill stoppa stödet till islamisterna men kan inget göra för Obama placerade ut sitt folk där han behövde dem innan hans tid i Vita Huset var över (precis som socialdemokraterna har placerat ut siitt folk i Sveriges alla myndigheter). Kan också tillägga att Turkiet utbildar och utrustar (till och med med turkiska uniformer) Azerbadjans armé, så det är väl snart på gång ett litet folkmord i Armenien igen.

 6. […] Omfattande långvarig utbildning och beväpning av bl.a. CIA har skett av rebeller i Syrien, till gagn för IS. USA sänder vapen för 500 miljoner dollar till rebeller i Syrien enligt en aktuell artikel i Süddeutsche Zeitung. En betydande del av sådana vapensändningar brukar hamna hos terroristorganisaioner, inklusive IS.Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien! Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning […]