Vem orsakade gasattacken i Syrien?


Denna artikel är av den kände analytikern och undersökande journalisten Rick Sterling är en av de bästa jag läst om ”gasattacken” och om SyrienUtvidgningen av kriget i Syrien och behovet av internationell lag

Den 4:de april kl 16 kom nyheten om en attack med ’kemiska vapen’ attack i Syrien. Västerländska medier och regeringar skyllde snabbt på den syriska regeringen. Lika snabbt påminde neokonservativa som senator John McCain om krisen 2013 då president Obama slutligen beslutade att inte attackera Syrien. Israels premiärminister Netanyahu twittrade att det är dags för det internationella samfundet att ”fullgöra sina skyldigheter från 2013.”
Syrien gas Steigan II 170406 white-helmets-no-fly
På tisdag 4 april kom rapporter om barn och andra civila dödades av kemisk förgiftning i staden Khan Sheikhoun, Syrien. Det fanns motstridiga rapporter, en del säger att de luktade gas; andra hävdar det orsakats omedelbar död som av luktfri sarin.
Onsdagen den 5 april beskyllde President Trump sden syriska regeringen trots motstridiga rapporter och motstridig information och anklagelser. Han sa, ”Gårdagens kemiska angrepp i Syrien [var] mot oskyldiga människor, inklusive kvinnor, små barn och även vackra små spädbarn. Deras död var en förolämpning mot mänskligheten. Dessa avskyvärda åtgärder av Assad regimen kan inte tolereras … min inställning till Syrien och Assad har förändrats väldigt mycket.”

Torsdagen den 6 april beställde Trump en ’riktad militär attack’ mot Syrien med drygt 50 Tomahawk-missiler mot en primär syrisk flygbas nära Homs. Denna bas används för att stödja kampen med ISIS i östra Syrien och Nusra/al-Qaida i Idlib provinsen.
Som jag kommer att visa nedan, är det troligt dödsfallen i Khan Sheikhoun orsakades av en väpnad opposition fraktion, inte den syriska regeringen. Målet var just vad som hände: en mediafirestorm som leder till direkta amerikanska aggression mot Syrien.
Vad som hände och hur?
isis-dodar-islamic-state-henrettelse
Grundläggande fakta är:

– Den 22 mars intogs den regeringskontrollerade staden Khattab av militanta. Några civila kidnappades och fördes till den närbelägna oppositionskontrollerade staden Khan Sheikhoun. Almasdranews

– Den 4 april dog upp till 80 personer, däribland många barn, i Khan Sheikhoun. Några visade tecken på kemisk förgiftning. Fotografier, videor, analyser och andra källor dokumenteras på ”En närmare titt på Syrien” (A Closer Look At Syria”). A closer look at Syria

– en av de filmerna visar en Dr. Shajul Islam som är född och uppvuxen i Storbritannien. Han fick sin läkarlegitimation under 2012 men hans licens indrogs tillfälligt på grund av rapporter att han var inblandad i kidnappningen i Syrien av journalisten John Cantlie.

– Många av de videoscenerna visar ett område i ett kalkbrott med uppenbara grottor och lagerlokaler. Det finns lastbilar med kroppar utspridda på marken i detta halvindustriella område. Andra videor visar scener i medicinsk klinik.

– Fotografier visar personer med ”Vita Hjälmar” som hanterar kroppar utan handskar, vilket är mycket märkligt om de dog eller höll på att dö av kemisk gift.
Vem är skyldig?
Det finns tre teorier om vad som hände:
1) Väst-regeringars berättelse är att den syriska ”regimen” är ansvarig. De avfyrade olagliga kemiska vapen i staden, och dödar främst oskyldiga civila och många barn.
2) Den syriska armén erkänner flyganfall, men förnekar användning av kemiska vapen. Detta område var basen för militanters attacker mot regeringsområden i Hama-provinsen under de föregående veckorna. Det ryska försvarsdepartementet säger att militanter hade en vapen-fabrik inklusive kemiska vapen-ingredienser och som kan ha träffats och orsakat dödsfall av kemiska vapen.
– En tredje teori är de kidnappade civila från Khattab dödades eller förgiftades av militanterna som del av en iscensatt händelse.

Bevis som pekar på de rebellerna/militanta/terroristerna

(f.d. al-Nusra som dominerar i området är terroristorganisation enligt bl.a. FN).
white-helmets-al-qaidaWhite Helmets och al-Nusra
Om man tittar på fakta, historia och övergripande omständigheter är det mycket mer troligt den väpnade oppositionen är ansvarig för detta evenemang. Här är varför:
(1) händelsen och publiciteten hjälper oppositionen och skadar regeringen.
Brottsundersökningar brukar börja med frågan: Vem har ett motiv? I det här fallet är det påfallande tydligt att den väpnade oppositionen och deras supportrar drar nytta av denna händelse. De har använt historien för att ytterligare demonisera Assad och Syriens regering och åter bett USA och ”världen” att ingripa.
Den syriska regeringen gör stadiga framsteg i många delar av landet. De har ingen anledning att använda kemiska vapen; de har all anledning att inte använda kemiska vapen. De vet mycket väl att den väpnade oppositionen har omedelbar tillgång till stora medierna.
Anklagelser om att den syriska regeringen avsiktligt attackerar civila motsägs av deras politik och åtgärder. Som framgår i december i Aleppo, är civila välkomna från oppositions områden till regeringskontrollerade områden. Även syriska militanta välkomnas efter att de undertecknat ett avtal om att lägga ned vapnen.

Det är också relevant att överväga tidsförhållanden. Det finns ett mönster av sensationella händelser till hjälp för aktioner av den väpnade oppositionen samtidigt med viktiga internationella möten. I detta fall inträffade händelserna i Khan Sheikhoun dagen innan en viktig konferens om Syrien i Bryssel. Konferensen med titeln ”Stöd framtiden för Syrien och regionen” har på ett effektivt sätt kommit på sidospår med nyheterna om attacken med kemiska vapen och påståenden om den syriska regeringens skuld.

(2) Extremister var ansvariga för attacken i augusti 2013 med kemiska vapen i Damaskus.
gasattacker-i-syrien
Västerländska anhängare av den väpnade oppositionen var snabba med att beskylla den syriska regeringen för angreppet i Ghouta den 21 augusti 2013 med kemiska vapen. Senare undersökningar av de mest trovärdiga undersökande journalisterna och forskarna konstaterade att den syriska regeringen nog inte var ansvarig. Seymour Hersh och Robert Parry konkluderade att attacken troligen utfördes av militanta med stöd från Turkiet. Den djupgående undersökning med titeln WhoGhouta drog slutsatsen ”Det enda rimliga scenariot som passar bevisen är en attack av oppositionen.”WhoGouta En studie av det högt anseende universitetet MIT (Massachusetts Institute of Technology) drog efter en trajectory-analys (analys av projektilbanor) slutsatsen att missilen inte kunde ha avfyrats från statligt territorium och varnade för att ”Felaktiga underrättelseuppgifter kunde ha lett till en omotiverad amerikansk militär aktion.”

Hur allmänheten har missletts om Syrien.


Väpnade oppositionsgrupper har en historia av arrangera incidenter
Från början har den syriska konflikten handlat om ett informationskrig. Hillary Clinton skröt om ”utbildning av mer än tusen aktivister, studenter och oberoende journalister.” I december 2012 kidnappades NBC-journalisten Richard Engel och misshandlades av ”Shabiha” anhängare till den syriska regeringen. Engel och hans filmteam ”befriades” av Fria syriska arméns rebeller efter en eldstrid med kidnappare som stödde Assad enligt uppgift. I själva verket var hela episoden från kidnappning till undsättning en bluff konstruerad för att demonisera Assads anhängare och förhärliga ”rebellerna”. Den sanna historien framkom åratals senare efter det att de faktiska händelserna läckte. När detta skulle offentliggöras, erkände Engel slutligen sanningen.
Hillary Clinton III
(4) Anhängare av den väpnade oppositionen har en historik i att hitta på berättelser som demoniserar den syriska regeringen.
I februari 2014 meddelades att en avhoppad syrisk militär fotograf, som var anonym men hade kodnamnet ”Caesar”, hade 55 tusen bilder som visar tortyr och mord på 11 000 oskyldiga syriska civila. Denna nyhet fick sensationellt uppmärksamhet i media med levande intervjuer på CNN och mycket uppmärksammad täckning i hela västvärlden. Media förlitade sig på uppgifter från rättsliga åklagare som ”kontrollerade” berättelsen och producerade en ”Caesar Report”. Denna släpptes dagen innan Genève-förhandlingar. Det störde effektivt samtalen och underlättade för ”rebeller” att vägra att förhandla och lämna mötet. I själva verket hade ”verifiering” och rapporten beställts av regeringen i Qatar, som var en viktig finansiär för den väpnade oppositionen. Sedan dess har det upptäckts att nästan hälften av de 55 000 bilderna visar motsatsen till vad hävdades. De visar döda syriska soldater och offer för explosioner och INTE torterade civila. Det är bara ett av resultaten som bekräftar bedrägeriet i denna sensationella historia. En kortfattad avslöja om ”Caesar” finns här. Caesar-rapporten

Historikern och journalisten Stephen Kinzer har sagt: ”Rapporteringen av kriget i Syrien kommer bli ihågkommen som en av de mest skamliga episoderna i historien om den amerikanska pressen.”Boston Globe Här är några exempel som visar bias, halvsanningar och direkt falska påståenden om händelserna på Khan Sheikhoun:
– PBS Newshour har normalt två gäster som tillfrågas av värden. Problemet är att deras gäster konsekvent delar samma grundläggande synpunkter. Den 4 april var en gäst från det av Soros finansierade Physicians for Human Rights. Hon hävdade: ”Vi vet att Sarin har använts tidigare av Assad regimen.” I själva verket har det inte bekräftats av någon trovärdig organisation. Tvärtom, de mest grundliga utredningarna pekar på att sarin har använts av den väpnade oppositionen och inte av den syriska regeringen. Den andra gästen var Andrew Tabler från neokonservativa Israel-anknutna ”Washington Institute”. Hans ledare från förra hösten klargör vad han vill ”Argumenten för (äntligen) bomba Assad” Diskussionen om Syrien på PBS Newshour är genomgående partisk.
Donald Trump IV
The New York Times specialartikel den 4 april var ”Värsta kemiska angreppet i åratal i Syrien; USA anklagar Assad”. New York Times En av författarna, Michael Gordon, var en inflytelserik förespråkare för ”massförstörelsevapen i Irak”, vilket motiverade invasionen 2003. Men det har tydligen inte skadat hans karriär. I denna berättelse om Syrien, hävdar han och medförfattaren Anne Barnard att ”Amerikanska underrättelsetjänster sammanfattade att attacken 2013 utfördes av den syriska regeringen.
Det är falskt. Underrättelsetjänsterna var inte överens och ”bedömningen” kom från Vita huset, och inte från underrättelsetjänsten. Det är häpnadsväckande att de antingen inte vet detta, eller att de avsiktligt vilseleder allmänheten. Veteran Intelligence Professionals för Sanity förklarade betydelse i deras memorandum ”A Call for Syrien – Sarin Proof”. Consortiumnews
DemocracyNow är en populär TV och radio-show. Den anses allmänt vara ”progressiv”, men är också mycket partisk i sin presentation av Syrien. Det främjar nästan enbart perspektiv dem som stödjer den väpnade oppositionen och/eller Västs ingripanden i Syrien. Den 5 april intervjuades Dr Rola Hallam. Hon är ökänd för att vara nyckelaktör i dokumentären ”Saving Syriens Children”, som utger sig för att visa en attack med kemiskt vapen i Aleppo, men den var faktiskt iscensatt.Arrangerat utnyttjande av barn Den ”dokumentären” sändes sedan vid en kritisk tidpunkt för att försöka påverka omröstningen i brittiska parlamentet 2013 för en attack mot Syrien. Den 6 april intervjuade DemocracyNow en annan ”Syrier” som bor i västvärlden och främjar ingripande av Väst: Lina Sergie Attar. Tittare på DemocracyNow har ingen aning om att en majoritet av syrier stödja regeringen och i synnerhet den nationella armén i deras kamp mot invasion och terrorism.

Allmänhetens förståelse om vad som händer i Syrien har blivit allvarligt förvirrat av dålig analys avansedda analytiker. Några har menat att Israel var tillfredsställda med att leva med Assad. Förre Israel-ambassadören till USA Michael Oren klargjorde sanningen som han sade ”vi har alltid velat att Bashar Assad avgår, vi har alltid föredragit de som inte stöds av Iran framför dem som backas upp av Iran.” Kort sagt, föredrar Israel al-Qaida eller ISIS eller ännu bättre, att konflikten fortsätter så att båda sidor förstörs.

Innan konflikten började 2010 framförde utrikesminister Hillary Clinton krav på Damaskus som alla kretsat kring israeliska intressen. Hon ville att Syrien att upphör med sin allians med Hizbollah, att minska kontakterna med Iran och att Syrien kom överens med Israel. I motsats till vad vissa analytiker har sagt, har israeliska intressen varit en viktig faktor som driver och underhåller konflikten. Med befrielsen av Aleppo och utsikterna för en seger för Syrien och allierade, har israeliska krav på att utvidga kriget förmodligen ökat.

Några av världens mest berömda politiska analytiker har bidragit till förvirringen och bristen på motstånd när kriget mot Syrien har fortsatt. Till exempel sa Noam Chomsky on Democracy för två dagar sedan ”Assad-regimen är en moralisk skam, ryssarna också.” Uppenbarligen tror han på alla eller de flesta av de anklagelser som har sagts om ’regimen’. I skarp kontrast med Chomsky bedömning, är det anmärkningsvärt att Syrien har hållit ihop så bra som det har mot en attack av några av de mest kraftfulla och rika länder på jorden. Över 100 000 syrier har gett sina liv för att försvara sitt land mot angrepp. Ryssland har stött deras allierade i enlighet med internationell rätt, ständigt försökt att sam-arbeta med USA-koalitionen som en ”partner” mot terrorism. Tydligen är Chomsky omedveten eller så tror han inte på omfattningen av lögner som har skapats runt Syrien. Tydligen känner han inte till den förvrängda och skamliga mediabevakningen som nämns av Kinzer. Alla gör misstag, men Chomsky dåliga analys här är ett bottennapp. Om han besökte Syrien och pratade med riktiga syrier tror jag att hans uppfattning skulle dramatiskt ändras precis som beskrivs av PBS Frontline. PBS Frontline Med fulländat hyckleri, har båd den syriska och ryska regeringarna nu demoniserats av västerländska neokonservativa och liberaler som har gjort lite eller ingenting för att stoppa sina egna regeringars maskopi med terrorister och deras förstörelse i Syrien.

Behovet av att återställa Internationell Lag
Den internationella rätten har underminerats och ersatts med ”humanitär rätt”. Detta har bidragit till den nuvarande katastrofala situation där USA och NATO utkämpar aggression i en humanitär förevändning.
Internationell lag om attacker mot suveräna stater är tydlig: det är olagligt utan tillstånd från FN:s säkerhetsråd, eller som legitimt självförsvar. Det är tydligt att Syrien inte utgör något hot mot någon av sina grannar eller någon annan nation. Det är också klart att Syrien har utsatts för sex långa år av aggression av utländska stater som har finansierats och främjat en proxy-armé av fanatiker och legosoldater från hela världen.

Som Nicaraguas förre utrikesminister och ordförande i FN:s generalförsamling, fader Miguel D’Escoto, har sagt: ”Vad den amerikanska regeringen gör i Syrien är liktydigt med ett anfallskrig, som enligt Nürnbergdomstolen är det värsta brott en stat kan begå mot en annan stat.”
Det har funnits en ihållande försök att påverka Trumps kampanj-löfte om att stoppa den amerikanska ”regimskiftes”-politiken. Detta har åtföljts av en halvt hysterisk demonisering av Syriens allierade Ryssland. Liberalerna har varit villiga medbrottslingar i denna kampanj som gagnar USA militära säkerhetskomplex, Israel och Saudiarabien.

Det ser ut som de utrikespolitiska hökarna och neokonservativa har lyckats. Angreppet på Syrien markerar en upptrappning av anfallskrig och brott mot internationell rätt mot Syrien. Detta kan leda till Tredje Världskriget om det inte finns tillräckligt med protester och opposition.

Läs vidare i några artiklar om Syrien.
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
Intervju med Syriens president al-Assad
Nytt brott mot FN-stadgan. USA attackerar Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
USA trappar upp det brutala angreppskriget mot Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

Universitetslektor Tim Andersons bok ”Det smutsiga kriget mot Syrien” är saklig, faktarik och har massor av referenser.

tim-anderson

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , krig


26 svar till “Vem orsakade gasattacken i Syrien?”

  • Noam Chomsky ser förstås den pågående maktstriden inom politik och media i USA och anser kanske att det är bättre att Syrien offras på sionismens och wahabismens altare ”än att hela folket förgås” som det står i bibeln.

   Ljus bryter fram över bolsjevismens ursprung, sionisternas krigsförklaring mot Tyskland 1933, över Auschwitz där 3 miljoner människor aldrig gasades av Hitler fram till Iraks massförstörelsevapen, Khadaffis och al Assads massmord på egna befolkningar, arabernas ”antisemitism” och Putins fixa idé att Ryssland tillhör det ryska folket.
   Jag läste någonstans att ”Historia är den lögn man kommit överens om”. (Napoleon?). Å andra sidan var det väl Zhou Enlai som på frågan: Vad anser ni om den Franska revolutionen? svarade: Det är alldeles för tidigt att uttala sig om den saken.

 1. http://theduran.com/uk-ambassador-blasts-bbc-expect-isis-al-qaeda-to-stage-more-chemical-weapons-attacks-thanks-to-trump/
  Storbritanniens förre Syrienambassadör Peter Ford är en av de få inifrån etablissemanget som vågar påstå att Assad knappast skulle vara så irrationell att han företog sig gasattacker. Intervjuas på BBC.
  En annan pensionerad ambassadör, Bhadrakumar, som varit Indiens ambassadör i Turkiet och har mycket god insikt i turkiska inre angelägenheter misstänker efter att ha studerat Erdogans reaktioner att terroristerna i denna som han tror falsk flagg -operation har fått hjälp från Turkiet.
  Nu förlorar Trump stöd bland sina egna. Läkaren Ron Paul har varit en republikan som alltid gått sina egna stigar och hans kritik kommer inte som någon överraskning, däremot vänder sig även republikanernas Grand Old Man Pat Buchanan mot Trump och fördömer hans angrepp.
  För kostnaden av varje avfyrad missil hade en skola kunnat byggas – men då hade Raytheons aktieägare känt sig lurade.

 2. Utanför protokollet? FN är skadligt för den fria världen.
  Korrupt och omöjlig att göra en rimlig revision på, enligt Inga-Britt Ahlenius. Hon borde ju veta, hon har ju försökt.
  I korthet styrs FN, så när som på säkerhetsrådet, av diktaturländer. De har majoriteten i generalfösamlingen. Det är också dessa korrupta diktaturers företrädare som är beredda att sälja vad som helst till andra diktaturer.
  Det finns helt enkelt ingen heder, inget att lita på i FN. Men blåögda svenskar tror att det fortfarande styrs av Dag Hammarskjölds socialdemokratiska ideal.

  https://www.frihetsportalen.se/2017/04/fn-ar-skadligt-for-den-fria-varlden/

 3. Förlåt en amatör, men jag är mycket nyfiken på CIA:s roll.
  Om regeringen i Damaskus är inblandad, så var min spontana tanke, att terroristerna på något sätt, t.ex. via ett falskt telefonmeddelande utlöste ett flyganfall, som sedan kombinerades med gasutsläppet.
  Vi vet, att alltsedan Trump intagit scenen, så har CIA bedrivit en skoningslös kamp för att få behålla Kalla Krigets paradigm.
  Då blev det en fruktansvärd motgång, när Rex Tillerson uttalade, att Syriska Folket själva skulle få avgöra sitt och
  al-Assads öde. Motattacken, gasutsläppet var planerad sedan lång tid, liksom det efterföljande misilangreppet, som sannolikt främst var avsett som försvar av USA:s separatism i Rakka.
  Händelseförloppet fanns på CIA:s ritbord. Med USA:s kontroll
  av all teletrafik, kunde man sitta i Washington och dirigera allting. Dessutom kan man räkna med att CIA använder sitt mästerskap i att infiltrera, till att göra Assad till en schweizerost
  med en agent i vartenda hål.

 4. Förlåt en amatör, men jag är intresserad av CIA:s roll. Min spontana tanke var att terroristerna på något sätt utlöste
  gasattacken, t.ex genom ett falskt telefonmeddelande och en flygbombning kombinerad med ett gasutsläpp. Men
  nu tror jag inte, att CIA tog några risker i ett så viktigt skede.
  Alltsedan Trump intog scenen har CIA bedrivit en skoningslös
  kamp för att få behålla Kalla Krigets paradigm.
  Då blev det en fruktansvärd motgång, när Rex Tillerson meddelade, att Syriska folket själva skulle få bestämma sitt och al-Assads öde. Hela det följande förloppet fanns på CIA:s ritbord. Med kontroll av världens teletrafik kunde man sitta i Washington och dirigera. Det inplanerade misilangreppet var sannolikt i första hand ett stöd för den separatistiska verksamheten i och runt Rakka. Dessutom kan man räkna med att CIA använder sitt mästerskap på infiltrering, så att Assads regering och administration är en schweizerost med en agent i vartenda hål.

 5. Som vanligt en gedigen genomgång. Det finns väldigt många frågetecken att räta ut och detta är omöjligt nu när det inte görs en ordentlig undersökning. Har själv skrivit två artiklar i ämnet som jag tar mig friheten att länka till igen, istället för att upprepa mina argument.
  http://oldwolf-vindenviskarmittnamn.blogspot.se/2017/04/gasattacken-anklagelser-utan-bevis-fran.html
  http://oldwolf-vindenviskarmittnamn.blogspot.se/2017/04/allt-talar-for-att-gasattacken-var.html
  USA har ännu inte presenterat ett enda bevis, men vill att vi ska tro dem på deras ord. Detta verkar också MSM och ledande politiker i väst också göra, vilket har fört oss till randen av WW3.
  Om jag väger samman allt jag läst och sett om ”giftattacken”, så har gift spridits. Jag tror inte det var sarin med tanke på att ”räddningsmanskapet” uppträdde utan riktig skyddsutrustning. Jag tror inte antalet döda civila var så stort som hävdats. De flesta filmer verkar vara arrangerade.
  Jag tror inte den syriska bomben mot lagerlokalen/giftfabriken ensam var orsaken, möjligen de i staden. Då var det redan för sent för de som gasats av rebellerna vid White Helmets grottor.