Isabella Lövin & SIDA: Fortsatt svenskt stöd även till terrorister i Syrien


Sveriges Radio rapporterar ”Samtidigt som den sköra vapenvilan i Syrien nu inletts satsar Sverige 150 miljoner kronor i biståndspengar på att skapa arbetstillfällen i det krigshärjade landet.” Vidare ”Man hoppas kunna nå 16 000 personer såväl i regim- som rebellkontrollerade områden.”Sveriges Radio och SIDA

Vi ska ge människor en möjlighet att komma igång med ekonomisk aktivitet, som i förlängningen ger dem möjlighet till en intäkt”…”Situationen i Syrien är oerhört komplex och det är ingen som tror att det kommer att bli lätt.”säger Gry Larsen, generalsekreterare för Care i Norge, en av de hjälporganisationer som ska genomföra projektet i Syrien.
isabella_lovin_cropped

Dagens Nyheter kommenterar detta helt kort på ledarplats, och nämner naturligtvis inte att en del av medlen går till terroristkontrollerade områden: DN:s ledare

Intressant. Sedan länge är rapporterna från olika experter unisona. Rebellerna på marken domineras av terrorister som al-Nusra och liknande organisationer, samt av IS. (al-Nusra bytte 28/7 namn till Jabhat Fateh al-Sham (”Front for the Conquest of Syria”)) men har inte ändrat sin politik:Att liksom USA & Co störta den syriske presidenten al-Assad för att inrätta ett kalifat med sharia-lagar.
Sedan länge har det också rapporterats att de s.k. moderata rebellerna samarbetar med terroriststämplade al-Nusra och liknande grupper, samt att det skett en övergång dit från moderata rebeller. De USA-stödda moderata rebellerna

* Minst 22 terroristgrupper, mestadels anslutna till den så kallade moderata oppositionen Fria syriska armén (FSA), som stöds av USA & Co, har meddelat att de inte skulle följa de stilleståndsavtalet som trädde i kraft på måndag kväll.
Nyhetsbanken:Vapenvila verkar hålla
* Enligt uppgifter onsdag eftermiddag hade terroristgrupperna brutit vapenvilan närmare 50 gånger.

Den svenska regeringens linje är att den legala syriska regeringen jämställs med, i praktiken, terrorister som lämpliga objekt för hjälpinsatser. Tydliga lika intressant att stödja dem som bekämpar den internationella terrorismen som terroristerna själva. Nästan som att satsa hjälpinsatser både på t.ex. nazistkontrollerade som på andra områden under andra världskriget i Europa. Eller är det för mycket sagt? Varför i så fall?

Men det är ingen tillfälligt misstag – utan en fortsättning på tidigare svensk politik.

I september 2015 avslöjade tidningen Proletären att svenskt bistånd går till syrisk opposition som krigar med grupper som FN:s säkerhetsråd stämplar som terrorister i klass med Islamiska staten. Avslöjandet spreds genom i Göteborgs-Posten och uppmärksammades i Aftonbladet, Helsingborgs Dagblad och med flera medier i Norden.
Detta uppmärksammades också i denna blogg ”>
och http://jinge.se/mediekritik/svenskt-bistand-till-syrien-och-isis-vannen-turkiet.htm

I april publicerades en ny artikel publicerats om detta. http://www.proletaren.se/utrikes-mellanostern/bistandsministern-i-debatt-med-proletaren-om-syrienbistandet Ett utdrag ur denna följer.
Vad har detta att göra med feministisk utrikespolitik?
Proletären ställde i september frågor kring avslöjandet till riksdagspartiernas ledamöter i utrikesutskottet samt till den rödgröna regeringens ansvariga ministrar, Margot Wallström och Isabella Lövin. De förstnämnda svarade inte. Man kan i artikeln och blogginlägget läsa hur biståndsministern svarat genom sin statssekreterare.

Biståndsministern om Syrienbiståndet
14_web_syrienbistand
Nyheten om att den svenskstödda oppositionen allierar sig med al-Qaidas syriska gren, Jabhat al-Nusra, nådde långt utanför Proletärens traditionella läsekrets. Det uppmärksammades av Göteborgs-Posten och Aftonbladet men också utanför Sverige.

Tillspetsat? Vilka jobb ska de svenska skattepengarna ordna i terroristkontrollerade områden? Utbildning till terrorist? Halshuggare? Fundamentalist och kämpe för kalifatet? Kvinnodomptör? och burkakontrollant? Bagare etc. till terrorister?

Biståndsminister Lövin har nu avancerat till språkrör för Miljöpartiet. Hur ser Mp och regeringen i övrigt på det svenska stödet till terroristverksamhet i Syrien? Som medför flyktingströmmar till Europa. Jag anser att regeringen bestämt ska stödja den syriska regeringens kamp mot den internationella terrorismen och bara ge stöd till den.

Några artiklar om Syrien.
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år
Läkare i Aleppo: Västs olagliga sanktioner drabbar civilbefolkningen

i Andra om: , Syrien, , , , , , , , , ,


21 svar till “Isabella Lövin & SIDA: Fortsatt svenskt stöd även till terrorister i Syrien”

    • Den intressanta You-tuben inleds ”En intervju med UD:s Syrienexpert Niklas Kebbon. Trots sin expertstatus verkar Kebbon ovetande om Wikileaks avslöjanden vad gäller USA:s kopplingar till ISIS i Syrien och om hur vapen smugglats från Libyen till Syrien under Hillary Clintons överinseende efter att hon mördat Libyens ledare Muammar Gadaffi.” Niklas Kebbon är ambassadör och ansvarig för Syrien-politiken på UD, under utrikesminister Wallström. Jag hörde honom på ABF, Stockholm i januari och hade skäl att skriva en kritisk blogg-artikel ”Ambassadör Niklas Kebbon skadar Sveriges utrikespolitik” http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm. Läs den gärna!

  1. Sverige och Israel är på samma linje

    Chefen för Israels militära underrättelsetjänst Generalmajoren Herzi Halevi upprepar att Tel Aviv föredrar den Takfiristiska terrorgruppen Daesh (dvs IS) före den ’Iran-lierade’ Syriska regeringen under Bashar Assad
    Han uttryckte  i ett tal vid en konferens i Herzliya, sin oro beträffande Daesh’s förluster under de senaste tre månaderna, betonade att Tel Aviv inte vill att Daesh skall besegras. Halevy sade att om terroristgruppen besegrades skulle Israel komma i en svår belägenhet och tillade att Israel måste fortsätta stödja terrorgruppen.
    http://yournewswire.com/intelligence-chief-admits-israel-prefers-isis-over-assad-in-syria/