Nytt brott mot FN-stadgan – USA attackerar Syrien


Denna artikeln av professor Lars Drake har publicerats på Synapze och tillför viktig information. Synapze
Trump 170407

”USA har skickat 59 kryssningsmissiler med sammanlagt nästan 30 ton sprängmedel mot en militär flygbas, al-Shayrat, i Syrien. [1] Attacken har beslutats av President Trump och ses som en hämnd för en gasattack som skett tidigare i veckan. Vem som är skyldig till gasattacken är inte utrett och attacken är ett flagrant brott mot FN-stadgans våldsförbud mellan länder.

Gasattacken är ett brott mot krigets lagar oberoende av vem som är skyldig. Det kan vara så att en bomb som riktats mot Al-Nusras ställningar träffat ett gaslager vid Khan Sheikhoun som den terrorgruppen har haft i området. I så fall ligger ansvaret främst på Al Nusra eftersom dylika medel är förbjudna. Al Nusra är för övrigt, tillsammans med ISIL, utpekad som terrorgrupp av FN. Det behövs en ordentlig utredning av oberoende part.

President Assad har allt att förlora på att använda gas och den gas som fanns har enligt Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) förstörts.

Den saringas som tidigare använts i Syrien har inte varit av den typ som fanns i de syriska lagren enligt OPCW. [2] Enligt en av världens skarpaste undersökande journalister, Seymour Hersh (USA), godkände Hillary Clinton under sin tid som utrikesminister att vapen och gas överfördes från Libyen till Syrien. [3]

Storbritanniens fd Syrienambassadör Peter Ford har analyserat attacken och ställt sig kritisk till västmedias bild av vad som hänt. [4] Detsamma gäller den kände journalisten och analytikern Robert Parry (USA). [5] Anders Romelsjö har sammanfattat argumenten i ett inlägg på bloggen Jinge. [6]

USAs missilattack visar att det inte hänt så mycket på det utrikespolitiska området som man möjligen kunde vänta sig efter Donald Trumps uttalanden om att sluta kriga med syfte att byta regimer i Mellanöstern och att i stället satsa på att bekämpa terrorister. Före presidentvalet i USA sa jag att om Clinton blir vald kan vi vara säkra på att krigen i MÖ kommer att fortsätta och med Trump kan vad som helst hända. Ja sa även, som flera andra, att det är som att välja mellan pest och kolera. I några andra avseenden är Donald Trump värre än Hillary Clinton.

USA verkar vanemässigt bundna till att attackera andra länder utan stöd i FNs Säkerhetsråd. Lögner har använts i samband med flertalet av USAs krigsinsatser under de senaste decennierna.

Referenser.
[1] http://www.cbsnews.com/news/live-updates-us-bombs-syria-missile-strikes/

[2] https://mobile.almasdarnews.com/article/assad-never-used-chemical-weapons-islamist-rebels-did/

[3] http://www.strategic-culture.org/news/2016/04/28/seymour-hersh-hillary-approved-sending-libya-sarin-syrian-rebels.html

[4] https://www.youtube.com/watch?v=pS6Oa_aDS6E

[5] https://consortiumnews.com/2017/04/05/another-dangerous-rush-to-judgment-in-syria/

[6] http://jinge.se/allmant/usa-trappar-upp-det-brutala-angreppskriget-mot-syrien.htm

Läs vidare i några artiklar om Syrien.
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

Universitetslektor Tim Andersons bok ”Det smutsiga kriget mot Syrien” är saklig, faktarik och har massor av referenser.

tim-anderson

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , FN-stadgan


23 svar till “Nytt brott mot FN-stadgan – USA attackerar Syrien”

 1. Jag väntar med spänningen hur SVT, DN, SVD, Expressen, Aftonbladet kommer gå ut gemensamt att fördöma folkrättsvidriga attacken på Syrien av USA…..
  Nej nu skojade jag, det skulle dem ALDRIG göra, nu är det ju amerikanarna och kanske snart Nato som kommer bomba Syrien och då står vår media bakom folkrättsbrotten och krigen,

  DEt är m.a.o. sådana här dagar vi ser hur krigspropagandan utnyttjas av eliten.

 2. TV4 ”Nyheterna” har spenderat hela förmiddagen med att rättfärdiga och ursäkta USAs krigsbrott med en lång parad av propagandister. Ove Bring var den enda som tydliggjorde att det inte gjorts någon utredning om skuld och att det USA gjort är ett folkrättsbrott.

  • Varför bombades inte Israel då krigsförbrytaren Netanyahu använde fosfor mot barna, kvinnor och oskyldiga civila? Det var ingen tvekan om vad som användes, vilka som användes och vilka som blev offer. Varför krävde inte USA att Apartheid Israel måste förstöra dess långt större arsenal av förbjudna biologisk- och kemvapen? Man undrar ju samtidigt varför det skrivs så lite om den inflytande Israel har på USA? Varje politisk analys som inte börjar med Israels grepp om USAs MÖ-politik är inte värt ett dyft.

 3. Att lägga bombmattor över Mosul med resultat att tusentals dödas spelar tydligen ingen roll för media bara det är USA som ligger bakom. Och USA förnekar inte ens sitt dåd utan litar på att MSM mörkar. Detta måste betyda att irakiska liv inget är värda jämfört med syriska liv? Sanningen är nog att USA skiter i både irakiska och syriska liv huvudsaken är vad man kan få ut propagandamässigt om du kan beskylla Assad för något. Sedan tyder mycket på att attacken redan var planerad man behövde bara köra igång sin ”false flag” attack med Al Nusras hjälp och saken är biff. Redan ett par timmar efter attacken var IS och de andra terrorgängen redo att skrida till aktion vilket tyder på viss samordning med USA.

 4. Jag råkar vara i Frankrike och se på CNN, vilket knappast ser hemma. Två intressanta uppgifter.
  1. Jurister och politiker i USA är oeniga om USA:s attack mot Syrien är legalt. Clintons vicepresidentkandidat Kaine säger att den inte är det.
  2. Jag ser utsändning från FN:s säkerhetsråd. Hela framträdandet av Rysslands FN-ambassadör återges. Sker detta i svensk TV?

 5. Snubblade över följande länkar på moonofalabama.com blogg inlägg (Denis) http://www.moonofalabama.org/2017/04/syria-us-creates-new-air-support-request-scheme-for-al-qaeda.html#c6a00d8341c640e53ef01bb098de27b970d en vetenskaplig studie om Gouta massaker och bevis att Sarin inte kunde användas varken då eller vid det påstådda attacken i Idlib: http://logophere.com/Ghouta%20Massacre/MITSM-Ver02.pdf
  och en förenklad sammanfattning för gemene man:
  http://logophere.com/Topics2016/16-01/16-01-02.htm
  Anders, dessa länkar borde nog läggas till i din lista över länkar över

  Denis ord:
  ”This best way to see immediately that the victims have not died from sarin intoxication is that in almost every case their skin is red/pink. Sarin turns people blue — always. Sarin makes people puke on themselves, urinate on themselves, shit themselves. Show me the evidence of sarin. Scores and scores of ”sarin victims,” not a single one has the constellation of symptoms produced by sarin. Not a single one.

  The red/pink color of the victims in the vids suggests the people were executed with cyanide or carbon monoxide, which, in turn, suggests these scenes are staged after the executions. The evidence for KS is just now being collected. The evidence for Ghouta is very, very strong: those people were gassed by the terrorists using, probably, CO.

  Please quit spreading the lie that these are sarin victims and sarin attacks. They are false flags and now that there is a moron in the WH we see how effective those false flags will be unless the public understands what is going on biologically.

  My PhD is in pharmacology, specializing in neuropharmacology, University of Virginia. My postdoc was at Harvard in neurosciences. I am a lawyer. I know bullshit when I smell it. This sarin bullshit has to stop. ”