USA trappar upp det brutala angreppskriget mot Syrien


Till glädje för terroristorganisationerna ISIS och al-Nusra har USA nu anfallit Syrien med Tomahawk-missiler trots att bevis saknas för att Syrien har genomfört en gasattack. Syrien har för flera veckor sedan bett FN utreda gasanvändning av terroristorganisationen al-Nusra i östra Aleppo. USA trappar upp anfallet på Syrien
Syrien USA bombar 170407USA bombar Syrien, världens främsta terroristbekämpare utan grund eller bevis (Bilden från Yle).

Syriska myndigheterna har i december överlämnat dokument med bevis för rebellers användning av förbjudna kemiska medel mot civila nära Aleppo till den internationella kontrollorganisationen.

Prover innehållande senapsgas skall levereras till Haag.

Dokumenten överlämnades i Damaskus till tekniska sekretariatet för Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) (Technical Secretariat of the Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)).
Uppdraget, som engagerar åtta experter från USA, Storbritannien, Australien, Slovakien och Slovenien har arbetat i Damaskus på begäran av den syriska regeringen sedan 12 december.
Syriska regeringen rapporterade till FN om rebellers innehav av kemiska vapen i östra Aleppo

Det syriska flygvapnet har förstört ett lager i Idlib-provinsen där kemiska vapen produceras och lagras före leverans till Irak, sade Rysslands försvarsdepartementet talesman generalmajor Igor Konashenkov.
Flygattacken mitt på dagen träffade en ammunitionsdepå som tillhörde öster om staden Khan Sheikhoun sade försvarsdepartementet talesman.
Lagret användes för att både framställa och lagra behållare med giftig gas. Den levereras till Irak och har där använts upprepade gånger, tillade han och påpekade att både Irak och internationella organisationer har bekräftat att militanter använt sådana vapen. Samma kemiska stridsmedel användes av militanta i Aleppo, där ryska militära experter tog prover i slutet av 2016, sade Konashenkov.
Försvarsdepartementet har bekräftat att dessa uppgifter är ”helt objektiva och verifierade”, tillade Konashenkov.

Enligt uttalandet visade civila i Khan Sheikhoun, som nyligen drabbats av en kemisk attack, identiska symptom som offren i den kemiska attacken i Aleppo.

Syrien gas Steigan III 170406 gass-white-helmetsMedlemmar i terroristanknutna White Helmets

Rapporten om gasattack kom kl 06, medan flygattacken skedde mitt på dagen. Sannolikt är detta en operation utförd av den antidemokratiska, kvinnoförtryckande och religiöst extremistiska terroristorganisationen al-Nusra, som är tillbakapressade och vill få USA att bekämpa Syrien.

Den stora syriska oppositionsgruppen, Syrian National Coalition och andra pro-rebellgrupper la skulden på attacken på president Bashar Assads regering. Den syriska militären har avvisat alla sådana påståenden som propaganda av rebellerna.
”Vi förnekar helt användning av kemiska eller giftiga medel i Khan Sheikhoun och armén har inte använt eller kommer att använda sådant på någon plats, varken tidigare eller i framtiden” sa den syriska armén i ett uttalande.
Den ryska militären uppgav de inte heller utfört någon bombning i området.
Men EU:s utrikespolitiska talesperson Federica Mogherini, kommenterar händelsen, var snabb att utpeka den syriska regeringen som ansvarig.
USA:s utrikesminister Rex Tillerson anklagar den syriska regeringen för attacken som han kallar för ”brutalt, oblygt barbari.” Han hävdade att förutom de syriska myndigheterna så borde Iran och Ryssland ha ”moraliskt ansvar” för detta.

I en situation som denna bör en oberoende utredning ske, inte ett angrepp på Syrien, huvudkraften i kampen mot den väpnade terrorismen på marken.

Sammanfattning
1. Källor har angivit att kemiska vapen finns hos rebeller och sannolikt använts av dem tidigare.
2. Syriens regering har för några veckor sedan bett Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) att utreda misstänkt gasinnehav hos rebeller.
3. Syrien har hösten 2013 och våren 2014 förstört sina kemiska vapen under överinseende av FN, har också FN rapporterat.
4. Den syriska regeringen har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt i nuvarande politiska, militära läge efter stora militära framgångar, starkt befolkningsstöd och med tanke på världsopinionen och massmedia.
5. USA & Co, samt rebeller/terrorister har allt att vinna på att hävda och på olika sätt (minns Irak, Libyen och Kosovo mm) att Syriens regering använt sådana vapen. Då kan de mer öppet gå till angrepp samt sända förstärkningar (USA).
6. Rebeller har allt att vinna på användning av kemiska vapen. De kan få ökat militärt stöd i ett alltmer pressat läge.
7. Rebeller, och inte minst de al-Qaidaassocierade grupperna stärks än mer vid ett angrepp av USA & Co på Syrien.
8. USA:s återkommande anklagelser mot Syriens regering om kemiska vapen är helt i linje med avsnittet ”desinformation” i USA_arméns manualer om ”unconventional warfare”.
9. Beakta även länders innehav och användning av kemiska vapen under internationell kontroll och förstörelse. USA har använt kemiska vapen i Irak under och Israel i Gaza under 2000-talet.

10. Denna situation påminner både om USA:s och Storbritanniens anfall mot Irak 2003 utifrån oriktiga påståenden att Irak hade massförstörelsevapen, dementerat av vapeninspektörer innan.
11. Denna situationen påminner också om osanna uppgifter om Gaddaffi, ledaren för Libyen, Afrikas mest välmående land innan NATO med USA:s stöd satte igång att förstöra landet.
Syrien gas haley-powellUSA:s FN-ambassadör Haley 2017 och USA:s utrikesminister Powell 2003 – båda saknar bevis (från Pål Steigans bloggartikel)

Bekämpa USA-imperialismen!

Bekämpa USA-imp KP stockholm_bekampa_usa_1

Om andra påstådda gasattacker.

Gång efter annan påstås att Syrien använt kemiska vapen (även sedan de lämnat sina kemiska vapen till FN 2013-14), efter gastattackerna i Ghouta i augusti 2013. Det finns olika uppfattningar om dessa attacker. Starka skäl finns för bedömningen att gasattacken i Ghouta utanför Damaskus i augusti 2013 utfördes av motståndare till den syriska regeringen, och att gasen kom från Turkiet, vilket den amerikanske Pulizerpristagaren Seymour Hersh framfört i två faktarika artiklar. Saringasen till attacken i Damaskus kom från Turkiet. FN har inte angivit vem som utfört attacken, och det finns till och med indikationer för att fejkade bilder från annat håll använts. Läs också denna artikel Där står ” I början av maj 2013 publicerade en FN-kommission som varit i Syrien under ledning av den kände åklagaren vid ICC Carla del Ponte uttalandet ”FN-kommissionen har inte bevis för att regeringsstyrkor har använt kemiska vapen som är förbjudna enligt folkrätten”. ”Våra utredare har varit i grannländerna och intervjuat offer, läkare och på fältsjukhus. Enligt deras rapport finns det starka, konkreta misstankar men ännu inte obestridligt bevis för användningen av sarin, utgående på det sätt som offren behandlades” sade Del Ponte. Denna rapport har väsentligen nonchalerats av dominerande massmedia.
30/5 2013 publicerade USA:s Veterans Today artikeln ”Turks Catch al-Nusra with Two Kilos of Sarin gas” där det framgår att turkiska säkerhetsstyrkor fann en 2 kilos-cylinder med saringas vid husundersökning hos medlemmar i al-Nusrafronten. Avsikten var att den skulle användas i en bomb. Det är inte så svårt att sprida gasvapen enligt olika erfarenheter.
11/7 2013 kunde jag här rapportera att Ryssland rapporterat till FN:s generalsekreterare att det finns bevis för en projektil som träffar en nordlig syrisk by Khan al-Assal i mars innehöll nervgasen sarin och troligen var skjuten av rebeller.
Då rapporten om eventuell användning kom 22/8 2013 skrev Aftonbladet ”En gasattack mitt framför vapeninspektörerna näsa vore i det närmaste en inbjudan från Assad till USA, Frankrike, Storbritannien med flera att sätta upp en flygförbudszon över Syrien och börja luftbomba syriska arméposteringar. ”Det låter cyniskt men den som har störst intresse av att Syrien använder kemiska vapen är oppositionen eftersom det kan tvinga fram ett internationellt ingripande och därmed stärka rebellernas segerchanser.”
I DN:s ledare ”Släpp fram inspektörerna” skrev man, liksom Aftonbladet, också ”Det skulle vara märkligt om al-Assad genomfört en så omfattande upptrappning av kriget bara ett par dagar efter att FN-inspektörer, ledda av svensken Åke Sellström, anlänt för att undersöka tre andra påstådda incidenter med senapsgas och sarin. Att använda stridsgas i Damaskusområdet vore också ytterst riskabelt eftersom vindar kan föra den även till regimtrogna stadsdelar.”
* Uppgifter från Syriens regering 24/8 2013 att man just påträffat gasrester i rebellers tunnlar verkar inte ha beaktats.
* OBS att FN-inspektörerna kom till Syrien på inbjudan av den syriska regeringen för att undersöka påståenden att rebellerna använt kemiska vapen, något som inte undersöktes pga. gasattacken 21/8.

Läs vidare i några artiklar om Syrien.
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

Universitetslektor Tim Andersons bok ”Det smutsiga kriget mot Syrien” är saklig, faktarik och har massor av referenser.

tim-anderson

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , FN-stadgan

al-nusraal-Nusra


38 svar till “USA trappar upp det brutala angreppskriget mot Syrien”

 1. Ännu ett flagrant attack mot ett suveränt land som bryter mot FN-stadgan. Ännu ett krig för Israel. Först skapar Mossad/Cia via sina terrorister förevändningen – civila dödas av gasbomber som sedan används för att attackera. Syren har funnits/finns på Israels önske- och beställnings lista av länder som skall förintas. Irak och Libyen har redan förstörts. Terrorist kriget mot Syrien som planeras, finansieras, stöttas och anförs av Väst, Israel + lobbyn (AIPAC, sionistiska oligarker, neokonservativa think tanks), med saudier och turkar som hjälpreda gav inte önskat resultat så som Israel vill. Då skickar dessa sin stora vakthund USA för att utföra jobbet. Nästa land att förintas på önskelistan är Iran.

 2. Sveriges radio.
  ”Presidenten säger i ett uttalande att attacken har ett vitalt nationellt säkerhetsintresse för USA. Giftgasattacken, som USA anser att Assadregimen är ansvarig för, uppges ha skakat Donald Trump och han har antytt sedan igår att USA skulle svara.”
  ”Vitalt nationellt säkerhetsintresse?” För USA? Efter Irak och Libyen? Hur länge ska världen behöva stå ut med denna tragikomiska schizofrena tragedi? Så länge aktörer och statister följer manus kanske?

  ”Krig är ett tillstånd där människor som inte känner varandra, skjuter på varandra, på order av människor som mycket väl känner varandra, med inte skjuter på varandra.”
  George Bernard Shaw

  Nu väntar vi på att aktörer och statister frångår manus och väljer egna repliker.

  • Gösta Lilja:
   Det var inte många dagar sen vi fick höja ögonbrynen över ett uttalande från Washington, som sade att det Syriska folket bör få välja om Assad ska störtas eller inte. Det lät som om någon för en kort stund handlade mot manuskriptet….

   • Ett tydligt tecken på schizofreni. Omtanken om semitiska barn är rent rörande när den kommer från det hållet. USA börjar mer och mer likna Picassos målning Guernika.

  • Vitalt säkerhetsintresse för…Washingtons allierade. Syrien näms 14 ggr i denna artikel från 2003 av paleokonservativa Buchanan, där han förutsåg krigen som nu utspelar sig.

   http://www.theamericanconservative.com/articles/whose-war/

   Buchanan konkurrerade i tiderna med Trump om president(?)posten (vill jag minnas), blev sedermera utrökt ur det politiska etablissemanget.

  • Självfallet! Krigsförbrytaren Netanyahu hyllar den flagranta attacken mot Syrien.

 3. Så nu fick vi svart på vitt vad denna gasattack handlade om. USA skickade typ 60 missiler mot Syrien i natt… False flag…. Saddam hade massförstörelsevapen… Gadaffi matade sina soldater med viagra osv….. Assad gasar sitt eget folk… Allt för att få anledning att starta krig… Krigspropaganda av det här slaget har pågåttt ända sen Xerxes dagar och folk tror fortfarande på denna idioti….

  Hela morgonnyheterna i princip skriker false flag nu… om man kan konsten att lyssna mellan raderna.

 4. det är en oroande utveckling.
  jag vill döda alla miljardärer i usa.som styr dessa invationer .blodbad i mö.
  jag hoppas det blir inbördeskrig i usa.

 5. Hej vill bara säga hur glad jag är att hittat detta! Jag har
  förlorat en hel del vänner pga mina åsikter om USA och Syrien,
  väldigt skönt att ha en svensk sida att gå till och hämta styrka!

 6. Så har USA startat ett nytt krig genom att attackera Syrien.

  Nu får vi se vad Wallström, Löfven kommer göra,
  100% säker på att vi kommer se stöd för USAS illegala krig av vår regering, svensk media verkar ju redan stödja kriget.
  Tvi vale!

 7. alla 58 tomahawk missiler träffade sitt mål, alla flygplan på marken totalförstörda eller allvarligt skadade, om detta var ett test på rysslands försvarssystem kan jag konstatera att ryssland inte har något fungerande försvar, min önskan är att jag har fel, rätta mej gärna

  • Det finns kanske en eller annan gravad hund i det som sker? Varför var t.ex. de berömda ryska S300 och S400-batterierna passiva under överfallet? Ryssarna och därmed syrierna var visst varnade innan bombregnet. Var överfallet i första hand ägnat att lugna de såta bröderna sionism och wahabism, som båda styrs av en kollektiv reptilhjärna, helt befriade från religionerna judendomens och islams tankar om vuxna ansvarsfulla människor i en beboelig värld?

  • Rätt så naiv tolkning av händelserna.
   Ryssland har inga luftförsvarsenheter där. Syrien har inte heller några pantsir s1 fordon där vilka är de enda som effektivt skulle kunna sättas in mot lågt flygande kryssningsrobotar.
   Anfallet var helt oförväntat men vi får se hur det blir framöver.
   Förresten, denna nyhet kommer inte gillas av Israel … eller USA … eller Turkiet … eller EU/NATO:
   Russia MoD: We plan to strengthen Syria’s air-defence system as soon as possible
   Ryssland har precis fått en kanonbra bortförklaring varför den kommer stärka både sitt och som är betydligt viktigare för Syriens fiender även Syriens luftförsvar.
   Dessutom:
   https://www.rt.com/news/383858-syria-us-strike-inefficient/

  • Ervin det är något som USA påstår, behöver inte ha något med verkligheten att göra. Kommer ni ihåg den löjliga propagandan man förde ut om Patriot-systemet under Kuwait-kriget. Sanningen var ju att man knappt träffade någon av de ålderdomliga Scud-missilerna, allt var bara en bluff för att lugna civilbefolkningen. Ryssland har inget luftvärn utplacerat där för övrigt och som info så kan Iran skjuta ner Tomahawk så varför skulle inte det betydligt mer avancerade Ryssland kunna göra samma sak?