Stackars Syrien! False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult


Det finns starka skäl att tro att beskyllningarna mot Syriens regering för att de ska ha angripit befolkningen med kemisk gas är oriktiga, ”false flag”.
Inte bara för att Syrien under FN:s överinseende förstör sina kemgaslager 2013-2014.
Inte bara därför att Syriens regering skrev till FN att rebeller i Syrien hade gas, som man bl.a. funnit i Aleppo. Man bad om inspektion.
Inte bara därför att det saknas belägg för att beskyllningar tidigare mot Syriens regering för att den ska ha använt gas mot den egna befolkningen ej kunnat beläggas.
Inte bara därför beskyllningar mot Syriens regering mot grov brutalitet återkommit inför större möten om Syrien, eller då Syriens armé har haft framgångar.
Inte bara därför att media inte rapporterat då dessa beskyllningar visat sig sakna belägg.
Det folkrättsvidriga angreppet mot Syrien i natt förhindrar/försvårar den planerade utredningen av OPCW som idag skulle ha kommit till Syrien för att starta utredningen.

* Jag återpublicerar nu en tidigare artikel.

Det finns en (ofullständig) historik att läsa nedan. Läs detta!


Den handlar om hur olika länder motiverat krigshandlingar utifrån lögner.

Det pågår ett propagandakrig i världen, där främst USA-eliten åsikter helt slår igenom. Demonisering av Ryssland är främst punkten. Ryssland försöker svara, men har inte alls samma genomslagskraft. Lars Drake publicerade bl.a. här en artikel som faktabaserat avslöjade en del av hur svenska media rapporterade vidare osakligheter från Ryssland. För den som försöka få en mer allsidig bild av världen är det nödvändigt att vid sidan av tidningar som DN idag (som idag åter utan varudeklaration har en artikel av Richard Haas, ordförande i USA:s mäktigaste tankekedja Council on Foreign Relations och en känd förespråkare för USA som imperium (Se boken ”USA som världspolis”) läsa även annat. Det finns s.k. alternativmedia som denna blogg och det är också förstås nödvändigt för den som strävar efter objektivitet att ta del av åsikter som står även den ryska regeringen nära, som Sputnik och www.rt.com. Idag har DN över första sidan artikeln ”De ska avslöja ryska lögner”. Det handlar om den statliga myndigheten ”Myndigheten för samhällsskydd och beredskap”. Det handlar alltså inte om att söka ”avslöja lögner” även från annat håll, t.ex. USA. Livsfarligt! Påverkar yttrandefriheten och benägenheten att yttra sig.
Syrien anfallet 180414USA, Frankrike, Storbritannien anfaller Damaskus

Artikeln.
Detta är en översättning av artikeln ”False Flag Terror: Presidents, Prime Ministers, Congressmen, Generals, Spooks, Soldiers and Police Admit to it” på Globalresearch, och på Washington´s blog i våras om ”false flag”-operationer, som börjat få viss uppmärksamhet. GlobalresearchMindre förkortningar har skett i samband med översättningen.
untitled (40)
Uppgifterna nedan talar för sig själva. En given, beklaglig slutsats är man inte kan lita på uppgifter av demokratiska regeringar, ansedda källor och ej heller massmedia som okritiskt förmedlar information från sådana källor. Av detta följer att man måste studera flera och olika slags källor – någon genväg finns knappast. Man förstår att begreppet ”terroriststater” inte är någon ogenomtänkt vänsterklyscha utan har substantiellt empiriskt och historiskt underlag. Vi hade anledning att diskutera MH17-olyckan i termer av en möjlig ”false flag”-operation nyligen.


Den första frågan att ställa vid en misstänkt terroristliknande attack är ”var det en False Flag-operation”?
Det finns många dokumenterade ”false flag”-operation, där en regering genomför en terrorattack, och sedan falskeligen anklagar sin fiende för politiska syften.
MH17

I nedanstående sammanställning har tjänstemän i den regering som utförde eller föreslog en attack erkänt det, antingen muntligt eller skriftligt:

(1) Japanska trupper arrangerade en liten explosion på ett tågspår 1931, skyllde sedan på Kina för att motivera en invasion av Manchuriet (”Mukdenincidenten”).

(2) Flera medlemmar i nazistiska SS medgav vid Nürnbergrättegångarna att de – enligt order från Gestapochefen hade ordnat attacker mot det tyska folket. De skyllde sedan på polackerna för att rättfärdiga invasionen av Polen.

(3) Den tyske generalen Franz Halder uppgav vid Nürnbergrättegångarna att nazistledaren Hermann Göring uppgav att han låtit sätta eld på den tyska parlamentsbyggnaden 1933, och sedan falskeligen skylla kommunisterna för mordbrand.

(4) Sovjetunionens ledare Nikita Chrusjtjov medgav att Röda armén besköt den ryska byn Mainila 1939 och beskyllde Finland för attacken som grund för att lansera ”vinterkriget” mot Finland.

(5) Det ryska parlamentet, president Putin och förre Sovjet-ledaren Gorbatjov har uppgivit att Sovjetunionens ledare Josef Stalin beordrade sin hemliga polis att avrätta 22.000 polska officerare och civila 1940, och sedan skyllde det på nazisterna.

(6) Den brittiska regeringen medger att den mellan 1946 och 1948 bombade 5 fartyg med judar som försöker fly från ”Förintelsen” för att söka säkerhet i Palestina. Man skapade en falsk grupp som kallades ”försvarare av arabiska Palestina”, som sedan falskeligen uppgav ansvar för bombningarna.

(7) Israel medger att 1954, en israelisk terroristcell som verkade i Egypten år 1954 planterade bomber i flera byggnader, däribland amerikanska diplomatiska anläggningar, sedan lämnat bakom ”bevis” som pekade ut araberna som de skyldiga.

(8) CIA medger att man anlitade iranier på 1950-talet för att posera som kommunister och utföra bombattacker i Iran för att vända befolkningen mot dess demokratiskt valda premiärminister.

(9) Den turkiske premiärministern medgav att den turkiska regeringen genomförde 1955 bombningen av ett turkisk konsulat i Grekland vilket även skadade den närliggande födelseplatsen för moderna Turkiets grundare Kemal Atatürk och sedan skyllde det på Grekland, för att hetsa och motivera anti-grekiskt våld.

(10) Den brittiska premiärministern medgav för sin försvarsminister att han och amerikanska presidenten Dwight Eisenhower godkänt en plan 1957 för att utföra attacker i Syrien och sedan skylla det på den syriska regeringen som ett sätt att åstadkomma regimskifte.

(11) En tidigare italiensk premiärminister, en domare, och en tidigare chef för det italienska kontraspionaget har erkänt att Nato, med hjälp av Pentagon och CIA utfört terrorbombningar i Italien och andra europeiska länder på 1950-talet och sedan skyllde på kommunisterna för att stärka en anti-kommunistisk opinion. En deltagare uppgav: ”Man var tvungen att attackera civila, människor, kvinnor, barn, oskyldiga människor, okända människor för att påverka den italienska allmänheten att vända sig till staten för att be om större säkerhet”. (Operation Gladio). Nato, med hjälp av Pentagon och CIA, har också påstås utfört terrorattacker i Frankrike, Belgien, Danmark, Tyskland, Grekland, Nederländerna, Norge, Portugal, Storbritannien och andra länder.

False flag-operationer som utförts enligt detta program inkluderar bland annat:
◾Mordet på Turkiets premiärminister (1960)
◾Bombningar i Portugal (1966)
◾Piazza Fontana-massakern i Italien (1969)
◾Terror-attacker i Turkiet (1971)
◾Peteano bombningen i Italien (1972)
◾Skottlossning i Brescia, Italien och bombning på ett italienskt tåg (1974)
◾Skjutningar i Istanbul, Turkiet (1977)
◾Atocha-massakern i Madrid, Spanien (1977)
◾Kidnappningen och mordet på den italienske premiärministern (1978)
◾Bombningen på Bolognas järnvägsstation i Italien (1980)
◾Skjutningar som dödade 28 shoppare i Brabant, Belgien (1985)

(12) År 1960 föreslog den amerikanske senatorn George Smathers att USA skulle genomföra ”en falsk attack görs på Guantanamo Bay som skulle ge en ursäkt till en strid som sedan skulle ge oss en förevändning att gå in och [störta Castro]”.

(13) Dokument från USA:s utrikesdepartement visar att den militäre överbefälhavaren år 1961 tillsammans med högre tjänstemän på hög nivå diskuterade att spränga ett konsulat i Dominikanska republiken för att motivera en invasion av landet. Planerna genomfördes inte, men det var ett seriöst förslag.

(14) USA:s regering har erkänt att nyligen offentliggjorda dokument visar att den militäre överbefälhavaren under 1962 undertecknade en plan att spränga AMERIKANSKA flygplan (med en sofistikerad plan på att byta ut flygplan), och även att begå terroristhandlingar på amerikansk mark, och sedan skylla det på kubanerna i syfte att rättfärdiga en invasion av Kuba.

(15)År 1963 utarbetade det amerikanska försvarsdepartementet en plan som skulle främja attacker mot nationer inom Organisationen för amerikanska stater (OAS) och sedan falskeligen skylla dem på Kuba.

(16) USA:s försvarsdepartement föreslog att USA i smyg skulle betala en person i Castro-regeringen för att attackera USA.

(17) NSA medger att man ljög om Tonkinbukt-incidenenten 1964 och manipulerade data för att få det att se ut som nordvietnamesiska båtar besköt ett amerikanskt fartyg, för att skapa en falsk motivering för Vietnamkriget.

(18) En amerikansk kongresskommitté medgav att FBI hade använt många provokatörer under 1950- till 1970-talen att utföra våldshandlingar och lögnaktigt skylla dem på politiska aktivister.

(19) En ledande turkisk general har medgivit att turkiska styrkor brände ner en moské på Cypern på 1970-talet och skyllde det på sin fiende. Han förklarade: ”I vissa krig genomförs visst sabotage där man skyller på fienden för att påverka allmänheten.
(20) Den tyska regeringen medgav att den tyska underrättelsetjänsten år 1978 detonerade en bomb i ytterväggen på ett fängelse för att underlätta flykt för en medlem av Röda armé-fraktionen – vilket underrättelsetjänsten ville skylla bombningen på.
Netanyahu untitled
(21) En Mossad agent medger att Mossad placerade en radiosändare i Gaddafis bostad i Tripoli, Libyen 1984. Den sände falska terrorist-meddelanden inspelade av Mossad Syftet var att porträttera Gaddafi som en terrorist-supporter. Ronald Reagan bombade Libyen omedelbart därefter.

(22) Det sydafrikanska sannings- och försoningsrådet fann att en hemlig gren av försvarsdepartementet 1989 bad en sprängämnesexpert ”att delta i en operation för att misskreditera ANC genom att bomba polisbilar.

(23) En algerisk diplomat och flera officerare i den algeriska armén erkände att, under 1990-talet, massakrerade den algeriska armén ofta algeriska civila och skyllde sedan på militanta islamister för morden.

(24) USA-arméns publikation Special Forces Foreign Internal Defense Tactics Techniques and Procedures for Special Forces från 1994 – uppdaterad 2004 – rekommenderar att man anställer terrorister och använder ”false flag”- operationer för att destabilisera vänsterregimer i Latinamerika. Detta är en del av CIA:s ”Dirty Wars”.

(25) Likaså noterar CIA i en regeringsbestyrkt manual för de nicaraguanska Contras-rebellerna noterade värdet av att mörda någon egen sida för att skapa en ”martyr”. CIA:s gerilla handbok för de anti Sandinistiska contras förespråkar inte bara mord på sandinisterna men också att man hyr brottslingar för att contras vi stöder för att skapa martyrer.

(26) En indonesisk undersökningsgrupp undersökte våldsamma upplopp 1998, och fastställt att ”delar av militären hade varit inblandade i upploppen, av vilka några medvetet provocerade”.

(27) Ledande rysk militär och underrättelsetjänstemän erkände att KGB sprängde ryska flerbostadshus 1999 och falskeligen skyllde det på tjetjener, i syfte att rättfärdiga en invasion av Tjetjenien.

(28) Enligt Washington Post, erkänner den indonesiska polisen att den man amerikanska lärare i Papua 2002 och skyllde morden på en separatistgrupp i syfte att kunna terroriststämpla gruppen.
(29) Förre indonesiska presidenten medger att regeringen troligen var involverade i bombningarna Bali, som krävde omkring 200 liv.
(30) Som rapporterats av BBC, New York Times, och Associated Press, har makedonska tjänstemän erkänt att regeringen mördade 7 oskyldiga invandrare och låtsades att de var al-Qaida soldater som försökte mörda makedonska poliser. Detta för att gå med i ”kriget mot terrorismen”.
(31) Seniora polistjänstemän i Genua, Italien medgav vid G8-mötet i Genua i juli 2001 att han planterade två molotovcocktails och fejkade knivattackerna mot en polis, för att motivera ett våldsamt tillslag mot demonstranter.
CIA untitled

(32) USA beskyllde falskt Irak för att spela en roll i attacken 9/11 – vilket framgår av en promemoria från försvarssekreteraren – vilket blev ett av de viktigaste officiella motiven för att inleda Irakkriget. Även sedan 9/11-kommissionen medgav att det inte fanns något samband, sa vicepresident Dick Cheney att bevisen var ”överväldigande” för att al-Qaida hade ett samarbete med Saddam Husseins regim, att Cheney ”förmodligen” hade information som inte tillgänglig för kommissionen. Ledande amerikanska regeringstjänstemän erkänner nu att Irakkriget verkligen startades för att få kontroll över lanserades för oljan och inte 9/11 eller massförstörelsevapen.
Många amerikanska tjänstemän har påstått att 9/11 var en false flag-operation av mindre seriösa element i den amerikanska regeringen. Men detta är utanför ramen för denna artikel. Det viktiga är att USA lögnaktigt skyllde det på Irak, när USA visste Irak inte hade något att göra med det).
(33) Trots att FBI nu medger att de mjältbrandsattackerna år 2001 utfördes av en eller flera amerikanska regeringsanknutna forskare, säger en högt uppsatt FBI-tjänsteman att FBI faktiskt blev tillsagd av Vita husets tjänstemän att skylla mjältbrandsattackerna på al-Qaida. Regeringstjänstemän bekräftar också Vita huset försökte länka mjältbrandsattacken till Irak som motivering för regimskifte i landet.

(34) Polis har rapporterat att man planterade molotovcocktails hos en fredlig demonstrant vid ett 2003 EU-toppmöte i Grekland, och filmade detta.
(35) Förre advokaten John Yoo vid justitiedepartementet föreslog 2005 att USA ska gå på offensiven mot al-Qaida, och att ”våra underrättelsetjänster skulle skapa en falsk terroristorganisation. Den kunde ha sina egna webbplatser, rekryteringscentra, träningsläger, och insamlingsverksamhet. Den skulle kunna lansera falsk terroristverksamhet och få kredit för riktiga terrortillslag, och hjälpa till att utså förvirring inom al-Qaidas led.”

(36) United Press International rapporterade i juni 2005:
Amerikanska underrättelseofficerare rapporterar att några av rebeller i Irak använder senaste-modellen av Beretta 92 pistoler, men dessa pistoler verkar sakna serienummer och ha kommit från en produktionslinje utan serienummer. Analytiker menar att detta kan tyda på att vapnen var avsedda för underrättelseverksamhet eller terroristceller, med betydande statliga stöd och att dessa vapen troligen kommer från antingen Mossad eller CIA.

(37) Israeliska soldater i säkerhetstjänst erkände 2005 att de kastade sten på andra israeliska soldater så att de kunde skylla det på palestinierna, som en förevändning för att slå ner på fredliga protester från palestinierna.
(38) Quebec-polisen medgav att demonstranter som bar stenar till en fredlig protest faktiskt var Quebec poliser som provocerade.
(39) Vid G20-protesterna i London 2009 såg en brittisk parlamentsledamot hur civilklädda poliser försökte hetsa publiken till våld.
(40) Egyptiska politiker erkände att statligt anställda plundrade ovärderliga musei-artefakter 2011 för att försöka misskreditera demonstranterna.
(41) En colombiansk arméöverste har erkänt att hans enhet mördade 57 civila, sedan klädde dem i uniformer och hävdade att de var rebeller dödats i strid.

(42) Den mycket respekterad skribenten Ambrose Evans-Pritchard vid the Telegraphn uppger att chefen för saudiska underrättelsetjänsten – prins Bandar – nyligen erkänt att den saudiska regeringen kontrollerar Bandar bin Sultan 13920430000334_PhotoI”tjetjenska” terrorister.
(43) Högt uppsatta regeringskällor i USA medger att regeringen i Natolandet Turkiet utförde attackerna med kemiska vapen men skyllde på den syriska regeringen. Vidare har högt uppsatta turkiska regeringsmedlemmar på band bekräftat planer på att genomföra attacker och sedan skylla på den syriska regeringen.
Ukraina Molotovcocktail secondColumn50-16x9

(44) Ukrainas säkerhetschef medger att de sniper-attacker som startade den ukrainska statskuppen utfördes för att bana väg för fler attacker. Ukrainska tjänstemän har uppgivit att ukrainska krypskyttar sköt på båda sidorna, för att skapa maximalt kaos.
(45) Storbritanniens spionbyrå har erkänt att den utför ”digitala false flag” attacker för att skada människor genom att skriva stötande eller olaglig text, och sedan skylla det på den drabbade.
(46) Amerikanska soldater har erkänt att om de dödar oskyldiga irakier och afghaner så placerar de automatvapen nära den skjutnes kropp så att de framstår som rebeller.
(47) Likaså beskyller polisen i USA oskyldiga människor för brott de inte begått. Bruket är så välkänt att New York Times
noterade 1981 att polisjargong innebär throwdown att ett vapen läggs intill ett offer.

Avslutande kommentarer.
En tidigare tjänsteman i USA:s säkerhetstjänst har sagt ”Most terrorists are false flag terrorists or are created by our own security services.” Detta kan vara en överdrift men poängen är att det är en mycket utbredd strategi.

Wikipedia definierar ”False flag operations are covert operations conducted by governments, corporations, or other organizations, which are designed to appear as if they are being carried out by other entities. The name is derived from the military concept of flying false colors; that is, flying the flag of a country other than one’s own. False flag operations are not limited to war and counter-insurgency operations, and have been used in peace-time; for example, during Italy’s strategy of tension.”
“False flag terrorism” is defined as a government attacking its own people, then blaming others in order to justify going to war against the people it blames.”

intressant.se , , ,
Ukraina, , , , , , , ,

Globalresearch 19/3 Operation Gladio Newsvoice 27/10 Lars Drakes artikel om Ryssland Professor’s Blog 29/7 SvD 17/7 CNN 16/7 Sputnik Professors blog


56 svar till “Stackars Syrien! False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult”

 1. Stupiditetsteori som diskuteras på http://blog.lege.net/content/stupiditetsteori.html

  ”Abdel-Masih Wazirs teorier om stupiditet i system handlar om att system inte kan förändra sig själva, då detta från systemets synpunkt innebär självmord. Förändringar av 2:a ordningen kan inte initieras av systemet självt. Endast förändringar av 1:a ordningen kan göras inom systemet.
  När så systemet blir alltmer irrelevant innebär detta att intelligensen hos systemets agenter, för den välinformerade och initierade betraktaren, till synes närmar sig den absoluta nollpunkten. När man trodde att den absoluta stupiditetens gräns var nådd, så överraskas man av nästa, och nästa under av oanade nivåer av stupiditet, som man tidigare inte kunde tro var möjlig. Systemets försvarare accelererar hela tiden i nya fantastiska rekord i jakten på intelligens lim 0!
  Det går dock mycket långt, innan sanningen blir uppenbar annat än för just den välinformerade och initierade betraktaren. Detta emedan stupiditet inte är dum. Den är expert på att fejka kompetens. Den är expert på att fejka förståelse. Den är expert på att fejka uppriktighet. Den är expert på att luras! Som Abdel-Masih Wazir påpekar, ”Stupidity’s primordial survival talents; camouflaging, maneuvering, prevaricating” 8 Alltså att stupiditetens primära överlevnadstalanger är kamoflauge, manövrerande, undvikande.”

  Nu har visst Disney upptäckt hur skadligt det är att titta på lilla Masha också. Jag tycker Masha är misstänkt lik Elin Jönsson förresten. Bortsett från hucklet förstås. Ryssarna skrattar väl snart ihjäl sig.

 2. False flag??

  ”Hersh Vindicated? Turkish Whistleblowers Corroborate Story on False Flag Sarin Attack in Syria

  This is quite the bombshell delivered by two CHP deputies in the Turkish parliament and reported by Today’s Zaman, one of the top dailies in Turkey.
  It supports Seymour Hersh’s reporting that the notorious sarin gas attack at Ghouta was a false flag orchestrated by Turkish intelligence in order to cross President Obama’s chemical weapons “red line” and draw the United States into the Syria war to topple Assad.”
  http://www.counterpunch.org/2015/10/23/hersh-vindicated-turkish-whistleblowers-corroborate-story-on-false-flag-sarin-attack-in-syria/

  • Mycket intressant ”M”!
   Definitivt en mojlighet om man ska tro Hersh.
   Eftersom H. Clinton var Secretary of State under Benghazi tiden skulle det nog inte vara omojligt att det kan vara Hillary Clinton som ligger bakom lagret av Sarin gas i Nordvastra Syrien (som nu blev bombat av Syriens Air force.)
   Mitt utklipp ur denna intervju: ”During an interview with Aternet.org, Hersh said that during the Hillary Clinton Secretary of State/Obama Administration…

   The Benghazi role was to “collect weapons from Libyan stockpiles and send them through Turkey into Syria for a set-up sarin-gas attack, to be blamed on Assad in order to ‘justify’ the US invading Syria, as the US had invaded Libya to eliminate Gaddafi.”

 3. ”False flag” ingår alltså i det som på svenska kallas krigslist. Noterar att den mesta kända, Wehrmachts påhittade polska beskjutning av tysk trupp 1 september 1939 som ursäkt för den redan beslutade, planerade och väl förberedda ”Fall Weiss” inte är med på listan.

  Nio av tio skott som avlossas i krig, skjuts av vettskrämda soldater som inte siktar alls. Många skjutglada sociopater som njuter av krig vill i efterhand återuppleva sin tid i rampljuset. Dessutom minns man vad man vill minnas, minnet spelar en också spratt och ändras i efterhand. Min tro är att mängder av skottlossningar, tex MH37, är misstag, och att mängder av sentida erkännanden är försök att spela roll. Att i efterhand placera vapen bredvid skjuten är säkert det vanligaste sättet att undkomma frågor, och utförs av polis i många länder på eget bevåg. Många länder har flera parallella poliskårer, Italien har fem vill jag minnas, de konkurrerar med varann. Chefer och generaler som vill ha kontroll eller tror att de har kontroll är psykopater. När mördandet kommit igång, rullar det på av egen kraft, drivet av hatet det redan genererat. Militära överfall på civila görs av uniformsklädda empatiskt havererade människovrak.

 4. Mot bakgrund av den senaste utvecklingen och anklagelser riktade mot den syriska regeringen.
  De USA stödda rebellerna har kemiska vapen. Följande artikel publicerades först i december 2012.
  Medan Washington fortsätter att peka fingret på president Bashar al Assad, en FN oberoende undersökningskommission bekräftade redan i maj 2013 att rebellerna snarare än regeringen har kemiska vapen i sin ägo och använde sarin nervgas mot civilbefolkningen:
  http://www.globalresearch.ca/the-syria-chemical-weapons-saga-the-staging-of-a-us-nato-sponsored-humanitarian-disaster/5315273

  • Får man försöka sig på en beskrivning på vad som kan ha hänt med utgångspunkt från dom fakta, som jag uppfattat?
   I måndags meddelar Rex Tillerson, att USA ger upp kravet på att ”Assad måste bort”, utan accepterar att Syriska Folket ska bestämma. Detta kan bara ha utlöst glädje och lättnad i Damaskus. Att då nästa dag skicka iväg flyg med sarinbomber är ju helt absurt och galet. Sarin, som man för ändamålet gömt undan – vansinne!
   Med tanke på allas innehav av mobiltelefoner, kan man räkna med att linjerna till Damaskus ständigt är heta med rapporter om var terrorister och deras attribut befinner sig. För att utlösa denna gasattack gällde det då ”bara” att få igenom en tillräckligt attraktiv falsk rapport, som kunde lura Syriska Flygvapnet att bomba ett av terroristernas gasdepåer.
   Sedan är det kanske lite genant, att erkänna, att man blivit lurad.

 5. Glöm inte när brittiska säkerhetstjänsten lögnaktigt beskyllde offren för att vara terrorister vid händelsen som senare blev känd som Bloody Sunday (1972). Britterna var även inblandat i Dublin Monaghan bombningarna (även om dom inte har erkänt det så var Irlands Joint Committee of Justice tillräckligt säkra på att det var så) (1974). Britterna var även inblandade i mordet på människorättsadvokaten Pat Finucane (vilket britterna har erkänt) (1989). De har vid olika händelser samarbetat med lojalistiska dödspatruller och gett dessa information. För att inte tala om alla militära operationer som ägde rum på Nordirland.

  • Hej Kerstin

   Katynmassakern kan du läsa om här

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Katynmassakern

   Katynmassakern var en grotesk massavrättning av polska officerare utförd på order av ryska kommunister i början av andra världskriget. Tusentals lik massgravar. Idag är det stället en minnesplats.

   • Om du hade läst artikeln riktigt ordentligt så nämnde ’In Defence of Communism’ att wikipedias version som falsk . Som du ser så har vissa forskare som studerat tidningsartiklar från den tiden, intervjuat människor i området och även tyska soldater, ifrågasatt Putins och Gorbatjovs version på att det var sovjetiska soldater som låg bakom massakern.

    • Och Medvedev.
     En märklig omständighet är att polackerna sköts med tyska vapen vilket antas ha varit för att skjuta skulden på nazisterna. Men det antyder att Sovjet skulle ha förutsett tysk ockupation ett år i förväg.
     Nyligen sade Polens premiärminister att det var Tyskarna som mördade Polska intellektuella i Gusen och Katyn, men han var vid det tillfället invecklad i en tvist om Polens nya lag med förbud mot att anklaga Polen för dödslägren under WW2.

 6. Till råga på allt så ser jag nu att EU förbereder nya färska sanktioner mot Syrien på grund av den påstådda gasattacken. Många EU länder var med och finansierade ”rebellerna” redan från början av kriget och piskade upp en demonisering för framtida insatser via medierna och sedan nu när kriget äntligen verkade över med en syrisk vinst öve rebellerna efter 7 år av svår brutalitet så anklagas Syrien falskeligen (99.99% sännolikhet) för en gasattack mot barn och detta leder till då nya sanktioner mot ett svårt krigssargat land och till missilangrepp från 3 av världens största armeér. Vad är det för j-vla drägg inom EU? Saknar de alla former av skam i känsloregistret?

  Nej, nu måste det till utredningar angående Skriptal fallet och den påstådda gasattacken i Syrien för att se vilka politiker eller icke-parlamentariska krafter som arrangerat dessa event och som konspirerat för att genomföra massmord genom att ljuga allmänheten. Detta måste ske och det vore på sin plats med en utresning bland den korrupta makteliten inte minst i USA men också i Europa och inom EU. Det finns ju uppenbara risker till att ett tredje världskrig kan startas genom detta, och det kanske finns intressenter för det också.

 7. Den ryska inblandningen i Syrien sysselsätter väst, medan Rysslands egentliga strategiska intressen är dess soft underbelly; Khazakstan m.fl. Under tiden proxykriget i Syrien mellan Ryssland/Iran/Hizbollah mot saudi pågår, och väst/Israel gör nålsticksoperationer, försöker Ryssland dra in fd muslimska sovjetrepubliker i sitt nätverk. Väst stirrar på Syrien, handlingsförlamat. I praktiken tog nationellt sinnade överstar med ryska kontakter över franska och brittiska kolonier för femtio år sen, nu ska landvinningarna försvaras till varje pris.

  Känns igen.

   • Irak, Syrien och Egypten tex. De är inte högsta ryska prioritet, medan proxykriget pågår jobbar ryssarna frenetiskt på Khazakstan mfl. Egypten köptes över med dollar, Irak har nu shiamuslimskt styre allierat med Iran, de vill ha Syrien kvar på rysk/iranska sidan. Det är de fd sovjetrepublikerna som är viktigast för Ryssland.

 8. Egypten under Nasser vandrade över till rysk utrustning, SSSR tog över de brittiska positionerna, vapnen användes både i sexdagarkriget och yom kippur-kriget. Efter 1973 konstaterade Egyptenss härskande överstar att de ryska vapnen inte fick avsedd effekt, men de köpte antagligen vapnen på krita. Sadat kastade ut ryssarna, om de försökte ta kontrollen är okänt, men USA köpte Egyptens överstar med dollar och ryssarna förlorade sin position i Egypten, samt fick nog inte betalt. På svenska; ryssarna sålde smöret och tappade pengarna. Vapnen förverkade, positionen förlorad.

  Israel skaffade sig sannolikt kärnvapen därefter, Sadat insåg att bara förhandling återstod, fick tillbaka Sinai, blev av med ryssarna, fick en massa dollar och förlorade livet i islamistiskt attentat.

   • Egyptens överstar är numera generaler och köps fortfarande av USA. De skrev avtal med Israel och slapp föra krig. Rent numerärt är Egypten arabvärldens tungviktare, så det spelar stor roll. När sovjetunionen blev utslängt ur Egypten var det ett rejält bakslag för sovjetunionen, men inte för Egypten.

    Iraks sunnitiska Saddamregim eliminerades av USA, segern har drag av Pyrrhus, Irak krigar inte längre med Iran utan är dess allierade, och Ryssland är Irans allierade. Den irakiska sunnimuslimska gruppen som är saudis släkt förlorade på USA´s invasion, dvs USA´s vänner saudi förlorade strategiskt på Irak-invasionen. De blev av med Saddam, men tills han invaderade Kuwait var han USA´s ”vän” mot ayatollorna. Eftersom USA garanterar familjen Sauds position innebar svaret på Kuwaitinvasionen att USA visade saudierna att hotet/löftet inte är tomt. Saudi hjälpte till.
    Bush verkar ha trott att man kan införa rösträtt och rättstat precis som i Tyskland och Japan, men de länderna är homogena nationer. Irak är ingen nation, irak är tre nationer i en stat. I praktiken inbördeskrig. Schweiz är ett sånt land, men dess nationer lever åtskilda och besluten är oftast lokala. Folkomröstningsförfarandet är enmetod mot att en språkgrupp kan terrorisera de andra.

    När det gäller oljan är USA redo. USA klarar sig utan mellanösternolja numera, men USA´s allierade Japan, Sydkorea, västeuropa mfl behöver den och USA´s miltära garanti för fortsatta oljeleveranser. Alternativet till att USA garanterar är att dess allierade skaffar sig egen kapacitet att säkra oljetillgången. Det billigaste alternativet är att undvika kapprustning mellan västländer, både Wahington och London-fördragen under mellankrigstiden hade detta principiella innehåll.

    Syrien är slagfält för Saudi och Iran via ombud. Syrien är själva korsvägen i arabvärlden, så alla är där i egenintresse. Iran, Turkiet och Saudi vill alla dominera, och hindra konkurrenterna. Ett land saknas i striden. Egypten. Neutraliserade med stora dollarbelopp sen länge.

     • Venezuela har en av jordens största fyndigheter, och ligger relativt nära. Hur det egentligen förhåller sig med tillgången på olja är en smula oklart. Enligt ryska vetenskapsmän bildas ny olja underifrån hela tiden. Ryssarna är tekniskt avancerade.

      Egentligen har just USA utomordentliga möjligheter att bygga ut solkraftsanläggningar.

 9. […] Några artiklar om gasattacker i Syrien. USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017. Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen? Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits? Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun? Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta […]

 10. […] Några artiklar om gasattacker i Syrien. USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017. Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen? Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits? Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun? Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta […]

 11. […] Några artiklar om gasattacker i Syrien. Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta i augusti 2013. Seymour Hersh: Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien, med USA:s ”hjälp”. USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017. Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen? Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits? Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun? Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta […]

 12. […] Några artiklar om gasattacker i Syrien. Använde USA & Co använde uranvapen vid anfallet på Syrien 14/4? Syriska barn avslöjar sanningen bakom “påstådda kemattacken” Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta i augusti 2013. Seymour Hersh: Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien, med USA:s ”hjälp”. USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017. Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen? Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits? Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun? Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta […]

 13. […] Några artiklar om gasattacker i Syrien. Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta i augusti 2013. Seymour Hersh: Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien, med USA:s ”hjälp”. USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017. Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen? Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits? Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun? Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta […]