Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA


Den här intressanta artikeln av före detta tjänstemän inom USA:s underrättelsetjänst är mycket intressant och talar för sig själv. Den publiceras på flera ställen, och jag har nu översatt den till svenska. Globalresearch

Mer än två dussin före detta tjänstemän i USA:s säkerhetstjänster uppmanar president Trump att ompröva sina beskyllningar av den syriska regeringen för de ”kemiska dödsfallen” i Idlib och att dra tillbaka sin farliga upptrappning av spänningarna med Ryssland.
Trump 170407
Brevet till president Trump.
MEMORANDUM till Presidenten

FRÅN: Veteran Intelligence Professionals för Sanity (VIPS) *

ÄMNE: Syrien: Var det verkligen en attack med ”kemiska vapen”?

1 – Vi skriver för att ge Dig en entydig varning om risken för väpnade konflikter med Ryssland – med risk för upptrappning till kärnvapenkrig. Hotet har vuxit efter missilattacken mot Syrien som vedergällning för vad Du hävdade var en ”attack med kemiska vapen” den 4 april mot syriska civila i södra Idlib-provinsen.
2 – Våra kontakter inom amerikanska armén i området har meddelat oss att detta inte är vad som hände. Det skedde ingen attack med ”kemiska vapen” av Syrien och dess stridskrafter. I stället ha ett syriskt flygplan bombat en ammunitionsdepå som tillhörde al-Nusra och som visade sig vara full med skadliga kemikalier. En stark vind blåste moln och vind med kemiska ämnen över till en närliggande by där många därför dog.
3 – Detta är vad ryssarna och syrierna har sagt och – ännu viktigare -vad de verkar tro hänt.
4 – Kan vi konkludera att Vita huset har gett våra generaler order om vad de ska säga?
5 – Sedan Putin övertalade Assad 2013 att ge upp sina kemiska vapen, förstörde USA:s armé 600 ton Syriens lager med kemiska vapen på bara sex veckor. Mandatet för FN:s Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) (U.N.’s Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW-UN)) var att se till att allt förstördes – vilket påminner om mandatet för FN:s inspektörer om Iraks massförstörelsevapen. FN:s vapeninspektörers slutsatser om massförstörelsevapnen var riktiga. Rumsfeld och hans generaler ljög och detta verkar hända igen. Insatserna är ännu högre nu – vikten av ett förtroendefullt förhållande med Rysslands ledare kan inte överskattas.
6 – I september 2013 sedan Putin övertalat Assad att avstå sina kemiska vapen skrev Rysslands president en öppen ledare (op-ed) i New York Times där han sa: ”Min arbetsrelation och min personliga relation med president Obama präglas av växande förtroende. Jag uppskattar detta.”
Kemiska vapen 799px-155mmMustardGasShellsPallar med saringas, USA (Wikipedia)
Denna avspänning (”Détente”) kvävdes i sin linda

7 – Tre år senare, den 4 april, 2017 talade Rysslands premiärminister Medvedev om ”absolut misstro”, som han betecknade som ”tråkigt för våra nu helt förstörda relationer [men] goda nyheter för terrorister.” Inte bara tråkigt, enligt vår uppfattning, men helt onödigt – ännu värre, farligt.
8 – Med Moskvas uppsägning av avtalet till om flygverksamhet över Syrien, har klockan vridits tillbaka sex månader till situationen i september/oktober när 11 månaders hårda förhandlingar medförde ett avtal om eldupphör. USA:s attacker på fasta syriska armé-positioner 17 september 2016 dödade cirka 70 personer och skadade ytterligare 100, sänkte avtalet om eldupphör som godkänts av Obama och Putin en vecka tidigare.

9 – Den 26 september 2016 klagade utrikesminister Lavrov ”Min gode vän John Kerry … är under hård kritik från amerikanska krigsmaskinen [som] uppenbarligen inte lyssnar tillräckligt på överbefälhavaren (Obama).” Lavrov kritiserade generalstabschefen Joseph Dunford för att kan informerat kongressen om att han motsatte sig att dela underrättelseuppgifter med Ryssland om Syrien ”efter avtalet om eldupphör som ingicks mellan Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Barack Obama och som innebar att underrättelseuppgifter skulle delas. Det är svårt att arbeta med sådana partners. …”

10 – 1 Oktober 2016, varnade Rysslands utrikesministerium talesman Maria Zakharova: ”Om USA genomför direkt aggression mot Damaskus och den syriska armén, skulle det leda till en fruktansvärd, tektonisk förskjutning inte bara i landet, men i hela regionen.”

11 – 6 Oktober 2016, varnade ryska försvarets talesman generalmajor Igor Konashenkov för att Ryssland var berett att skjuta ner oidentifierat flygplan – inklusive Stealth flygplan – över Syrien. Konashenkov markerade med att tillägga att det ryska luftförsvaret ”inte kommer att ha tid att fastställa flygplanets ursprung.

12 – 27 oktober klagade 2016 Putin över att “My personal agreements with the President of the United States have not produced results,” och klagade också över att folk i Washington är beredda att göra vad som helst för att hindra att överenskommelser tillämpas i praktiken. Med hänvisning till Syrien beklagade Putin att det saknades en ”gemensam front mot terrorism efter så långvariga förhandlingar, stora ansträngningar och svåra kompromisser.”

13 – Således det onödigt osäkra tillstånd som de amerikanska-ryska relationerna nu har sjunkit till – från ”växande förtroende” till ”absolut misstro”. Det är säkert att många välkomnar den höga spänningsnivån, som – tveklöst – är superbra för vapenindustrin.
14 – Vi tror att det av enorm betydelse att förhindra att förbindelserna med Ryssland faller till ett tillstånd av fullständig förfall. Utrikesminister Tillersons besök i Moskva denna vecka erbjuder en möjlighet att motverka skadan, men det finns också en risk att det kan öka bitterheten – särskilt som utrikesminister Tillerson inte är bekant med historiken.
15 – Nu är det dags att ta itu med Ryssland på grundval av fakta, inte påståenden som bygger till stor del på tvivelaktiga bevis – från ”sociala medier”, till exempel. Medan många anser att nuvarande höga spänning utesluter ett toppmöte, föreslår vi det motsatta. Du kan överväga att instruera utrikesminister Tillerson att börja planera för ett tidigt toppmöte med president Putin.”

* Som bakgrund om Veteran Intelligence Professionals för Sanity (VIPS) kan en lista över ärenden hittas på https://consortiumnews.com/vips-memos/. En handfull CIA veteraner etablerade VIPS i januari 2003 efter att ha dragit slutsatsen att Dick Cheney och Donald Rumsfeld hade bett våra tidigare kollegor att tillverka underrättelseinformation för att ”motivera” ett onödigt krig mot Irak. Vid tidpunkten valde vi att anta att president George W. Bush var inte fullt medvetna om detta.

Vi utfärdade vår första Memorandum för verkställande på eftermiddagen 5 februari 2003, efter Colin Powells tal i FN. Det var riktat till President Bush och avslutades med dessa ord:

Ingen har patent sanningen; inte heller vi hysa illusioner om att vår analys ”obestridlig” [adjektiv som förre utrikesministern Powell använde för sina anklagelser mot Saddam Hussein]. Men efter att ha sett utrikesminister Powell i dag är vi övertygade om att Du skulle ha fördel av att vidga diskussionen bortom kretsen av de rådgivare som är tydligt inställda på ett krig som vi inte ser som nödvändigt och vars konsekvenser sannolikt kommer att vara katastrofala.

Respektfullt, erbjuder vi samma råd till Dig, president Trump.

***

För styrgruppen för, Veteran Intelligence Professionals for Sanity

Eugene D. Betit, Intelligence Analyst, DIA, Soviet FAO, (US Army, ret.)

William Binney, Technical Director, NSA; co-founder, SIGINT Automation Research Center (ret.)

Marshall Carter-Tripp, Foreign Service Officer and former Office Director in the State Department Bureau of Intelligence and Research, (ret.)

Thomas Drake, Senior Executive Service, NSA (former)

Bogdan Dzakovic, Former Team Leader of Federal Air Marshals and Red Team, FAA Security, (ret.) (associate VIPS)

Robert Furukawa, Capt, CEC, USN-R, (ret.)

Philip Giraldi, CIA, Operations Officer (ret.)

Mike Gravel, former Adjutant, top secret control officer, Communications Intelligence Service; special agent of the Counter Intelligence Corps and former United States Senator

Matthew Hoh, former Capt., USMC, Iraq and Foreign Service Officer, Afghanistan (associate VIPS)

Larry C. Johnson, CIA & State Department (ret.)

Michael S. Kearns, Captain, USAF (Ret.); ex-Master SERE Instructor for Strategic Reconnaissance Operations (NSA/DIA) and Special Mission Units (JSOC)

John Brady Kiesling, Foreign Service Officer (ret.)

John Kiriakou, former CIA analyst and counterterrorism officer, and former senior investigator, Senate Foreign Relations Committee

Linda Lewis, WMD preparedness policy analyst, USDA (ret.) (associate VIPS)

Lisa Ling, TSgt USAF (ret.) (associate VIPS)

Edward Loomis, NSA, Cryptologic Computer Scientist (ret.)

David MacMichael, National Intelligence Council (ret.)

Ray McGovern, former US Army infantry/intelligence officer & CIA analyst (ret.)

Elizabeth Murray, Deputy National Intelligence Officer for Near East, CIA and National Intelligence Council (ret.)

Torin Nelson, former Intelligence Officer/Interrogator, Department of the Army

Todd E. Pierce, MAJ, US Army Judge Advocate (Ret.)

Coleen Rowley, FBI Special Agent and former Minneapolis Division Legal Counsel (ret.)

Scott Ritter, former MAJ., USMC, and former UN Weapon Inspector, Iraq

Peter Van Buren, U.S. Department of State, Foreign Service Officer (ret.) (associate VIPS)

Kirk Wiebe, former Senior Analyst, SIGINT Automation Research Center, NSA

Sarah G. Wilton, Commander, US Naval Reserve (ret), DIA (ret.)

Robert Wing, former Foreign Service Officer (associate VIPS)

Ann Wright, U.S. Army Reserve Colonel (ret) and former U.S. Diplomat

Läs vidare i några artiklar om Syrien.
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Stora brister i SvT:s rapportering om Syrien
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Nya provokationer planeras av terrorister i Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
Intervju med Syriens president al-Assad
Nytt brott mot FN-stadgan. USA attackerar Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
USA trappar upp det brutala angreppskriget mot Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

Universitetslektor Tim Andersons bok ”Det smutsiga kriget mot Syrien” är saklig, faktarik och har massor av referenser.

tim-anderson

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , krig


22 svar till “Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA”

 1. 330 miljoner amerikaner är förhäärdade av årtionden av förtryck av andra länder.
  de är utan medkänsla för alla människor deras krigsmakt dödar.sårar.våldtar.skrämmer på flykt.
  allt för att miljardärerna i deep state ska bli ännu rikare.
  jag läste på ett tvitterkonto från en kongressman ::::nice to bomb in ME ! again.

 2. En diger lista dignitärer Tillerson, Trump & Co alltså avfärdade. Den här katastrofala regimen har snabbt hittat nya lägstanivåer på relationerna till Ryssland och vägrar se sitt eget ansvar till det..

  Uppfriskande att se normal logik men en bedrövelse att inse hur lite av det som känns igen av sittande president, vald enbart på sin okunnighet och oförmåga till logik.

 3. Frågan är också, när ska vår regering (eller varför inte vår media och press) fördöma Trump administrations krigshets och krigsbrott? De bygger ju sin egen grav med sitt stöd för dom här krigen.

 4. Om USA ersätter de efterlevande och täcker Syriens kostnader och framför en ursäkt behövs ingen vedergällning. Det är en fredlig lösning.

  Problemet är dessutom att Donald Trump och de andra monopolkapitalisterna som äger vapenindustriaktier vid en vedergällning kanske skulle bli rika på kuppen. De skulle uppfatta det hela som en belöning.

  Det hela är egentligen Donald Trumps fel, inte det amerikanska folkets som trodde på honom, inte de amerikanska soldaternas fel som lockats in genom fattigdom, falska löften och hjärntvätt. Vedergällningen borde således rent logiskt riktas mot mot Donald Trump inte mot hela USA eller USA:s soldater.

  Donald Trump har begått brottet. Han borde således dömas i sin närvaro eller frånvaro i en domstol för mord av de människor som omkom i den olagliga attacken. Sedan borde verkställande ske, ungefär såsom USA jagat andra terrorister.

  Donald Trump är en terrorist, precis som Clintons och Obama, varken mer eller mindre och är han inte terrorist måste de som levererat felaktig information dömas i en domstol för att ha ljugit för Donald Trump. Donald Trump måste i så fall peka ut dessa mördare.

  Jag ser ingen annan moraliskt korrekt lösning som kan leda till fred. För att nå fred kan endast aggression mötas med tolerans till en viss punkt, sedan måste aggressionen krossas oavsett hur fredlig man är. Det handlar om ren självbevarelsedrift.

  Även fredsaktivist som stryps kommer till slut bruka våld. Ingen kommer anse honom vara mindre fredsaktivist för det. Det förstår varje människa med medkänsla och förnuft att man inte kan vara lugn i ett sådant ögonblick.

 5. Stora sociala och ekonomiska missförhållanden i USA. T ex 43 millioner människor i USA lever på matkuponger. räknar man in de som lever strax över dattigdomsgränsen, så är var tredje amerikan fattig. Samtidigt spenderar årligen över 600 miljarder på krigsföring. För att inte tala om det faktum att skuldberget är uppemot 78 tusen miljarder dollar. Därför är svenskhöger och liberaler så himla förtjust i det fattiga landet USA

  • Ej att förglömma ett helt universum att slösa miljarder på och begrava stoltheten i. Ett svart hål att stoppa huvudet i för att glömma verkligheten runtomkring. Ett vakuum att låta sig sugas upp i, förlösas, återuppstå som avlägsna arvtaggare älgande på i sin framgång på andras och framförallt sitt eget folks bekostnad..

   Roms ohörsamhet, stolthet är fortfarande kritvit, massivt högrest och uppnosigt nonchalant.. och kan kosta på sig sin presidents huvud på ett fat.

 6. Urinvånarna – de i dagligt tal benämner för indianer – har en medellivslängd som är mycket lägre än den vite mannens, omkring 45 – 50 år. Fattigdomen är enorm i indianreservaten, inklusive i dom fåtaliga reservat som har spelhallar. Droger, kriminalitet och misshandel är vanligt förekommande. De amerikanska företagen har ideligen utnyttjat urinvånarna i gruvindustrin och uranframställning, t ex Navajo stammarna. Många människor dog av cancer. Man kan faktiskt tala om en massaker.
  Sjukdomarna är stora på grund av dieten, såsom diabetes. Naturfolk var och är inte vana vid den västerländska mathållningen med mycket vitt bröd och socker. De har överlevt i tusentals år på det naturen gav dom. Den inhemska odlingen var minimal på grund av att urinvånarna var – och är – ett vandrande folk.

  Indianerna är ett urfolk som närmare på förintades i slutet på 1800-talet så industrialiseringen började. Det var knappt guldet som gjorde att indianerna förlorade allt, inklusive livet, det var de stora arealerna med bördig jord som regeringen i Washington suktade efter – storstäderna behövde livsmedel till den stora arbetande befolkningen. Det var en kapitalistisk förintelse av ett stort folk – kapitalismens brott – där girigheten går in går förnuftet ur. Men i sådana begrepp som att kapitalismen är orsaken för förintelser av människor är något man aldrig hör från högern eller nyliberalt håll. De talar endast om kommunismens brott.

  USA har alltid klappat sig själv på axeln och hävdat att de har och har haft religionsfrihet. Men det är en lögn. Det var så sent som 1978 so president Carter tillät urinvånarna att praktisera sin egen religion. Före 1978 drog många slättlandsindianer till Klippiga Bergen för att tillbedja. Religiösa ledare blev faktiskt arresterade och fängslade för detta – allt medan den vite amerikanen pekade fingret åt Sovjetunionen och krävde att landet skulle införa religionsfrihet. /Uppgifterna – fakta – är hämtade från boken ’Living in Two Worlds’ av Charles Eastman Ohiyesa.