Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien

Här har publicerats många artiklar om gasincidenten i Khan Sheikhoun 4 april. Jag har funnit att bevis saknats för att den syriska regeringen orsakat detta, och har särskilt anfört bedömningar av MIT-professorn Postol och säkerhetsexperter från USA:
PostolProfessor Postol
En läsare och gästbloggare skriver i mail till mig i morse ”Vill göra dig uppmärksam på denna egendomliga nyhet hos Aftonbladet. Förbereder en gasattack??????? Nu har USA:s propagandamakare gått över alla gränser. Aftonbladet Upptäcker sedan även Dagens Nyheter DN BBC – Min insatter läsare skriver också ”Al Nusra (Jabhat Fateh al-Sham) iscensätter attacken och sedan går USA till anfall? (?) Har vi nu ingen möjlighet att försvara Syrien? Mot denna skamlös propagandalögn som givetvis ”alla” tror på.”

Aftonbladet skriver ”USA uppges ha upptäckt något som kan vara syriska förberedelser inför en ny kemvapenattack. Tidigt i morse kom ett uttalande från Vita huset. Men flera försvarskällor som sajten Buzzfeed har talat med säger att de inte vet var Vita huset fått uppgifterna från”….”I ett uttalande med pressekreteraren Sean Spicer som avsändare står det att USA har ”identifierat potentiella förberedelser” på en ny kemvapenattack som ”sannolikt skulle resultera i massmord av civila, bland annat oskyldiga barn”…”Förberedelserna ska likna de som gjordes före attacken mot Khan Sheikhoun i Idlibprovinsen den 4 april.
”Som tidigare uppgett är USA i Syrien för att eliminera IS. Om Assad genomför ännu ett massmord med kemvapen kommer han och hans militär att få betala ett högt pris”, uppger Sean Spicer i uttalandet.
Exakt vilka tecken på förberedelser som Vita huset ska ha sett tecken på går man däremot inte in på. Uppgifterna baseras på en färsk rapport som visar på ”abnorm aktivitet” som skulle kunna tyda på förberedelser för en ny attack.”

Men Aftonbladet skriver faktiskt också ”I en intervju med nyhetsbyrån AFP tidigare i år uppgav Assad att den kemiska attacken i april var till ”100 procent konstruerad” i syfte att rättfärdiga USAs flyganfall. Syriens utrikesminister Walid al-Moallem uppgav även vid en presskonferens kort efter Khan Sheikhoun-attacken att man bombat en depå med kemiska vapen tillhörande terrorgruppen Nusrafronten när den misstänkta giftgasattacken inträffade.” Aftonbladet

En annan läsare och gästbloggare informerade mig i går kväll.

”Sensationell artikel från ingen mindre än Seymour Hersh. Hersh har undersökt fallet med ”sarin-bomben” i Syrien i april och fått fram ett avslöjande som är rena dundersensationen. Amerikanerna hade vid bombningen av Khan Sheikhoun i Syrien fått information flera dagar i förväg om att ett bombangrepp mot ett terroristnäste var planerat. De visste exakt när och var och t.o.m. hur det syriska planet skulle flyga, detta för att inga amerikanska agenter oavsiktligt skulle stryka med. De hade även observerat själva händelsen och visste att det var frågan om en konventionell bomb. Vad som däremot tros ha inträffat var att terroristerna hade kemikalier i källaren som genom träffen spreds ut i atmosfären. Ryssland var denna gång speciellt noga med att USA informerades eftersom de överlåtit en mer avancerad bomb än vanligt till syrierna. Det var frågan om en målsökande bomb som de vanligen endast själva har i bruk.

Den amerikanska militären och CIA var denna gång dessutom uppriktiga nog att inte själva vilseleda presidenten, utan försökte så gott de kunde förmedla det korrekta händelseförloppet. Men presidenten som följt mediernas rapportering tog denna gång ”fake-news” på fullt allvar och någonstans på vägen fegar militärerna ur. De ser att presidenten har en förutfattad mening och att han inte är mottaglig för faktaargument. Presidenten har påverkats av känslomässiga reaktioner runtomkring sig och vill utkräva hämnd. Militären gör sitt bästa för att motangreppet skall bli så lamt som möjligt.

Hersh visar än en gång sin styrka som journalist. Han har namn om sig att aldrig ha svikit eller utlämnat en källa och därför kommer källor till honom. Han har lyckats från flera håll få samstämmiga och detaljerade uppgifter om hur väl informerade USA:s militärer var om det som utspelade sig. Den enda frågan som förblir outredd är vilka skador som förorsakades av det träffade vapenförrådet. Det är möjligt att gifter spreds till omgivningen, vilka det var är oklart, liksom hur många offer det rörde sig om. Autenticiteten på de bilder som lagts ut på nätet har inte kunnat bekräftas och dessutom tydde inte ens dessa på sarinangrepp och det var inte heller sarin terroristerna hade i källaren.

Slutsatserna och följdfrågorna är många. Den första är att Hersh fått gå till Tyskland för att få sin artikel publicerad på ”Die Welt”. Amerikanska medier som drivit lögnen om diktatorn som gasar ihjäl sitt folk är inte villiga att korrigera sina lögner. De mer allvarliga frågorna handlar om inkompetensen hos Trump och hans närmaste. De blir själva villiga offer för den mediehets som de under valkampanjen på goda grunder utdömt. Trump visar här upp sin farligaste sida, en benägenhet att reagera okontrollerat våldsamt på känslomässig grund. Med de vapen han förfogar över är det skrämmande. Samtidigt är ”chain of command” sammansatt av länkar som blir allt svagare ju närmare presidenten man kommer. Och trots att ”fotfolket” denna gång har agerat ansvarsfullt får de inte den relevanta informationen vidarebefodrad ända fram till presidenten, i vars närhet det befinner sig fega personer som inte är beredda att riskera sin karriär genom att höja rösten mot Trump.

Som fysikprofessorn Theodore Postol utförligt argumenterade, kunde inte det ha hänt som påstods hade hänt. Och Hersh förklarar nu varför, med hjälp av källor inifrån administrationen. Syriens fiender har än en gång avslöjats för att fara fram med grova lögner – för dem ingen anledning till ursäkt, utan tvärtom skäl till att ljuga än mer, för att kunna dölja den egna ohederligheten. Alternativa medier har tydligare än någonsin visat att de behövs, de anade omedelbart oråd därför att orimligheterna i den story som MS-medierna drev var alltför uppenbara.
————————————————————————————————————————————————————-

Seymour Hersh

Utdrag ur Seymour Hershs artikel. Die Welt
* I en serie intervjuer lärde jag mig om den totala bristen på kontakt mellan presidenten och många av hans militära rådgivare och underrättelsetjänstemän, såväl som officerare på marken i regionen som hade en helt annan förståelse för Syriens anfall på Khan Sheikhoun.
Ryska och syriska flygvapenofficer gav detaljer om den noggrant planerade flygvägen till och från Khan Shiekhoun den 4 april, på engelska, till AWACS-planet, som var på patrull nära den turkiska gränsen.

Målet var ett tvåvåningshus i norra delen av staden. Rysslands underrättelseinformation, som delas vid behov med Syrien och USA som en del av deras gemensamma kamp mot jihadistgrupper, hade fastställt att ett möte mellan terrorister på hög nivå skulle äga rum i byggnaden. Jag fick veta att ryssarna skickade informationen direkt till CIA. Den ryska ledningen noterade att mötet skedde i ett läge då Jabhat al-Nusra och Ahrar al-Sham desperat sökte en väg framåt i det nya politiska klimatet. i slutet av mars hade Trump och utrikesminister Rex Tillerson och FN:s ambassadör Nikki Haley gjort uttalanden om att Vita huset ”har övergivit Målet ”att pressa Assad” för att lämna makten och markerat en skarp ändring av Obama-förvaltningen Syrienpolitik.

Ryska och syriska underrättelsetjänstemän klargjorde att det planerade angreppet var speciellt. Ryssarna gav det syriska flygvapnet en målsökande bomb och det var en sällsynthet.
Bomben släpptes klockan 6:55 på 4 april
, strax före midnatt i Washington. En bedömning av den amerikanska militären visade att bomben utlöste en serie sekundära explosioner som kunde ha genererat ett enormt toxiskt moln som började sprida sig över staden, bildat av gödselmedel, desinfektionsmedel och annat som lagras i källaren, med en effekt som förstärkts av den täta morgonluften. Enligt beräkningar dödades upp till fyra jihadistiska ledare och ett okänt andra. Det finns ingen bekräftad räkning av antalet civila dödade av de giftiga gaserna som släpptes av sekundära explosioner, även om oppositionsaktivister rapporterade att det fanns mer än 80 döda vid en klinik 60 mil norr. Läkare utan gränser (MSF) rapporterade att ”åtta patienter visade symptom som överensstämmer med exponering för ett neurotoxiskt medel som sarin eller liknande. ”MSF besökte också andra sjukhus och fann att patienter där luktade som om de utsatts för klor ”. Med andra ord föreslog bevis för att det fanns mer än en kemikalie ansvarig för de observerade symptomen observerades, vilket inte skulle ha varit fallet om det syriska flygvapnet – som oppositionsaktivister insisterade – hade släppt en sarin-bomb.

På internet visades inom några timmar hemska bilder av offer. Ett avlyssnat meddelande från det syriska flygvapnet sa att man använt ett ”speciellt” vapen. Vissa i Trumps närhet menade att det var en sarinbomb. Presidenten sa inte, enligt intervjuad person: ”Låt oss titta på det.” Han ville bomba skiten ur Syrien. ”
Syrien gas Proletären 170405White Helmets snabbt ute
I FN nästa dag skapade ambassadör Haley en mediasensation när hon visade fotografier av de döda och anklagade Ryssland. ”Hur många fler barn måste dö innan Ryssland bryr sig?” frågade hon. NBC News citerade amerikanska tjänstemän som hävdade att nervgas hade använts och Haley knöt attacken direkt till syriska president Assad. ”Vi vet att gårdagens attack var ett nytt lågvattenmärke även för den barbariska Assadregimen”, sade hon. Det var ironi att skylla på Syrien och kritisera Ryssland för sitt stöd till Syriens benägenhet att använda gas i Khan Sheikhoun som ambassadör Haley och andra i Washington gjorde. ”Vad som inte de flesta amerikaner förstår”, sade en rådgivare, ”är om det hade varit en syrisk nervgasattack godkänd av Bashar, skulle ryssarna vara 10 gånger så upprörda som någon i väst. Rysslands strategi mot ISIS, som innebär att man ska ha samarbete med USA, skulle ha blivit förstört och Bashar skulle få ansvaret för att ha skämt ut Ryssland, med okända konsekvenser för honom. Skulle Bashar göra det? När han är på randen för att vinna kriget? Skojar du?”

Inom några timmar instruerade Trump att planera för vedergällning mot Syrien. ”Han gjorde det innan han pratade med någon om det. CIA och DIA menade att ”Vi har inga bevis för att Syrien hade saringas eller använt det”, säger rådgivaren. ”CIA berättade också för dem att det inte fanns någon kvarvarande leverans för sarin på Sheyrat [det flygfält som de syriska bombplanen startat den 4 april] och Assad hade inget motiv att begå politisk självmord.”

En framstående nyhetsankare, Brian Williams of MSNBC, använde ordet ”vacker” för att beskriva bilderna av Tomahawk-missilerna. Fareed Zakaria sa på CNN ”Jag tror att Donald Trump blev USA:s president.” En översikt av 100 amerikanska dagstidningarna visade att 39 av dem publicerade redaktionellt stöd för bombningen, däribland New York Times, Washington Post- och Wall Street Journal.

Den etablerade pressen (mainstream media) svarade som Vita huset hade hoppats: Berättelser som angriper Rysslands påstådda uppslutning bakom Syriens sarin-användning dominerade nyheterna. Det var en känsla av ett nytt kallt krig. New York Times, USA:s ledande tidning, skriver ”Vita huset anklagar Ryssland för dölja ett kemiskt angrepp i Syrien.” Tidens konto noterade en rysk dementi, men det som beskrivs av hemlig information ”hemlig information från säkerhetstjänsten. Men det fanns ingen formell underrättelsetjänst som uppgav att Syrien hade använt sarin.

Läs vidare i några artiklar om gasattacker i Syrien, och om annat.
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Vanställd information om fredsorganisationen SWEDHR där jag är med
Chefen för Israels säkerhetstjänst bekräftar Israels stöd till ISIS och al-Nusra
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Stora brister i SvT:s rapportering om Syrien
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Nya provokationer planeras av terrorister i Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
Intervju med Syriens president al-Assad
Nytt brott mot FN-stadgan. USA attackerar Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
USA trappar upp det brutala angreppskriget mot Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , krig

  10 comments for “Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien

 1. 27 juni, 2017 at 17:54

  Välinformerade ”MoonofAlabama” skriver ”White House Says It Will Fake ”Chemical Weapon Attack” In Syria

  The White House claims that the Syrian government is preparing ”chemical weapon attacks”. This is clearly not the case. Syria is winning the war against the country. Any such attack would clearly be to its disadvantage. The White House announcement must thereby be understood as preparation for another U.S. attack on Syria in ”retaliation” for an upcoming staged ”chemical weapon attack” which will be blamed on the Syrian government. (http://www.moonofalabama.org/2017/06/white-house-says-it-will-fake-chemical-weapon-attacks-in-syria.html#more)

 2. 27 juni, 2017 at 21:11

  isn’t it better to bomb the chemical weapons before they use them rather than bombing after?
  http://freedomnews.today/

  • 27 juni, 2017 at 21:18

   Jovisst, men inte om Syrien gör det!

  • Shoot first ask qeustions later
   28 juni, 2017 at 08:33

   U mean before USA or Israel use them? These are the only two countries that use cluster bombs on civilians, as is well known … in that case presumptive bombing to save civilians from cluster bombs is not a bad idea at all.

 3. martin
  28 juni, 2017 at 04:11

  Igår 27JUN hördes på Australiska radion (ABC) som första nyhet:”From US intelligence sources, signs have been picked up that the Syrian Regime could be preparing for another, NB ANOTHER, gas attack on it’s people”. Nyheten lästes upp varje timme.
  (Australien hör som bekant till The Five Eyes.)
  I min erfarenhet är att vänta sig en US/Allied attack någonstans i Syrien som svar på en fake Assad gasattack.
  Om detta går av stapeln, kommer Putin att sitta på sina händer??

 4. Premptive False Flags
  28 juni, 2017 at 05:31

  Mycket anmärkningsvärt är att så kallade ”fri media”, så som själv utnämnda ”newspaper of record” New York Times, vägrade publicera Seymour Herschs artikel.

  Här är en analys

  http://thesaker.is/seymour-hersh-leaks-the-true-story-about-the-pseudo-chemical-attack-in-khan-sheikhoun-must-read/

 5. Torgny
  28 juni, 2017 at 16:21

  Trump’s Syrian chemical weapons claims: A house of cards

  In the latest season of the Netflix drama House of Cards, the fictional administration of President Francis Underwood and Vice President Claire Underwood, facing a domestic political crisis, uses a manufactured chemical weapons attack in Syria to declare war on the country.

  In a case of politics following art, the Trump administration has accused the Syrian government of “preparing” to use chemical weapons against the civilian population. No evidence has been presented to back up the concocted threat.
  Se länk
  https://www.wsws.org/en/articles/2017/06/28/pers-j28.html

 6. kalifatet faller som ett korthus
  29 juni, 2017 at 17:50

  Kalifatet som Al Baghdadi, d v s, Mossad-agenten Shimon Eliot försökte bygga faller som ett korthus. John MacCain vännen Shimon Eliot reducerades till aska för två veckor sedan i ett Ryss-bombanfall. Hur som helst mycket glädjande nyhet för Syriens folk och för den anti-sionistiska kampen.
  https://sputniknews.com/middleeast/201706291055084974-daesh-iraq-syria-caliphate/

 7. 30 juni, 2017 at 11:29

  Jag läser några tankeväckande punkter i en annan artikel:
  ”So let us set aside for a moment the specifics of what happened on April 4 and concentrate instead on what Hersh’s critics must concede if they are to argue that Assad used sarin gas against the people of Khan Sheikhoun.
  1. That Assad is so crazed and self-destructive – or at the very least so totally incapable of controlling his senior commanders, who must themselves be crazed and self-destructive – that he has on several occasions ordered the use of chemical weapons against civilians. And he has chosen to do it at the worst possible moments for his own and his regime’s survival, and when such attacks were entirely unnecessary.
  2. That Putin is equally deranged and so willing to risk an end-of-times conflagration with the US that he has on more than one occasion either sanctioned or turned a blind eye to the use of sarin by Assad’s regime. And he has done nothing to penalise Assad afterwards, when things went wrong.
  3. That Hersh has decided to jettison all the investigatory skills he has amassed over many decades as a journalist to accept at face value any unsubstantiated rumours his long-established contacts in the security services have thrown his way. And he has done so without regard to the damage that will do to his reputation and his journalistic legacy.
  4. That a significant number of US intelligence officials, those Hersh has known and worked with over a long period of time, have decided recently to spin an elaborate web of lies no one wants to print, either in the hope of damaging Hersh in some collective act of revenge against him, or in the hope of permanently discrediting their own intelligence services.
  Hersh’s critics do not simply have to believe one of these four points. They must maintain the absolute veracity of all four of them.”
  Artikeln är skriven av av Jonathan Cook som ”won the Martha Gellhorn Special Prize for Journalism. His latest books are “Israel and the Clash of Civilisations: Iraq, Iran and the Plan to Remake the Middle East” (Pluto Press) and “Disappearing Palestine: Israel’s Experiments in Human Despair” (Zed Books). (http://www.globalresearch.ca/hershs-new-syria-revelations-buried-from-view/5596499)

Comments are closed.