Vanställd kritik i DN, Expressen och Aftonbladet av fredsorgansationen SWEDHR om Syrien


Det är inte varje dag som DN skriver 3 sidor om en organisation där jag är vice ordföranden. Detta skedde 22/4 2017, då jag på morgonen publicerade denna artikel.
* Återpublicering!
Och DN har i början av april uppmärksammat oss med en artikel i samma stil! DN angriper åter människorättsorganisationen SWEDHR, där jag är med.

Detta är en första kommentar på morgonen innan jag ska iväg till möte. En gemensam artikel med andra kollegor i SWEDHR lär komma. Denna kommentar står jag bara själv för, har av tidsskäl en tidig lördagsmorgon hunnit överlägga med kollegorna.

Dagens Nyheter och andra massmedia riktar idag kritik mot organisation SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights), där jag är vice ordförande. I artiklarna nämns främst ordföranden, professor emeritus Marcello Ferrada de Noli som också intervjuas. Jag omnämns själv bara på ett ställe i DN och Expressen ”Bakom gruppen står bland andra den folkhälsoprofessorn emeritus Marcello Ferrada de Noli, läkare på en vårdcentral i Skåne, och den tidigare KI-professorn Anders Romelsjö som även driver debatt på en vänsterpolitisk blogg.” DN
Aftonbladet och Expressen skriver också om detta.
Aftonbladet
Expressen
Göteborgsposten
Västerbottenskuriren

Marcello 170417 V

Viktiga uppgifter i artiklarna är felaktiga, annat är riktigt, som intervjuuppgifter.

Först en presentation av SWEDHR ”SWEDHR is a non-profit, non-governmental organization formed with the participation of Swedish professors, PhDs, medical doctors and university researchers in the medical sciences and health-related disciplines, devoted to international issues in the human rights front. This participation is purely voluntary and made on a private basis. SWEDHR’s statements represent solely the members of this organization, not all Swedish doctors or any other institution or professional/academic association that the participants in SWEDHR are associated with.”

DN skriver ”En svensk människorättsgrupp påstår att uppgifter om kemgasattacker i Syrien är en bluff. Ryska regeringen kallar dem expertvittnen och deras påståenden har använts av Syrien i FN:s säkerhetsråd. Men i Sverige är gruppen nästan helt okänd och dess trovärdighet ifrågasätts nu från flera håll.” DN
Kommentar:

Varken SWEDHR eller jag på denna blogg påstår att gasattacken/-incidenten 4/4 är en bluff. Vi menar att den bör utredas. Vi menar liksom experter från USA som professor Postol vid ansedda MIT och 27 experter med arbetslivserfarenhet från olika organ inom säkerhetstjänsten i USA att det inte finns några belägg för att Syriens regering är ansvarigt.

Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Syrien kräver oberoende FN-utredning av gasincidenten
Terroristattack mot Syriens försoningsinitiativ
Nya provokationer planeras av terrorister i Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp?

Däremot har SWEDHR tidigare skrivit att en tidigare video med White Helmets visar oprofessionella insatser mot barn som förefaller vara döda eller medvetslösa. Detta är svårbedömt. Detta i en artikel uppdaterad 20/3 Uppdaterade bevis för att film med White Helmets bekräftar felaktiga insatser och felaktig behandling av barn , som avser en video från en gasattack i mars 2015Det är denna artikel som lett till artiklar och intervjuer i olika media, och till omnämnande i FN:s säkerhetsråd
Vi skrev senare som en replik till en artikel i Veterans Today som missuppfattat artikeln ”Swedish Doctors for Human Rights has never accused the Whte Helmest of “murdering children”. Neither we have accused of such atrocity the personnel showed in the video published by White Helmets. We took special care of formulating our conclusion as to exclude any accusation of intentional killing. This is instead the conclusion we have reached after examining videos published by White Helmets in YouTube:” Felrapportering av Veterans Today
Swedish_Doctors_for_Human_Rights

DN: ”Marcello Ferrada de Noli, ordförande för Swedish doctors for human rights, säger till DN att organisationen arbetar för en säkrare värld.
– Vårt huvudmål är att arbeta för fred. Vi gör allt vi kan för att minska risken för krig och konfrontation mellan stormakterna. Det som sker utomlands påverkar också Sveriges öde, säger han.
Han säger att de är en helt fristående organisation, att de inte har några kontakter alls med ryska myndigheter och att han inte kan svara på varför den ryska och syriska regeringen uppmärksammat dem.
– Men om vi bidrar till att minska risken för krig så är det naturligtvis positivt. Vi har gjort det som medierna borde ha gjort. Tyvärr är inte medierna i västvärlden, speciellt inte i Sverige, intresserade av att ta reda på sanningen om de påstådda gasattackerna i Syrien.
Ni anklagar andra för att bedriva propaganda, deltar ni inte själva i ett propagandakrig?
– Marcello: Jo, propaganda för fred.

Frågorna som ni driver överensstämmer med den ryska regeringens linje…
– Marcello: Nej, nu avbryter jag dig. Vi driver bara vår egen linje. Om den överensstämmer med olika länders positioner så är det inte vår avsikt.

Enligt Marcello Ferrada de Noli uttalar han sig enbart inom ramen för den medicinska expertis som finns inom hans grupp. Han säger att de har varit i kontakt med andra svenska läkarföreningar, och han beklagar att de inte vill kännas vid dem. Samtidigt säger han att deras fokus ligger på frågor utanför Sverige.”
SWEDHR barn 170422
DN: I rysk tv har Marcello Ferrada de Noli sagt att det troligen är de oppositionella rebellerna som använt kemvapen, och det står han fast vid när DN intervjuar honom. Jag tror inte att president Bashar al-Assad gör det. Det skulle vara politiskt ologiskt. Den syriska regeringen vinner kriget nu. Kemvapen tjänar bara oppositionen.

Media
DN skriver Enligt en artikel som publiceras den 6 mars utnyttjas döende barn i propagandasyften av Vita hjälmarna. Anklagelserna bygger på slutsatser som de säger sig ha kunnat göra utifrån filmklipp från Vita hjälmarnas hjälpinsatser som publicerats på videosajten Youtube.
Två dagar efter att artikeln publicerats intervjuas gruppens ordförande Marcello Ferrada de Noli av den ryska engelskspråkiga propagandakanalen RT.
– Målet är inte att rädda liv, utan att visa en situation som kan gagna de krigshetsare som vill gå djupare in i konflikten i Syrien och avsätta den legitima regeringen där, säger han om Vita hjälmarna i tv-inslaget.
Under de följande veckorna medverkar Marcello Ferrada de Noli flera gånger i RT, Sputnik och i nyhetsprogram på ryska Kanal Ett. I intervjuerna uttalar han sig i frågor som går långt utanför hans egna medicinska område. Marcello Ferrada de Noli är doktor i psykiatri och folkhälsovetenskap. I tv-inslagen säger han att det är troligt att rebeller ligger bakom kemgasattacker i Syrien.

* Bland andra CNN har dragit tillbaka en fake video från White Helmets som man tidigare publicerat.
* Det är väl belagt att White Helmets nära samarbetar med internationellt terroriststämplade al-Nusra, och möjligen även med ISIS. Se andra artiklar här, se nedan.

white-helmets-al-qaida

Expressen skriver även ”DN:s granskning av Swedhr och deras sajt The indicter visar att gruppen sedan starten 2015 driver en tydlig agenda. Gruppens företrädare anser bland annat att Wikileaksgrundaren Julian Assange är utsatt för en konspiration, att Ukraina styrs av fascister och att svenska medier, däribland DN, sprider ”russofob” propaganda.”

Kommentar: SWEDHR stödjer FN-utredningens bedömning att Julian Assange bör frikännas. Vi anser inte att Ukraina styrs av fascister. Jag kan notera att Filter kritiserar DN för ”russofob propaganda” i en ingående granskning förra året, men SWEDHR har inte gjort något generellt uttalande om detta.

* Media nämner också att SWEDHR inte är känd av Läkareförbundet etc. Det är kanske inte så konstigt. SWEDHR är en liten, ny, oberoende organisation. Vi välkomnar kontakt med Läkarförbundets och Läkarsällskapets etiska organ.
SWEDHR framträder gärna också i svenska media . Att framträda med våra faktabelagda och professionella bedömningar i medier i Ryssland eller USA eller på andra håll i världen ser också som en fördel.

Min bedömning om gasattacken.

”I denna situation bör en oberoende utredning ske, inte ett angrepp på Syrien, som är huvudkraften i kampen mot den väpnade terrorismen på marken. Utredningen ska inte föregripas. Media och politiker har förklarat Syriens regering som skyldig utan bevis, men mycket talar mot detta.


1. Kemiska vapen finns hos rebeller och har med stor sannolikhet använts av dem tidigare.
2. Syriens regering har för några veckor sedan bett Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) att utreda misstänkt gasinnehav hos rebeller.
3. Syrien har förstört sina kemiska vapen har FN rapporterat 2016.
4. Den syriska regeringen har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt i nuvarande politiska, militära läge efter stora militära framgångar, starkt befolkningsstöd och med tanke på världsopinionen och massmedia.
5. USA & Co, samt rebeller/terrorister har allt att vinna på att påstå att Syriens regering använt sådana vapen. Då kan de mer öppet gå till angrepp.
6. ISIS och dess tvilling al-Nusra jublade över bombningen och gick till anfall.”
7. Noterar också att utrikesminister Wallström inte instämde i de direkta fördömandena av Syriens regering.Synapze
8. Jag kommer förstås att publicera resultatet av en oberoende utredning som förhoppningsvis sker.

Läs vidare i några artiklar om gasincidenten i Syrien.
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Syrien kräver oberoende FN-utredning av gasincidenten
Terroristattack mot Syriens försoningsinitiativ
Nya provokationer planeras av terrorister i Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp?
Stora brister i SvT:s rapportering om Syrien
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Finländsk folkrättsexpert anser att USA:s angrepp mot Syrien är ett brott mot folkrätten
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack

Läs vidare i några artiklar om Syrien.
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Propagandakriget om svälten i Syrien
Chefen för Israels säkerhetstjänst bekräftar Israels stöd till ISIS och al-Nusra
Intervju med Syriens president al-Assad
Nytt brott mot FN-stadgan. USA attackerar Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
USA trappar upp det brutala angreppskriget mot Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

Universitetslektor Tim Andersons bok ”Det smutsiga kriget mot Syrien” är saklig, faktarik och har massor av referenser.

tim-anderson

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , krig


35 svar till “Vanställd kritik i DN, Expressen och Aftonbladet av fredsorgansationen SWEDHR om Syrien”

 1. Hur DN baktalar en oberoende läkargrupp (SWEDHR) för mänskliga rättigheter.

  DN påstår följande:

  1. att gruppen driver en politisk agenda (som tex att Wikileaks grundare är utsatt för en konspiration, att Ukraina styrs av fascister mm)

  2.att gruppen förnekar syriska gas attacker.

  3 att gruppen vill fria Syrien från anklagelser om kemiska vapen.

  4 att gruppen påstår att en film förfalskats av VH (Vita hjälmarna)

  5.att gruppen påstår att VH utnyttjat falska filmer i propagandasyfte.

  6.att gruppen uttalar sig utanför sin medicinska kompetens.

  7.att gruppen framför anklagelser utan saklig grund.

  DN avslutar sin inlaga med två ledande frågor­:

  Om inte Swedhr deltar i ett propagandakrig?

  Om inte Swedhr går ryska intressen?

  Kommentar:

  Vi konstaterar att DNs rapportering är ojust,

  att DN använder sig av en ”quilt by association” retorik

  att DN:s samtliga sju påståenden är oriktiga (dvs falska).

  Varför?

  • Ni bör nog svara mer konkret på kritiken. Det räcker inte att säga att anklagelserna är falska.

   Jan Christensen

 2. Det första berömmet när fakta går in hos msm media är att de – och media kapitalet – attackerar er. Kontakten med RT – eller vilken rysk medborgare som helst – gör er till förrädare för västmedias propaganda, och ska betraktas som lakejer till den ryska regeringen. Så misströsta inte! Fortsätt med ert fantastiska arbete för en värld i fred.

 3. ni är fantastiska….SWEDHR. satsar era liv för att hjälpa.

  när det blir utbrott av Ebola nästa gång i afrika ska jag åka dit och hjälpa till med det jag klarar.

 4. Att DN går till så hårt angrepp visar att argumenten från SWEDHR har fått stor spridning. Därför gäller det att smutskasta organisationenoch enligt DN:s logik är det att säga att SWEDHR gynnar ryska intressen. För Ryssland är roten till allt ont på jorden enligt liberalerna på DN.

 5. Svar till Jan Christensen

  Berörda journalister har informerats en nedan.
  Theodore A. Postol (born 1946) is a professor emeritus of Science, Technology, and International Security at the Massachusetts Institute of Technology.
  After leaving the Pentagon, Postol helped build a program at Stanford University to train mid-career scientists to study weapons technology in relation to defense and arms control policy. In 1990, Postol received the Leo Szilard Prize from the American Physical Society;[citation needed] in 1995, he received the Hilliard Roderick Prize from the American Association for the Advancement of Science;[1]

  http://www.washingtonsblog.com/2017/04/66730.htm

  http://www.washingtonsblog.com/wp-content/uploads/2017/04/ADDENDUM-TO-AQuickTurnaroundAssessmentoftheWhiteHouselntelligenceReport-Issued-on-April-11_2017-About-the-Nerve-Agent-Attack-in-Khan-Shaykhun-Syria_April132017_.pdf

  Xxxxxxxx.

  Marjorie Cohn is professor emerita at Thomas Jefferson School of Law, former president of the National Lawyers Guild

  https://www.commondreams.org/views/2017/04/12/trumps-syria-attack-trampled-many-laws

  • http://www.globalresearch.ca/khan-sheikhoun-syria-the-nerve-agent-attack-that-did-not-occur/5585818

   Om denna link funkar bör man ha c:a 14 sidors läsning, dvs Prof. Polstol’s totala artikel.

   Mkt värdefullt ar ta del av vetenskapliga aspekter som:
   A) Attackens tidpunkt på denna dag (4e APR)
   B) Diagram av väderförhållandena
   C) Diagram av härskande vindstyrka/riktning med drone bilder av bosättning nedströms
   D) Uträkning av skugglängder/vinklar i bilder visande människor vid kritiska tidspunkter på denna dag
   E) Kraterbild som av MSM angivits som träffpunkt for ”Syrisk flygplansbomb” med relation till hus och hem

   Postol visar utan tvekan, att vindriktning (c:a) 20 graders variation inom sektorn vid ”attackstidspunkten” + gleshet av boningar i möjligt nedströms träffområde, helt klart gör det omöjligt att giftig gas kan ha förorsakat rapporterade människoskador. Lägg till att ”Giftgasskadade” levande eller döda måste ha blivit flyttade till ett totalt annat ställe än kraterns läge!!! (Vem vill flytta Sarinskadade utan att vara kladd i total skyddsuniform?)

   (Tyvärr kan min PC inte skriva Umlaut bokstäver)

 6. I ett civiliserat samhälle skall det gälla att när någon anklagas för ett brott så skall den anklagade
  betraktas som oskyldig till bevis är presenterad, samt det är den som anklagar som skall komma med bevisen ej den anklagade som skall komma med bevis som bevisar att han är oskyldig. Att säga ovanstående om Bashar al Assad i nuvarande mediaklimat gör en idag till Assad/ryssvän. Men om jag tycker att Assad är en diktator med många brott gör ej att det ej krävs bevis mot honom för gasbrotten. Kom precis hem från ”march for science” en demonstration på Södermalm för vetenskap och bevis för sina påståenden där ropade vi talkören
  ”NO to war and occupation yes to science and education”

 7. Hej.
  Via DNs artikel fick jag reda på organisationens existens. Ville bara ge mitt stöd och beundran. Jag tror säkert att det blir en objektiv sida att luta sig mot.

 8. Igen försöker Dagens Nyheter (Bonnierkoncernen) enligt ett nu välkänt mönster vrida till informationen, kväsa eller trasa sönder varje debatt utanför den egna åsiktskorridoren. Sverige lider svårt av detta, eftersom DN har blivit en rikslikare för vilka frågar, som medialt får beröras – och på vilket sätt. Det politiska etablissemanget i vårt land, i avsaknad av all självständighet och integritet gapar gärna med – eller duckar i det längsta. Med resultat att man systematiskt undviker svåra politiska frågor – fram tills paniken står för dörren. Konkreta beslut vidtas i bästa fall och egentligen för sent, alltså först när man står där med ryggen mot väggen.

  Public Service, som trots att man på sig har lag- och avtalsreglerade krav om allsidighet och balans i sin rapportering, följer i allt väsentligt Bonnierkoncernen helt slaviskt. Lagar och avtal har för Public Service samma tyngd som Englands syn på Belgiens neutralitet inför krigsutbrottet 1914: ”the neutrality treaty has … only the value of a scrap of paper”. I sammanhanget är följaktligen granskningsnämnden för radio och tv som någon sorts garanti för efterlevnad av lagar och avtal ett rent skämt – och alltså av samma dignitet som Pressens Opinionsnämnd. Många har idag noterat allt detta, men ändå fortsätter apparaten att köra i de gamla uppkörda hjulspåren som om ingenting hänt.

  Sista gången DN egentligen med framgång tillämpade den här typen av härskarteknik var, när man 2003/2004 krossade Ordfront som ett öppet, oberoende magasin och förlag – efter att tidskriftens Björn Eklund intervjuat Diana Johnstone, som 2002 publicerat den bok som på svenska fick namnet ”Dårarnas korståg”. Idag vet vi att Diana Johnstone var ganska försiktig i sina formuleringar, att verkligheten var värre än den hon beskrev. Men tror någon, att det ens får sägas öppet eller diskuteras i dagens officiella Sverige – mer än tio år senare? Ordfront gick i graven som ett intressant magasin och förlag, men Björn Eklund överlevde trots omständigheterna – och kom igen med Karneval Förlag.

  Det som idag hindrar DN – Sveriges värsta rasistiska tidning, finrumsrasistiska nota bene och därför godkänd – att nå framgång i sina nya sabotageförsök är internet, alla fristående bloggar och alternativa medier. Sista reflexen för att stoppa är väl bara de ihärdiga försöken att styra över nästa bokmässa i Göteborg.

  Det finns hur många konkreta bevis som helst på hur DN är ute och cyklar, men alla former av sakliga argument brukar nonchaleras. Själv kan tidningen – utan protester – åberopa vilka obskyra källor som helst som sanningssägare. Bland tänkande människor går ingenting av detta hem längre! Det märkliga är att DN trots detta så envist fortsätter på enfaldighetsspåret. Hör man bara doakören?

  • Jan Hagberg: Inte förrän kritisk massa av vakna medborgare har nåtts kommer en förändring att komma till stånd. Fram till dess kommer MSM fortsättningsvis få agera sanningsministerium.

  • Apropå Diana Johnstone kan jag inte låta bli att berömma henne för ett politiskt omdöme som överträffar det mesta. Hon överträffar självaste Noam Chomsky på vissa punkter. Den sistnämnde kan ibland tillåta sig utfall mot ”brutala diktatorer” uppifrån den amerikanska exceptionalismens höga hästar, medan Johnstone sällan skulle falla i den fällan. Diana Johnstones kritiska sinnelag har säkerligen mått bra av att hon bosatt sig i Frankrike och därmed undkommit illusionen om USA som världens medelpunkt. Hennes artiklar om aktuella världspolitiska frågor är alltid väl underbyggda och det är knappast en slump att hon kommit att översätta kritikern av den humanitära imperialismen, Jean Bricmont, till engelska.

 9. Detta är en dikt av Daniel Berrigan som jag fann på Ray McGoverns hemsida:
  Some stood up once and sat down
  Some walked a mile and walked away

  Some stood twice then sat down
  I´ve had it, they said
  Some walked two miles then walked away
  It´s too much, they cried

  Some stood and stood and stood
  They were taken for fools
  They were taken for being taking in

  Some walked and walked and walked
  They walked the Earth
  They walked the water
  They walked the air

  Why do you stand they were asked and
  Why do you walk?

  Because of the Children, they sad and
  Because of the heart, and
  Because of the Bread.
  Because
  The cause
  Is the heart´s beat
  And the children born
  And the risen Bread

 10. För mig är ni (du) hjältar vilket är ett starkt ord men, men det är vad ni är!
  Bland alla lögner i media, och där Människorrättsorganisationer har en så dålig stämpel, så kommer det ärliga röster från er, från Sverige.
  Jag tycker de är oerhört fint o skönt att det kommer nån sanning från Sverige.
  Tack!

 11. På ett sätt är det fint att DN och Aftonbladet granskar olika organisationer, att de kritiserar dem och lyser igenom dem ordentligt.

  Nu väntar vi bara på att de gör samma med organisationer exempelvis vita hjälmarna, syrian observatorium for human Rights, ja, listan kan göras lång. Buss på dem nu, DN och Aftonbladets skjutjärnsjournalister!