Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White Helmets


Flera rapporter har kommit om påstådda och reella attacker med gas eller kemiska vapen i Syrien. Utmärkande har varit att de snabbt och utan belägg har skyllts på den syriska regeringen som saknar motiv för detta och som har låtit förstöra sina kemvapen under överinseende av FN. Ett annat utmärkande drag är att uppgifterna ofta förmedlats av terroristassocierade grupper i situationer då Syriens armé haft framgångar. Och terroristerna har starka skäl att förmedla uppgifter om att Syriens regering har genomfört attacker mot den egna befolkningen. Då får Syriens armé stark kritik och terroristassocierade grupper får ökat stöd. Dessutom genomför USA & Co illegala attacker mot Syrien utifrån terroristernas uppgifter. Detta hände 13-14/4 i år, och i början av april förra året. Jag skrev då ett antal artiklar i ämnet, bland annat denna som publicerades för precis ett år sedan.

Jag tycker att den förtjänar att återpubliceras nu och gör det!

Den här artikeln rapporterar om unika uttalanden till SWEDHR av Shadi Alshhadeh, ledande tjänsteman vid Union of Medical Care and Relief Organizations (UOSSM) i Schweiz, som utbildat White Helmets om arten av den påstådda Khan Sheikhoun-attacken den 4 april 2017. Av professor emeritus Marcello Ferrada de Noli, ordförande för SWEDHR. Den har tidigare publicerats av The Indicter The Indicter
UOSSM-response-w-underline-1.jpg 170505

Artikeln. Lätt modifierad.
UOSSM är en medicinsk-humanitär organisation som enligt sin hemsida sköter Bab Al Hawa sjukhus och två träningscenter. Över 2000 sjukvårdspersonal har utbildats vid kurser i ”världsklass”, som leddes av professor Pitti från Frankrike, ”en tidigare medicinsk rådgivare för Nato”, informerar organisationen.
UOSSM förklarar på Twitter och Facebook att man är stolta över att ha gett utbildning till de Vita Hjälmarna”.

UOSSM-trained-White-Helmets.jpg Bild 2 170505
Organisationen hävdar att den handhar hälso-och sjukvårdsförvaltning i över 120 sjukhus, och betjänar över 20 000 patienter per månad.
UOSSM medger att den doktor som rapporterat om den påstådd gasattacken i Khan Sheikhoun (se ovan) inte var tillräckligt kunnig för en tillförlitlig bedömning.
En chef för för Union of Medical Care and Relief Organizations (UOSSM) i Genève, organisation som är nära förknippad med White Helmets-verksamheten i Syrien uppger detta vid intervjun med professor emeritus Marcello Ferrada de Noli.

Denna artikel rapporterar om unika uttalanden till SWEDHR av Shadi Alshhadeh, den ansvarige vid UOSSM i Schweiz (UOSSM) om den påstådda Khan Sheikhoun-attacken den 4 april 2017. I en telefonintervju som jag (professor Ferrada de Noli) hade med Shadi Alshhadeh 19/4, berättade han för mig att doktorn som var källan till UOSSM-nyheterna om den påstådda attacken 4/4 i Syrien inte var någon expert på att avgöra vilken typ av vapen som användes vid attacken. Denna information har också bekräftats via e-post. I samtalen namngav han också doktorn, men jag inte har skäl att uppge namnet eftersom det inte är relevant för innehållet i denna rapport.

Detta väcker allvarliga frågor om tillförlitligheten i de tidiga rapporterna om karaktären av den påstådda gasattacken. Dessa rapporter hämtades snabbt upp och reproducerades av CNN och andra västerländska medier, vilket orkestrerade en media-scen som fick president Trump att ordna en vedergällningsattack mot Syrien. Några dagar senare rapporterades det om en massaker på över 100 syriska resenärer i Aleppos grannområdet Rashidin, vilka flera ögonvittnen tillskriver rebellerna. SWEDHR pläderar än en gång en politisk lösning av den syriska konflikten och för vapenstillestånd.

Som professor emeritus med år av forskning inom skadeepidemiologi har jag mina särskilda tvivel om riktigheten av specifika rapporter från ”White Helmets” som tidigast berättade om gasen sarin som orsak, samtidigt som man rapporterade en mycket större antal skadade i jämförelse med ett märkbart ”lågt” antal dödsfall. Det förväntade förhållandet mellan skadade och dödsfall vid attacker med kemiska ämnen med hög toxicitet går i motsatt riktning, där få skadade överlever. Jag gav dessa förklaringar till den intervjuande DN-journalisten, som istället skrev i artikeln 22/4 ”I intervjuerna (med ryska TV och radio) gör han ofta uttalanden om frågor långt ifrån sitt eget område inom medicinsk vetenskap.” I samma sammanhang väljer DN att inte informera läsarna om att jag är professor emeritus inom epidemiologi. Som de väl känner till då DN har intervjuat mig i min professionella kapacitet vid olika tillfällen tidigare.

Det finns fyra möjliga orsaker till gasloyckan: Attacker från luften, markattack, olycka, eller en annan ”false flag”.
Endast en ad hoc expertkommitté kan belysa vad som verkligen hände i Khan Sheikhoun 4/4.
Jag är definitivt inte benägen att tro att den påstådda attacken skulle ha blivit ”beställd av Assad”, som Storbritanniens utrikesminister snabbt påstod, och jag har gett mina skäl till denna bedömning. Det är inte logiskt, det är inte strategiskt, det har inget militärt värde för hans styrkor och framförallt kommer den påstådda attacken uppträder plötsligt mot bakgrund av att regeringsstyrkorna verkar vara på väg att besegra ”rebellerna”.

Antagandet att det kunde ha varit ”rebellerna” bakom en sådan attack, är en möjlighet som jag har utforskat själv. Detta bygger på att de har gjort detta tidigare, enligt rapporter. Och att de skulle ha kemiska vapen till sitt förfogande.

Men det finns en tredje möjlighet: Kanske var det en olycka. En oavsiktlig explosion, inte klart vilket kemiskt ämne eller medel som skulle ha varit involverat. Detta medför att en anläggning fanns på marken och innehöll dessa ämnen. Detonationen skulle antingen ha orsakats av en projektil från luften eller på marken, och så skulle en oavsiktlig explosion ha inträffat.

Och det finns ytterligare en möjlighet. Att detta aldrig inträffade. Detta är utvecklat i en intressant uppsats, ”10 skäl till varför den kemiska attacken i Syrien var en falsk flaggoperation”, som jag ska kommentera senare.

Jag frågade Dr Alshhadeh om attacken kunde skett på mark i stället för från luften. Han svarade att det inte var någon markattack och att hans källor sa att de såg missiler som kom från skyn”. ”Okey, missiler”, sa jag, men du bekräftar också att den rapporterande läkaren inte är någon expert på vapen. ”Nej det är han inte. Ingen i vår personal där borta är expert på detta”, erkände han.

Jag undrar också hur doktorn kan se någonting som faller från himlen med hastigheten på en ”missil” om han arbetar inom ett sjukhus. Hur är det möjligt att läkaren först varnas och sedan hinner ta sig ut från sjukhuset för att vara i tid för att dokumentera missilen tillfredsställande. Jag har svårt att acceptera versionen från dina läkare där borta, tyvärr, herr Alshhadeh.
Hr. Alshhadeh, hjälpsam och korrekt, bad mig att notera att de gör ett humanitärt jobb för krigsoffer. Jag tror verkligen på den älskvärde Mr Alshhadeh, en administratör som sitter i Genève och förespråkar det ekonomiska och materiella stödet från EU-länderna för UOSSM: s medicinska humanitära uppdrag. Men jag tror också starkt att en stor del av rapporteringen från UOSSM/ White Helmets från de områden som al-Nusra kontrollerar är propaganda och kampanj för att få en flygförbudszon i Syrien. I denna kampanj har vi tyvärr dokumenterat episoder av oetisk användning av barn för en propagandistisk dramatisering av händelser, några av dem iscensatte. Ett annat kännetecken i denna propaganda är de kontinuerliga rapporterna om sjukhus som bombades i regionen ”rebellerna” kontrollerar. När jag såg deras webbplats på Twitter kunde jag inte sluta räkna antalet sjukhus som de hävdar har förstörts av den syriska regeringen, nästan dagligen. Jag var tvungen att avbryta räkningen för att jag var tvungen att svara på en intervju. Antalet förstörda sjukhus överträffar antalet nuvarande sjukhus där innan ockupationen av territoriet började!

Ett av de flera gånger ”förstörda” sjukhuset i Aleppo, visade sig vara intakt när den syriska armén återtog staden. En fransk journalist gjorde en videorapport utanför sjukhuset som visade att allt var på plats, inklusive medicin och utrustning som lagts dit av White Helmets. Videon dokumenterar också det uppenbara samarbetet mellan White Helmets och ”rebellerna”. Sade jag att Aleppos sjukhusbyggnad var granne med al-Nusra-anläggningarna? Detta kan förklara varför vapen hittades på sjukhuset, medan White Helmets fanns i al-Nusra-huset.

Hur ska man kontroller vad som är sant och vad är fantasi? En amerikansk journalist i ett pressmeddelande från informationschefen vid Ryska federationens utrikesministerium, Maria Zakharova, att ”det skulle vara farligt” att resa till den zonen för att kunna en efterforskning. Så, hur kan ”moderata” styrkor vara ”farliga” för en kontroll av exempelvis OPWC?, verkar Ms Zakharova ha undrat i sin dialog med den amerikanska journalisten.
By the way, Ms Maria Zakharova also mentioned “the Swedish NGO Doctors for Human Rights” report on the propaganda material of the White Helmets. I will do a brief report on this item in the coming days. The declarations by Director Zakharova were made only five days after the Rusophobe Swedish newspaper DN bitterly complained in a fake-news report, that conclusions by SWEDHR were mentioned in the discussions at the United Nations Security Council (April 12, 2017). No wonder why. “Secular” Sweden staunchly supports the jihadist White Helmets, which staunchly support “rebels” and terrorists armed, trained and funded by US, UK and some EU countries in efforts to oust a secular government, and replaced for a fundamentalist dictatorship. Hillary Clinton’s doctrine in other words.

Maria Zakharova, nämnde också SWEDHR:s rapport om White Helmets propagandamaterial. Detta skedde några dagar efter det att russofoba DN bittert klagat att slutsatserna från den ”okända svenska människorättsorganisationen” diskuterades vid FN:s säkerhetsråd (12 april 2017). Inte konstigt varför. ”Sekulära” Sverige stöder starkt jihadistiska White Helmets, som ständigt stöder ”rebeller” och terrorister som är beväpnade, utbildade och finansierade av USA, Storbritannien och några EU-länder i ansträngningar för att avskaffa en sekulär regering och ersätta sig för en fundamentalistisk diktatur. Hillary Clintons doktrin med andra ord.

Sverige har praktiskt taget ingen egen doktrin, eftersom ”någon” mördade vår älskade premiärminister Olof Palme.
Marcello officiellt foto
Författaren:
Professor emeritus och läkaren Marcello Ferrada de vid Karolinska Institutet och har tidigare forskare vid Harvard Medical School. Han är är grundare och ordförande för SWEDHR Swedish Professors and Doctors for Human Rights chefredaktör för The Indicter. Har även The Professors’ Blog och är VD för Libertarian Books – Sverige. Författare till “Sweden VS. Assange – Human Rights Issues.”. Har skrivit artiklar och/eller intervjuats i bl.a. Dagens Nyheter (DN), Svenska Dagbladet (Svd), Aftonbladet, Västerbotten Kuriren, Dagens Medicin, Läkartidningen, Aftenposten,Ystad Allehanda,Tass, Izvestia och El Telégrafo.
Han kan nås på editors@theindicter.com och på Twitter som @Professorsblogg.

Läs vidare i några artiklar om Syrien.
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Vanställd information om fredsorganisationen SWEDHR där jag är med
Chefen för Israels säkerhetstjänst bekräftar Israels stöd till ISIS och al-Nusra
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Stora brister i SvT:s rapportering om Syrien
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Nya provokationer planeras av terrorister i Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
Intervju med Syriens president al-Assad
Nytt brott mot FN-stadgan. USA attackerar Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
USA trappar upp det brutala angreppskriget mot Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

Universitetslektor Tim Andersons bok ”Det smutsiga kriget mot Syrien” är saklig, faktarik och har massor av referenser.

tim-anderson

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , krig


2 svar till “Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White Helmets”

  1. If an alien where to visit the world, he/she would be astounded at the amount of lies we are fed daily by the Fake Stream Media, or rather the owners of the Fake Stream Media. The alien would then wonder why the people do not free themselves from these pests who live off war and always lie about it.