DN angriper åter människorättsorganisationen SWEDHR, där jag är med.


I april förra året publicerade DN på första sidan och på 2 sidor inne i tidningen en artikel om den svenska organisationen SWEDHR, Swedish Doctors for Human Rights, där jag är vice ordförande. Artikeln innehöll bl.a. grovt felaktig information i viktiga frågor. DN vägrade ta in en kommentar, under hänvisning till att man i artikeln intervjuade ordföranden i SWEDHR, professor emeritus Marcello Ferrada de Noli. Man återgav i DN inte hela intervjun. Jag skrev i min mailkorrespondens med DN:s redaktionschef att DN därmed bröt med sina egna publiceringsregler ”Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.”

Jag publicerade då några artiklar i frågan Vanställd kritik i DN, Expressen och Aftonbladet av fredsorgansationen SWEDHR om Syrien,
DN desinformerar friskt och förnekar sin policy. Professor emeritus Marcello Ferrada de Noli, som främst kritiserades, besvarade också kritiken. The Fake News attack by Dagens Nyheter on Swedish Professors and Doctors for Human Rights.
Läkartidningen hade som vanligt högt i tak och tillät debatt. Debatt i Läkartidningen om krig och etik

ProfessorsBlogg
DN 180403
Nu återkommer DN med en annan artikel i liknande stil, men återger också en del uttalanden av Marcello Ferrada de Noli korrekt. Jag återger den med kommentarer Svensk grupp i rysk propaganda om giftattacken på spion

DN skriver ”Ryssland pekas ut för att ha förgiftat en avhoppad spion och hans dotter – något som lett till en diplomatisk kris mellan Ryssland och flera västländer.”

”Nu används en svensk organisation för att förneka Rysslands inblandning i giftattacken.”
Kommentar: Professorn Marcello Ferrada de Noli och jag har liksom många andra i artiklar visat att Storbritannien inte har presenterat några bevis för sina anklagelser. Detta innebär inte att vi har ”förnekat”. DN ger Ryssland skulden utan några bevis alls.

DN ”Gruppen har tidigare lyfts fram av Rysslands och Syriens regimer för att förneka ansvaret för attacker med kemiska vapen.”
Kommentar: Vi har liksom många andra analyserat detta och kan konkludera att bevis saknas för att Syriens regering är ansvarigt för attacker med kemiska vapen. Vg se artiklar längre ned.

DN: Det var den 4 mars som den före detta ryska spionen Sergej Skripal och hans dotter hittades på gatan i staden Salisbury, England. De misstänks ha förgiftats med nervgiftet novitjok.
Storbritannien har pekat ut Ryssland som ansvarigt för giftattacken. Ett 20-tal länder, däribland Sverige, har utvisat ryska diplomater till följd av mordförsöket.

– Mordförsöket i Salisbury är större än en bilateral fråga mellan Storbritannien och Ryssland. Det är ytterligare en utmaning av det internationella regelverket från rysk sida, därför måste vi agera, säger statsminister Stefan Löfven.
Kommentar: Statsministern ger Ryssland skulden fast bevis saknas. Skandalöst, och ansvarslöst.

Ryssland har förnekat att landet skulle ligga bakom attacken, och har uppgett att giftet lika gärna kan komma från Sverige eller något annat land.
Kommentar: Ja, enligt många experter kan gift av denna typ tillverkas av flera länder.

I ryska Kremltrogna kanaler har den linjen fått understöd av professor emeritus Marcello Ferrada de Noli. Han är ordförande för gruppen Swedish doctors for human rights (”Svenska doktorer för mänskliga rättigheter”, Swedhr) och chefredaktör för gruppens tidning The Indicter.

Det verkar absurt att Ryssland skulle ha skickat en dödspatrull till England och riskera en stor internationell incident, säger han till propagandaorganet Sputniks engelskspråkiga sajt.

Liknande påståenden har han gjort i intervjuer med den ryska nyhetsbyrån Tass, den statsägda tv-kanalen Kanal Ett och REN TV, som tidigare ansågs tämligen självständig men som de senaste åren anslutit sig till Kremls lojala kanaler. Marcello Ferrada de Noli tillskrivs både rollen som chefredaktör och ordförande i Swedhr.
Hans påståenden har även spridits på åtminstone åtta bloggar och mindre kända sajter, och intervjun med Sputnik har citerats av danska TV2.
Det är inte första gången som Marcello Ferrada de Noli och Swedhr dyker upp i en internationellt het fråga där den officiella ryska linjen är på direkt kollisionskurs med Sveriges och andra västländers.
Kommentar:DN har varken här eller annorstädes kunnat kommentera Marcellos bedömning, som också många andra har gjort.

I april 2017 avslöjade DN att den svenska gruppen användes av Kreml och Bashar al-Assads regim för att förneka ansvar för en kemgasattack mot en by i Syrien där minst 87 människor dödades, varav många barn.
Kommentar: Ren lögn. Den svenska gruppen agerar helt självständigt, och bevis saknas för att Syriens regering orsakat dennan kemgasattack.

Den svenska gruppen och dess ordförande sade att det troligtvis var rebeller som låg bakom attackerna.

Marcello Ferrada de Noli intervjuades då i flera ryska medier som RT och Sputnik, och citerades både av ryska utrikesdepartementet och av Syriens ambassadör till FN som stödde sig på gruppens påståenden i ett möte med säkerhetsrådet.

Den svenska doktorsgruppen och ordföranden Marcello Ferrada de Noli har tidigare medverkat i ryska propagandaorgan som RT, där de använts för att förneka syriska regimens ansvar för kemgasattacker.

Trots betydelsen de tillskrivs internationellt var Swedhr fram till DN:s publicering i stort sett okända i Sverige, och deras påståenden förvånade både Läkarförbundet, FN:s tidigare vapeninspektör och flera människorättsorganisationer.
Kommentar: Ja, SWEDHR är en liten och ny organisation.

– Jag har jobbat med mänskliga rättigheter sedan 2003, och arbetat vid Europadomstolen, i Genève och på utrikesdepartementet. Och jag har aldrig hört talas om dem tidigare, sade Måns Molander, chef för Human rights watch i Sverige, då.

Marcello Ferrada de Noli hävdar att Swedhr:s publikationer är resultat av egen forskning, och förnekar att de driver den ryska regeringens linje utan säger att de är helt oberoende och endast arbetar för fred.

På sociala medier har han liknat attacken i Storbritannien med en så kallad ”false flag”-operation.
Det har inte lagts fram några tydliga bevis för att det är Ryssland som ligger bakom, säger han, och fortsätter:

– Historien har flera exempel på liknande händelser. Som när Storbritannien felaktigt påstod att Irak hade massförstörelsevapen och gick till krig, trots att man visste bättre.

Påstår du att Storbritannien vill gå i krig med Ryssland?

De söker en konfrontation, men det behöver inte vara militärt utan kan vara diplomatiskt eller ekonomiskt.

Han säger att han inte vet vem som står bakom attacken, men menar att det finns flera som skulle vinna på den. Bland annat krafter som vill förhindra Brexit, eller som vill ta fokus från krigen i Jemen och Syrien.
Han ser inget problem med att hans påståenden sprids av ryska propagandakanaler.

– Jag står för vad jag har sagt till de kanalerna. Det är samma saker som jag skulle ha sagt till Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet. Skillnaden är att ni inte frågar mig, säger han.

Marcello Ferrada de Noli säger också att han tycker att vissa av DN:s artiklar om utrikes- och säkerhetsfrågor ser ut som en del av den amerikanska propagandan.
Kommentar: Detta har jag påvisat i många artiklar på denna blogg.
Storbritannien har inte offentligt lagt fram några bevis för att Ryssland ligger bakom attacken. Trots det finns det mycket som talar för att uppgifterna stämmer, enligt Oscar Jonsson, säkerhetspolitisk analytiker vid Försvarshögskolan.
dn
Nervgasen utvecklades i Sovjetunion för militära ändamål och är extremt ovanlig och effektiv. Det är kort och gott en sådan sak som man har koll på. Det är också talande att man från Storbritanniens sida var så snabbt och hårt ute och pekade ut Ryssland, säger han.
Kommentar: Gasen kan utvecklas i flera länder.USA var invloverat på 90-talet i att ta hand om gasen med Uzbekistan där gasen utvecklades

Enligt Oscar Jonsson skulle det kunna finnas flera skäl för Ryssland att genomföra attacken. Sergej Skripal var en förrädare som avslöjat hemliga identiteter och som Ryssland kan ha velat göra till ett varnande exempel. Oscar Jonsson säger att det finns en lång historia av liknande fall även om det främst gäller personer som sökt asyl av politiska skäl. Nyligen avslöjade Buzzfeed att amerikansk underrättelsetjänst knutit 14 dödsfall i Storbritannien till Ryssland.
Kommentar:Belägg för detta saknas helt.
”Mordet på avhopparen Alexander Litvinenko 2006 är ett tydligt exempel där den brittiska utredningen pekar ut Ryssland. En av dem som pekats ut som gärningsmän sitter nu i ryska duman och har fått medalj för sina insatser för landet.”
Kommentar: Aktuella uppgifter talar för att Ryssland inte dödade Livinenko. Det är skrämmande och farligt för landets säkerhet att Sverige har sådana okritiska personer som Oscar Jonsson anställda inom säkerhetstjänst. Jag har på Twitter vänligen föreslagit att han bör lära sig basal källkritisk analys.

DN. Marcello 180403
”Ryssland har lagt fram flera olika förklaringar och teorier till vad eller vem som legat bakom attacken på Sergej Skripal. Det är en vanlig metod i den ryska propagandan”, säger Oscar Jonsson.
På Twitter skriver skarpsynte Jonsson ”Medverkar i DN där jag påpekar att det är naturligt att Ryssland sprider tio versioner av #Skripal-attacken men att det är väldigt intressant att se vart Kremls narrativ dyker upp i svenska debatten. Bra artikel @MikaelDelin! #säkpol” Oscar Jonsson på Twitter
Kommentar: Det är rimligt att i en utredning diskutera olika möjliga förklaringar då bevis saknas. Jämför med vanligt polisarbete eller Leif GW Perssons program i TV.

”Precis som efter nedskjutningen av flygplanet MH17 så kommer det snabbt ut tio olika versioner från det ryska hållet. Från oss som följer de här frågorna är det barocka uttalanden, men det som är intressant är att se vilka som återanvänder de narrativen. Där kan man se genomslaget för den ryska propagandan.”
Kommentar: Det finns inga bevis för att Ryssland låg bakom olyckan med flygplan MH17.

* Ett extra litet tweet från CNN

Artiklar om DN:s osakliga rapportering (”fake news”) om viktiga och aktuella utrikespolitiska frågor.


DN och fake news Skripal. CNN raderat tweet 180406CNN raderat Tweet

Wolodarskis DN En triumf för barbariet?
Inga ”fake news” i DN skriver ledarskribenten
DN & SvD banerförare för USA – hybridkrigföringens mästare
Diskussion med journalist på Dagens Nyheter
Öppet brev till chefredaktör Peter Wolodarski, Dagens Nyheter
http://jinge.se/allmant/dagens-nyheter-imperialismens-milda-kritiker-eller-dess-stottepelare.htm
Vår tids monumentala hyckleri
DN: Peter Wolodarski desinformerar grovt
Visar kriget i Syrien DN:s kvalitetsjournalistik eller dess djupa cynism
Effekten av USA-propaganda och desinformation tiger man om
Jihadismen är inte orsaken till krigen (DN), men USA-imperialismen
Vanställd kritik av fredsorganisationen SWEDHR
DN:s ”fake news”-attack på Swedish Doctors for Human Rights” (The Indicter)
DN desinformerar friskt och förnekar sin policy
Har DN stort förtroende för tillförlitlighet? Varför i så fall?

Några artiklar om gasattacker i Syrien.


FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack

Några artiklar om MH17.
MH17 – ”Var är den rykande polisen”?
Vem sköt ned MH17?

Ett hundratal artiklar om kriget i Syrien.
Kriget i Syrien. Ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


20 svar till “DN angriper åter människorättsorganisationen SWEDHR, där jag är med.”

 1. Ingen nivå är för låg för DN eller Bonnierkoncernen. Det är subversion mot det svenska samhället där meningsmotståndare osakligt smutskastas.

  Stå på er mot DN.

 2. Hur det går till när man blir portad från MS-media förklarar NSA:s förre tekniske chef William Binney för Jimmy Dore, med glimten i ögat. När Snowden fastnade i Moskva efter att hans pass indragits av USA fick Binney frågan från en av de stora kanalerna huruvida Snowden borde åtalas. ”För all del, det tycker jag att man borde göra” svarade Binney. ”Men man måste ta saker och ting i rätt ordningsföljd. Först måste man åtala G. Bush den äldre och gänget kring honom för brott mot den amerikanska konstitutionen, därefter motsvarande för Clinton, Bush d.y. och Obama. När det är undanstökat kan man ta itu med Snowden.” Ridå för Binney.
  Binney vet även en del om Sveriges smutsiga roll i att sätta dit Julian Assange. Vill DN möta någon som skjuter raka puckar – fråga Binney, men maskorna i DN:s kasse kommer att trasas sönder. Att man i USA gått tillbaka till lagar stiftade 1917 för fallen Snowden och Assange har enligt Binney en hårresande motivering: De inkluderar dödsstraffet.
  Angående Syrien cirkulerar just nu en ny videointervju med Eva Bartlett där hon på tjugo minuter sammanfattar krigsförloppet och västmakternas och -mediernas roll. Det har spekulerats om Skripal-fallet planerats som en avledningsmaöver för vad som upptäckts i Östra Ghouta. Vapenfabriker och -förråd, lager av kemikalier mm. En av de senaste nyheterna är att, förutom att Väst överrumplades av den snabba befrielsen, ett större gäng av västmakternas egna rådgivare har infångats. Skripal-fallet kan således även vara en hämnd för Syriens framgångar.

 3. Allt tyder på att det är antigen britterna själva som ligger bakom eller är det en ”troll aktör” som vinner på att Ryssland anklagas falskeligen. Detta utesluter inte heller att britterna och tredje part (Mossad/CIA) iscensatte detta i samförstånd. DN är en blaska åt ”the powers that be”, så inga konstigheter vad gäller DNs sanningsallergi och med en Voododarski i rodret blir ”kvalitetsjournalistiken” därefter

  Intressant artikel om vad som kommer att hända, nu när lill-britatnien kan inte lägga fram bevis:
  https://sputniknews.com/analysis/201804071063303901-what-happens-uk-skripal-evidence-fail/

 4. DN och Löfven och många andra gör samma sak som vad du gör – de försvarar på lösa grunder en borgerlig kapitalistisk regering som har anklagat en annan borgerlig kapitalistisk regering för ett brott som någon begått i Storbritannien. Bollen ligger hos den brittiska regeringen för att presentera bevis som kan bevisa att Ryssland ligger bakom giftattacken.
  Det räcker inte med att anklaga en nation för att de historiskt sett använder sig av sådana metoder. I så fall skulle även Storbritannien ligga illa med deras samröre med dom lojalistiska paramilitära gruppera på Nordirland, och att de har historiskt sett och gång på gång använt sig av Dirty Tricks metoder.
  Emellertid finns det ett problem med att du konstant och nästan fanatiskt försvarar det kapitalistiska och borgerliga Ryssland. Vilket även DN har problem med men då är det att de konstant och nästan fanatiskt försvarar det kapitalistiska borgerliga Storbritannien. Och det är att du inte nämner att den ryska kapitalistiska borgerliga regeringen som kan ligga bakom attacken (om det nu var en attack). DN och andra gör samma sak som du men de nämner inte möjligheten att den brittiska kapitalistiska borgerliga regeringen – eller den USAs kapitalistiska borgerliga regeringen eller någon annan nation eller person eller organisation – som kan ligga bakom giftattacken.
  Men som sagt, bollen ligger hos Storbritannien för att presentera hållbara bevis. Det räcker inte med att de säger ’sannolikt’ och ’förmodligen’.
  Jag kan inte fatta att alla gör en så stor affär av en påstådd förgiftningsattack. Särskilt inte när ingen protesterar mot att USA genomför drönarattacker i Afghanistan. Och genom denna metod mördar de flera människor i fattiga länder – utan att DN, Löfven eller EU protestera mot den amerikanska regeringen.

  • Du har helt fel i din skrivning ”konstant och nästan fanatiskt försvarar det kapitalistiska och borgerliga Ryssland”. Jag försvarar Rysslands legitima insatser i Syrien och kan konstatera att Rysslands utsätts av en fruktansvärd och farlig, krigshetsande demonisering med lögner etc av den helt dominerande imperialistmakten och dess allierade, inklusive den borgerliga pressen. Jag försvarar folkrätt, kamp mot terrorismen och arbete för fred, vilket det kapitalistiska Ryssland står för. Det är slående att du har så svårt att hålla isär olika frågor och motsättningar. Du måste väl då fördöma Sovjetunionens allians med imperialistiska Storbritannien och USA 1941-45.

   • Jag har aldrig sett någon kritik till den kapitalistiska och borgerliga ryska regeringen och Putin på den här bloggen. Inte ens när två ryska kamrater ur ett kommunistiskt parti i Ryssland arresterades av den ryska säkerhetstjänsten förra sommaren. Men jag antar att det kommer under din kategori ’kamp mot terrorismen’.
    Även det socialistiska Sovjetunionen var utsatt för en fruktansvärd och farlig krigshetsande demonisering med lögner etc av väst. men då stod du på USAs sida, och fördömde Sovjetunionens legitima insatser i Afghanistan 1979. Du gjorde precis som DN då, och demoniserade Sovjetunionen med lögner som kom från USA och Kina.
    Även USA, Sverige, Storbritannien, Tyskland och förmodligen alla länder i världen försvarar folkrätten, kampen mot terrorismen och arbetet för fred. Men de försvarar – precis som Ryssland – den kapitalistiska folkrätten, kampen mot terrorismen, vilket kan definieras på olika sätt , USA definierade Nelson Mandela som terrorist, de har även definierat olika socialistiska kamporganisationer ( t ex ANC på 70- och 80-talet) som terroriströrelser. Även det kapitalistiska USA arbetar för fred – på deras imperialistiska sätt. De vill säkert inte att ödsla en enda kula för att få tillgång till en lydig regering, ett bra exempel på detta är just Sverige. Här behövde USA inte invadera Sverige för att få en marionettregering!

    Jag har svarat på den här frågan tidigare vid flera tillfällen, om jag inte minns fel. Nej, jag fördömer inte Sovjetunionen för deras kamp mot nazismen, eller ens alliansen med britterna och amerikanarna. Det var krig, och Nazityskland attackerade Sovjetunionen. De måste försvara sig. Precis som alla andra länder. Men om du tror att Sovjetunionen inte var kritiska till Storbritannien och USA har fel. De tog ställning för arbetarklassen i båda länderna. Kampen för socialismen i dessa länderna tystnade inte i Sovjetunionen enbart för att Sovjetunionen var tvungen att alliera sig med imperialistiska Storbritannien och USA. Sovjetunionen var mycket kritisk till hur den brittiska och amerikanska arbetarklassen behandlandes.

    • Kerstin Stigsson iklär sin Ryssfobi som ”kritik av kapitalist klass/borgerlig/oligarki, bla, bla, bla .” Allt annat är svepskäl. Bättre att du öppet sällar dig med Ryssland-hatarna på Utrikes Institutet och Fejk Stream Media.

     • Varför det? Varför kan jag inte kritisera det ryska kapitalistiska kapitalet såväl som det amerikanska kapitalistiska kapitalet?

      • Tack vare Putins pragmatism kan inga roffarbolag från väst påhejad av naiv vänster och lömska neokonservativa falanger ens våga attackera Ryssland. Tvärtom. Ryssland har byggt sitt försvar så till den grad att imperiets ”berömda” försvar och drömmar om ”first nuclear strike” har omintetgjorts. Naiva vänstern (imperiets nyttiga idioter) kan sjunga sin ramsa om ”kapitalistiska kapitalet” och annat trams, faktum kvarstår Ryssland kommer att bestå och imperiet falla!

  • Den som kan tyska bör googla på namnet Peter Haisenko och lyssna och läsa vad han har att säga om Ryssland och ryssarna. Om honom kan man verkligen med fog påstå att han älskar både landet och folket, för han säger det rakt ut: ”Ein wunderbares Volk, die Russen”. Är det brottsligt att älska ? Eller skall man pruta på kärleken för att de inte uppfyller de ideologiska måtten ? Det tycker inte Haisenko. När de kraven uppfylls är vi kanske alla historia.
   Peter Haisenko har bakom sig en lång karriär där han anförtrotts spakarna i Lufthansas största och finaste plan, ett förtroende som han förvaltat till allas belåtenhet. Pensionerad har han startat nätsidan anderweltonline.de Där gör han samma jobb som alternativa medier gör över hela världen. Avslöjar sitt lands korrumperade och farliga politik.

   • Som sagt – jag älskar Irland och det irländska folket. Men jag älskar inte de irländska kapitalisterna och de utländska imperialister som gör livet svårt för den irländska arbetarklassen.
    Det är samma sak med Ryssland – jag älskar Ryssland och det ryska folket. Men jag älskar inte de ryska kapitalisterna och de utländska imperialisterna som gör livet svårt för den ryska arbetarklassen. Jag älskade Sovjetunionen. Jag delade den socialistiska uppfattningen med den socialistiska sovjetiska regeringen. Dessutom älskade jag det sovjetiska (inklusive det ryska) folket och kulturen från alla republikerna och unionerna.

    Man kan älska ett folk och ett land utan att för den delen dela uppfattningen som landets styrande har.

    • Det är pga Putinlägrets pragmatism som Ryssland lyckades bygga upp sitt försvar för deras nationella självständighet till nuvarande nivå. Till skydd för det folk som du säger dig älska. Utan den pragmatismen skulle en huggsexa om Rysslands resurser antagligen vara ett faktum och en uppdelning i mindre regioner med väst-tillsatta compradorer och med kommande krig med islamistiska regimer. Ryssland har tex i flygindustrin en blandning mellan statskapitalism med en minoritetsandel i privata händer för att stimulera till innovation vilket verkar ha varit lyckat ur teknisk synvinkel. Civilflyget lär ha förutsättningar som exportindustri.
     Inget tyder på att uppbyggnaden av Rysslands ekonomi är gjord av hänsyn till någon borgerlig doktrin utan det handlar om vad som ger resultat.

 5. Mentala utmaningar är inget nedsättande, men kan vara ett faktum. Inget att göra sig lusig över, men känna medlidande med.

  Med tanke på riskerna som krigshetsen medför, inte enbart för dem själva som numera går med privata vakter, enligt Newsvoice, men även vad gäller domedagsklockan som står på två minuter i tolv, så är inte beteendet helt förklarligt, vilket tvingar oss att fundera på olika hypoteser.

  Kajsa Ekis Ekman har också svårt att förstå dessa högerskribenter, rent kortsiktigt ekonomiskt:

  ”Högerskribenter är som fixaresorkarna i Bamse. De går Krösus sorks ärenden för småpengar och bor själva i hyresrätter. De är de mest lurade av alla – svansar efter kapitalisterna utan att få något av kakan.”

  Källa: https://www.fokus.se/2018/03/biologi-avgor-konet-%e2%80%89inte-asikter/

  Min slutsats är att beteendet inte beror på vilja till den här ”kakan” alls, eftersom det är ologiskt, men sannolikt måste bero på andra hållhakar, ex. pedofili, drogmissbruk eller att de är offer för ett aktiverat ödlekomplex, vilket förhindrar de högre funktionerna i hjärnan.

  Har de inte mediterat på den saken så anser jag att det verkligen är hög tid att göra det. Meditationen skapar lugn. Jag är beredd att förlåta vad som helst som kan rädda hela planeten. Är de beredda att förlåta sig själva? Är ni andra beredda att förlåta dem?

  Inget vi gjort kan göras ogjort. Förlåtelsen ligger i ögonblicket och i våra handlingar i ögonblicket, vilka slutligen leder till ett liv i ett ögonblick av helvete eller i ögonblick av himmelrike.

  Tror man inte på Demiurgen och den yttersta dagen, kan ev. eftermälet vara något att fundera på dessutom, anser jag.

 6. […] Det är inte varje dag som DN skriver 3 sidor om en organisation där jag är vice ordföranden. Detta skedde 22/4 2017, då jag på morgonen publicerade denna artikel. * Återpublicering! Och DN har i början av april uppmärksammat oss med en artikel i samma stil! DN angriper åter människorättsorganisationen SWEDHR, där jag är med. […]

 7. Som de flesta av er redan insett så går inte DN:s, eller resten av monopolkapitalets mediers, rapportering ut på att informera om verkligheten, men om att desinformera och att skapa konflikt och kaos, vilket ägarna profiterar på genom sina monopolkapitalistiska företag. Således har dessa medier gjort sig själva fullkomligt irrelevanta.

  Det som följer logiskt, genom vetskapen om detta, är allas vår uppgift att ignorera dem och sluta länka till dem, samt istället uppmärksamma bättre medier som försöker informera om verkligheten sakligt, medier som ger oss alla rätt att dementera eller korrigera felaktigheter via pingningar eller via kommentarsfält!

  Vi bör dessutom göra som soldathandboken rekommenderat oss att göra, när vi står under yttre makts lögnaktiga psykologiska krigföring, nämligen att tala med våra medmänniskor om vad vi tror är sant, vad som har evidens och vad vi vet är ren osanning, men även fundera på hur vi ska kunna ersätta korruptionen redan i valet 2018!

  Mitt förslag, Kamrater, är att alla vi som vill värna Sverige från monopolkapitalet, ignorerar de individer som är konfliktbenägna i våra partier, de som splittrar oss eller talar illa om andra, eftersom dessa arbetar medvetet (ex. är operatörer mot betalning) eller omedvetet (p.g.a. inkompetens) mot vårt gemensamma intresse av samverkan, en samverkan som ofta finns inskriven i partiernas program.

  Jag anser att alla vi kamratliga partier, vi som ställer upp på folkvilja och demokrati, ser till att ge folket ett brett utbud av valsamverkande partier, med verklig potential att kunna ersätta den här desinformationen och korruptionen av vår demokrati.

  Var inte rädda för nationella känslor i detta, ens om de skulle uppfattas vara överdrivna! EU:s ”race to the bottom” är motsatsen till nationalism, EU:s och globaliseringens ökade transporter är motsatsen till ekologiskt odlat.

  Ni kanske tror fel saker om de här begreppen p.g.a. hur monopolkapitalistisk massmedia använt olika former av osanning mot era hjärnor och därför tror fel saker om begreppen? Slå upp ”ekologiskt odlat” eller ”nationalism” om ni tvekar! Det är bra saker som stärker nationens kompetens, oberoende och självständighet.

  Det är monopolkapitalistiskt ägd massmedia och politikeradel som förstört vår nation, välfärdsmässigt, men även genom massinvandring av icke-flyktingar och icke-barn, på bekostnaden av hjälpen till riktiga flyktingar och riktigt bistånd, något som kan få vem som helst att vilja säga stopp även en människorättsaktivist som Rebecca Sommers.

  Även Hans Rosling rekommenderade effektivt bistånd lokalt, där människor flyr den misär och den bombning som extremism och ett okristligt massmördande väst har skapat när de stödjer det Israel-lobby-styrda USA som bryter mot folkrätten.

  Det är monopolkapitalistiskt ägd massmedia och denna politikeradel som skapat dessa nationella känslor som lätt kan bli överdrivna. Våra kamrater själva rår inte för dem. Även Jan Myrdal har drabbats.

  Dessa känslor av etnocentrism beror sannolikt på låga nivåer av oxytocin och/eller händelser som skadat dem eller deras familjer eller vänner känslomässigt, ex. gruppvåldtäkter eller annan brottslighet, något som tyvärr blivit en del av Sveriges s.k. ”mångkultur”, förutom självutnämnda sharia-poliser i förorterna som förtrycker kvinnor.

  Vi kamrater har alltid stöttat andra nationella befrielserörelser, på olika vis, så varför ska inte vi stötta våra egna nationella befrielserörelser från monopolkapitalets hjärntvätt, även om vi inte är helt eniga med varann om allt? Valsamverka kamrater! Ge folket fullgoda alternativ som tar sig över 4% redan 2018!