Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm


Även Läkartidningen har skrivit om kritiken mot SWEDHR och gasattacker i Syrien, vilket publicerades 22/4 i DN, Aftonbladet,Expressen, Göteborgsposten, Metro, Västerbottens-kuriren och som ska ha nämnts på TT.

Dagens Nyheter har vägrat en replik som kan korrigera DN:s i viktiga avseenden felaktiga uppgifter. Så inte Läkartidningen.

(Artikel om korrespondens med DN i frågan kommer senare).

Den 24/4 kom en artikel på Läkartidningens nätupplaga, vilket jag replikerade med en snabbt skriven artikel då jag såg detta 26/4. Först Läkartidningens artikel. Läkartidningen
Läkartidningen logga

Läkartidningen: Okänd svensk läkargrupp ifrågasätter gasattack i Syrien.


En grupp svenska läkare påstår att det troligen är de oppositionella rebellerna – inte den ryskstödda syriska regimen – som använt kemiska vapen i kriget i Syrien. Det skriver Dagens Nyheter.

Gruppen, som kallar sig Swedish doctors for human rights och beskriver sig som en människorättsorganisation, hävdar att det troligen är de oppositionella rebellerna som använt sig av kemiska vapen i Syrien, inte Bashar al-Assads ryskstödda regim.

Läkargruppens företrädare har på kort tid blivit intervjuade i flera ryska medier och deras budskap har använts som argument av Syrien i FN:s säkerhetsråd till stöd för att regeringen är oskyldig. Men också den ryska regeringen har hänvisat till organisationen och kallat dem för experter.

Enligt Dagens Nyheter företräds gruppen, som bildades 2015, av Marcello Ferrada de Noli, pensionerad folkhälsoprofessor, och en tidigare KI-professor, Anders Romelsjö.
I en intervju med Dagens Nyheter hävdar Marcello Ferrada de Noli att Swedish doctors for human rights arbetar för en säkrare värld och inte har några kontakter med ryska myndigheter.
Syrien WH Indicter Läkartidning 170426Bild från White Helmets video
Men om vi bidrar till att minska risken för krig så är det naturligtvis positivt. Vi har gjort det som medierna borde ha gjort. Tyvärr är inte medierna i västvärlden, speciellt inte i Sverige, intresserade av att ta reda på sanningen om de påstådda gasattackerna i Syrien, säger han till DN.

Han står också fast vid uttalandena om att det troligen är rebellerna som står bakom användandet av kemiska vapen.

Jag tror inte att president Bashar al-Assad gör det. Det skulle vara politiskt ologiskt. Den syriska regeringen vinner kriget nu. Kemvapen tjänar bara oppositionen.

Men gruppen är tämligen okänd i Sverige. Varken Sveriges läkarförbund, Svenska läkaresällskapet eller några av de största hjälporganisationerna känner till gruppen. Till DN säger Elin Karlsson, ordförande i Läkarförbundets etik- och ansvarsråd: – Jag kände inte till den här organisationen men det är väldigt allvarliga anklagelser som de kommer med och som det enligt min kännedom inte finns någon saklig grund för.

Min replik ”DN:s uppgifter felaktiga i viktiga avseenden”.


Repliken

Här en första kommentar: Artikeln i Dagens Nyheter, som också återgivits av bl.a. Aftonbladet, Expressen, Göteborgsposten, TT, Metro och Västerbottens-Kuriren, ger en oriktig bild av organisationen SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights) och dess uppfattning gällande bl.a. gasolyckan i viktiga avseenden. SWEDHR förnekar inte gasattacken/-incidenten 4/4. Vi menar att den bör utredas. Vi noterar att experter från USA som säkerhetsexperten professor Postol vid ansedda MIT och 27 experter med arbetslivserfarenhet från olika organ inom säkerhetstjänsten i USA menar att det inte finns några belägg för att Syriens regering är ansvarigt och att rapporten från Vita Huset (WHR) är undermålig. Postol skriver om detta (http://theduran.com/14-page-report-completely-debunks-white-house-claim-syrias-chemical-attack/ och menar i en senare artikel att uppgifter i videon från 4/4 definitivt motsäger WHR:s rapport (http://www.washingtonsblog.com/2017/04/67102.html). Folkrättsexperter som professor emeritus Hans Blix och professorn i internationell rätt Martti Koskenniemi påpekar att USA:s angrepp på Syrien 7/4 är ett brott mot folkrätten. (https://svenska.yle.fi/artikel/2017/04/07/professor-om-usas-angrepp-mot-syrien-folkrattsligt-oacceptabelt).
Syrien Proletären 170426
Professor emeritus Marcello Ferrada de Nolis artiklar och intervjuerna avser en undersökning av en video med White Helmets (WH, Vita hjälmarna) från ett påstått gasangrepp i mars 2015. Man finner i korthet att oprofessionella insatser utfördes på barn som förefaller vara livlösa eller rentav döda. Detta har rapporterats, senast 20/3. (http://theindicter.com/white-helmets-movie-updated-evidence-from-swedish-doctors-confirm-fake-lifesaving-and-malpractices-on-children/). WH arbetar bara i områden som kontrolleras av terroristorganisationen al-Nusra (Som också Skavlan konstaterade då han intervjuade en representant för WH) och i nära samarbete med dem, samt möjligen också med ISIS. CNN har tidigare dragit tillbaka en fejkad video från WH, som medger fel. (http://landdestroyer.blogspot.se/2016/11/fake-news-alert-cnn-finally-admits.html; http://jinge.se/allmant/white-helmets-och-cnn-medger-falsk-videopropaganda.htm).

DN skriver också ”DN:s granskning av SWEDHR och deras sajt The indicter visar att gruppen sedan starten 2015 driver en tydlig agenda. Gruppens företrädare anser bland annat att Wikileaksgrundaren Julian Assange är utsatt för en konspiration, att Ukraina styrs av fascister och att svenska medier, däribland DN, sprider ”russofob” propaganda.”
Min kommentar: SWEDHR stödjer FN-utredningens bedömning att Julian Assange bör frikännas. Vi anser inte att Ukraina styrs av fascister. Jag kan notera att Filter kritiserar DN för ”russofob propaganda” i en ingående granskning förra året, men SWEDHR har inte gjort något generellt uttalande om detta.

Media nämner också att SWEDHR inte är känd av Läkarförbundet och Läkaresällskapet etc. Det är kanske inte så konstigt. SWEDHR är en liten, ny, oberoende organisation. Vi välkomnar kontakt med Läkarförbundets och Läkarsällskapets etiska organ.
SWEDHR framträder gärna också i svenska media. Att framträda med våra undersökningar och bedömningar i medier i Ryssland eller USA eller på andra håll i världen är en fördel.
Presentation av SWEDHR på hemsidan ”SWEDHR is a non-profit, non-governmental organization formed with the participation of Swedish professors, PhDs, medical doctors and university researchers in the medical sciences and health-related disciplines, devoted to international issues in the human rights front. This participation is purely voluntary and made on a private basis. SWEDHR’s statements represent solely the members of this organization, not all Swedish doctors or any other institution or professional/academic association that the participants in SWEDHR are associated with.” (http://swedhr.org/)
Swedish_Doctors_for_Human_Rights
DN:s publiceringspolicy
”Har vi gjort fel ska det rättas skyndsamt, på ett tydligt och ärligt sätt” står det bl.a. i DN:s publiceringspolicy Jag har via mail varit i kontakt med DN:s redaktionschef Caspar Opitz, men denne vägrar replik, trots att jag anfört DN:s publiceringspolicy. En avgörande orsak till att viktiga uppgifter bara finns i sociala medier är att etablerade media alltför ofta inte är intresserade av alternativa, viktiga fakta. DN:s inställning i denna fråga är representativ.

Jag har en av landets mest lästa politiska bloggar, rankad som nr 2 då det gäller besök bland 800 besöksrankade politiska bloggar på www.blogtoplist.se/politik. Då jag såg artikel i DN på morgonen 22/4 skrev jag snabbt en kommentar till DN:s artikel, snabbt då jag skulle till möte kl. 10. Där finns andra uppgifter. (http://jinge.se/allmant/vanstalld-kritik-av-fredsorgansationen-swedhr-dar-jag-ar-med.htm).”

TILLÄGG 28/4

. Nu insänt som kommentar till Läkartidningen.
I en rapport hävdar nu den franska regeringen att Syriens regering ligger bakom gasolyckan 4/4. Ett avgörande ”bevis” i Frankrikes rapport uppges vara uppgifter att gasanalyser nu visar likheter med gasanalyser från gasolyckan i Ghouta utanför Damaskus 2013. Syriens regering fick genast skulden för denna gasincident i augusti 2013. Starka fakta har sedan framkommit för bedömningen att gasattacken i Ghouta utanför Damaskus i augusti 2013 utfördes av motståndare till den syriska regeringen, och att gasen kom från Turkiet. Den franska rapporten, som inte närmare anger varifrån dess prover från detta terroristkontrollerade område kommer, talar därmed för att gasen till gasolyckan 4/4 kommer från rebeller/terrorister. Gasattacken kom också mycket olägligt för Syrien som då – liksom nu bett FN sända experter för att analysera gasanvändningen. Läs vidare här: http://jinge.se/allmant/frankrikes-bevis-for-gasattacken-pekar-pa-terroristerna.htm. (”Frankrikes ”bevis” för gasattacken i Syrien pekar på terroristerna”.)

Anders Romelsjö, vice ordförande i SWEDHR, professor emeritus Karolinska Institutet och Stockholms universitet
(Slut på insändaren i Läkartidningen)
Läs vidare i några artiklar om Syrien.
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Vanställd information om fredsorganisationen SWEDHR där jag är med
Chefen för Israels säkerhetstjänst bekräftar Israels stöd till ISIS och al-Nusra
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Stora brister i SvT:s rapportering om Syrien
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Nya provokationer planeras av terrorister i Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
Intervju med Syriens president al-Assad
Nytt brott mot FN-stadgan. USA attackerar Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
USA trappar upp det brutala angreppskriget mot Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

Universitetslektor Tim Andersons bok ”Det smutsiga kriget mot Syrien” är saklig, faktarik och har massor av referenser.

tim-anderson

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , krig


14 svar till “Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm”

 1. ”Elin Karlsson, ordförande i Läkarförbundets etik- och ansvarsråd: – Jag kände inte till den här organisationen men det är väldigt allvarliga anklagelser som de kommer med och som det enligt min kännedom inte finns någon saklig grund för.” Undrar om hon sa samma sak när motståndarna, USA , EU och flertalet västländer beskyllde Assad för att ha utförd dådet utan att det fanns minsta bevis för det? Hycklarkärring!

 2. ”DN:s publiceringspolicy
  ”Har vi gjort fel ska det rättas skyndsamt, på ett tydligt och ärligt sätt” står det bl.a. i DN:s publiceringspolicy Jag har via mail varit i kontakt med DN:s redaktionschef Caspar Opitz, men denne vägrar replik, trots att jag anfört DN:s publiceringspolicy. En avgörande orsak till att viktiga uppgifter bara finns i sociala medier är att etablerade media alltför ofta inte är intresserade av alternativa, viktiga fakta. DN:s inställning i denna fråga är representativ.”

  Helt riktigt. Media är inte intresserade av ”alternativ fakta” som man allt som oftas hittar här på bloggen

  ”Jag har en av landets mest lästa politiska bloggar, rankad som nr 2 då det gäller besök bland 800 besöksrankade politiska bloggar på http://www.blogtoplist.se/politik.”

  Du har mellan 5 och 10 tusen läsare per vecka på en blogg som du inte skapade själv utan köpte av Jinge. Knappast något som kvalificera dig att enligt eget tycke har rätt att få skriva i alla tidningar du önskar. KENZA till exampel har 400 000 besökare. Du kan kanske lära dig något av henne? Om du vill få fler besökare till bloggen så borde kanske du också börjar skriva mer om smink och kläder? jag trot aldrig att jag skulle säga detta men du kan av allt att döma betydligt mer om smink och kläder än om det du skriver om förnärvarande.

  • Du har nog läst fel. DN är inte intresserat av fakta, utan publicerar en vanställd berättelse och vägrar korrigering. Mot all pressetik.
   Antal besök/vecka är betydligt högre än 10 000.

   Jag publicerar mina artiklar än artiklar om smink och kläder för 400 000 000 000 besökare.

   • ”Antal besök/vecka är betydligt högre än 10 000.”

    Ännu ett exempel på ”alternativ fakta”?

    http://www.blogtoplist.se/politik/ säger runt 4000 unika besökare och https://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/TopLists?tl=1&categoryId=20 säger runt 10000. Dock är det väldigt svårt att uppskatta hur många läsare det ger då personer som surfar in av misstag räknas in. Även samma person som surfar in från olika enheter räknas flera gånger.

    Tittar man instället på antalet kommentarer/signaturer som kommenterar ger även det en uppskattning om antalet läsare. Sedan början på 2017 uppskattar jag det till att mellan 30 och 50 personer har skrivit mer än en kommentar. Om du har mer än 10,000 läsare så innebär det att enbart 0,3 till 0,5% av dina läsare kommenterar vilket är anmärkningsvärt lite. Framförallt då du skriver om politik vilket brukar vara ett ämne som verkligen engagerar. De siffror jag har sett är att kommentatorsandelen uppgår till mellan 1 till 10%.

    • Jag hade c:a 90 000 besök 1/4-28/4 enligt Statcounter, dvs c:a 22 500/vecka, och c:a 3 100/dag i genomsnitt. Svensson som ligger före mig på http://www.blogtoplist.se/politik har skrivit på sin blogg att han har c:a 20 000 besök/vecka. Blogtoplist registrerar antal besökare på ett för mig okänt sätt, och får betydligt lägre siffror. Kan förklaras av att antal besök kan vara betydligt flera än antal besökare, dvs vissa besökare besöker blogginlägget mer än en gång. Men den stora skillnaden mellan Svensson och mig och Svensson på Blogtoplist väcker frågor. Svensson har betydligt färre kommentarer än mig, enligt en erfaren bloggbedömare.

  • USA gick ut i krig i vad dom påstod var för att Irak hade massförstörelsevapen – vilket var lögn.
   Brittiska fallskärmstrupper mördade 14 människor i Derry, Nordirland i det som senare blev känt som Bloody Sunday. Dom påstod att dom försvarade sig – vilket var lögn.
   Brittiska säkerhetstjänsten var inbandade i mordet på människorättsadvokaten Pat Finucane. Påstod att dom inte var det – vilket var lögn (den brittiska regeringen erkände det senare att dom var inblandade, precis som de gjorde med Bloody Sunday).
   Franska säkerhetstjänsten mördade för flera år sedan två – tror jag – Greenpeace aktivister på Nya Zeeland när dom sprängde Greenpeace fartyget. Först förnekade de att de var inblandade men sedan fick de krypa till korset.
   Hela tiden – under flera decennium – har vi allmänheten förts bakom ljuset av dom s k etablerade medierna. Kan Cristian komma med fakta om varför vi ska tro på dom nu?
   Och det är totalt vedervärdigt av DN och andra meder – och att de gör det samtidigt – att skriva direkta lögner om en organisation och sedan vägra att låta organisationen bemöta dessa lögner. Det får en att börja undra …

  • Christian äntligen kommer du med lite fakta. Alternativa fakta eller kompletterande fakta, som jag skulle vilja säga är faktiskt viktiga. Du saknar all kunskap om västerländsk rättsuppfattning. Onus probandi dvs ligger på den som anklagar ej den anklagade att bevisa sin oskuld, ett modernt exempel är Moskvarättegångarna 1937 där den principen åsidosattes. Andra från romersk rätt härstammande principer som låter oss höra den andra parten, eller begrunda vem kan dra fördel därav, liksom inkvisitionens innovation om sanningshalten i vittnesutsagor är ju dig helt främmande. Smink kan även vara politiskt som när den upphaussade Alexej Navalnij var instämd för förskingring för något år sedan framställdes som om ryska staten hade stämt honom men eftersom Dagens Nyheter och andra MSM-media inte är intresserade av kompletterande fakta så nämndes aldrig att det var det franska YSL, som stämt honom.

 3. ”On April 7th, US warships delivered an illegal blow to a Syrian airbase in Homs. Their justification was the recent ”chemical weapon” attack on behalf of the…”

  David mot Goliath
  SWEDHR mot DN
  Maria Zahkarova mot Koalitionen

  https://youtu.be/419lQljnS-0

  c: a 8 minuter, dar CBS reportern forsker stalla Zahkarova mot vaggen – vaghet mot klarhet! Utmarkt engelsk skriven oversattning.

  Ungefar halvvags kommer ”White Helmets” in och darmed ocksa SWEDHR’s arbete in i sammanhanget.
  Manga har nog redan sett videoklippet? Om inte, vart modan!

  (Hoppas allt ar forstaeligt utan Umlaut)

 4. USA/CIA har ju upprepat samma mall ”fredliga demonstrationer, beskjutningar av polis, demonstranter” outsägligt många gånger. Mönstret är ju inget svårt att hitta men som sagt de förutfattade meningarna hugger ju långt innan förnuftet får en chans att se igenom spelet Christian.

  Det vore ju artigt att kommentera för jämnan av allt förnämligt och faktabaserat som publicerats på Jinge.se. Det är ett hedersamt uppdrag och uppskattat. vad har du Christian lyckats uppnå? varför har du ingen blogg? Har du inget att berätta utan bara klaga på! Kan pengar som betalt troll ersätta det du innerst inne verkar sakna?

  Du kan göra skillnad Christian. Du kan slå den bildade kunnige Professor Postol på Fingrarna. http://jinge.se/allmant/framstaende-usa-expert-skedde-verkligen-en-gasattack-i-khan-sheihoun-i-syrien.htm
  I och för sig kommer du bättra på statistiken för Jinge.se men det kan väl inte hindra dig när du kan dränka en professor i dina bedårade sminkade fakta.. Sätt igång och skriv ett kilometerlångt inlägg och klä av Professorn hans vad du tror är dravel. Skriver du långt svider inte ditt bidrag till statistiken så in i själen..

 5. @Kerstin Stigson

  Än mer avslöjande för dagens ”terror” var ju att hemlig brittisk militär sköt/avrättade civila längs gatorna och skyllde attentaten/morden på IRA för att hålla bilden av grym fiende levande, farlig och blodig.

  Två SIS anställda utklädda till araber greps av Irak i en bil fulla av material bomber, EID’s. Att hålla terrorhotet levande och närvarande var så viktigt att de själva måste syssla med det även där… Oljeutvinningen kan ju nå vilka nivåer som helst. Precis som heroinet i Afghanistan.

  Steget till White Helmets är ju inte särskilt långt eller förvånande när väl insikten lagt dammet och förvåningen till rätta.

  Att mördarkampanjen sedan ett decennie av journalister, hjälparbetare, läkare sjuksköterskor hade ett mål en riktning kan ses i detta perspektiv.. White Helmets är en våt terrordröm, full kontroll av en krigsskådeplats, garanterat fritt från neutrala vittnen och bristen på alla fakta i alla anklagelser förtäljer ju syfte, mål och vinst. Cui Bono..

  • Det tog över 40 år för den brittiska regeringen att erkänna att de var skyldiga till massakern i Derry 1972. Svensk media följde som praxis vad som sades i Widgery rapporten och pekade aldrig med anklagelsens finger åt något som den brittiska säkerhetstjänsten sysslade med i Nordirland. Det som är mest känt här i Sverige är terrorn från IRA. Inte ens lojalistiska terrorbrott rapporterades i svensk media, än mindre de brittiska. Trots att dessa brott var lika stora som IRA:s.
   Det finns en bok som heter ’A state in denial’ av Margaret Urwin som tar upp britternas samarbete med dom lojalistiska dödspatrullerna.
   Men inte ett enda ord om detta i svensk media. Har inte alla journalister en plikt att undersöka och utreda uppgifter och händelser innan de går i press?

 6. Tack för boktipset Kerstin! Hittade en video av presentationen av boken. https://youtu.be/TrPRUA4291s

  Med en sådan anda av att organisera terror, låta terror gynna den politiska agendan är UK varma i kläderna vid detta laget.

  Det har ju arbetats länge och grundligt på att bygga en grund för den mediala halsbrytaren White Helmets..
  https://twitter.com/VanessaBeeley/status/858256083680460800 https://twitter.com/fish323/status/858285858583179265 Med FN-blockaden mot införsel av medicin och sjukvårdsresurser har man bakbundit Syrien från att agera i sitt folks intresse..

  Enligt tankesmedjan i Israel är terrorn nyttig för den politiska agendan och det gäller ju att få den att likna terrorns planer genom vilket lands politik det än gynnar.. http://www.salon.com/2016/08/23/israeli-think-tank-dont-destroy-isis-its-a-useful-tool-against-iran-hezbollah-syria/

  Såg ”in the name of the Father” och fick en lektion i fler övergrepp för att ursäkta och rättfärdiga en grym politik. https://youtu.be/17xwitIAB98

  jag har aldrig kunnat tro att IRA sprängde i London medan de satt och fredsförhandlade med UK och skulle motarbetat sin egen önskan om nedlagda vapen och fred… Samma visa med Syrien och Kofi Annan besökte Syrien, försökte medla fred och möts av anklagelserna att bombningarna dagen innan skulle varit Assads verk..

 7. […] Bakgrund: DN publicerade 22/4 en artikel om SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights) med fokus på Syrien. Artikeln var i viktiga avseenden felaktig. DN 22/4DN:s artikel återgavs i förkortad form av Aftonbladet,Expressen, Göteborgsposten, Metro, Västerbottens-kuriren och på TT. Jag publicerade samma förmiddag en blogg-artikel, som bl.a. bemötte en del osanningar i DN:s artikel. Vanställd kritik av fredsorganisationen SWEDHR Dagens Nyheter har, trots sin officiella publiceringspolicy ”Har vi gjort fel ska det rättas skyndsamt, på ett tydligt och ärligt sätt” vägrat en replik som skulle kunna korrigera DN:s i viktiga avseenden felaktiga uppgifter. Så inte Läkartidningen, där jag kommenterade detta 26/4 Okänd svensk läkargrupp ifrågasätter gasattacken i Syrien. Skrev också om detta på denna blogg 28/4 Läkartidningen om SWEDHR och gasattacken i Syrien […]