TV2 visar ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna).


TV2 publicerade 15 juli 2018 kl 21.30-23.00 propagandafilmen ”The last men in Aleppo” – för terroristvännen White Helmets.

.

TV2 skriver ”Prisbelönt dansk dokumentär från 2017. Efter fem års krig förbereder sig invånarna i Aleppo för belägring. De frivilliga i räddningstjänsten De vita hjälmarna är deras sista hopp när bomberna faller över staden. Khaloud, Subhi och Mahmoud tvekar aldrig att rycka ut för att rädda liv eller bara att hjälpa civilbefolkningen att uthärda en vardag fylld av död och smärta. Samtidigt tvingas de själva välja om de ska fly med sina familjer eller stanna till slutet. En intim berättelse om vänskap och mod i skuggan av krigets fasor. (Last men in Aleppo, Feras Fayyad och Steen Johannessen, 2017)

Kan ses i SVT Play till tis 14 aug 23.59 (1 månad)

Rättigheter i SVT Play: Kan bara ses i Sverige

Ljud: 5.1. Textad sid. 199. Från 2017. Även i SVT2 21/7”

Jag återpublicerar nedan en artikel om filmen som första gången publicerades för över ett år sedan.

Sedan dess har White Helmets utmärkt sig som leverantör om falsk, lögnaktig information om en påstådd gasattack av Syrien i Douma. Att så är fallet är väl belagt av bland annat lokalbefolkning och läkare i Douma. Men etablerade media tiger om detta.

Mot slutet lagt till länkar till andra artiklar om White Helmets.

Jag har tidigare anmält ett annan terroristglorifierande program i public service TV till ”Granskningsnämnden”, i en utförlig anmälan. Avslogs utan närmare motivering.Granskningsnämnden accepterar propaganda för terrorism på SvT

Artikeln.
SvT visade kvällen 31/5 2017 ”The Last Men in Aleppo”. Den presenterades så här:
Prisbelönt dansk dokumentär från 2017. Efter fem års krig förbereder sig invånarna i Aleppo för belägring. De frivilliga i räddningstjänsten De vita hjälmarna, VH är deras sista hopp när bomberna faller över staden. Khaloud, Subhi och Mahmoud tvekar aldrig att rycka ut för att rädda liv eller bara att hjälpa civilbefolkningen att uthärda en vardag fylld av död och smärta. Samtidigt tvingas de själva välja om de ska fly med sina familjer eller stanna till slutet. En intim berättelse om vänskap och mod i skuggan av krigets fasor. (Last men in Aleppo, Feras Fayyad och Steen Johannessen, 2017)

Filmen, som glorifierar Vita Hjälmarna (White Helmets), (de antidemokratiska, kvinnoförtryckande, religiöst extremistiska terroristorganisationernas al-Nusras och ISIS hjälpreda) presenteras här

* Detta motsäger inte att det finns idealistiska individer bland de som arbetar i Vita hjälmarna och det är filmens perspektiv. Inte heller att övergrepp skett av Syriens regering. Men filmen måste ses i sitt politiska sammanhang och fakta om Vita hjälmarna måste fram

Tidigare i vår visade SvT en film som presenterade terroristorganisationen al-Nusras syn på kriget. Jag har anmält den filmen till Granskningsnämnden. SvT visar ”Cries for Syria” – propaganda för al-Qaida

Av filmen ”The Last Men in Aleppo” framgår nog inte att VH endast arbetar i terroristkontrollerade områden, åt terrorister och att de i praktiken är en propagandaorganisation för främst terroristorganisationen al-Nusra, men de hjälper även ISIS. Beläggen för det är omfattande:

* Svensken Jan Öberg som tillbringade några dagar i bl.a. bombade östra Aleppo i samband med befrielsen, där han kunde röra sig tämligen fritt berättar att han inte såg till White Helmets, och att människorna inte kände till WH. Svenska ögonvittnet tillbaka från östra Aleppo. Se artikeln ”Rapport från Aleppo” i nr 1 av Folket i Bild Kulturfront. Maila red@fib.se

White Helmets beskrivs officiellt som neutrala men de är de inte alls. De har förbindelser med terroristorganisation al-Nusra (Jabhat Fateh al-Sham) och arbetar bara i terroristkontrollerade områden.

white-helmets-al-qaidaWhite Helmets och al-Qaida

white-helmets-a-no-fly-zone-support_72

Raed Saleh, som leder White Helmets, föreslår en ”flygförbudszon» över Syrien (https://www.whitehelmets.org/), vilket verkligen skulle gynna terroristerna.
White Helmets stöds bl.a. av USA:s utrikesdepartement med 23 miljoner dollar, dvs 200 miljoner kronor och får också stöd av USAID, Storbritanniens Conflict, Stability, and Security Fund , och regeringarna i NATO-länderna Danmark, Nederländerna och Japan.
I sin marknadsföring använder White Helmets falska videor om barn som räddats: (http://www.globalresearch.ca/the-us-uk-financed-white-helmets-humanitarian-organization-fake-syria-child-rescue-videos/5528871).
• Om White Helmets se denna video! https://youtu.be/5k6hSS6xBTw
White Helmets är trots hjälpinsatser främst ett slags alibi för kriget mot Syrien av USA och allierade samt terrorister.
• White Helmets bildades i mars 2013 i Istanbul och leds av James Le Mesurier, en tidigare brittisk militär underrättelseofficer som deltagit i några av de mest tvivelaktiga Natointerventionerna, bland annat i Bosnien och Kosovo, Irak, Libanon och Palestina. Den saknar bakgrund och reell förankring i Syrien.

* White Helmets framträdde vid ett seminarium i Stockholms 24/11 2016.

Jag publicerar åter Christer Lundgrens referat från detta seminarium.

”Vid Utrikespolitiska Institutets (UI) möte ”Vita hjälmarna i det syriska infernot” idag fick organisationens företrädare svara på flera skarpa frågor.
Vita hjälmarna, som officiellt kallar sig ”Syriens civilförsvar”, ska i morgon tilldelas Right Livelihood-priset ”för sitt utomordentliga mod, medlidande och humanitära engagemang i räddandet av civila från det syriska inbördeskrigets förstörelse”.

Vid Utrikespolitiska Institutets möte företräddes organisationen av sin chef Raed al Saleh, tolkad av sin PR-chef Farouq Habib. I panelen fanns UI:s företrädare Per Jönsson och Bitte Hammargren. Moderator var UI:s direktör Mats Karlsson.
Efter att organisationen presenterat sig, inledde Per Jönsson med att be Vita hjälmarna kommentera tre kritiska frågor som ställts i sociala media:
1. Vita hjälmarna säger sig vara politiskt och religiöst opartisk, men dess finansiering kommer huvudsakligen från USA, Storbritannien och andra Nato-länder. Ser ny detta som ett problem för er trovärdighet?
2. Varför verkar organisationen bara i terroristkontrollerade områden?
3. Hur kommenterar ni de videofilmer som tyder på att Vita hjälmarna stöder terroristorganisationen al-Nusra och rent av medverkar i avrättningar av fångar?

Bitte Hammargren var mer okritisk och citerade ”en bekant” som sagt att Vita hjälmarna är den enda organisation i Syrien som man kan lita på.
Raed al Saleh gjorde sitt bästa för att framställa Vita hjälmarna som en humanitär och opolitisk organisation, men en fråga från publiken fick honom att tappa fattningen och utbrista i en lång harang mot president Bashar al-Assad, som han påstod var ”fiende till hela det syriska folket” (vilket strider mot såväl valresultat som opinionsmätningar och opartiska bedömare av läget i Syrien).
Flera frågor från publiken speglade skarp kritik mot Vita hjälmarna och indirekt mot att organisationen belönas med Right Livelihood-priset, men en företrädare för svenska utrikesdepartementet framhöll att Sverige officiellt har en positiv hållning till Vita hjälmarna även om Sverige inte tillhör de länder som hittills stött organisationen.”

*

Margot Wallström tweetar

Wallström: Ärad att möta White Helmets Raed Saleh (dvs. terroristvännen)

”Honoured to meet Raed Saleh of The White Helmets – @SyriaCivilDef. Heroic humanitarian workers saving lives in Syria’s war.” (https://twitter.com/margotwallstrom)
white-helmets-och-wallstrom-161125

* Professor Marcello Ferrada de Noli, ordförande i organisationen SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights) har i två artiklar i The Indicter Uppdaterade bevis för att White Helmets utför falska ”livräddande” insatser på barn, och för oacceptabla medicinska åtgärder och Indicter 6 March påvisat att Vita Hjälmarna utför hälsovådliga insatser på barn som förefaller vara livlösa eller medvetslösa. Detta har rapporterats i media i flera länder och även i FN:s säkerhetsråd.

*

I en artikel av Tony Cartalucci med titeln ”Fake News Alert: CNN Finally Admits “White Helmets” Staged Fake Video” framgår att CNN och ”White Helmets” bad om ursäkt för publicering av falsk video.

* Nedanstående film på drygt 7 minuter visar bilder från fransmannen Pierre Le Corf på vandring i Aleppo efter befrielsen. Han har bott i staden i ett år. Man ser hur White Helmets högkvarter ligger vägg i vägg med al-Nusras högkvarter. Inne i White Helmets högkvarter finns inte bara deras logga utan också symboler för al-Nusra och även för Daesh (IS/ISIS). Om nu någon tvivlade på dessa organisationers väl belagda samarbete.
Jag har publicerat ett tiotal artiklar om White Helmets. Om man vill läsa en av dem kan man ta denna White Helmets får en Oscar.
White Helmets fick Right Livelihood-priset 2016 och nominerades till Nobels fredspris. Barbariet går segrande fram i Västvärlden, eller är det för mycket sagt?

white-helmets-al-qaida

*

Filmen ”The White Helmets” fick i våras ”Oscar” (Academy Award) för bästa dokumentär – ”The White Helmets – Orlando von Einsiedel and Joanna Natasegaradouble-dagger”.
Man undrar vilken kunskap och vilka värderingar som florerar i Holywood. Det sades innan att årets utdelning av Academy Awards skulle vara ovanligt politiskt. Men vilken politik är det som stöds?
* Nyligen har White Helmets (Vita Hjälmarna) hyllats av talesman för Jabhat Fateh al-Sham, f.d. al-Nusra (al-Qaida i Syrien)

Terroristorganisationen al-Nusra hyllar White Helmets

https://youtu.be/VuNW00GjRKk

white-helmets-161127-ii

Tre andra videor:

https://youtu.be/9p8oGQ4RPFQ

*

Sålunda: Etablissemanget, de politiska ledarna, de etablerade massmedia – och filmindustrin hjälps åt att glorifiera terroristorganisationer – hur konstigt det än verkar för den som vill tro på demokrati och objektivitet. Vad ska vi göra år det? Annat än att informera och kämpa för en bättre värld

Några artiklar om White Helmets som förmedlat uppgifter om påstådd gasattack.

Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

white-helmets-161124-bild

i Andra om: , ,White Helmets, , Syrien, , , , , , , ,
, , ,, , ,


5 svar till “TV2 visar ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna).”

  1. Det är klart att SVT i detta skede inte har ett gnutta heder kvar i behåll. Aleppo har faktiskt just nu den första normala och fredliga sommaren sedan krigets början eftersom jihadisterna fördrivits.
    Filmindustrin har alltid stött terror om än i förklädd form. Den äldre generationen minns de rasistiska västernfilmerna. De yngre minns kanske Vietnamfilmerna.
    Detta får mig att tänka på en anekdot om Sylvester Stallone, som i egenskap av Rambo och andra rollfigurer utgjorde en enmansarmé som gjorde rent hus mot asiater och ryssar. Privat är Stallone nämligen den fegaste stackaren av alla Hollywoodskådisar. Det är god sed i USA alltsedan Koreakriget att skådisarna ställer upp för ”The Troops” och åker ut till krigsskådeplatser för att muntra upp mannarna och numera även tjejerna. Säkerheten är rigorös och någon har mig veterligen aldrig kommit till skada. När Stallone erbjöds att resa till Irak 2003 tackade han nej av ren feghet. Han hade läst om att amerikanska helikoptrar hade blivit beskjutna, det räckte för honom, dit tänkte han inte ta vägen även om många både manliga och kvinnliga kollegor gjorde det. Sådan är klyftan mellan hjälten på film och i verkligheten.
    Ja, och SVT får väl räknas tillhöra underhållningsindustrins och inte faktarapporteringens värld.

  2. Det har tydligen pågått en hel del lobby verksamhet i syfte att rädda dessa jihadister för israel. ”According to reports in CBS News, a number of members of the pro-Syrian-regime-change coalition, including the UK and Holland have lobbied U.S President, Donald Trump, to evacuate the White Helmets from Syria to avoid their possible elimination in the battles to liberate the Southern provinces of Syria that are occupied by Nusra Front who power multiply the ubiquitous armed “moderates” favoured by the US Coalition”

    https://21stcenturywire.com/2018/07/15/syria-the-white-helmet-exodus-managed-by-regime-change-coalition/