Nato-smedjan Atlantic Council & Washington får storfrämmande – nazist från Ukraina


Här har publicerats flera artiklar som påtalar att nazismen breder ut sig i Ukraina med regeringens goda minne. Förintelsens Minnesdag: Ukrainas Väst-stödda regering reser statyer över nazisterEtt av uttrycken för detta är att statyer under senare år har rests till minne av nazistledare. En av de aktuella nazistledaren heter Andriy Parubiy, som nu är talman i Ukrainas parlament. Nynazist ny talman i Ukrainas parlament

Denna artikel handlar om hur en känd nynazist från Ukraina tas emot i den Nato-lierade inflytelserika tankesmedjan Atlantic Council. Som får stora bidrag årligen av Sverige. Att USA alltsedan andra världskrigets slut samarbetat med och stött nazister är känt – men knappast för den breda allmänheten. CIA-dokument bekräftar att USA stött nazister i Ukraina i över 60 år, hjälp av svenska journalister och Tusentals europeiska nazister var spioner för USA
Även en artikel om Atlantic Council har publicerats. Sverigestödda Atlantic Council ger pris åt ansvarig för massmord och terroristutnyttjat barn

Dagens artikel kommer från Russia Today, som publicerar många sakliga artiklar om viktiga frågor som etablerade massmedia tiger om. Därför förtalas också RT. RT
Ukraina Parubyi 180703Andriy Parubiy
Förre ukrainska neo-nazistiska ledaren Andriy Parubiy för Socialnationella Partiet talar vid ett möte i Washington, DC, USA vid den inflytelserika amerikanska tankesmedjan Atlantic Council som har nära band till USA:s regering och Nato.
Andriy Parubiy är talman i Ukrainas parlament och höll ett tal vid mötet. Han beklagade uppkomsten av våldet i landet, och understryker hur den natofinansierade tanken fortsätter att möjliggöra Kiev.

Andriy Parubiy, ordförande i Ukrainas parlament, talade vid ett Atlantic Council-evenemang i Washington, DC i förra veckan med titeln ”Främmande gränser: Samtal med talmännen i Georgien, Moldavien och Ukraina”.
Under paneldiskussionen betonade Parubiy att den ryska presidenten Vladimir Putin ”har utmanat hela civiliserade världen” och menade att ukrainska soldater var ”Europas sköld”. Han varnade också för att Moskva bombarderar den västeuropeiska världen med djärv desinformation. ”Detta krig är för hjärtan och känslorna hos människor, tankarna kommer senare,” sa Parubiy.
Ukraina - Hyllning till Bandera svoboda-1-1024x682Nazistledaren Bandera hyllas i dagens Ukraina
Atlantic Council ”misslyckades” med att nämna att dess hedrade gäst var ledare för ett neo-nazistiskt parti – – innan han intog sin roll som talman i parlamentet Verkhovna Rada år 2016.

Enligt Storbritanniens Kanal 4 är Socialnationella Partiet ”ett fascistisk parti med Hitlers nazister som förebild, med medlemskap begränsat till etniska ukrainare.” Der Spiegel rapporterade att partiets namn var valt som ”en avsiktlig hänvisning till Adolf Hitlers nationalsocialistiska parti” och att den extremistiska organisationen hade en öppen antisemitisk plattform.
År 2004 bytte partiet namn till ”Svoboda”, och ersatte sin neo-nazistiska Wolfsangel-logotyp med något mer välsmakande – en näve med tre upphöjda fingrar. Men enligt The Atlantic Magazine var förändringen till stor del kosmetisk.
Ukraina Ashton & Svobodas ledare untitled EU:s förra utrikespolitiska talesperson H Ashton träffar Svobodas ledare Oleh Tyahnybok (längst till höger).

”Svobodas ståndpunkter ligger något i strid med EU: s ideal om tolerans och multikulturalism, för att uttrycka det milt”, skrev tidningen i december 2013. ”Det är en drivkraft bakom Ukrainas anti-gayrörelse. Partiet stöder fördelningen av statliga ämbeten efter etniciteter beroende på procentuell andel i befolkningen, och en djupt antisemitisk organisation kvarstår, åtminstone bland dess ledarskap, trots förnekanden. ”

* Och är inte den svenska regeringens stöd till den nazisttoleranta regeringen i Ukraina med hundratals skattemiljoner (betydligt) värre än SD:s migrationspolitik för resten?

Några andra artiklar om Ukraina här.
Ukraina skippar Minsk-avtalet och förbereder ökat krig i östra delen av landet
Förintelsens Minnesdag: Ukrainas Väst-stödda regering reser statyer över nazister
CIA-dokument bekräftar att USA stött nazister i Ukraina i över 60 år, hjälp av svenska journalister
De främsta separatisterna i Ukraina sitter i Kiev
Ukraina ”ersätter” anti-nazistiska och antiimperialistiska statyer med pro-nazistiska
Dags att erkänna statskuppen i Kiev efter tre år!
* Ukraina på väg att lösas upp? 20/3
* Tysklands utrikesminister: Nej till upprustning, jag till Minsk 2 15/3
* Stöd Minsk 2 12/3
* Donbass separerar från Ukraina 7/3.
* Ukraina kränker systematiskt mänskliga rättigheter
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 1
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 2
* Avslag från Granskningsnämnden
* Dödsskjutningarna på Maidan: USA-stödd ”false flag” enligt vetenskaplig rapport
* Protestera mot svenska regeringens uttalande 21/2 1015 om Ukraina
* Väntad kalabalik i konkursfärdiga, korrumperade statskupps-Ukraina
* Gallup visar att 8 % är nöjda med regeringen i Ukraina medan 80 % är nöjda med Putin i Ryssland
* USA-ikonerna Kissinger och Brzezinski kritiserar USA:s Ukrainapolitik
* Nynazist ny talman i Ukrainas parlament
* Regissören Oliver Stone: Statskuppen i Kiev påminner om andra CIA-kupper
* Lästips för Stefan Löfvén och Margot Wallström – imperialismens kreatur

i , , , , , , , , , , ,


41 svar till “Nato-smedjan Atlantic Council & Washington får storfrämmande – nazist från Ukraina”

 1. Om nazismen i Ukraina.
  Den nuvarande ukrainska presidenten Poroshenko, har amerikanska medborgarskap.
  Nyligen publicerade en frilansjournalist, Joshua Cohen, en artikel i Washington Post om Ukrainas växande neo-nazistiska hot.
  När motståndet mot den amerikanska uppbackade kuppen bröt ut på Krim och delar av landets i stort sett rysktalande öst, följde inbördeskriget. Eftersom den ukrainska armén hade kollapsat fick den nya kuppregeringen ingen att förlita sig på, mer än de neo-fascister som hade hjälpt till att driva den till makten.

  https://consortiumnews.com/2018/07/05/corporate-medias-about-face-on-ukraines-neo-nazis/

  För övrigt.. Krim har återförenats med Ryssland och lagt grunden för återföreningen av den östra delen, Donbass. Vad gäller västra Ukraina tror jag inte att Ryssland har något verkligt intresse för det, med tanke på befolkningens sammansättning.
  Det finns ingen ukrainsk etniska folkgrupp. Ukraina är en artificiell skapelse. Benämningen ”Ukraina” kommer från det slaviska ordet ”krayina”, vilket betyder ”gränsregion”. Ukraina var den västra gränsen i Ryssland. Det ukrainska ”språket” har 90 % ryska ord och 10 % polska, samt några västerländska ord.
  I den nuvarande västra delen av Ukraina, det tidigare Galicien, har folket ryskt, tyskt, polskt, ungerskt, skandinaviskt och baltiskt ursprung. De anser sig vara medborgare i Ukraina, men inte ukrainare.
  Ryssland är anklagat för att ”invadera” Ukraina, men 4,4 miljoner ukrainare har flytt till Ryssland och till december 2017 hade omkring 4 miljoner ukrainare flyktat till väst.
  En ukrainsk tjänsteman (minister) har erkänt att 100.000 ukrainare emigrerar från Ukraina varje månad. Analytiker förutspår att Ukraina kommer att brytas upp i tre delar.

  • Det är en definitionsfråga, Korp, om ukrainarna inte är en egen etnisk grupp. Det finns de som säger att svenskar har mer gemensamt med norrmännen än att det är tvärtom. Och mina släktingar var en gång danskar när Skåne, Blekinge och delar av Halland var danskt.
   För att inte tala om Österrike och andra tysktalande länder.
   Irland är engelskspråkigt, har en kultur som är influerad av engelsmän och skottar. Men ändå vill de inte tillhöra Storbritannien.
   Ja, jag kan fortsätta i all oändlighet.

  • ”Krim har återförenats med Ryssland och lagt grunden för återföreningen av den östra delen, Donbass.”

   Det stämmer inte. Ryssland har fortfarande inte erkänt republikerna. Att republikerna överlever tack vare rysk bistånd är än annan sak.

 2. Okunnigt och okritiskt vidareeförmelding av rysk propaganda. Ukraina har en judisk premiärminister. I Ukraina pågår en omfattandes debatt om olika nationalister som här kallas för nazister. I Kyjiv och Odesa hålls prideparader.

  • Uppgifter om tolerans för nazism i Ukraina kommer inte från Ryssland här.Förintelsens Minnesdag: Ukrainas Väst-stödda regering reser statyer över nazister

   ” Påminner sedan om en artikel i Svenska Dagbladet i januari ”Ukrainare som lät mörda judar hyllas i dag som hjältar. Att kritisera mördarna är förbjudet. – Jag kan inte tolerera historieförfalskningen, säger Eduard Dolinsky, som säger att det är svårt att vara jude i Ukraina.” SvD: Mördade judar på 40-talet – hyllas i dag som hjältar

   ”Ukrainas judar måste kämpa eller ge upp och lämna landet, säger Eduard Dolinsky, ordförande för Ukrainian Jewish Committee (UJC). Han menar att de antisemitiska strömningarna i samhället är värre än på länge. Det är svårt att vara jude i Ukraina.

   – Under de senaste åren har jag tvingats motverka regeringens glorifiering av de människor som medverkade i massmord på judar, säger han.

   De vanligaste frontfigurerna är Stepan Bandera, som ledde en fraktion av den ukrainska nationalistiska rörelsen OUN under andra världskriget, samt Roman Sjuchevytj som ledde dess militära gren UPA. De har båda fått ge namn åt gator i snart sagt varje stad i västra Ukraina. Inte sällan reses deras statyer på judiska minnesplatser som ghetton, synagogor eller dödsfält.

   – Vi har fått en lag om glorifieringen av OUN och UPA. Den som brister i respekt för dessa organisationer beter sig olagligt och kan straffas, säger Eduard Dolinsky.” Mördade judar på 40-talet – hyllas i dag som hjältar.

   Jag har inte diskuterat olika nationaliteter i Ukraina.

  • bohdan

   ”Okunnigt och okritiskt vidareförmedling av nazi propaganda” av dig då eller? Varför inte ta avstånd från dessa nazister istället för att försvara dom?!

  • Öhh, rysk propaganda? Trams! Har du inte t ex Youtube? Där finns hur mycket material som hur nazister paraderar och poserar på gatorna i Kiev…Bilder/filmer nazisterna själv stolt lägger ut på nätet. Behövs verkligen ingen propaganda för att avslöja den nazistvänliga ledningen i Ukraina, det gör dom så bra själv.

 3. För att citera Tim Snyder:

  “According to Russian propaganda, Ukrainian society was full of nationalists but not a nation; the Ukrainian state was repressive but did not exist; Russians were forced to speak Ukrainian though there was no such language.”
  (https://www.theatlantic.com/international/archive/2018/07/the-great-russian-disinformation-campaign/564032/)

  För att citera Anders Romelsjö:

  ” Jag och bloggen har begränsningar. Jag har i artiklar så gott som enbart diskuterat Rysslands utrikespolitik.”
  (https://www.clarte.nu/bloggen/10341-om-motsattningar-mellan-imperialistiska-stater)

  Jag träffade för en dryg månad sedan i Kiev Ukrainas främsta forskare inom livsvetenskaperna (jag vet, eftersom jag på den Ukrainska regeringens uppdrag identifierat Ukrainas främsta forskare att ingå i ett vetenskapligt råd). Hon, för det är en kvinna, är född och uppväxt i Donetsk, och hon har fram till 2014 bott där hela sitt liv, bortsett från studier i Moskva. Hon byggde upp hela sin internationellt mycket framstående vetenskapliga verksamhet i Donetsk, en verksamhet av stor betydelse för folkhälsan i regionen. Hon berättade för mig i detalj vad som hände i regionen 2014, men jag tror inte Anders Romelsjö, trots sitt brinnande intresse för ukrainska inrikespolitik, är särskilt intresserad. På min direkta fråga om hon någonsin skulle få återse sin hemstad blev svaret ”nej”. Hela hennes laboratorium, uppbyggt under många år och av hög internationell klass, blev kvar i Donetsk när hon lämnade staden för fyra år sedan. Laboratoriet förfaller eftersom ingen vet hur det ska användas. Sin folkhälsostödjande verksamhet har hon flyttat till regeringssidan Mariupol, men hon är naturligtvis begränsad av bristen på laboratorieutrustning.

  • Jag är intresserad med min anknytning till institutionen. Folkhälsovetenskap på Karolinska institutet

   • Jag hade närmast den ryska aggressionen i Donbass i tankarna, den lär väl inte
    existera enligt din uppfattning. Men för en ukrainsk patriot, som kvinnan
    från Donetsk, så var den högst påtaglig.

    • Vad har DU för bevis för ”rysk aggression” i Donbass. Konflikten där pågår sen 2014 och inte en-enda journalist i världen har presenterat åtminstone en fejk bild på sådant.

    • Mats Larsson, är det inte dags att plocka fram bevisen för den ”ryska aggression” du så ofta nämner? Eftersom varken USA eller EU kan presentera sådana bevis så undrar man över din källa

     • hejsan benny, jag tror att mats larsson menar dom tusentals ton med förnödenheter som putin skickade till donetsk och luhansk, mottagare var tiotusentals barn gamlingar och familjer som fick bo i källare under vintern bland annat utan vatten ström värme under intensiv granateld på hyreshus och bondbyar vilka en del blev utplånade helt, problemet blev gigantiskt med dricksvatten under sommaren med orensat vatten blandat med kloakvatten eftersom våra vänner i ukraina gorde mos av så många hyreshus det var möjligt , sen skänkte vi nazisterna i ukraina 700 miljoner skattekronor så dom fortsätta att mörda civila ryssar i ukraina , sverige är fantastiskt,

 4. Tim Snyder gör bruk av det klassiska knepet, tillskriv motparten något han inte hävdat och bevisa därefter att det är fel. Säkert finns det nationalistiska åsikter i Ryssland i Ukrainafrågan, men det som borde vara mest slående för varje västeuropé är hur ryssarna beskriver sig och ukrainarna som samma folk, med omisskännlig kärleksfullhet dessutom. Efter alla upprepade provokationer, fackeltågen och torgmötena i Kiev där ryssarna kallas kackerlackor och råttor. Hur skulle Sverige reagera om norrmännen tog liknande tillmälen ibruk ?

  Det är ju inte så att det är Kiev som ligger under ständig artilleribeskjutning utan det är städerna i Donbass. NATO med Angela Merkel har funnit Hitlers forna allierade i Ukraina liksom i det forna Jugoslavien och gjort gemensam sak med dem. Nazisten Parubiy besökte även kongressen men där blev han och hans värdar överrumplade av journalisten Max Blumenthal (jude, som känner till judarnas historia) och kongressmedlemmen som Blumenthal konfronterade lade benen på ryggen. Det är faktiskt så att vissa västmedier redan börjat få nog, och då måste läget faktiskt vara hopplöst.

  För Ukrainas framtid är Ryssland inte stötestenen men däremot Donbassryssarna. Kiev har bränt alla broar och beskjutningen av civila områden fortsätter enligt Porosjenkos motto: ”Deras barn skall kura i källare”.

 5. Vart är du på väg Ukraina?.. Det finns tre slags ukrainare.
  Polska ukrainare i Galizien, de tidigare österrikiska och polska områden, som först 1939 (eller 1945) inkorporerades med Ukraina.
  Ukrainska ukrainare i vad som kallas centrala Ukraina.
  Ryska ukrainare, som bor i de södra och östra delarna i det som också en gång kallades Novorossija eller Nya Ryssland.
  https://www.lindelof.nu/vart-ar-du-pa-vag-ukraina/

 6. det går inte att vara rättvis när det gäller erövringar av mark och länder , hur långt tillbaka ska man gå, tja om det vore rätt, svenskarna intog tyvärr warszawa men stockholm är i sanningens namn polskt utan tvekan genom sigismund, , är nordamerika indianland, nä egentligen är det island genom leif eriksson, ooobs förresten istanbul går till italien, nu slutar jag annars får jag huvudvärk

 7. Referenser? Jag har vid olika tillfällen givit referenser till den vetenskapliga
  litteraturen, på denna blogg, det är bara att gå till läggen.

  Hur man kan vara ”dåligt insatt” samtidigt som man skriver spaltkilometer
  om ett land övergår mitt förstånd. Vill minnas att Brage Norin varit frånvarande
  på bloggen sedan MH17 senast diskuterades.

  Jag har noterat att man i Degerfors, under fredsdagarna, slutat bjuda in
  stolleföredrag om Ukraina. Ett förnuftigt beslut.

  Slutligen kan jag berätta att intelligenta ryssar på hög nivå, som jag har
  intensiv kontakt med, vet exakt vad jag pratar om.

  • Jag menade att jag saknade referenser och har bristfällig kunskap om ”den ryska aggressionen i Donbass i tankarna”. Har kollat i dina drygt 100 kommentarer här lite snabbt men inte funnit. (Men har inte hunnit titta på några Youtubefilmer som dock inte uttryckligen refererar hit)

   • Det finns hur många YouTube-filmer som helst om man söker på Russia in Donbas, men jag finner det tämligen meningslöst att länka. Donetsk-ryska är inte rysk ryska, så det räcker med att ryssarna öppnar munnen så är de avslöjade.

    Jag har alltså personligen träffat personer som är födda och uppväxta i Lugansk och Donetsk,
    föredrar att lyssna på deras berättelser om t ex hur ryssarna monterat ned fabriker i Lugansk
    och flyttat dem till Ryssland. Jag har och har haft ukrainska medarbetare med vänner som deltagit i striderna mot ryssarna.

    Jag märker att det går trögt att hålla igång FB-sidor som ”Antieuromaidan Sweden” och ”Ukrainabulletinen”, och som sagt, i Degerfors har man tagit sitt förnuft till fånga.

    Samtidigt vet jag att jag aldrig kommer att kunna övertyga läsare av denna blogg om någon rysk aggression i Donbass. Hur skulle jag kunna det? Månlandningen har ju inte heller ägt rum, eller hur?
    https://vimeo.com/130164276

    • Gör ett försök. Förklara vad aggressionen bestod i, så får vi se. Faktum är nämligen att den som satte in militären mot demonstrationerna var den tillförordnade kuppresidenten Turchinov och sedan fortsatte den valde kuppresidenten Porosjenko i samma spår. Och sedan inledde man flygattackerna. Fällde bomber över civila områden. Västpressen ropade i högan sky över presidenten som beskjuter sitt eget folk. Däri hade de fullkomligt rätt, de tog endast fel på presidenten. Det var Porosjenko som bombade sitt eget folk, inte Assad. Hade Julia Timosjenko haft atombomben tillhands hade hon utplånat hela den rysktalande regionen, det finns upptaget på ljudband.

     Dina vänner som krigar där är kanske inte nazister men de krigar vid nazisters sida, även det finns rikligt dokumenterat. Alla frivilliga nazister har anslutit sig till Kievs bataljoner. På Donbass sida strider en brokig samling frivilliga med både vänster- och högersympatier. Dock alla sådana som vill hedra Rysslands insats mot Hitlertyskland. Något NATO-vännerna vill glömma. De vill helst fortsätta att bomba samma mål som Hitler. Belgrad är redan avklarat.
     Du skall inte heller tro att det räcker med att överbevisa oss här på jinge. Du skall därefter överbevisa ledande amerikanska och brittiska historiker och journalister, de anser nämligen som vi. Professor Stephen F. Cohen, professor Richard Sakwa och professor Paul Robinson t.ex. När du klarat av dem kan du återkomma. Och eftersom MH 17 -fallet intresserar dig skall du kontakta general Hermann Hagena och överste Bernd Biedermann, Deutsche Luftwaffe – de har något att upplysa dig om. Mytomaner som sysslar med månlandningar, 9/11 och annat skall du leta efter på andra bloggar.

    • Mats Larsson, vilka fabriker? Precisera tack, och kom inte med lösa rykten som dina ”vänner” skulle bevittnat utan hårda fakta. Om det nu mot förmodan skulle vara så är det inget mot plundringen av Ukraina som Poroshenko utfört med USA:s och EU:s hjälp.

 8. Se t ex http://www.spiegel.de/international/world/little-russia-pro-russian-separatists-harden-split-from-ukraine-a-1159642.html

  Alexander Khodakovsky, ”the former military head of the [Donetsk] republic and commander of the Vostak (”East”) militia battalion, and later the head of state security and a member of the separatist parliament” säger:

  ”Without Russia, Ukraine would have strangled us long ago”.

  Vidare kommenterar Khodakovsky att hela fabriker monterats ned och sålts till Ryssland.

  Oj, Jan Nybondas bestämmer vilka förutsättningar som gäller för mig innan jag får återkomma
  på denna blogg. Jag ska övertyga Stephen Cohen, Richard Sakwa och Paul Robinson, alla återgivna
  med titlar. Jag bävar!

  Bara för ordningens skull: det var alltså Jan Nybondas som kallade Anders Romelsjös barndomsvän och skribent på denna blogg för ”mytoman”, inte jag.

  • Uttalandet ”Without Russia, Ukraine would have strangled us long ago” säger inte att Ryssland varit aktivt militärt i inbördeskrig. Ryssland deltagande i Minsk II var betydelsefullt liksom säkert en del andra diplomatiska insatser.

     • Enligt Jan Nybondas ska jag överbevisa Paul Robinson. Jag har just
      givit ett direkt citat av Paul Robinson, där han diskuterar en direkt
      krigssituation mellan ryska och ukrainska armén, på ukrainskt
      territorium.

      Min uppgift var, enligt Jan Nybondas, att överbevisa Paul Robinson.
      Du får väl fråga Nybondas om han är tillförlitlig.

      Jag började med att beskriva ett möte med den särklassigt främsta
      forskaren inom livsvetenskaperna, inte bara i Donetsk, utan i hela
      Ukraina. Hon vet exakt vad som hände våren 2014.

      • Jag har ändå inte uppfattat att det finns särskilt starka belägg för annat än möjligen begränsade insatser av Ryssland hösten 2014. Robinson menar att insatserna, vilka de var – han kan inte precisera – sannolikt var kortvariga. Han återger de kända uppgifterna från 2015 av Ukrainas generalstabschef att Ukraina inte strider mot ryska enheter. Jag har inte hunnit lyssna på hela videon och vet inte vilka källor Robinson har. Hur kan du veta att den framstående folkhälsoforskaren vet ”exakt vad som hände våren 2014.”. Här pågår säkert också ett informations- och propagandakrig.

 9. Hon är född och uppväxt i Donetsk, har genom sitt arbete ett omfattande kontaktnät bland
  sjukhusen i hela Donetsk oblast. Hon känner vidare ryssarna väl efter studier
  i Moskva. När det våren 2014 dök upp manliga ”turister” som inte pratade Donetsk-ryska förstod
  hon direkt vad det handlade om. ”Upproret” var alltså orkestrerat från Moskva. När ukrainska
  armén höll på att vinna kriget i augusti 2014, tvingades Ryssland sätta in reguljära trupper
  för att slå tillbaks ukrainarna. När jag senast träffade en medlem av Ukrainas regering,
  för ett år sedan, var bedömningen att Ryssland hade 4000 soldater i Donbass.

  I höstas träffade jag i Ryssland en rysk forskare som har en ledande befattning vid Rysslands främsta
  och bäst finansierade forskningsinstitut. Han tog spontant upp MH17 och sa sig vara helt
  övertygad om att holländarna vet på namnnivå vilka ryssar som låg bakom nedskjutningen.

  • Att det fanns manliga ”turister” som inte pratade Donetsk-ryska våren 2014 är ju inget belägg för att ”Upproret” var alltså orkestrerat från Moskva.” Ukrainas generalstabschef tycks ha missat detta. Att en medlem i Ukrainas regering, en part i informationskriget, säger att det kanske fanns 4000 ryssar i Donbass innebär inte direkt att detta stämmer.

   Finns inga belägg för att Ryssland skjutit ned MH17, fast en rysk forskare tror detta.

   Några artiklar.
   MH 17 – Väst ignorerar nya ryska fakta som visar att missil sköts från Ukraina
   Rapporten: Vem sköt ned MH17?
   Är JIT rapporten om MH17-kraschen en ren fiktion?
   MH17 – ”Var är den rykande polisen”?
   Är den holländska slutrapporten om MH17-nedskjutningen tillförlitlig?
   Svar på frågor om MH17:s nedskjutning – ”false flag”

   • Det är ju horribelt att tro Ryssland skulle acceptera en etnisk rensning av de östra delarna av Ukraina. Som jag förstått försvarar alltid Ryssland ryssar och därför måste de agera. På något sätt. Om jag får tycka själv så är det att Ryssland skött den här konflikten på ett föredömligt sätt. Men misstag kan förekoma i stridens hetta från båda sidor. Det är ju en konflikt fullt jämförbart med inbördeskriget.

    • Exakt kommentar arbetarklass! Ryssland ingriper på riktigt först om ukrainarna går för långt med sina vansinniga planer. Inte innan dess! Visst finns frivilliga ryssar som strider på Donbass sida med Putins goda minne och de har med stor sannolikhet fått hjälp med vapen och pengar…Men hellre det än att låta befolkningen slaktas av legionärer, nazibataljoner och de delar av den ukrainska militären som fortfarande är lojal med kuppmakarna m.m. Sen är det så att Putins manöverutrymme av inrikespolitiska skäl är mycket begränsad, det finns starka krafter i Ryssland som på riktigt vill ta i med hårdhandskarna när det gäller skurkarna i Kiev. Kanske är det så att man inte vill bränna alla broar till den dag man åter får en mer normal ledning i Kiev. Sen är det nog så att Putin inte vill ta sig an ett ekonomiskt åtagande för östra Ukraina som överstiger kostnaden för Väst-Tysklands återförening med DDR när det begav sig. Visst är Rysslands ekonomi ganska stark men en återförening ligger nog många år bort och innan dess måste nya gränser fastställas och befolkningen säga sitt i folkomröstning.

 10. Mats Larsson, att koka soppa av en spik är nog beskrivningen av dina patetiska försök att ge sken av att veta mer än spionorganisationer från västländer! Hur var det nu med Poroshenkos påståenden om tusentals ryska stridsvagnar i Ukraina? Dessa påståenden möttes med en generad tystnad frän EU och USA som ju inte ökade på trovärdigheten för den nazi-influerade regimen i Kiev. Ukrainas konstlade saga som ”nation” är med stor sannolikhet över och varken västra eller östra delarna kommer att vilja ha med regimen i Kiev att göra. Ukraina håller på att kollapsa ekonomiskt, politiskt och socialt, det är hårda fakta som ingen löjlig propaganda kan dölja längre! Jaha, nu är det alltså ryssar som skjutit ner planet och inte ”rebeller” som ”lånade” ett BUK-system som det hette tidigare? Vad blir nästa påhitt Mats? Att Putin själv utklädd till fyllo inkognito varit i Storbritannien och förgiftat ett par missbrukare med ett uppenbart värdelöst nervgift?

 11. Bennys inlägg, har ett visst underhållningsvärde, men knappast mer. Han ombeds aldrig av Romelsjö att understödja
  sina uppgifter med referenser.

  • Jag ber ganska sällan om referenser, och har i denna mycket omtvistade fråga om Rysslands eventuella insatser bett om sådana. Föga har kommit.