Israel beväpnar neonazister i Ukraina


Här har publicerats många artiklar om olika förhållanden i Ukraina. Senast en igår Nato-smedjan Atlantic Council & Washington får storfrämmande – nazist från Ukraina. Länkar till drygt 20 artiklar finns mot slutet.

Israeliska vapen skickas till tungt beväpnad nynazistisk milis i Ukraina, erfar Elektroniska Intifadan. Asa Winstanley: Elektroniska Intifadan

Azovbataljonens propaganda på nätet visar Israel-licensierade Tavor-gevär i händerna på denna fascistiska grupp, samtidigt som israeliska MR-aktivister har protesterat mot vapenförsäljningen till Ukraina, då vapnen kan hamna hos antisemitiska milisgrupper.
I ett brev ”om licenser för Ukraina” som Elektroniska Intifadan tagit del av har Israels försvarsdepartements exportavdelning sagt att de ”i full samstämmighet med UD och andra regeringsorgan” är ”försiktiga med att bevilja licenser” till vapenexportörer.

Brevet av den 26 juni skickades som svar till den israeliske advokaten Eitay Mack, som skrivit en detaljerad begäran om att Israel ska upphöra med allt militärt bistånd till Ukraina.

Azovs officiella status i Ukrainas väpnade styrkor betyder att man inte kan bekräfta huruvida ”israeliska vapen och utbildning” används ”av antisemitiska eller nynazistiska soldater”, skrev Mack och 35 andra MR-aktivister.

De hade skrivit att Ukrainas väpnade styrkor använder gevär tillverkade i Israel och ”utbildas av israeler”, enligt rapporter i landet.
Chefen för Israels vapenexportbyrå ville inte förneka rapporterna, eller ens diskutera ett upphävande av vapenlicenserna, med hänvisning till ”säkerhets”-skäl. Men Racheli Chen, chef för byrån, bekräftade till Mack att hon ”noggrant läst ditt brev”, som i detalj beskrev Azovs fascistiska natur och rapporterna om israeliska vapen och utbildning.

Både försvarsdepartementets brev och Macks ursprungliga begäran kan läsas i original på hebreiska via siten.
Ukraina 180704-azov-tavor
Israeliska gevär i Ukraina
Att israeliska vapen hamnar hos ukrainska nynazister bekräftas av deras egen propaganda på internet.

På sin YouTube-kanal la Azov upp en ”recension” av lokalt tillverkade kopior av två israeliska Tavor-gevär, vilket kan ses i en video

Poroshenko och Obama. images4YUZEIHV
Ett foto på deras hemsida visar också ett Tavor-gevär i händerna på en officer i milisen.
Gevären tillverkas på licens från Israels vapenindustri, IWI, och ska därmed ha godkänts av den israeliska regeringen. IWI marknadsför Tavor som de israeliska speicalstyrkornas ”primära vapen”. Det har använts i massakrerna av palestinier som deltagit i protesterna Återvändaremarschen i Gaza nyligen.

Fort, Ukrainas statliga vapenföretag som tillverkar gevären på licens, har en sida om Tavor på sin hemsida. IWIs logga finns också med på sidan, och även på sidan ”Our Partners”.

Från att ha börjat som ett gäng fascistiska ligister är Azovbataljonen numera en av flera extremhögermiliser som integrerats i Ukrainas nationalgarde. De starkt antiryska Azov stred mot kravallpolisen under ”Euromaidan”-protesterna, stödda av USA och EU i huvudstaden Kiev 2013. Protesterna och upploppen la grunden till kuppen 2014 i vilken den presidenten Viktor Yanukovytj störtades.

När inbördeskriget bröt ut i östra Ukraina mot ryskstödda separatister, började den nya väststödda regeringen beväpna Azov. Milisen hamnade därefter under Urkainas inrikesdepartements jurisdiktion och stod för några av de mest intensiva striderna mot separatisterna. Grupperna har av FN och Human Rights Watch anklagats för krigsförbrytelser mot proryska separatister i det pågående inbördeskriget i den östra Donbass-regionen, inklusive tortyr, sexuellt våld och för att inrikta sig på civila bostäder.

Idag leds Azov av Arsen Avakov, Ukrainas inrikesminister. Enligt BBC avlönar han sina män och har utnämnt en av dess militära anförare, Vadym Troyan, till sin vice – med kontroll över polisen.

Förra året träffade Avakov Israel inrikesminister Aryeh Deri för att diskutera ”givande samarbete”. Avozs unge grundare och första militära anförare Andriy Biletsky sitter nu i Ukrainas parlament. I The Real News i februari förklarade journalisten Max Blumenthal att Biletsky ”svurit på att återupprätta den vita rasens heder” och har drivit på om lagar som förbjuder ”rasblandning”.

Enligt The Telegraph skrev Biletsky 2014 att ”vår nations historiska uppdrag i detta kritiska ögonblick är att leda de vita raserna i världen i ett slutgiltigt korståg för deras överlevnad. Ett korståg mot de semitledda untermenschen.” The Telegraph

På ett militärt träningsläger för barn förra året hade flera Azov instruktörer nazististiska och rasistiska tatueringar, bl.a. swastiska, SS skallsymbol och en med ”White Pride”, enligt The Guardian. En Azov-soldat förklarade för tidningen att han strider mot Ryssland därför att ”Putin är jude”.

I ett samtal med The Telegraph hyllade en annan Adolf Hitler, sa att homosexualitet är en ”mental sjukdom” och att Förintelsens omfattning är ”en stor fråga”. En sergeant sa ”med ett skratt” en gång till USA Today att ”inte mer än hälften av hans kamrater är också nazister”. En talesperson för Azov tonade ner detta och hävdade att ”bara 10-12 procent” av gruppens medlemmar var nazister. Sergeanten gick dock ”ed på att när kriget är slut ska hans kamrater marschera mot huvudstaden, Kiev, för att störta en regering de anser vara korrupt”.

När Azovs grundare Andriy Biletsky kom in i parlamentet hotade han att upplösa det. ”Tro mig”, sa han, ”vi har samlats här för att inleda kampen om makten.” Dessa löften gjordes 2014, men det finns idag tecken på att de håller på att uppfyllas.

I år har bataljonen bildat en ny ”Nationalmilis” för att vinna kriget. Denna välorganiserade liga står i första ledet i en växande våg av rasistiskt och antisemitiskt våld i Ukraina. Under ledning av militära veteraner specialiserar de sig på judeförföljelse och ett skurkaktigt genomdrivande av sin politiska agenda.

Iklädda rånarluvor och med yxor och slagträn i händerna förstörde medlemmar i gruppen tidigare denna månad en romskt läger i Kiev. I ett videoklipp på YouTube, som verkar vara filmat av Azov-ligisterna själva, dyker polisen upp vid slutet av förstörelsen av lägret. De ser på utan att ingripa, medan ligisterna skriker ”Ära åt nationen! Död åt fienden!”

Israels militära stöd till Ukraina och dess nynazister är en kopia av liknande program från USA och andra NATO-länder, inklusive Storbritannienoch Kanada. De är så besatta av att besegra ett upplevt hot från Ryssland att de tycks nöjda med att t.o.m. öppet bistå nazistisk milis – så länge dessa strider på deras sida.
Ukraina 180629-leiberman-groysman_0Israeli defense minister Avigdor Lieberman (left) met with the Ukranian prime minister last year to discuss deeper military ties. (Ukranian Government Portal)
Detta är också en tillbakagång till början av Kalla kriget, då CIA-stödda fascister och nazister infiltrerade Ungern från Österrike 1956, där de började slakta ungerska kommunistiska judar och ungerska judar som ”kommunister”.

På Azov hemsida finns dokumenterat ett möte i juni med Kanadas militärattaché, överste Brian Irwin. Enligt Azov sammanfattade kanadensarna mötet genom att uttrycka sina ”förhoppningar om ytterligare givande samarbete”. Irwin bekräftade mottagandet av ett mail från Elektroniska Intifadan, men svarade inte på frågan om hans möte med den fascistiska milisen.

En talesperson för Kanadas försvarsdepartement skickade senare ett uttalande där man hävdar att ”i utbildningen av Ukrainas väpnade styrkor genom Operation Unifier ingår kraftfulla delar om mänskliga rättigheter”. De säger att Kanada är ”starka motståndare till glorifieringen av nazismen och alla former av rasism” men att ”varje land måste komma tillrätta med svåra perioder i sin historia”. Den icke namngivna talespersonen skrev att kanadensisk utbildning ”inbegriper en kontinuerlig dialog om utvecklingen av ett mångsidigt och inkluderande Ukraina”. Uttalandet sa ingenting om hur den påstådda utbildningen i mångfald går hem hos Azov-bataljonen.

Överste Irwin träffade även chefen för Azovs officersutbildning, en institution de uppkallat efter den ukrainska högernationalisten Yevhen Konovalets. Konovalets, vars porträtt ofta pryder dess militära galleri, är en av gruppens idoler. Han grundade Organisationen för Ukrainska Nationalister (OUN), som senare allierade sig med nazi-Tyskland under invasionen av Sovjetunionen. OUN deltog i den ökända massakern i Lviv 1941, när nazisterna invaderade sovjetiskt territorium. Under pogromen massakrerades tusentals judar i denna nu ukrainska stad.

USA-bistånd till nazister
Kanada är naturligtvis inte den enda NATO-”allierade” som skickar vapen till Ukraina. Som Max Blumenthal ingående rapporterat har USA-vapen, inklusive raketstyrda granater, och utbildning levererats till Azov. I den årligen förnyade försvarsbudgeten har en klausul som förbjuder att amerikanskt bistånd till Ukraina går till Azov-bataljonen upprepade gånger strukits, efter påtryckningar från Pentagon. Detta pågick tre år i rad, innan demokraternas representant Ro Khanna och andra fick igenom den tidigare i år. Khannas ansträngningar smutskastades i Washington som ett ”förräderi” av Khanna, som ”tog hand om Putins smutsiga byk”. Trots att förbudet till slut godkänts är det oklart hur USAs bistånd kan skiljas ut, på grund av Azovs status som en officiell enhet i de ukrainas väpnade styrkorna.

2014 vägrade de israeliska lobbygrupperna ADL och Simon Wiesenthal Center att stödja förbudet mot USA-bistånd till nynazistiska grupper i Ukraina. ADL hävdade att ”fokus bör vara på Ryssland” medan Wiesenthal Centret påpekade att andra högerextrema ledare hade haft möten på Israels ambassad i Ukraina – som om detta på något sätt skulle frikänna dem från deras antisemitiska åsikter.

Försöken från några medlemmar i USAs kongress att förbjuda militärt bistånd till nazister i Ukraina kan vara förklaringen till det militära biståndet från Israel. Israels ”allt närmare militärt-tekniska samarbete” med Ukraina och dess fascistiska miliser är sannolikt ett sätt att hjälpa sina partners i Vita huset, och en annan aspekt på den växande alliansen mellan zionister och Vit makt-anhängare.

Israel har historiskt sett agerat som en användbar väg för USAs presidenter och CIA att kringgå kongressens restriktioner beträffande bistånd till osmakliga grupper och regeringar runtom i världen.

I Latinamerika på 1980-talet inkluderade dessa Contras, som bekämpade Nicaraguas revolutionära vänsterregering, liksom även en mängd andra latinamerikanska fascistiska dödsskvadroner och militära diktaturer. Det inkluderade även Sydafrikas apartheidregim, som Israels regeringar av både den ”zionistiska vänstern” och högerns Likud beväpnade under tiotals år.

I boken Dangerous Liaison citerar Andrew och Leslie Cockburn general Mattiyahau Peled, f.d. medlem av Israels parlament, som koncist uttryckte detta: ”I Centralamerika är Israel en underleverantör för det ’smutsiga jobbet’ åt USAs regering. Israel agerar som USAs medbrottsling och förlängda arm”.

Israel tycks nu upprepa denna roll i Östeuropa, där antisemitismen och nynazismen växer oroväckande.

Några andra artiklar om Ukraina här.
* Nato-smedjan Atlantic Council & Washington får storfrämmande – nazist från Ukraina
* Ukraina skippar Minsk-avtalet och förbereder ökat krig i östra delen av landet
* Förintelsens Minnesdag: Ukrainas Väst-stödda regering reser statyer över nazister
* CIA-dokument bekräftar att USA stött nazister i Ukraina i över 60 år, hjälp av svenska journalister
* De främsta separatisterna i Ukraina sitter i Kiev
* Ukraina ”ersätter” anti-nazistiska och antiimperialistiska statyer med pro-nazistiska
* Dags att erkänna statskuppen i Kiev efter tre år!
* Ukraina på väg att lösas upp? 20/3
* Tysklands utrikesminister: Nej till upprustning, jag till Minsk 2 15/3
* Stöd Minsk 2 12/3
* Donbass separerar från Ukraina 7/3.
* Ukraina kränker systematiskt mänskliga rättigheter
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 1
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 2
* Avslag från Granskningsnämnden
* Dödsskjutningarna på Maidan: USA-stödd ”false flag” enligt vetenskaplig rapport
* Protestera mot svenska regeringens uttalande 21/2 1015 om Ukraina
* Väntad kalabalik i konkursfärdiga, korrumperade statskupps-Ukraina
* Gallup visar att 8 % är nöjda med regeringen i Ukraina medan 80 % är nöjda med Putin i Ryssland
* USA-ikonerna Kissinger och Brzezinski kritiserar USA:s Ukrainapolitik
* Nynazist ny talman i Ukrainas parlament
* Regissören Oliver Stone: Statskuppen i Kiev påminner om andra CIA-kupper
* Lästips för Stefan Löfvén och Margot Wallström – imperialismens kreatur

i , , , , , , , , , , ,


21 svar till “Israel beväpnar neonazister i Ukraina”

 1. Alltsedan Kazaria imperiet förstördes av Ryssland på 800-talet så har sionisternas mål varit varit förstörelsen av Ryssland. Detta är ett led i det hela. Sanktioner, propaganda, media drev som skriver om påhittade ”förtryck av mänskliga rättigheter” , hot och intriger samt använda sig av en femte-kolon (Atlanticist grupper) ingår i den sionistiska menyn för att underkuva Ryssland. Rysslands folk har sagt NJET och så kommer det att förbli. Det sionistisk imperiet är desperat för att dess bäst före datum har gått ut. Galna upptåg såsom att beväpna och träna fascister i Ukraina är en reaktion till detta. Stor risk för världskrig hänger i luften tack vare sionisternas agendor. Vad göra? Förstöra den andra sionistiska imperiet i vår tid för gott!

  • Sionisterna beväpnar nazister och terrorister som enligt sina politiska sekters ideologier vill utrota dem. Jag tycker det verkar mycket intressant.

   Kanske är jag konspiratoriskt lagd om jag tror att de skickar sina nya ”handelspartners” till efterlivet, genom att beväpna dem och bussa dem på vad som helst som försvarar sig… utom mot sig själva naturligtvis?

   men naturligtvis kan det vara enklare än så. Vapen mot pengar. Jag har hört att girigbukar gillar pengar.

 2. Personen med många alias som alltid brukar kommentera inlägg om Israel skriver:
  ”Alltsedan Kazaria imperiet förstördes av Ryssland på 800-talet så har sionisternas mål varit varit förstörelsen av Ryssland”

  Att notera är att sionismen uppstod på 1800-talet och följaktligen fanns inte några som betecknade sig som sionister på 800-talet. Min personliga tro är att personen menar att det har varit judarnas mål att förstöra Ryssland. Något som väl ligger i linje med den antisemitism som fanns i Ryssland innan 1917. (Även efter…)

  Om man även i samtliga tidigare kommentarer från samma person ”med många alias” byter ut ”sionister” mot ”judar” få man ett helt smörgåsbord av de flesta antisemitiska påståenden och föreställningar som funnits.

 3. Anders, har du en källa och mer info till att CIA tränade nazister och fascister som infiltrerade Ungern 1956? Det är inte för att jag inte tror på dina uppgifter, det är mer för att jag gärna vill läsa mer om detta.

  • Trams. Det var en folklig resning mot förtryckarna i Kreml som höll hela Östeuropa och Baltikum under sinblodiga stövelklack.

   Samma mördare krossade upproren i Berlin 1953, Poznan 1956 och Prag 1968. En avskyvärd regim som slutligen krossades då den visade sig vara en koloss på lerfötter. Oförmögen atttillgodose folkets krav på hög levnadsstandard och mänskliga friheter men överlägsen på att fängsla, mörda och tortera.

   • Grekiska Kommunistpartiet skriver: ”[a] huge wave of terroism and murders aginst communist was unleashed […]”. ”Fascists and supporters of the Nazis were openly involved in the counterrevolutionary avents. The correspondent of the East Germany newspaper Veli Autsontag wrote about one of ther counterrevolutionaries: ’The first thing i saw on him was the German Iron Cross’ 73, while the French newspaper France-soir wrote that ’The mot reactionary and fascist element’ had a leading role in the event 74.”
    https://inter.kke.gr/en/articles/On-the-60th-anniversary-of-the-counterrevolutionary-events-in-Hungary-1956/

    • Dumheter påhittad av kommunister som inte kan acceptera att folken i dessa länder försökte kasta av sig förtryckarnas ok. Bitterheten över Sovjets kollaps och dess marionetters kollaps i Östeuropa är svår att hantera vilket orsakat många patetiska försök till historierevidering och förnekande av kommunismens brott. Kommunism dödar som bekant.

     • Kapitalism och imperialism har dödat ofantligt många fler i sina krig. USA uppskattningsvis över 2 miljoner i Mellanöstern, tre gånger fler än under utrensningarna i Sovjetunionen i andra hälften av 30-talet.

      Vidare USA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder sedan 1945, och miljoner i andra länder.

      ”Det finns inget land i världen som stött tillnärmelsevis så många statskupper i demokratiska länder som USA. Utrikespolitiskt har USA tydligt visat att landet inte är för demokrati. Man kan kritisera och angripa diktaturer som står självständiga i förhållande till USA, som Irak, Libyen och Syrien men inte andra (Egypten, Tunisien, Bahrain, Saudiarabien, Pinochets Chile och alla de militärdiktaturer som USA stött/etablerat i Sydamerika och även i Sydostasien.) Några demokratiskt valda regeringar som USA störtat i statskupper.
      -Mossadeq i Iran 1953;
      -Arbenz i Guatemala 1954;
      -Lumbumba i Kongo 1960;
      -Sukarno i Indonesien 1965;
      -Allende i Chile 1973;
      -Sihanouk i Kambodja 1970;
      -USA invaderar militärt och störtar den demokratiska Bishopregeringen i Grenada 1983;
      -USA understödjer statskupp en i Venezuela 2002, och erkänner, omedelbart och officiellt, kuppmakarna som de nya representanterna för landet. Problemet för USA var att kuppen misslyckades;
      -Den folkvalde presidenten Aristide kidnappas i Haiti av USA 2004 och skickas till Afrika. En statskupp genomförs, med USA:s stöd och många Aristide-anhängare mördas eller fängslas;
      -Zelaya i Honduras 2009;
      -Statskuppsplaner mot al-Assad omkring 2012-2013;
      -Stödet till den egyptiska militärens statskupp mot Morsi 2013.
      -Stödet till statskuppen i Ukraina i februari 2014
      -Statskuppsförsök i Venezuela 2015.

      • 2 miljoner, 3 gånger fler än under utrensningarna i Sovjet i andra hälften av 30-talet. Varför inte fler än under andra veckan i november 1937?

       10-tals miljoner dödades av Stalin, ett antal miljoner svalt ihjäl.

       Du använder begreppen kapitalism och imperialism på ett sådant oprecist sätt så att de är meningslösa. Kapitalism är ett förlegat marxistiskt begrepp som definierar kapitalism utifrån ett system där skapande och ackumulerande av kapital är tillåtet. Det innebär att både väsensskilda ekonomier som Schweiz, Uzbekistan och Nicaragua skulle vara kapitalistiska. Ja även fånglägret Nordkorea eftersom bönder i viss utsträckning tillåts sälja en del av skörden på marknader och behålla detta för återinvesterande.

       Häng med i den ekonomisk-politiska debatten så att du kan föra en mer saklig debatt!

       • Källan till uppgifterna om antalet avrättade kommer från Sovjetforskaren docent Lennart Samuelson ”Strödda tankar om Sovjetrysslands förborgade historia” (Stockholm 2013). Även Robert Conquest har fått erkänna att han överskattade antalet avrättade. Produktionen av mervärde från andras arbete utmärker kapitalism och kan ske i många olika former

       • Samma påståenden som tydligen aldrig dör ut trots att det vederlagts för mer än ett kvarts sekel sedan. Antalet döda under Stalin-epoken är runt 1 miljon i Gulag av olika orsaker och lite knappt 800 000 avrättade. Gällande det sistnämnda är det nu klarlagt att NKVD-chefen Jezhov agerade bakom ryggen på sovjetledningen i maskopi med lokala partiledare med det yttersta syftet att själv ta makten.

     • Under hela min uppväxttid på 70-talet var jag förbryllad över den ensidiga rapporteringen som kom från USA, Europa och Sverige om Sovjetunionen. Det producerades mängder av propaganda av USA som Sveriges Television/SR köpte in om det ’onda’ Sovjetunionen – nyheter, fakta och mer fantasifulla filmer (t ex Top Gun).
      Allt medan nyheter från Sovjetunionen var bristfällig eller kom ett par dagar senare. Då fanns det inte internet.
      Jag kunde inte få tag i en enda bok på biblioteket eller i bokhandeln som var producerad i Sovjetunionen. Men jag kunde få tag i den fascistiska Soltenetzyns böcker på både bibilotek och bokhandel.
      Så jag undrade varför – Varför fick jag inte ta del av det Sovjetunionen hävdade? Vem har bestämt att USA och borgarna har rätt? Vad var det de var rädda för?
      Och på den vägen är det.

      Det är likadant idag, trots att vi har internet. Västtyskland förbjöd det tyska kommunistiska partiet under många år under det kalla kriget. Men om jag vill få mer info om detta idag och googlar på Västtyskland+Kommunistiska+partiet (och alla andra konstellationer) så vad tror du det dyker upp? Inte är det någon info om det jag sökte, utan det som dyker upp är Östtyskland och Stasi. Det är likadant med att få fram info om Sovjetunionen idag – den som producerades i landet är höjd i dunkel av alla, t e m den ryska konservativa regeringen.

      https://youtu.be/_vcHuTskBz4

     • Jag googlade på ditt ’kommunism dödar’ och jag fick upp enorma träffar. Men när jag googlade på ’borgar dödar’ så fanns det inga. Så jag googlade på ’kapitalism dödar’ och fick en del träffar. Enbart på 1900-talet dödade kapitalismen en miljard människor. Fler än några andra ismer. Men inte lika många träffar …
      Så jag undrar vem som beslutar om vilken info vi ska ta del av på internet.
      Men jag hittade den här artikeln:
      http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/kapitalismen-ar-den-mest-mordiska-av-ideologier/
      (Jag måste tilläga att KB är en liberal tidning)
      Och kapitalismen dödar fortfarande. 12 000 mördades och 120 000 människor fördrevs när Carl Bildts Lundin Oil borrade efter olja i Sudan. Så då kanske Knut anser att Carl Bildt dödade i kapitalismens namn? Eller var han en brottsling?

      Men kapitalismens brott ursäktar inte vad många s k kommunister och socialister har gjort i kommunismens namn. I kommunistiska partier (men även kapitalistiska partier) finns det människor, och vissa människor har en viss förmåga att kunna sko sig själva. Man kan emellertid aldrig belasta en human ideologi för vad brottslingar gör.
      Varken kapitalism eller fascism är en human ideologi – det eftersom båda baseras på utsugning och mord på människor i syfte att få ska bli rika, eller utbredning av territorium.