Sverigestödda Atlantic Council ger pris åt ansvarig för massmord och terroristutnyttjat barn


Baana och Albright

Ett av USA:s mäktigaste tankesmedjor Atlantic Council kommer att förära den amerikanska förra utrikesministern Madeleine Albright och den syriska barnaktivisten Bana Alabed sin frihetsutmärkelse Freedom Awards.
Detta ska hedra personer som ”försvarar och främjar frihet runt om i världen” (“defend and advance the cause of freedom around the world” ). Nomineringarna har orsakat en hel del förbryllade reaktioner.
RT

Enligt webbplatsen för Atlantic Council kommer Albright att hedras för sitt främjande av ”championing of global democracy” och som ett exempel på ”diplomatins möjligheter att nå lösningar på de mest utmanande utmaningar som vår värld står inför”.

Stämmer detta? Jag beskriver nedan Madeleine Albrights och Bana Alabeds insatser men kan först konstatera att Sveriges regering tillhör de som ger stora årliga bidrag till Atlantic Council.

Atlantic Council är nära lierad med personer och insanser i de djupa staten i USA och har som mål att stärka alliansen mellan USA och Europa.

Den får ekonomiskt stöd av 25 regering och alla de stora vapenproducenterna och bankerna. Atlantic Council

Bland 24 bidragsgivare till Atlantic Council från Sverige finns i den näst högsta kategorin (250 000 – 999 999 dollar) finns 3 från Sverige:
Marianne and Marcus Wallenberg Foundation
Saab North America, Inc.
Swedish Ministry for Foreign Affairs

Något om Madeleine Albrights insatser.
Pristagaren Madeleine Albright sa ”En halv miljon döda irakiska barn – ett pris värt att betala”Madeleine Albright var 1996 USA:s FN-ambassadör. Då hon intervjuades i programmet ”60 Minutes” 12 maj 1996 om det embargo USA drev mot Irak, frågade journalisten och författaren Lesley Stahl:” Vi har hört att en halv miljon barn har dött. Jag menar att det är fler barn än som dog i Hiroshima. Är det värt priset?” Albright svarade ”Jag tycker att valet är mycket svårt, men priset – vi tycker att det är värt priset.” Hon kritiserade senare Stahl’s inslag som ett bidrag till irakiskt propaganda och sa att hon fått en ”laddad fråga”.
albright_at_war-thumb

Redan 6 månader före Albrights uttalande, informerade Sara Zaidi och Mary Smith från Center for Economic and Social Rights och Harvard School of Public Health i den mycket ansedda medicinska tidskriften Lancet att efter bara ett år av sanktioner så hade dödligheten hos barn under fem ökat tre gånger från 43 till 128 per tusen barn. Tidigare fanns det gott om billig mat i Irak. När mödrarna inte fick tillräckligt med mat till följd av sanktionerna, sinade bröstmjölken och spädbarn fick ofta sötat vatten eller te i brist på bröstmjölk och välling. Som en följd av 13 års (1990 – 2003) sanktioner och krig hade Irak störtats ner från ”första till fjärde-världen status”. Således var Irak redan före kriget 2003 ett svårt sargat land.

Scott Ritter, vapeninspektör i Irak, har i boken ”Krig mot Irak”, angett att vapeninspektionerna 1991-98 gjorde att 90-95 % av Iraks kapacitet att tillverka kärnvapen eliminerades. Därmed skulle sanktionerna ha upphört, men USA drev på att de skulle fortsätta.

Hon medverkade mycket aktivt till Jugoslaviens splittring på delvis dåliga grunder och till beslutet att låta NATO bomba Jugoslavien.
Hon är också känd för att förnekat att massmordet på hundratusentals människor i Ruanda var ett massmord tills bevisen var överväldigande.

Hon var pådrivande för Natos utvidgande österut. Trots invändningar från Pentagon och USA:s utrikesdepartement fick hon och hennes meningsfränder sin vilja igenom. Nato närmade sig Rysslands gränser och USA började planera för att i de nya länderna installera anti-missilanläggningar.

Beslutet att ge ett pris till krigshetsaren Albright är ett hån mot offren för USA:s krigspolitik.

Baana är en nu åttaårig flicka, som Västmedia med förtjusning lyfte fram under förra året, fram till det östra Aleppo befriades för ett år sedan från i främst al-Nusra, dvs. al-Qaida i Syrien. En så begåvad sju-åring som skrev så fint på bra engelska på Twitter!

I själva verket handlar det om hur föräldrarna som sympatiserade med al-Nusra utnyttjade sin dotter för terroristpropaganda. Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
bana

Nyligen återpublicerade jag en annan artikel om Bana Ny fejkad barnvideo (Bana) ”från östra Aleppo”?

Sjuåriga Bana Alabed har nämnts som en Anne Frank i Aleppo. Men Anne Frank dödades av nazisterna, medan Bana med föräldrar, liksom bland andra terrorister fredligt fick lämna Aleppo, tack vare den syriska regeringens mildhet. Hon utnyttjas i propaganda för dessa terrorister i al Nusra och liknande organisationer i östra Aleppo, som har ungefär samma antidemokratiska, kvinnoförtryckande brutala ideologi som ISIS.
* Att på detta sätt använda barn är väl ett brott mot barnkonventionen. Detta är också en fruktansvärd föromlämpning mot Anne Frank och dödandet av miljontals judar under nazismen


* Vad skulle svenska myndigheter säga om de (föräldrarna?) som använder små barn i propaganda som gynnar terroristorganisationer? (Jag vet inte svaret som det nu är, men frågan är viktig).


* Läs här mer om hur Bana utnyttjas, senast av Erdogan. Bana besöker Erdogan Där finns också en annan video.

anne-frank
Denna video, som har publicerats tidigare, visar hur terrorister, som man utnyttjar Bana för att normalisera, halshugger en 11-årig pojke, som al Nusra tror stred för Syriens lagliga regering.
Jag citerar från den stora engelska tidningen The Sun ”I denna chockerande video kan man hur terroristerna håller fast och sedan skär halsen av 11-åringen. (In the shocking video the men can be seen taunting the terrified child, who they claim is a captured pro-government fighter. They then appear to behead the young boy with a small knife as one of the rebels exclaims “Allahu Akbar”. The footage is believed to have been filmed in the Palestinian Handarat Refugee Camp in Northern Aleppo.The thugs are part of the Nour al-Din al-Zenki militant group.” Syriska rebeller halshugger 11-årig pojke

erdogan-och-bana

https://youtu.be/9J25l4QSHaA

Också White Helmets, mottagare av Right Livelihood-priset och kandidat till Nobels fredspris använder barn i sin propaganda

. White Helmets använder barn i krigskampanjer.

Några artiklar om Syrien

i Andra om: , , ,, , , Syrien, , , , , , , , , , terrorister


8 svar till “Sverigestödda Atlantic Council ger pris åt ansvarig för massmord och terroristutnyttjat barn”

 1. Atlantic Council består av en rad organisationer och institutioner utan demokratisk mandat som ändock har stor inflytande på USAs politik, särskilt utrikespolitik. Sammantaget är AC och de organisationer som den länkar till på dess hemsida det som brukar kallas invisible government (den osynliga staten).

  American Enterprise Institute
  American Foreign Policy Council
  Aspen Institute
  Brookings Institution
  Carnegie Endowment
  Cato Institute
  Center for a New American Security
  Center for Strategic and International Studies
  Center for Transatlantic Relations/Johns Hopkins Paul H. Nitze School of Advanced International Studies
  Council on Foreign Relations
  Foreign Policy Research Institute
  German Marshall Fund of the United States
  Heritage Foundation
  Hudson Institute
  New America Foundation
  Nixon Center
  Rand Corporation
  United States Institute of Peace
  Wilson Center International Center for Scholars

  År 2010 var följande prioriterade områden för Atlantic Council. Fortsatt Nato expansion är ett av dessa.

  – identifying and shaping responses to major issues facing the Atlantic Alliance and transatlantic relations;
  – building consensus on U.S. policy towards Russia, China, Japan, Korea, and Taiwan;
  – promoting balanced responses to growing energy needs and environmental protection;
  – drafting roadmaps for U.S. policy towards the Balkans, Africa, Cuba, Iraq, Iran and Libya;
  – engaging students from across the Euro-Atlantic area in the processes of NATO transformation and enlargement

  https://www.globalresearch.ca/the-insiduous-role-of-the-atlantic-council-securing-the-21st-century-for-nato/18945

  Kort och gott: Atlantic Council bedriver imperiets och bankirvampyr maffians agenda.

  Läs mer här: https://www.globalresearch.ca/facebook-and-the-atlantic-council-unite-now-social-media-giant-serves-natos-agenda/5641322

 2. Forvanar mig inte. Hennes och Clintons gamle kollega, Richard Holbrook, finansierade ju talibanerna med amerikanska skattepengar.

  • Och nu bidrar svenska skattepengar till att betala pris till Madeleine Albright. Hur många svenskar vet det?

 3. Kallar du en liten flicka på 7-8 år för en terrorist? Du säger ”… medan Bana liksom bland andra terrorister […]” Visst finns det barnsoldater över hela världen, men främst i fattiga länder där konflikter pågår. Och det har funnits barn som har sprängt sig själva till döds i terrorattentat. Men jag anser att även dessa barn är offer för krig och konflikter. Barn är mycket lättpåverkade av vuxna som hotar dem. Det är en pest och kolera situation för dem. Barn föds varken som onda eller goda. Självklart finns det enskilda barn som kan ha en psykisk sjukdom som gör dem våldsamma. Men det gäller inte grupper av barn.
  Så att kalla en liten flicka för en terrorist är att gå för långt, tycker jag.
  Även i Vietnam-kriget användes minderåriga av båda sidorna. Det var oundvikligt. Barn på tio elva år som sett sina föräldrar dödas och ville gå med i kampen mot förövarna. USA kallade dem för terrorister.
  Anser du, Anders, att vi ska spärra in barn som har tillfångatagits och som befunnit sig under lång tid hos IS eller kanske rent av är uppvuxna i terrorgrupper i interneringsläger? Du kanske tycker att den svenska staten ska kunna beslagta barn från ’misstänkta’ muslimska familjer här i Sverige, och ’programmera’ om dem?

  • nej, jag skriver att hon utnyttjas av föräldrar som sympatiserar med terrorister, eller hur.
   Naturligtvis ska vi inte spärra in ”barn som har tillfångatagits och som befunnit sig under lång tid hos IS eller kanske rent av är uppvuxna i terrorgrupper i interneringsläger? ”

   Du är alltför benägen att insinuera.

 4. ”snälle farbrorn i Turkiet” * ler *

  Lite tuff är han nog. Inte som den stålhårde hjälten Sovjet. Men nästan. Det är något särskilt med starka ledare. De blir som magneter och folk dras till dem.

 5. I Mexico gör dom processen kort med vänsterpolitiker?

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/mexikansk-politiker-skjuten-pa-vag-till-valmote

  Varför har det blivit så stor migration från Mexico till USA och vad menar amerikanarna är problemet?

  Att man dödar politiker är oroväckande. Har Mexico utvecklats i fel riktning med social oro, ökad kriminalitet osv. ?

  Det är problem med media tycker jag därför man får aldrig veta några bakgrunder utom när dom själva vill det i opinionsbildande syfte.