MH 17 – Väst ignorerar nya ryska fakta som visar att missil sköts från Ukraina.


Vi minns nog MH 17, och alla strävanden och rapporter om att det var Ryssland, eller möjligen ukrainska separatister som låg bakom nedskjutningen, kanske av misstag. Några artiklar om detta nämns längre ned.
Nu finns nya uppgifter från Ryssland – som de ansvariga för undersökningen inte verkar vilja ta del av. (Kanske någon kommer på liknande procedur inom något annat område?)

Jag återger en artikel av Dmitry Sedov som publicerats av Oriental Review

Oriental Review

Artikeln.
I slutet av augusti lämnade Ryssland avkodade radardata till Nederländerna från flygområdet där Malaysian Airlines Flight MH17 sköts ner den 17 juli 2014.
Dessa material hade ursprungligen tillhandahållits i sin ursprungliga, icke-avkodad form tillsammans med programvara som behövs för att avkoda dem.

De nederländska utredarna, kunde emellertid inte avkoda inspelningarna trots att de hade det senaste inom modern teknik och bad till slut de ryska experterna att göra det. På tre år har det varit den enda gången de har bett att samarbeta.
De avkodade inspelningarna visade tydligt att missilen hade blivit avfyrade från det område som kontrolleras av den ukrainska militären. Detta är dokumenterad teknisk information.
MH 17 171005 bild 1
Allt talar för att den avkodade informationen inte kommer att beaktas, liksom t.ex. bilderna av tragedin som togs av amerikanska spionatelliter.

Under tiden är det dock inte lätt för utredarna att hålla sig till sin version. Oberoende experter förespråkar nya utredningar.
Man kan t.ex. granska den befintliga information om alla 60 avskjutningsplatser för Ukrainas Buk-M1 missilförsvarssystem. Detta är ett enkelt men viktigt förslag.

Kees van der Pijl, en holländsk professor vid avdelningen för internationella förbindelser vid Sussex universitet och ordförande i NGO ”The Committee of Vigilance Against Resurgent Fascism” skrev nyligen en bok med titeln ”The Launch: Flight MH17, Ukraine och New Cold Krig ”. Den tyskspråkiga versionen av boken kom ut i september och en engelsk version senare i år.
Professor van der Pijl undersöker tragedin ur geopolitiskt perspektiv och frågar: Vem hade störst nytta av denna katastrof? Och han svarar: USA, som senare införde sanktioner mot Ryssland, undergräver dess gasindustri och motverkar Rysslands växande roll på det internationella planet.
mh17 171005 bild 2

Specifikt hänvisar professorn till följande händelser:

* En dag före tragedin tecknade BRICS-länderna ett avtal om att skapa en egen bank, som USA såg som en konkurrent till IMF och Världsbanken.
* Vladimir Putin och Angela Merkel hade bestämt sig för en ny konceptuell ram för att lösa krisen i Ukraina – utan amerikanska insatser – och det skedde verkliga framsteg.
* Dessutom, när MH 17 var nere, kunde amerikanska gasbolag plötsligt snabbt starta sitt arbete i Europa och tvinga Ryssland ut ur EU-marknaden. Moskva var tvungen att överge byggandet av South Stream-gasledningen, och förbindelserna med regeringen i Kiev, försämrades drastiskt.

Inte ett enda europeiskt eller amerikanskt media har reagerat på tillkännagivandet av bokens publicering. Tiderna ändras dock, och många människor läser professor van der Pijls blogg, Der Abschuss Flug MH17, som ger information om bokens publicering samt länkar till hans källor.

MH 17 171005 bild 3

Med hjälp av material som är tillgängliga för dem, tänker bloggens författare presentera de absurda inkonsekvenserna som uppenbaras under utredningen, liksom utredarens envisa motvilja att svara på besvärliga frågor. Några kända exempel är:

* Hur kunde ukrainska presidenten Poroshenko, som tillkännagav tragedin 15 minuter efter det att den hade hänt, vetat att Boeing 777 hade blivit skjuten av en rysk Buk-missil?
* Varför tar undersökningskommissionen inte hänsyn till resultaten av försöksdestruktionen av ett pensionerat passagerarflyg av företaget Almaz Antey, samtidigt som det vägrar att delta i ett andra experiment?
* Vad fick ukrainska ansvariga att ändra MH17s flygväg strax före tragedin?

Vi kommer att se om tjänstemän kommer att blockera bokens distribution och dess konsekvenser.

Hur som helst så kan vi av detta lära oss hur demokratin och rättsstaten fungerar i Europa.

Andra artiklar.
Rapporten: Vem sköt ned MH17?
Är JIT rapporten om MH17-kraschen en ren fiktion?
MH17 – ”Var är den rykande polisen”?
Är den holländska slutrapporten om MH17-nedskjutningen tillförlitlig?
Svar på frågor om MH17:s nedskjutning – ”false flag”

intressant.se , , , Ukraina, , , , , , , ,


10 svar till “MH 17 – Väst ignorerar nya ryska fakta som visar att missil sköts från Ukraina.”

 1. Det kan nog dröja ett bra tag innan svaren på alla väsentliga frågor kommer. Italien dolde i trettio år orsakerna bakom en liknande nedskjutning. Redan det faktum att en sådan mängd fakta sopats undan tyder klart på att de sk. separatisterna i öst inte hade något som helst med nedskjutningen att skaffa. Jämför den avsiktliga störtningen av Germanwings där alla väsentliga fakta grävdes fram på tio dagar.

  Det finns flera privata team som jobbar på dessa frågor men myndighéterna hindrar dem från att granska tillgängligt basmaterial. Journalisten Billy Six i Tyskland har samlat på en betydande mängd material som han redovisat. Om separatisterna hade varit ansvariga, hade Kiev och deras uppbackare ingen anledning att dölja saker, vilket de gjort ända sedan början. Att Kiev t.ex. inte har radardata från den militära sidan då man inte flög den dagen – fastän hundratals ögonvittnen kan intyga om motsatsen – och att civil radar var bortkopplad för underhåll. Natos AWACS hade luftrummet under full kontroll dessa dagar.

  Motivet bakom nedskjutningen kan helt enkelt ha varit panikstämningen då Kiev mot alla förväntningar gick mot ett militärt fiasko just dessa dagar. De skäl bokens författare Kees van der Pilj förmodar är nog långsökta för denna slags aktion. Ett misstag under en övning kan fortfarande heller inte uteslutas men experter har betonat att det krävs stor precision för en träff varför denna sannolikhet är liten. Verklighetens missiler jagar inte målet som missilerna på en Bond-film.

 2. Brage Norin är av en helt annan uppfattning (se 15.35 in i klippet):

  https://www.vaken.se/apollo-bluffen-med-brage-norin/#

  Han anser att MH17 sköts ned av ett ukrainskt SU-25 flygplan
  utrustat med en dubbelpipig 30-mm kanon som han t o m
  kan specificera till GSh-302/AO-17A. Man förstår av hans
  framställning, implicit, att det är otänkbart att en missil
  från marken skulle kunna vara orsak till nedskjutningen.

  Så vem har rätt? Dmitry Smedov eller Brage Norin?

  • Brage Norin har sällskap av flera tunga experter. Den tyska flygvapengeneralen Hermann Hagena och Bernd Biedermann, tysk överste med SA-missiler som specialkompetens. Även en rysk general var av samma åsikt som dessa. Planet måste ha skjutits ned av ett jaktplan, flera plantyper kan komma ifråga, även en MIG. Om Biedermann skulle få ta med sig ett par forensiker och inspektera vrakdelarna skulle de kunna ge svaret. Men sådana undersökningar tillåts inte eftersom västliga underrättelsetjänster tillsammans med den ukrainska håller i trådarna.
   För oss lekmän gäller det tillsvidare att vänta och se.

  • Mats, det kan vara både ock…en missil kanske träffade planet som tvingade ner det på lägre höjd då en motor blev utslagen! Ukrainska militären lät SU25:an avsluta ”jobbet” med kanonen för att vara riktigt säkra på att planet inte kunde nödlanda och avslöja sanningen. Hur som helst är den holländska ”utredningen” bara snömos där fakta döljs eller ignoreras och som dessutom inte håller för en kritisk granskning.

 3. VI FÅR VÄNTA PÅ SANNINGEN OM NEDSKJUTNINGEN AV MH17 – DÄR 80 BARN DOG!

  Mindre än en vecka innan det civila flygplanet Malaysia Airlines flight MH17 sköts ner över östra Ukraina, sköts ett transportflygplan ner över samma område på 6 kilometers höjd. Carl Bildt twittrade att separatisterna förfogade över ”Ground to Air”- missiler. Alla flygbolag och ALLA PILOTER i hela världen visste vad som hade hänt.

  Några dagar efter Bildts twittrande tvångsdirigerades MH17 in över ”separatist-kontrollerat” område i Östra Ukraina. Ukrainska stridsflygplan tvingade piloten att svänga norrut in över detta område. Piloten vägrade naturligtvis in i det sista. Pilotens ord finns med all säkerhet inspelat i en av de svarta lådorna (den som lagrar samtalen i cockpit).

  Efter våldsamma strider tog ”separatisterna” hand om de svarta lådorna. Massor av ukrainska soldater omkom i dessa strider. De ville till varje pris komma åt lådorna. Putin sände lådorna direkt till London – tillsammans med en inspelad version av samtalen i cockpit. (Detta fattar varje människa som vågar använda hjärnan). På en enda sekund tystnade anklagelserna mot Ryssland och Putin. Självaste Obama kallades in till NATO:s topphemliga möte. Det blev dödstyst. Så snabbt har aldrig en politisk hetskampanj som drivits av CIA avstannat.

  Ett är absolut säkert. Separatisterna förfogade varken över flyg eller avfyrningsanläggningar av missiler. Bildts twittrande tyder på att någonting var på gång. Kanske var alla kulhål i cockpit ett försök att tysta piloten innan en robot sköts upp från marken och träffade planet. En mycket obehaglig fråga – vad visste Carl Bildt?

 4. Om jag förstår Brage Norin rätt, så skulle den ukrainska regeringssidan skjutit ned
  sitt eget transportflygplan. Det måste bli slutsatsen eftersom separatisterna enligt
  Brage Norin saknade avfyrningsanläggningar.

  Jag undrar varför de ukrainska stridsflygplanen som tvingade MH17 att ändra
  kurs inte fångades upp av rysk radar. Sedov nämner ingenting om några
  stridsflygplan.

  Slutligen, om jag förstår Brage Norin rätt, så skulle en möjlighet vara
  att ukrainskt stridsflyg först besköt MH17:s piloter innan man från
  den ukrainska regeringssidan sköt upp en missil från marken. Det
  låter som en mycket komplicerad process,

  • Beträffande Buk
   Dom är flyttbara, således kan både reguljär Kiev-trupp, förklädd Kiev-trupp föreställande separatister och riktiga separatister ha haft dom vid ett tillfälle men inte nödvändigtvis vid ett annat.
   Beyond reasonable doubt du vet … :-)
   Beträffande andra plan
   Inledningsvis trodde rysk militär att det var fler plan och visade upp vad de trodde var radarekon eller bevis på dessa andra plan. Men senare har det hävdats av kritiker dels att det kanske var en feltolkning i samband med att MH17 upphörde sända ut id-signal så att ikonen på radarbilden ändrades. Och dels hävdades det även att delar av det skadade planet misstogs för andra flygplan. Även av ögonvittnen som påstod sig ha sett andra plan. Att Sedov inte tar upp det tyder väl på att man accepterat att det var ett misstag.

 5. Nu igen. Minnet är lika hysteriskt dåligt som skratten förmodar jag. Cui Bono heter det och jag lovar att jag kommer glömma rättelsen även denna gång. PTSD är en plåga.. Men ha så roligt.