De främsta separatisterna i Ukraina sitter i Kiev


Denna video har jag snappat upp hos Pål Steigan.

Denis Chubakha, som är ledare för det kommunistiska ungdomsförbundet i Donetsk-distriktet, menar att skulden för Krims återinflrlivande med Ryssland ligger hos Kiev. Han talar också om kampen mot fascismen. ”Om vi inte klarar det så blir det varken fred i Ryssland Ukraina eller Vitryssland, och inte heller i Baltikum” varnar han.

Ukraina nazidemonstration 171014

Några andra artiklar om Ukraina här.
Förintelsens Minnesdag: Ukrainas Väst-stödda regering reser statyer över nazister
Ukraina ”ersätter” anti-nazistiska och antiimperialistiska statyer med pro-nazistiska
Dags att erkänna statskuppen i Kiev efter tre år!
* Ukraina på väg att lösas upp? 20/3
* Tysklands utrikesminister: Nej till upprustning, jag till Minsk 2 15/3
* Stöd Minsk 2 12/3
* Donbass separerar från Ukraina 7/3.
* Ukraina kränker systematiskt mänskliga rättigheter
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 1
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 2
* Avslag från Granskningsnämnden
* Dödsskjutningarna på Maidan: USA-stödd ”false flag” enligt vetenskaplig rapport
* Protestera mot svenska regeringens uttalande 21/2 1015 om Ukraina
* Väntad kalabalik i konkursfärdiga, korrumperade statskupps-Ukraina
* Gallup visar att 8 % är nöjda med regeringen i Ukraina medan 80 % är nöjda med Putin i Ryssland
* USA-ikonerna Kissinger och Brzezinski kritiserar USA:s Ukrainapolitik
* Nynazist ny talman i Ukrainas parlament
* Regissören Oliver Stone: Statskuppen i Kiev påminner om andra CIA-kupper
* Lästips för Stefan Löfvén och Margot Wallström – imperialismens kreatur

i , , , , , , , , , , ,


9 svar till “De främsta separatisterna i Ukraina sitter i Kiev”

 1. … Och inte heller i Sverige!
  Så när nationalvänstern (t ex Myrdal, Romelsjö) anser att på något sätt samarbeta med (eller vända sig till) fascisterna här i Sverige i någon fråga så är det en helt fel väg att gå.
  Det skulle vara som om kommunisterna i Donetsk skulle samarbeta med fascisterna för att få fred.
  Men sådana som Myrdal och Romelsjö eller KP begriper inte – såsom vad kommunisterna i Donetsk begriper – att man inte skapa fred genom ett samarbete med fascister.

  • Du har nog missuppfattat helt. Varken Myrdal, KP eller jag vill samarbeta med fascister. Redan i början av 1940-talet började Myrdal arbeta mot fascism och nazism.

   • Då har de flesta av oss ’missuppfattat’ er.
    Myrdal säger i ett inlägg på Lindelöf.nu att vänstern skall enas med SD i frågan om förbud mot kärnvapen.
    Och att han – OCH DU – beskyller oss för att vara trotskister för att vi inte vill ha med SD och andra fascister och högerextrema att göra.
    Så hur kan vi ha missuppfattat Myrdal? Är det inte så att det är du som har missuppfattat – eller inbillat dig – att Myrdal inte har en intention att närma sig de högerextrema?
    För min del är de som har en vilja att närma sig de högerextrema själva fascister. Och Myrdal har skrivit artiklar där han kallar tiggare för skräp, och hans inställning till homosexuella är likvärdig med de högerextrema. Han skriver även artiklar för tidningen Nya Tider.
    KPs ledare Robert Mathiasson: ”Vi vill därför tacka födelsedagsfiraren för ett gott samarbete och hoppas få se hans namn i Proletärens spalter i många år framöver.”
    Så vad har jag missuppfattat? Samarbete betyder att man arbetar tillsammans med någon. Och denna någon har skrivit artiklar för tidningen Nya Tider (och vi vet vad DEN tidningen är för något). Och reste inte Myrdal till Moldavien där han diskuterade och arbetade tillsammans med fascistiska organisationer, inklusive Vávra Suk, EN FÖRE DETTA NYNAZIST, om antiglobalism?
    Steget mellan KP och Myrdal och Nya tider blir allt mindre.
    Du samarbetar med Ulf Karlström – som inkommer lite då och då med artiklar här på din blogg – som förordar assimilering (i en artikel som han skrev i somras här på din blogg).

    • Ja det är bara bra om SD vill arbetat för att Sverige ska skriva på Kärnvapenkonventionen! SD är ett invandringskritiskt eller -fientligt högerparti. Det är inte fascistiskt och inte heller rasistiskt. SAP:s ledning gör större skda genom sin prokapitalistiska proimperialistiska politik som äventyrar landets säkerhet. Kampen mot krigen, mot imperialismen, och mot kapitalismen om man nu är socialist är viktigare. SD:s invandringspolitik, som nu M och SAP närmat sig får man motarbeta i andra forum. Storfinansen gläds åt att Vänstern bekämpar SD eller Jan Myrdal i stället för dem. Jan Myrdal har skrivit en artikel i Nya Tider en gång, därför att han tyckte att han hade ett viktigt budskap även där. Försök skilja på huvudsak och bisak. Du är ute och cyklar då du menar att Myrdal och KP närmare sig NT.

     • http://www.janmyrdalsallskapet.se/kring-jan-myrdal/item/733-liten-rapport-fran-firandet-av-jan-myrdals-nittioarsdag.html

      Finns det skillnad mellan samarbete och samarbete? Och att enas och att enas? Att fira födelsedagen som inkluderande den f d nynazisten chefredaktören för Nya Tider Vávra Suk, är inte att arbeta mot fascismen och nazismen. Det kallar jag för kollaborering med fienden.
      Storfinansen vet om att vänstern och socialismen är antifascistisk och antinazistisk och gläds därför Myrdals samröre med fascister och före detta nazister. Så det Myrdal gör är en ren splittring av vänstern.
      Hur kan KPs partiledare Mathiasson ens tänka på att kunna publicera artiklar av Myrdal i Proletären, samma Myrdal som publicerat sig i Nya Tider, fira födelsedagen med, bland annat, fascisten och chefredaktören för NT Vávra Suk, resa till Moldavien tillsammans med Vávra Suk och Nya Tider, diskutera med andra fascistiska organisationer, partier och människor?

      • Det finns verkligen olika typer av samarbete och samröre. När jag publicerat i DN har jag inte samarbetat med Wolodarski. När Sovjet samarbetade med USA och Storbritannien mot Hitler blev Sovjet inte imperialistiskt. Myrdal fokuserar på den ökande krigsfaran, en realitet enligt min mening. En stor del av Vänstern fokuserar inte på det och ägnar alldeles för mycket tid istället åt att spekulera över Myrdals intentioner och eventuella ”samarbete” Bra för kapitalet och imperialismen.

       • Så varför publicerar du dig inte i Nya Tider då om du är av den åsikten?

        I artikeln ovan: ”Han [Denis Chubakha] tlar också om kampen mot fascismen. ’Om vi inte klarar det så blir det aldrig fred i Ryssland, Ukraina eller Vitryssland, och inte heller i Baltikum.’.”
        Jag instämmer med Chubahas ord – Om vi inte klarar av kampen mot fascismen så blir det aldrig fred i någonstans i vår värld.”
        Så den ökande krigsfaran går han i hand med den ökande fascismen och högerextremismen. Kapitalet behöver fascismen När vi bekämpar fascismen och kapitalismen så bekämpar vi även den ökande krigsfaran.

        Om inte Myrdal hade samarbetat eller har ett samröre med fascisterna så hade ’spekulationerna’ aldrig tagit fart! Skulden till att detta ligger helt och hållit på Myrdal! Inte på oss som är antifascister och antinazister som aldrig har kan tänka sig en vänster som samarbetar med fascister.
        Det du försöker göra är att anklaga oss – när det är Myrdal som du borde anklaga. Du gör samma sak som när en domstol anklagar offret för att t ex ha blivit våldtagen, eller bestulen. Men det är inte vi som har gjort fel – det är den anklagade, d v s Myrdal, som har gjort fel.

        • Jo, kritikerna har skuld. Man kunde ha i lugn och ro över vägt möjligheten att Myrdal, som började kämpa mot fascismen för 75 år sedan ansåg det tillräckligt värdefullt att få ut budskapet sitt i Nya Tider. Han kanske också noterat att NT ibland har antiglobalistiska artiklar, ja kanske rentav antiimperialistiska. (Jag har inte studerat NT särskilt, har svårt att prioritera detta). Har du eller någon av kritikerna mailat myrdal och frågat honom?