Demonisera inte fredsmarscher mot krigsövningen Aurora 17, och saklig försvarsdebatt!

Utrikesminister Hultqvist och ÖB Bydén har idag publicerat en lång artikel på DN Debatt ”DN Debatt. ”Risk för desinformation om militärövningen Aurora”” (http://www.dn.se/debatt/risk-for-desinformation-om-militarovningen-aurora/). De skriver inledningsvis ”Det finns en uppenbar risk för påverkans- och informationsoperationer i anslutning till höstens militärövning Aurora 17. Om en felaktig bild av övningens syfte och inriktning sprids kan det skapa oro hos allmänheten samtidigt som förtroendet för våra myndigheter undermineras. Sveriges riksdag har i sitt försvarsbeslut ställt sig bakom en inriktning där den militära förmågan stegvis ska byggas upp utifrån ett nationellt perspektiv. Bakgrunden är det förändrade omvärldsläget som i vårt närområde tydligt markerats genom den ryska annekteringen av Krim och den pågående aggressionen mot Ukraina.”
Hultqvist och Matthis 170516Hultqvist träffar USA:s försvarsminister Matthis nästa vecka

Vi har också kunnat notera en militär förmågeökning och ett allt intensivare övnings- och underrättelsemönster på den ryska sidan, vilket tillsammans med ryska påverkansoperationer är oroväckande.”

Min första korta kommentar: Ser gärna ett starkare försvar, och visst behövs övning. Men bindningen till Nato och den mycket ensidiga analysen av Sveriges säkerhetspolitiska läge är ett hot mot svensk säkerhetspolitik och ökar risken för krig. Samarbeta ÄVEN med Ryssland – minskar krigsrisken och är i linje med framgångsrik neutralitetspolitik. Beskrivningen av Ukraina är farligt ensidig. Mycket riktigt införlivades Krim med Ryssland, stött av en befolkningsmajoritet. Brott mot FN-stadgan. Men störtandet av folkvalde president Janukovitj med våld av högerextrema grupper 22/2 2014, dagen efter att en överenskommelse ingåtts med oppositionen i Ukraina i närvaro av utrikesministrar i EU-länder är en statskupp enligt flera analytiker och historiker. I artikeln nämns inte detta alls. Kriget i Ukraina är ett inbördeskrig, där man inte påvisa stridande ryska soldater (vilket inte utesluts att kanske ett fåtal fanns/finns), men Hultqvist & Bydén skriver om ”den pågående aggressionen mot Ukraina.”
Byden och NATO-chefenÖB Bydén och NATO-chefen träffas 11/5
Deras skrivningar underminerar, på goda grunder dessvärre, tilltron till deras kompetens och till svensk försvars- och säkerhetspolitik.

Kampanjen och debatten kring Fredsmarsch den 14 maj. Stoppa Aurora 17 är bra för seriös försvars- och utrikespolitik!

Jag påminner åter om denna genom att återge ur flygbladet.

Stoppa krigsövningen med Nato – Stoppa Aurora!

För att:
-Den bidrar till försämrat säkerhetsläge kring Östersjön
-Den innebär ytterligare närmande till kärnvapenalliansen Nato
-Freden bevaras bäst genom diplomati, samarbete och samtal.

Särskild annonsering finns på www.stopaaurora.se.

Arrangör är Nätverket Stoppa Aurora

Utdrag ur uppropet

Under tre veckor i september 2017 kommer stora delar av Sverige att förvandlas till en övningsplats för krig. Sammanlagt rör det sig om 20 000 deltagande soldater till en kostnad av 583 miljoner kronor. USA, Finland, Frankrike, Estland, Danmark och Norge deltar. Det hårt kritiserade värdlandsavtalet är centralt och bland annat kommer ett amerikanskt stridsvagnsförband landsättas i Göteborg. Enligt Försvarsmakten finns det inga formella garantier att USA inte medför kärnvapen.
Aurora Bernt L bild 1Bild av Bernt Lindgren från fredsmarschen i Stockholm 14/5. Till höger syns en bloggare

OBS! Sveriges regering är mot medlemskap i Nato och mot krig. Alltså borde väl Hultqvist och Bydén marschera bakom den röda banderoll på bilden. Välkomna!

Nato som organisation är inte med i Aurora 17, vilket arrangörerna vet. Och detta klargörs rimligen genom skrivningen ”ytterligare närmande till kärnvapenalliansen Nato” Å andra sidan är det nära samarbetet med Nato och Natos dominerande land USA, samt värdlandsavtalet en utgångspunkt för övningen. Beskrivningen kan förbättras framöver.

Nu bör DN Debatt ta in en replik från arrangörerna.

Två bilder att begrunda i försvarsdebatten.

Saknas helt i Hultqvists och Bydéns inlägg…

Militärutgifter 0053_defense-comparison-crop

RyssKrig-768954

Några artiklar om NATO på denna blogg 2016-2017.


Värdlandsavtalet ger faktiskt NATO möjlighet att placera kärnvapen i Sverige
USA ska undersöka EU- och NATO-kritiska partier i Europa – hybridkrigföring i kubik.
NATO-utredningen presenteras idag- Sverige, NATO och säkerheten
DN:s ohållbara argument för NATO-medlemskap
Stellan Skarsgård NATO-motståndare – rapport från mötet
Putin om det kalla kriget och NATO
Majoritet i Sverige mot Värdlandsavtalet med NATO
NATO:s övergrepp mot Serbien och andra
NATO stiger i land på svenska Utö
Regeringen JO-anmäls för NATO-samarbete och handelsavtal
Sveriges enögda rekrytering ska lära propaganda av NATO
SD böjde sig för NATO-lobbyn
NATO:s stora krigsövning i Polen mot Ryssland
NATO:s Breedlove konspirerade mot Obama, ljög samt påverkade Sverige
Bombkriget mot Serbien och skapandet av USA:s klientstat Kosovo
Gorbatjov:NATO ökar risken för världskrig – kan vi hejda det

intressant.se intressant.se Värdlandsavtal, , , , , , , ,

  19 comments for “Demonisera inte fredsmarscher mot krigsövningen Aurora 17, och saklig försvarsdebatt!

 1. Eje Collinder
  16 maj, 2017 at 12:58

  Vår regering verkar mutad och uppköpt utav mördarna och banditerna i USA…..Se och läs: ”The U.S. dropped an average of 72 bombs every day — the equivalent of three an hour — in 2016, according to an analysis of American strikes around the world.

  The report from the Council of Foreign Relations comes as Barack Obama finishes up his presidency — one that began with promises to withdraw from international conflicts.”

  Givetvis fick Obama Alfred Nobels fredspris!….blott 3 mördande bomber varje timme under hela året 2016.
  Exakt lika som..Henry Kissinger fick Nobels Fredspris 1973, sedan Kissinger et al. massmördat 800 000 innevånare i Kambodja 1969-170.
  USAs massmördare & banditer styr tydligen hårt över Nobels Fredspris.

  Gustav Wasa, Karl XII, Gustav III med flera svenska, franska, tyska m fl regenter har anfallit Ryssland och massmördat, dödat och dödat…utan att vinna över Ryssland. Ryssland som övar då & då – i att nationen blir anfallen. Med väl utvecklat automat-försvarande regementen, åtskilliga stora skyddsrum, omfattande lager av medicin, matvaror, vatten. Hur förberett är Sverige, EU, USA för detta förödande kärnvapenkrig mot Ryssland, Kina, Indien m fl kärnvapenbeväpnade nationer?? INTE ett dugg, förmodar jag, att USAs allierade är förberedda på ett krig mot Ryssland och Rysslands bundsförvanter. Därför ska Sverige inte böja sig för USA och anfalla Ryssland! Vi förlorar inom en halv dag. USA kan förlora inom en vecka om ryska långdistansraketer kan nå in i USA…med eller utan laddning med kärnkraft. Varför är regeringen verklighetsfrämmande? Har de fått fett med dollars, guld, …under bordet? Ingen svensk kan överleva ett krig idag mot Ryssland.

  Sverige ska ALLTID vara vänner med sina grannländer. INTE alls samarbeta med massmördande USA/NATO, vilka önskar vinna ett krig mot Ryssland.

  • Tuss Marie Lysén
   16 maj, 2017 at 17:24

   Hej Eje!
   Bra talat, håller fullständigt med dig!
   Vh Tuss Marie Lysén (Pauls syster!) :)

   • Eje Collinder
    16 maj, 2017 at 18:28

    Hej Tuss! Kul att få höra från Dig och att du delar min syn i detta ämne. Hör gärna av dig till ejecollinder@gmail.com

 2. Nisse
  16 maj, 2017 at 13:02

  Att Hultqvist och Byden inte nämner statskupp i artikeln beror på att det inte var någon statskupp till skillnad från t.ex. ”oktoberrevolutionen”. Försök debattera sakligt.

  • 16 maj, 2017 at 13:13

   Jo visst var det en kupp. Jag redovisar utdrag ur två artiklar som kompletterar varandra:
   (http://jinge.se/allmant/avslag-fran-granskningsnamnden.htm)
   ”20/2 2014 ingicks en överenskommelse mellan demokratiskt vald president och opposition med stöd av USA, EU. Överenskommelsen hade kunnat bana vägen för minskade spänningar mellan olika sociala och etniska grupper, minskat inflytandet från högerextremister, och gett bättre utvecklingsmöjligheter med Rysslands ekonomiska stöd som var 25 gånger större än EU:s bud. Dagens Nyheter skrev på bästa nyhetsplats ”Det lät för bra för att vara sant. President Viktor Janukovitj accepterade på fredagen oppositionens främsta krav. Landet ska återgå till tidigare författning med en vingklippt exekutivmakt. En övergångsregering ska styra i väntan på nyval i höst av både president och parlament. oppositionsledaren Julia Timosjenko friges ur fängelset. Alla anklagelser mot övervåld skulle utredas. Presidenten verkar inte ägna sig åt nya finter. Det blir mycket svårt att svika de givna löftena. Undertecknandet bevittnades av utrikesministrarna från Tyskland, Frankrike och Polen. ”
   – Det var för bra för att vara sant. Överenskommelsen accepterades inte av högerextremisterna bland alla demokratiskt sinnade på Maidan, när den presenterades där. Följande dag skedde en statskupp, där presidenten flydde, hotad till livet. Statskuppen stöddes genast av USA & EU, som därmed svek demokratin, liksom dominerande massmedia.
   Under trycket av massvåld lämnade 72 ledamöter från Janukovitjs Regionernas parti partiet. Diverse omröstningar skedde i radan, Ukrainas parlament med decimerad numerär på omkring 326 av 450 ledamöter. Man kan ifrågasätta hur fria de var då beväpnade män stod utanför dörrarna. Ny riksåklagaren kom från fascistpartiet Svoboda, liksom vice talmannen. Parlamentets talman Rybak misshandlades tills han gick med på att avgå, och flera andra folkvalda parlamentariker har också misshandlats, fått bostäder brända eller har hotats. Rabbi Azman i Kiev bad snabbt Kievs judar att lämna staden och om möjligt Ukraina, då han fruktar våld mot Ukrainas 200 000 judar han bad Israel om assistans med säkerheten. Propaganda för nazism avkriminaliserades.
   – I den nya regeringen fick fascistpartiet Svoboda 4 ministerposter, bl.a. som vice premiärminister och än mer extrema Högersektorn fick också män på ledande poster. Den nye riksåklagaren kom från en av dessa partier, där ledande företrädare uttalat sin uppskattning av Goebbels.

   – Statskuppen och Svoboda har hyllats av bland andra naziststämplade ”Svenskarnas parti” samt av ”Nationaldemokraterna”.

   Nästa artikel har publicerats här:
   (http://jinge.se/mediekritik/ukrainakrisenfran-nuland-kakor-till-kallt-krig-del-1.htm)

   ”I slutet av januari 2014 satt den tidigare nämnda Vice utrikesministern Victoria Nuland i ett telefonsamtal med USA:s Kiev-ambassadör Geoffrey Pyatt.[13] De båda diskuterade ukrainska ministerposter, vem som skulle få vilken befattning. Enligt Nuland skulle Jatsenjuk passa bra till posten som Ukrainas premiärminister. Deras konversation avlyssnades och spelades in. Nuland medgav senare att samtalet verkligen hade ägt rum, men dess innehåll tystades snabbt ner i västmedierna. Jatsenjuk blev så småningom Ukrainas nye primiärminister, precis som USA hade ”önskat” sig.
   På bilden nedan tillsammans med USA:s Kievambassadör Geoffrey Pyatt).
   Nuland och Arseny Yatseyuk images

   18 februari 2014 stoppades en bil på väg in till Majdantorget. I bagageluckan låg en amerikansk automatkarbin, en M-16 med ljuddämpare. Bilen tillhörde Sergej Pasjinskij, en av Majdan-ledarna.[14] Efter en kort diskussion släpptes bilen iväg utan någon som helst åtgärd… Två dagar senare, den 20 februari, dödades 80 demonstranter i centrala Kiev [15] av okända krypskyttar och oppositionen var inte sen med att lägga skulden på president Janukovitj och specialstyrkan ”Berkut”. I mars avslöjades ett avlyssnat telefonsamtal mellan Catherine Ashton och Estlands utrikesminister Urmas Paet [16], i vilket Paet förde fram uppgifter som tydde på den tidigare oppositionens inblandning i masskjutningarna. Tyska kanalen ”ZDF” kom fram till samma slutsats när de publicerade sin egen undersökning i april 2014.[17] Fortfarande förhalar Kiev utredningen kring de här händelserna.
   Kiev 2 protest-main_si
   20 februari 2014, d.v.s. samma dag som masskjutningarna i Kiev inträffade, överföll omkring 1500 Majdan-anhängare en kolonn på 8 bussar med ca 350 antimajdan-aktivister från Krim.[18] [19] [20] Överfallet skedde på motorvägen utanför staden Korsun-Sjevtjenkovskij. Minst en av bussarna sattes i brand, de ryska aktivisterna misshandlades och förnedrades i flera timmar, sju av dem sägs ha mördats. På Krim skulle man aldrig glömma det som hade hänt den dagen.

   21 februari nåddes en överenskommelse mellan oppositionen och presidenten.[21] Allmän amnesti för Majdan-aktivisterna, ny konstitution och tidigarelagda presidentval var några av punkterna. Dokumentet hade bevittnats och signerats av tre europeiska utrikesministrar… De skulle dock glömma bort sina namnteckningar innan bläcket på pappret ens hade hunnit torka.
   Dagen efter överenskommelsen, den 22 februari 2014, genomfördes en väpnad statskupp i Kiev medan Janukovitj fortfarande befann sig inne i landet. Riksrätten, som skulle frånta honom presidenttiteln, fick ihop endast 328 av de nödvändiga 338 rösterna [22], men ansågs likväl legitim både i Ukraina och i väst.

   Krims legitima parlament, ”Högsta rådet”, utlyste i det läget en folkomröstning [23] och den 16 mars röstade 96,77% av väljarna för ett utträde ur Ukraina och en anslutning till Ryssland. Krimbornas otvetydiga ställningstagande går inte att ifrågasätta! Väst anklagade genast Ryssland för folkrättsbrott. Likheterna mellan Krims utbrytning och Kosovo-fallet glömdes helt sonika bort. Principen om självbestämmande var helt plötsligt inte lika gällande i de bägge fallen. USA:s och deras allierades dubbla standarder kom upp i öppen dager.
   Ej heller mindes man i väst folkomröstningen på Krim den 20 januari 1991, där 94,3% av väljarna hade röstat för egen autonomi [24], en autonomi som avskaffades 1995 genom ett ensidigt beslut från Kiev, som därigenom hade kört över Krimbornas rätt till självbestämmande.

   Kuppmakarnas första åtgärd blev att förbjuda det ryska språket som officiellt myndighetsspråk i de östra regionerna.[25] Efter stora missnöjesyttringar drogs förslaget tillbaka, men det var redan för sent. Kiev-regimen hade genom det första beslutet redan hunnit signalera sin antiryska inställning.
   Östra Ukraina reste sig i protest mot kuppjuntan. Man krävde bl.a. en federalisering av landet, en omröstning om tullunionen samt att ryskan skulle bli ett officiellt andra språk i Ukraina.[26] Ungefär 1/3 av Ukrainas invånare har ryskan som sitt modersmål [27] samtidigt som 83% av landets internetanvändare föredrar att använda ryskan ute på nätet.[28] Som en jämförelse kan man nämna att cirka 5% har svenska språket som sitt modersmål i Finland.[29] I Finland är svenskan ett officiellt andra språk.

   En film tagen i Donetsk, som dök upp på internet redan den 3 mars 2014, visade en grupp utländska legosoldater springades runt på stadens gator.[30] Det var förmodligen amerikanska legoknektar från det ökända privata militärföretaget ”Academi” (tidigare kända som ”Blackwater”). Andra uppgifter gjorde gällande att militärföretaget ”Greyhound Limited” hade sin personal på plats i Ukraina.[31] Enligt en källa inom den ukrainska säkerhetstjänsten SBU var den nye t.f. presidenten Aleksandr Turtjinov beredd att ta hjälp av privata militärföretag, eftersom SBU-avdelningarna i Östra Ukraina inte var att räkna med när det gällde att neutralisera ledarna och aktivisterna för den ”proryska rörelsen”.[32] ”Privata militärföretag” och ”icke-statliga” organisationer — USA var officiellt inte inblandat.
   Brennan CIA-chefen lead
   I början av april besöktes Kiev av CIA-chefen John Brennan som hade rest dit i hemlighet.[33] Den 13 april, direkt efter hans avresa, utlyste kuppmakarna en så kallad ”antiterroristoperation” (mer känd som ”ATO”).[34] Nu skulle man sätta de s.k. ”proryska separatisterna” på plats. En straffexpeditionsstyrka beordrades iväg till Donbass. Den hade bl.a. stöd av den ökända högerextrema nationalistorganisationen ”Högra sektorn”, som hade spelat en ledande roll vid oroligheterna på Majdan. Striderna inleddes den 15 april, när den ukrainska armén med hjälp av utländska legoknektar stormade Kramatorsk flygplats.[35] [36] Kriget i Östra Ukraina var nu ett faktum.

   ”Den väpnade statskuppen i Kiev är smärtsamt lik CIA:s operationer för att avhysa oönskade utländska ledare i Iran, Chile och Venezuela”, sade amerikanska filmskaparen Oliver Stone efter att ha intervjuat Ukrainas avsatte president för en dokumentärfilm.” (http://jinge.se/allmant/regissoren-oliver-stone-statskuppen-i-kiev-paminner-om-andra-cia-kupper.htm)

   Några andra artiklar om Ukraina här.
   * Ukraina på väg att lösas upp? 20/3
   * Tysklands utrikesminister: Nej till upprustning, jag till Minsk 2 15/3
   * Stöd Minsk 2 12/3
   * Donbass separerar från Ukraina 7/3.
   * Ukraina kränker systematiskt mänskliga rättigheter
   * Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 1
   * Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 2
   * Avslag från Granskningsnämnden
   * Dödsskjutningarna på Maidan: USA-stödd ”false flag” enligt vetenskaplig rapport
   * Protestera mot svenska regeringens uttalande 21/2 1015 om Ukraina
   * Väntad kalabalik i konkursfärdiga, korrumperade statskupps-Ukraina
   * Gallup visar att 8 % är nöjda med regeringen i Ukraina medan 80 % är nöjda med Putin i Ryssland
   * USA-ikonerna Kissinger och Brzezinski kritiserar USA:s Ukrainapolitik
   * Nynazist ny talman i Ukrainas parlament
   * Regissören Oliver Stone: Statskuppen i Kiev påminner om andra CIA-kupper
   * Lästips för Stefan Löfvén och Margot Wallström – imperialismens kreatur

   • Nisse
    16 maj, 2017 at 13:55

    Oj, det är inte ofta man ser så mycket felaktigheter och lögner på så litet utrymme. Jag nöjer mig med att påpeka en. Det ryska språket förbjöds inte eftersom den interimistiske presidenten vägrade underteckna ett så idiotisk förslag. Du borde inte referera till ryska käller om ”amerikanska legoknektar”. Din trovärdighet ökar inte direkt av sånt.

    • 16 maj, 2017 at 14:58

     Det finns visst skäl att nämna förslaget om att förbjuda det ryska språket. Det bidrog rejält till en negativ uppfattning i i främst östra Ukraina om den nya regimen i Kiev. Vidare, varken du eller någon annan har anfört något argument, någon typ av fakta om varför man inte skulle referera till ”ryska källor om ”amerikanska legoknektar”.

    • 16 maj, 2017 at 16:29

     Tack för din insats för rättvisa och sanning.
     Man häpnar alltid av dessa påstående om ryskt hot genom annekteringen av Krim och pågående aggressionen mot Ukraina. Faktum är att jag undrar hur de utan att skämmas kan föra fram dem. Men Nisse visar ju verkligen att sådana påståenden går hem hos många okunniga och framför allt ointresserade. Jag bor just nu i Kongo,men var i Sverige för ett år sedan och häpnade över den ryssfobi som råder. Man lyssnar inte och förvränga. Skrämmande, du behövs!

   • 16 maj, 2017 at 15:49

    På tal om kupp kan orsaken till Sveriges Nato-vänlighet var vetskapen om operation Staybehind/Gladio och det faktum att både Olof Palme och Anna Lindh mördats. För mig ser det också ut som symptomen på en statskupp. Politiken har med detta högervridits enormt bort från nationell välfärd för folket helt i linje med Israels USAs och EUs globalkapitalisters önskningar.

    http://newsvoice.se/2013/01/30/william-colby-har-ar-mannen-bakom-stay-behind-i-sverige/

   • Martin Kullberg
    18 maj, 2017 at 06:53

    ”Nisse” är ett anonymt nättroll med Ukraina som specialområde. Det har anonyma twitterkonton och facebookkonton som endast har andra med samma specialområde som ”vänner”. Detta trollkonto arbetar främst med Ukrainafrågan. Kommentarer från detta trollkonto kan du utan vidare radera.

    • 18 maj, 2017 at 07:03

     Jag fick för några dagar sedan en mycket osaklig kommentar som jag raderade.

  • Tony
   16 maj, 2017 at 14:34

   Är det inte du som bör använda saklighet? Inte kupp säger du?

   ”De som hävdar att det inte var en kupp hänvisar till att det hölls en omröstning i parlamentet, Verkova Rada, då en majoritet röstade för att avsätta sittande president. I konstitutionens §111 står det att parlamentet kan avsätta en president som gjort sig skyldig till högförräderi eller annat brott. Det räcker med enkel majoritet för att starta en process med sådant syfte. Därefter ska en särskild kommission tillsättas för att utreda anklagelserna. Det slutliga beslutet om eventuell avsättning ska tas av parlamentet med stöd från minst tre fjärdedelar av de röstberättigade. [7] Det tillsattes ingen kommission och de som röstade för avsättande var färre än tre fjärdedelar av ledamöterna. Till och med nuvarande president, Petro Poroshenko, har sagt att konstitutionen inte följdes. [8]

   Hur kan man kalla detta för något annat än en kupp?”

   Källa: Lars Drake: Länk: http://www.synapze.se/?link=article&key=16638

 3. Martin Kullberg
  16 maj, 2017 at 15:44

  Man skall ju komma ihåg att Vidkun Quisling var den som ville ha främmande makts soldater på Norges territorium och det var han som aggressivt verkade för att få norrmännen att finna sig i att främmande makts soldater opererade i Norge. Han trodde sig själv vara patriot ända fram till sitt dödsögonblick. Att bli kallad förrädare av den typen av patriot är hedersamt.

  I övrigt tycker jag att Aktivister för fred sammanfattade det hela ganska bra förra gången en representant för svenska staten började kasta anklagelser runt sig.

  ”En lång rad svenska fredsaktivister och organisationer som verkar för fred pekas återigen ut som ryska agenter av en representant för den svenska staten.

  Som vid alla tidigare fall där detta gjorts, ges inget bevis för anklagelsen.

  Idag räcker det att verka för fred för att svenska staten ska peka ut dig och din organisation som agent för främmande makt och interlokutör för påstådd rysk desinformation.

  Alla deltagande nationer som sänder förband till övningen – utom Sverige och Finland – är NATO-medlemmar. Hultqvist ägnar sig åt hårklyveri för att misstänkliggöra den svenska fredsrörelsen.

  Det är anmärkningsvärt att representanter för svenska staten och Sveriges militär kastar dylika anklagelser mot sina egna medborgare.”

  https://www.facebook.com/aktivisterforfred/posts/792154877614590

 4. NH
  16 maj, 2017 at 16:04

  En osäkerhetsfaktor ingen annan kan ”matcha”.

  P.C.Roberts undrar vad NSA skall med dessa ”läckta” Malware och Trojaner till ? Han gör jämförelsen med att ”tappa” bort ett antal kryssningsmisiler av ren ovarsamhet. Världen blir ju inte tryggare med dessa återkommande ”överraskningar” : http://www.paulcraigroberts.org/2017/05/15/exponential-growth-insecurity/

  Jan Öberg’s blogg ger Nato-chefen en känga :

  http://blog.transnational.org/2017/03/the-us-general-in-europe-is-dishonest-and-beyond-the-rational/

  Det är hemskt vad rädda vi är.
  Och som Ron Paul Inst. påpekar: Vi europeer är så rädda för allt som finns österut, men vi lägger inte några större summor i försvarskorgen, men vi har aldrig varit såååå rädda som nu för björnen där bortom östersjön :

  http://ronpaulinstitute.org/archives/peace-and-prosperity/2017/may/13/natos-biggest-challenge-make-frightened-europe-pay-up/

 5. Ingvar Erlandsson
  17 maj, 2017 at 12:03

  Kan man se Hultqvists och Bydéns uppmaningar till vaksamhet i DN som ett slags senkommet erkännande av det underliggande behovet av förtydligande av uppdraget (förekommer i USA) hos Försvarsmaktens senast inrättade förbandstyp, 10e Psyopsförbandet vid Ledningsregementet i Enköping ; )

  http://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/ledningsregementet/insatsforband/psyops/

  Ur Focus 5/2012:
  Så ja, tionde psyopsförbandet kan agera mot svenska mål.
  Det är här det riktigt kontroversiella döljer sig. I efterhand har »En svensk tiger« fått ett folkhemskt och mysigt skimmer. Det var ju en gemensam insats mot en yttre fiende, vem kunde vara emot den? Men insatser riktade mot den egna befolkningen – eller dess politiker – kan ta sig andra och mer problematiska uttryck. I praktiken kan psyopsförbandet, med sin kompetensprofil, fungera som en pr-byrå för Försvarsmakten.

  https://www.fokus.se/2012/05/sveriges-hemliga-propagandasoldater/

  Ett, i välmotiverad lagstiftning, förtydligande aktualiserat här i Stig Henrikssons interpellation den 9e maj:

  https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/forsvarsmaktens-psyopsforband_H410465

  • Martin Kullberg
   17 maj, 2017 at 13:15

   Fundera på hur ett psyopförband skall kunna genomföra övningar. Knappast genom att utföra det på någon annans befolkning, det vore rena krigshandlingen. Så på vem skall psyopförband öva och vad skall övningarna bestå i?

 6. NH
  17 maj, 2017 at 21:41

  När guldet blir till sand.
  När det hexar till riktigt rejält ut i världen, så kan det vara dax att stanna upp ett slag och meditera över alltings jävlighet. Och vad passar då bättre än en tavla att fästa blicken på, så att tanketrådarna tills sist åter kommer på plats i denna oroliga och krigsdrabbade tid:
  http://www.zeit-fragen.ch/en/numbers/2017/no-10-2-may-2017/indirect-foreign-policy-by-ngo.html

  Och Globalisterna jobbar på :
  http://www.truthdig.com/report/item/mosul_on_my_mind_20170516

  Och lögnerna hittas av sanningen, till sist :
  http://www.moonofalabama.org/2017/05/more-on-yesterdays-false-news-and-another-comey-try.html

Comments are closed.