USA ska undersöka EU- och NATO-kritiska partier i Europa. Hybridkrigföring i kubik.


Apropå yttrandefrihetsdebatten – idag och igår – läs detta inlägg. Det postades första gången för på dagen för ett par år sedan!

Sedan dess har yttrandefriheten inskänkts i Tyskland, Frakrike, Danmark och USA bland annat. Utvecklingen är skrämmande.
Kolla och läs gärna artiklarna nedan!

Några artiklar om inskränkning i yttrandefrihet.


Tyskland stryker yttrandefriheten ur grundlagen?
Macron inskränker yttrandefriheten i Frankrike
Google hyr 10 000 personer för att censurera Youtube
USA vill upphäva fria internet – ett av flera ingrepp mot yttrandefriheten
* Ökad censur i USA
* Hur USA ska censurera internet
* Den nya McCarthyismen
* Konflikt om konflikt om Ryssland, och PK
* Även Danmark vill minska yttrandefriheten
* Inte bara Svenska Institutet – flera tecknen på kommande censur i Sverige?
* Jonas Gardell föreslår nätcensur och kulturministern är förstående
* Jan Myrdal: Paradoxal tankefrihet och mina svenska erfarenheter
* Censurerat om massakern i Odessa
* EU vill censurerar Bonnierägd tidning i Tyskland
* Facebook censurerar Jill Steins kritik av Hillary Clinton

Här artikeln från 21/2 1016!

Förlegad? Inaktuell?
Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN) publicerade igår en viktig artikel som visar att USA tar krafttag för att starta ett nytt kallt krig och ifrågasätta och underminera den nationella självständigheten för länder också i Europa. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/21/usa-leiten-untersuchung-gegen-nato-kritische-parteien-in-europa-ein/
(I Västasien har man gjort det via krig mot Irak, Afghanistan, Libyen (via NATO), Syrien (via ombud). Artikelns titeln är ”USA leiten Untersuchung gegen Nato-kritische Parteien in Europa ein.” Jag har översatt artikeln, som hänvisar till en artikel i brittiska Telegraph, varifrån vissa tillägg skett till DWN:s artikel.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/12103602/America-to-investigate-Russian-meddling-in-EU.html
Kreml
Den amerikanska kongressen har givit underrättelsetjänsten uppdrag att genomföra långtgående utredningar av EU- och Nato-kritiska partier i Europa. Amerikanerna misstänker att dessa partier är infiltrerade av Ryssland. Om underrättelsetjänsten finner detta hotar långtgående konsekvenser. Brittiska Telegraph rapporterade att James Clepper, chef för USA:s underrättelsetjänst fått kongressens uppdrag att undersöka eventuell ryskt infiltration av EU-kritiska partier i Europa. Amerikanerna ser i misstänkt hemligt ryskt inflytande försök ”att underminera Nato, att blockera utplaceringen av amerikanska missiler och att upphäva sanktioner mot Ryssland, som infördes efter annekteringen av Krim”, skriver tidningen.
!Clapper
EU skall ha godkänt undersökningen som är en nyhet för de europeiska demokratierna enligt Telegraph.
Berörda är euroskeptiska partier i Frankrike, Nederländerna, Ungern, Österrike och Tjeckien. Undersökningen ska ta reda på om den ”politiska sammanhållningen” i Europa håller på att undermineras av ryssarna. The Telegraph förutsätter att andra länder berörs, som Lega Nord i Italien, Jobbik i Ungern, Front National i Frankrike och FPÖ i Österrike. The Telegraph skriver att amerikanerna tycker sig ha sett ryskt inflytandet på folkomröstningen i Nederländerna, då landet kommer att rösta i april om associeringsavtalet mellan EU och Ukraina. Front National finns i blickpunkten, eftersom partiet tagit ett lån på nio miljoner euro i en rysk bank. FPÖ ska studeras eftersom vissa medlemmar besökt Krim och därmed på något sätt gjort ”annekteringen” godkänd.

En anonym senior tjänsteman i Storbritanniens utrikesdepartement berättade för Telegraph: ”Det handlar verkligen om ett kallt krig. Vi ser alarmerande bevis för ryska ansträngningar att förstöra strukturen i enigheten i Europa som bygger på några viktiga strategiska frågor.” Igor Sutyagin Royal United Services Institute (RUSI) berättade för tidningen att ”den ryska propagandamaskinen var mycket aktiv i ”hybridkrigföring”. Den utsår bl.a. tvivel om NATO, EU och ekonomiska sanktioner sa han. DWN skriver att undersökningen kan bli extremt farlig (brandgefährlich) då den amerikanska underrättelsetjänsten anser att det finns förbindelser för partier med Ryssland och att detta är skadligt för NATO. I så fall kan USA under hänvisning till sin nationella säkerhet införa sanktioner mot dessa partier och deras representanter.
Michael Maier har beskrivit konsekvenserna av sådana sanktioner i detalj i sin nya bok: Sanktionerna är en del av ett globalt krig där USA drar nytta av att dollarn är en världsvaluta. Bankerna kan förbjudas från att göra transaktioner med sådana partier. Inreseförbud i USA kan införas. Tillgångarna för partierna (eller organisationerna) och för aktiva i dessa kan frysas.

Kongressbyggnanden untitledVia det internationella betalningssystemet SWIFT kan sådana sanktioner snabbt verkställas. Betalningar av skulle blockeras och de som samarbetar med partierna blir föremål för åtal enligt amerikansk lag och kan spåras via en internationell arresteringsorder överallt i världen.
Vad som ska ske med de som kritiserar NATO och EU utan att vara anslutna till part (organisation) är oklart. Undersökningarna kommer naturligtvis att ske i hemlighet, och de berörda personerna hörs inte och blir inte informerade.
Intressant är att EU motståndare Nigel Farages parti UKIP bör skonas. Även om Telegraph skriver att man anklagar Farage för att han hade talat positivt om den ryske presidenten Vladimir Putin. Men bevis för att UKIP finansieras av Kreml, har amerikanerna inte funnit. Det är tänkbart att det finns en överenskommelse mellan London och Washington att amerikanerna inte ska blanda sig i den brittiska inrikespolitiken. Förmodligen vill amerikanerna också ta hänsyn till den brittiska EU-folkomröstningen och vill inte ge argument åt EU:s motståndare. För andra EU-länder gäller inte detta privilegium. Om den tyska AFD undersöks framgår inte.
Obama hök untitled
Telegraph riktar också skarp kritik mot Rysslands ambassadör i Storbritannien Alexander Yakovenko, för att denne yttrat sig alltför positivt om att Corbyn blev ledare för Labour. Ambassadören har tydligen haft fräckheten att uttala att valet har givit ett demokratiskt mandat för Corbyns “opposition to military interventions of the West, support for the UK’s nuclear disarmament, conviction that NATO has outstayed its raison d’etre with the end of the Cold War, just to name a few”.
Andrew Foxall, director of the Russian centre at the Henry Jackson Society think-tank säger
“Wherever the opportunity presents itself, Russia wants to undermine the West – to present the argument that the West is no better than they are.”

Kommentar: Detta är mycket skrämmande. USA tar sig öppet rätten att lägga sig i europeiska länders och partiers verksamhet. EU uppges ha godkänt undersökningen. Observera att man presenterar inga bevis eller tydliga konkreta exempel på överträdelse av Ryssland. Man vill närmaste kriminalisera en positiv uppfattning av någon del av Rysslands politik, eller kritik av USA:s brutala, folkrättsvidriga politik med brutala krig, sanktioner och en utrikespolitik som gynnat framväxten av terroristorganisationer i Mellanöstern enligt president Obama, vicepresident Biden och t.ex. generalerna Clark och Flynn. Bli inte överraskad om deras uttalanden får skarp kritik inom något år. Världen går mot ökade konflikter och krig, med NATO som USA:s knutna näve. Ytterliga skäl för Sverige att stanna utanför. Läs gärna åter min artikel om ”hybridkrigföring.”
* Läs gärna detta inlägg om hybridkrigföring http://jinge.se/allmant/dn-svd-banerforare-for-usa-hybridkrigforingens-mastare.htm

i Andra om: , , , , , , , , , , ,

DWNTelegraph DN 10/2 2013 Dagens Arena 16/2 Croneman NY Times


15 svar till “USA ska undersöka EU- och NATO-kritiska partier i Europa. Hybridkrigföring i kubik.”

 1. Ni glömmer att ta upp Sveriges mest EU och NATO-kritiska parti i artikeln, nämligen SD. Eller rättare sagt Sveriges enda uppriktigt EU och NATO-kritiska parti. Finns det infiltratörer betalda av USA/Obama bland de grupper (AFA, RF m.fl) som på torgmöten angriper SD? Mycket troligt skulle jag tro. Jag var ute och gick en promenad i Budapest för några år sen och råkade gå rakt in i en demonstration med dessa ”yrkesdemonstranter” man ser på alla demonstrationer överallt i Europa och det visade sig att det fanns både britter och svenskar med bland dessa våldsamma stenkastare. Någon måste väl betala dem? Risken för att kritiska bloggar som denna förbjuds tror jag ökar kraftigt varje månad.

  • De enda som har något att vinna på att infiltrera AFA är de högerextrema och märkligt nog griper polisen dem sällan, trots maskeringen, stenkastning, provokationer. Däremot utgör de den garanterade ursäkten att trakassera AFA och även vänstern, gripa medlemmar på falska grunder med planterade bevis.

   Sedan är jag ingen AFA-vän. Deras metoder med direkt aktion ger ofta rasister, nassar precis den energi de vill ha och önskar sig.. De blir också lätta byten iom att de går i klinch istället för att göra bättre ifrån sig vid ett eget annat tillfälle.. Dessutom är de känsliga för kritik och kan ge igen för att de inte tål att bli kritiserade. De blandar ihop tonåringens frigörelse, puberteten med politiken och vi stillsamma får agera måltavlor och ses som föräldrar hindrande dem från storverk..

   Med SD röstande på Alliansen, finansen kommer deras EU-motstånd alltid te sig som blyg- och kläd-samt.

 2. I Rapport igår om Stratcom:
  http://www.svtplay.se/video/6021855/rapport/rapport-21-01-19-30-textat
  (spola fram ca 10 min 30 sek så kommer inslaget)
  Problemet är att MSM mörkar uppgifter som är ofördelaktiga för väst (USA/NATO/EU), vilket avslöjas av alternativa medier. Så länge de gör det undermineras deras trovärdighet och politikernas oro för att fler och fler slutar tro på våra medier ökar. Källkritik saknas i alternativa medier sägs det för att öka MSM:s trovärdighet, men det blir bara kontraproduktivt när vi ser bristen på källkritik i MSM. Nu senast rapporteringen om belägringen av Madaya men där Foua’a och Kafraya ”glömdes bort” i rapporteringen. Det blir för genomskinligt att SvT inte styrs av journalistik utan av vad som gagnar den av väst anbefallda linjen i konflikten.

 3. Peter Wolodarski har spärrat mig på Twitter, dit jag ville sända information om DN-kritiska artikeln tidigare i veckan. Wiseman´s wisdom då jag kritiserade NATO. Patrik Oksanen av liknande skäl. Så är det med intresset för öppen debatt.

  • Det finns något kännt citat om sanningar som säger att man först förlöjligar man dem, sen när inte det längre funkar så motarbetas dem (exempelvis blir man spärrad på twitter).

   Nästa steg sägs vara att acceptans. Så idag kan vi faktiskt känna lite hopp. Fortsätt kämpa.

  • Anders, enda hoppet för Sverige är att alla sunt tänkande människor, om de så kallar sig vänster, höger eller mitten politiskt sett, måste gå samman och ta tillbaka vårt land från bankirerna och deras lakejer, Wolodarski, Helin, Mattsson, Reinfeldt, Löfven o kompani. Vanligt, hederligt folk måste gå samman så får vi diskutera riktig politik sen. De vanstyrande måste bort.

 4. Det är sorgligt tid vi lever i, jag som kom till Sverige för över 30 år sedan, kom till ett land med öppenhet.
  Idag är vägen att börja blicka tillbaka österut, det kunde jag aldrig föreställa mig.

  Att NATO och NATO-kritik ska måla i vitt och svart, att man är ond för att man är emot NATO, kärnvapen och en interventionsorganisation som NATO faktiskt är (de har startat krig men inte en enda gång fredsbevarat).

  Vi har set politiska utrensningar i Ukraina, vi har sett politiska utrensningar i Sverige, Vi har sett Sveriges statsminister åka till Ukraina och visa sin uppskattning med politiken genom att ge bort 700 miljoner skattekronor.

  Vi ser nu att EU öppet godkänner, utan folkomröstning, att ”tvätta sig självt” genom att måla partier, som är en del av EU, svarta.

  Hemskt.

 5. Söndra och härska som det så ”fint” heter. Känns som om USA vill spela ut Ryssland och EU mot varandra. På så vis slipper USA stå för notan när kalla kriget 2.0 väl blossar upp på allvar, och kan istället skörda frukterna för egen del.

 6. Inte konstigt att det politiska etablissemanget i EU blev chockade när Trump gick och vann. Hillary Clinton var en del av den elit som styrde USA och med vilka de gjort dessa ljusskygga överenskommelser. De måste oroligt ställt sig frågor som – Tänk om det skulle läcka ut? Går det att avfärda allt som ”fake news”, hinner vi censurera internet?
  Möjligt att det alltid förekommit skumma saker som jag tidigare varit blind och döv för men inbillar mej att något har hänt för c:a fem år sedan då alla hämningar släppte och sedan har allt bara accelererat.

 7. Det här ska vi nog se på som en gammal och fejkad nyhet från Bryssel den 16 Jan 2016. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/12103602/America-to-investigate-Russian-meddling-in-EU.html

  Efter tillsättandet av Trump har det skett ett maktskifte. George Bush den äldres CIA som hållit fast Saudi-linjen genom Bush den yngre, Clinton och Obama måste nu anpassa sig efter den nya situationen eller stängas ned av Trump.

  • Den enda synbara förändring är Trump själv.. Inget maktskifte har inträtt. Det som består är tricksandet för att förmå en ny president att göra som de vill.. Med Trump infinner sig nog garantierna för att det ska gå smärtfritt..