Regeringen JO-anmäls för NATO-samarbeten och handelsavtal


En JO-anmälan har gjorts som riktas mot Stefan Löfvén, Regeringen och tidigare Alliansregeringen för ohörsamhet och avfärdande av de demokratiska spelreglerna. NewsVoice publicerar texten som tar upp NATO-frågan, kärnvapen i Sverige och internationella handelsavtal.Regeringen JO-anmäls för NATO-samarbeten och handelsavtal Anmälan har skickats in av medborgaren Lasse Wikman som anser att de styrande ignorerar det svenska folket som deltagare i beslut som påverkar hela Sverige, alla medborgare, folkhälsa, ekonomi och säkerhet.
Justitia 1 90px-Statue_of_Themis
ANMÄLAN

Anmälan mot Stefan Löfvéns regering, för ohörsamhet och avfärdande av de demokratiska spelreglerna.

Under valet 2014, var det ingen av blocken, som talade om några avgörande frågor för Sverige. Man höll tyst om Värdlandsavtalet med Nato, man höll tyst om handelsavtalen mellan Kanada och EU, det s.k. CETA-avtalet och man höll tyst om handelsavtalet och serviceavtalet mellan EU och USA, de s.k. TTIP-avtalet och TISA-avtalet.

NATO-demonstration IV
Alla dessa avtal är oerhört avgörande för Sveriges framtid, men inte med ett ord nämndes det om detta.
Istället, 14 dagar innan valet i september 2014, så lät Alliansregeringen genom ÖB Sverker Göransson, skriva under Värdlandsavtalet mellan Sverige och Nato. Det är häpnadsväckande.

Under lång tid har den nuvarande regeringen inte talat öppet om detta avtal. Försvarsminister Peter Hultqvist har avfärdat alla diskussioner och oroliga röster med att detta är inget speciellt. Men speciellt är det.

Värdlandsavtalet innebär bl a att Sverige kommer att få kärnvapen på svensk mark. Därtill utländska trupper, som inte kan åtalas enligt svensk lag, om de begår brott i Sverige. Vi måste alltså ge upp vår alliansfrihet/neutralitet och öka oron i Östersjön. Om en militär konflikt startar från svensk mark, kommer Sverige att bli indragen i krig. Det skulle isåfall bli första gången Sverige krigar på mer än 200 år. Detta är avskräckande och skrämmande.
TTIP demonstration hands-off-our-democracy-01-e1413123285999
Handelsavtalen har för det första inte skötts enligt vad Statsminister Ingvar Carlsson värnade om vid inträdet i EU 1995. Statsminister Carlsson värnade transparensen. Han sade att det är av stor vikt att allt som sker inom EU, hur diskussioner går och vilka besluts som tas utifrån de värdegrunder man har, ska vara offentligt. Så är nu inte fallet inom EU.

Läs fortsättningen på Newsvoice!

i Andra om: ,, , , , ,, , Syrien, , , , , ,


4 svar till “Regeringen JO-anmäls för NATO-samarbeten och handelsavtal”

  1. ”Sweden and Finland upgrade Nato relations”

    ”The Swedish foreign minister, Margot Wallstroem, and Finnish foreign minister, Timo Soini, in Brussels on Friday (20 May) sat at the same table as their 28 Nato counterparts in a three-hour long meeting on developing closer Nato-EU ties.
    Their participation was hailed as a sign that the two non-aligned countries are moving closer to Nato and US security structures.”
    https://euobserver.com/nordic/133493