NATO:s ÖB Breedlove konspirerade mot Obama, ljög – samt påverkade Sverige


Trumps och Natos:politik är under diskussion. Och vilka motsättningar finns nu i Trumps administration? Jag vill påminna om en ganska förbisedd meningsmotsättning i en mycket viktig fråga mellan en tidigare Nato-chef och Obama. Återpublicerar en artikel som publicerades för ett år sedan. Den svenska regeringen – och alliansen – var lika blind då inför USA:s folkrättsvidriga, krigsskapande utrikespolitik som nu.

Artikeln.
DN skriver över första sidan att statsminister Löfven vill ha ännu mer samarbete med NATO.

Svenska politiker, Sveriges ÖB och MUST-cheflåter som ekon av USA:s diton. Skrämmande okritiska, i bästa fall oförskämt okunniga. Är de rentav en fara? Lås oss se vad NATO:s förre ÖB har att säga.

Pensionerade fler-stjärnige flygvapengeneralen Philip Breedlove från USA, tills nyligen överbefälhavare för Natos styrkor i Europa, försökte privat att övervinna president Barack Obamas ovilja att eskalera militära spänningar med Ryssland över kriget i Ukraina under 2014. Detta rapporteras av The Intercept, som också genomfört intervjuerThe Intercept
Detta enligt hackad e-post från Breedloves Gmail-konto
som publicerades på en ny webbplats kallad DC Leaks (Läckor från District of Columbia, dvs. huvudstaden Washington). Denna databas drivs av ”hackningsaktivister” som samlar kommunikationen av inflytelserika intressenter i eliten som politiska partier, viktiga politiker, politiska kampanjer, och militären. Webbplatsen innehåller nu dokument som avslöjar vissa interna meddelanden från Hillary Clintons presidentvalskampanj och George Soros Open Society Foundation

Breedlove 160702

Obama trotsade politiska påtryckningar från hökar i kongressen och militären för att ge den ukrainska regeringen bättre dödliga vapen, av rädsla för att detta skulle öka blodsutgjutelsen och ge Rysslands president Putin motivering för djupare intrång i landet.
Breedlove hade en annan bedömning än Obama-administrationen om situationen i Ukraina vid utfrågningar i kongressen.
Men den läckta e-posten ger en ännu mer dramatisk bild av en intensiv lobbying för att få Obama-administrationen att börja ett krig genom ombud med Ryssland i Ukraina.

I en serie meddelanden och korrespondens 2014 sökte Breedlove möten med förre utrikesministern Colin Powell, för att be om råd om hur man skulle kunna pressa Obama-administrationen att inta en mer aggressiv hållning gentemot Ryssland.

”Jag kan ha fel … men jag ser inte att detta WH (Washington Högkvarter) är engagerat i att arbeta med Europa / NATO. Uppriktigt jag tror att vi ses som ett hot för att få nationen indragen i en konflikt” skrev Breedlove i ett mail till Powell, som svarade genom att acceptera en inbjudan att träffas och diskutera dilemmat. ”Jag söker ditt råd på två fronter,” Breedlove fortsatte, ”för det första hur man presentera denna situation i en tid då alla ögon är på ISIL och för det andra hur man arbetar här personligen med POTUS (Obama).”
Breedlove försökte påverka förvaltningen genom flera kanaler. Han skrev e-post till akademiker och pensionerade militärer, inklusive tidigare NATO överbefälhavare Wesley Clark, för att få hjälp att ge argument för sin uppfattning att man borde ge militärt stöd till ukrainska styrkor.
Jag tror att POTUS ser oss som ett hot som måste minimeras, … dvs att inte gå i krig ????” skrev Breedlove i ett mail till Harlan Ullman, senior rådgivare till Atlantrådet, och beskrev sitt försök att få Powell att hjälpa honom att påverka Obama.

RyssKrig-768954

”Med tanke på Obamas instruktion till er att inte starta ett krig, kan detta vara svårt att sälja in” svarade Ullman några månader i en annan sträng av e-postmeddelanden om Breedloves försök att övertyga eller tvinga USA att reagera” till Ryssland.
Breedlove svarade inte på en begäran om kommentar. Han avgick som militär NATO-chef i maj.
Phillip Karber, en akademiker som regelbundet korresponderade med Breedlove med råd och upplysningar om krisen i Ukraina har bekräftat autenticiteten av flera e-postmeddelandena. Han berättade också för Intercept att Breedlove bekräftat för honom att han Gmail-konto hade hackats och att händelsen anmälts till regeringen.
Karber märkte att åtminstone ett av hans personliga e-postmeddelanden hade hackats och informerade regeringen om detta utan att få svar.
”Jag har ingen aning om vems konton som har hackats”, säger Powell, när han nås för en kommentar om e-posten. Powell sade att han inte hade någon kommentar om diskussionerna om Obamas syn på konflikten i Ukraina.
I europeisk press har Breedlove skildrats som en hök känd för att vilja inta en mer konfrontativ konfronterande position gällande separatisterna i Ukraina. Breedlove, som vittnade inför kongressen i februari kallar Ryssland för ”ett långsiktigt existentiellt hot mot USA och våra europeiska allierade.”
Der Spiegel rapporterade att Breedlove ”chockade” tyska ledarna med ett överraskande meddelande 2015 där han hävdade att pro-ryska separatister hade i östra Ukraina fått stöd av ”väl över tusen stridsfordon, ryska stridskrafter, några av de mest sofistikerade luftförsvarsvapnen, bataljoner av artilleri.” Breedloves siffror var ”betydligt högre” än de siffror som var kända av Natos underrättelsetjänst och av tyska tjänstemän. Tillkännagivandet tycktes vara en provokation som syftade till att störa medlingsinsatser som leddes av förbundskansler Angela Merkel.
I tidigare fall trodde tyska tjänstemän att Breedlove överskattade ryska styrkor längs gränsen mot Ukraina med så många som 20.000 soldater och fann att generalen felaktigt gjort gällande att flera ryska militära resurser i närheten av den ukrainska gränsen var en del av en speciell uppbyggnad som förberedelse för en storskalig invasion av landet. I själva verket hade en stor del av den ryska militära utrustning som identifierats av Breedlove lagrats där långt före omvälvningen i Ukraina, sa tyskarna.
E-postmeddelanden visar desperata försök av Breedlove att underbygga sin beskrivning av en eskalerande konflikt genom kontakter med och vänner om information för att illustrera det ryska hotet. Karber, som besökte ukrainska politiker och tjänstemän i Kiev vid ett flertal tillfällen, skickade ofta meddelanden till Breedlove – ”på begäran,” noterade han om information han fått om separatistiska militära styrkor och ryska trupprörelser. Vid flera tillfällen fick Breedlove militära uppgifter från Twitter och sociala medier.
Karber, ordförande för Potomac Foundation, blev centrum för en liknande skandal förra året när det upptäcktes att han hade underlättat ett möte under vilket bilder av påstådda ryska styrkorna i Ukraina delades ut till den republikanske senatorn James Inhofe, och publicerades av en neokonservativ blogg. Bilderna visade sig vara ett bedrägeri. En bild som påstods föreställa ryska stridsvagnar i Ukraina var i själva verket ett gammalt fotografi av ryska stridsvagnar i Ossetien under kriget med Georgien.

USA omringning
Breedlove stannade i nära kontakt med Karber och andra tjänstemän som delade sin syn på den ukrainska konflikten.
”Phil, kan vi inte få ett uttalande för att motverka att ryssarna använder våld? Vad kan jag göra för att hjälpa till”? skrev pensionerade general Wesley Clark, f.d. NATO-ÖB och presidentkandidat som vidarebefordrade sina meddelanden till Victoria Nuland, biträdande minister för europeiska och eurasiska frågor.
I andra meddelanden förmedlade Clark specifika önskemål om militärt stöd från ukrainska tjänstemän. Förutom radarsystem och andra former av militär utrustning rekommenderade Clark Breedlove att ”uppmuntra Ukraina att anställa några högklassiga PR-firmor och kriskommunikations-företag i USA och Europa.” Han tillade, ”De behöver de riktiga verktygen för att engagera sig i informationskrig.”
Ukraina anlitade flera lobbying och kommunikationsföretag i Washington för att påverka beslutsfattarna. I juni 2015 undertecknade Ukrainas regering ett avtal med APCO Worldwide, ett inflytelserikt företag med band till ledande demokratiska och republikanska tjänstemän.

I ett e-postmeddelande i februari 2015 berättade Karber för Breedlove att ”Pakistan har, under bordet, erbjudit Ukraina 500 TOW-II raketer (bärbara versionen) och 8000 TOW-II missiler”, och tillade att leveranser av pansarvärnsvapen kunde börja i slutet av månaden. ”Men” skrev Karber ”Pakistan kommer inte att göra dessa leveranser utan USA:s godkännande. Dessutom kommer de inte ens begära att godkännande om de inte har informella försäkran om att det skulle godkännas.”
Karber berättade för The Intercept att detta erbjudande aldrig fullföljdes.

Då Breedlove senast framträdde i nyhetssändning sa han att han tror nu att vi behöver prata med den ryska regeringen för att lösa konflikten i Ukraina. ”Jag tror att vi måste börja ha en meningsfull dialog”, sade han i förra veckan, och upprepar samtidigt sin syn på behovet av ett stark Nato för att militärt kunna matcha Ryssland. ”Ryssland förstår makt och styrka, och enighet”, sade han.
Kommentar, Anders: NATO:s försvarsutgifter är 12 gånger större än Rysslands.

Här har Breedlove diskuterats i mars 2015 i en översatt artikeln av den amerikanske libertianen Ron Paul. Ukrainska lögner
Der Spegel Online påpekar att Natos brist på egen underrättelsekapacitet innebär att Breedlove och andra amerikanska generaler kan välja och vraka – cherry pick” – ur den information medlemsländernas underrättelsetjänster lämnar till alliansen. Europeiska Nato-ambassadörer är oroliga över Breedlove, skriver tidningen. Senast utgjorde Breedloves offentliga framträdanden en officiell punkt på dagordningen vid Natorådets veckolunchmöte. Flera ambassadörer kritiserade Breedlove och uttryckte sin skepsis till flera av befälhavarens uttalanden.

Men Breedlove är inte ensam i sina föreställningar om situationen i Ukraina. Utrikesministern för europeiska frågar Victoria Nuland, gjorde vid senaste säkerhetskonferensen i München inför den amerikanska delegationen gällande att Europa var den verkliga fienden. ”Vi kan slåss mot européerna, kämpa mot dem retoriskt,” uppges hon ha sagt. Med tanke på denna uppsatta UD-diplomats färgstarka bedömningar om europeisk diplomati, gör det inte svårt att förstå hennes syn på de europeiska ansträngningarna att lösa Ukrainakrisen med diplomati, snarare än med amerikanska vapen. Nuland rådde den amerikanska delegationen i München att vilseleda om situationen i östra Ukraina. Att få det att se ut som om Ryssland var angriparen: “När ni pratar med européerna här måste ni betona att ryssarna för in alltmer offensiva “grejer”, medan vi vill hjälpa Ukraina att försvara sig mot dessa [vapen]system.”

Ron Paul skriver ”Man ljuger och bluffar igen. Nuland och hennes make Robert Kagan ljög oss in Irakkriget, och med en som general Breedlove är de nu i färd med att ljuga oss in i vad som kan bli ett tredje världskrig, ett med kärnvapen mot Ryssland. Dem som opponerar mot deras lögner anklagas för att vara ”betalade av Kreml”.

General Breedlove besökte Sverige i början av augusti 2015. DN skrev ”I Stockholm överlade Breedlove med ÖB Sverker Göranson och försvarsminister Peter Hultqvist om det så kallade värdlandsavtalet med Nato, som Sverige undertecknade i september 2014. Avtalet går ut på att Sverige snabbt ska kunna ge och ta emot militärt stöd – och trupp – från Nato vid en kris eller krig i Sverige.” DN: Sveriges samarbete med NATO är utmärkt. Vid besöket använde han den feta lögnen, liksom många andra ”Sedan invaderade de (ryssarna) också östra Ukraina.”
Hultqvist och McCain
”Av en händelse”besökte höken och ordföranden i USA-kongressen McCain Sverige en vecka senare. Då sa försvarsministern (ointelligent och/eller okunnig och/eller vän av imperialism?) ”Sverige ska utvidga och fördjupa sitt militära samarbete med USA på fem olika områden.” DN: Sveriges militära samarbete med USA utökas
McCain kallas ofta för krigshjälte efter att ha tillbringat några år i fångenskap i Vietnam som han bombat i 23 halvtimmeslånga uppdrag i USA:s brutala aggression där man fällde långt fler bomber än under Andra Världskriget. Detta krig dödade miljoner civila och skadat hundratusentals barn genom “Agent Orange”. Han sa vid ett möte i Washington 15 juli 2015 att USA vunnit kriget i sönderslagna Irak, där ISIS just haft framgångar. Han har då och då uttalat sig för bombning av Iran. I april 2011 föreslog han ökade bombningar i Libyen. I april 2012 pläderade McCain för flygbombningar av Syrien. Givetvis besökte han Maidan i början av 2014 och fotograferades med den kände fascistledaren för Svoboda, Oleh Tyahnybok. Senator McCain besöker Sverige
Svobodas ledare och McCain imagesCAZYG1LL

Fråga till läsaren: Sover Du lugnare efter detta?

intressant.se Ukraina, , , , , , , ,


10 svar till “NATO:s ÖB Breedlove konspirerade mot Obama, ljög – samt påverkade Sverige”

 1. Storföretagens grep om journalistik och allmänhetens rätt att veta vad som sker i omvärlden mer och mer framstår som ett strypgrepp!

 2. Den farliga enögdheten hos ledande militärer och politiker kom till uttryck vid intervjun med ÖB igår. Se också uttalandet av MUST-chefen nedan. NATO med 12 gånger större militärutgifter än Ryssland har alltmer inringat Ryssland med militärbaser, vissa med kärnvapen stick i stäv med tidigare löften. Statskuppen i Kiev blundar Detta är främst orsaken till den ökade spänningen i Östersjöområdet. EU är helt okritisk mot NATO:s och USA:s krigspolitik, stick i stäv med internationella lagar och demokrati (Libyen långt utöver FN-mandat), Irak, Syrienkrig via ombud och direkt.
  Denna enögdhet är livsfarlig för landets säkerhet och ökar risken för krig.
  Fast en splittring inom EU och NATO skulle minska risken för inte minst stora krig och stimulera fredssträvanden i världen. Ses som en fara …!
  Nedan leker MUST-chefen politiker, upprepar USA:s politiska uppfattning. Och blundar för NATO:s aggressiva politik.
  (http://www.svd.se/must-moskva-gillar-eus-splittring)
  ”Vi vet att Ryssland gynnas av och gärna vill se en splittring inom EU, och också i Nato. Det gör det lättare för Ryssland att få genomslag för sin politik, säger generalmajor Gunnar Karlson till TT under Almedalsveckan i Visby.
  Han är chef för Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) – som är något av det hemligaste som finns inom statsförvaltningen. Must, andra svenska säkerhetsorgan, Försvarsmakten och regeringen har de senaste åren rapporterat om ett allt mer aggressivt militärt ryskt agerande i Östersjöregionen.”

 3. Öch vilken är då Rysslands politik, om man får fråga herr generalmajoren i Visby, 91:an Karlsson ? Ryssland har deklarerat som mål för sin politik bildandet av ett ekonomiskt samarbetsområde som sträcker sig från Lissabon till Vladivostok vid Stilla Oceanen. M.a.o. ett mardrömsscenario för amerikansk dominans över Europa, vilket förklarar den hektiska aktiviteten att skapa nya brandhärdar, för att en sådan fredlig utveckling kan hindras som skulle strypa den amerikanska rustningsindustrins framtidsutsikter. Natos mål är att hålla USA inne, Tyskland nere och Ryssland ute, då som nu.
  Genom en klantighet som trotsar all beskrivning har man splittrat Ukraina och de som bor där hävdar redan bestämt att möjligheterna för återgång till det gamla inte längre finns. Liksom Brexit inte var Putins idé utan Camerons där han föll på eget grepp, så var Ryssland tidigt ute och varnade för följderna av en lek med den ukrainska nationalismen. Merkel, Barroso, van Rompuyi, Biden, McCain; som en skock galningar hetsade man på de ukrainska ultraradikala och fick dem att sätta igång ett blodigt uppror. Efter två år av slumpmässigt artilleri- och luftbombardemang av ostukrainska regioners bosättningar har folket där vänt Kiev ryggen för gott. Och vet herr Karlsson vad detta folk anser om president Putin ? Jo, att han gjort alldeles för lite för att hjälpa dem, det är vad man anser om Putin. Sistnämnde var ytterst försiktig med att överhuvudtaget stödja Donbass till en början, eftersom han inte kunde ana vilket motstånd de var kapabla till. Men nu är anden ur flaskan, vill Ryssland inte ha Donbass kommer man att starta eget, tillbaka till Kiev kommer man inte att vända sig. Så går det herr Karlsson när man tror att social och politisk historia inte spelar roll då universums herrar kommer dundrandes med sin stora militärapparat och sina fagra löften. I denna veva var sedan Krim ett oöverträffat självmål från Natos sida. På den gamla goda tiden, då det ännu fanns en och annan hjärna som jobbade för CIA, hade man som ett stående åtagande att formulera papper som uttryckte hur motparten kunde tänkas se på en tvistefråga. Om över åttio procent av krimborna uppfattar sig som ryssar, vart tror herr Karlsson att deras lojaliteter vänder sig när nassarna marscherar i fackeltåg och börjar sätta agendan i Kiev ?

  • Men hela etablissemanget med sannolikt flera begåvade personer godtar USA/NATO:s version. Varför? Begåvade principlösa anpasslingar/psykopater eller vad?

 4. Skönt att krigshetsaren till general avgått, men bomb-högern och bomb-vänstern och deras generaler är ändå potentiellt farliga på annat vis. Eliten tycks enligt The Economist ha enats om en ständig och långsam konflikt i världen för att föda det militärindustriella komplexet, samt blanda folkgrupper med olika diametralt skilda kulturer, sannolikt för att splittra arbetarklassen, samt hålla arbetslösheten hög, sänka välfärden och demokratin genom olika frihandelsavtal och att gettofiera land efter land och stärka kriminalitet och rasism mellan olika grupper.

  Krigshetsen är generalen inte ensam om även om just ett anfall mot Ryssland inte skulle innebära någon vinst, men förlust för alla. Jag ifrågasätter därför äktheten i historien. Eliten skulle knappast utplåna sig själva och de rikedomar de tillskansat sig. Däremot kan panikartade historier som denna öka paniken, vilket gör folket mer lydigt och då accepterar total övervakning och minskad demokrati.

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/04/03/djupare-analys-av-tidningen-the-economist-forstasida-2015-pa-svenska/

 5. Vem andas en NATO-general i nacken?

  Gen. Smedley Butler berättade hur han arbetat åt Wall Street när US militär i tidigt 1900-tal banade väg för ”Gatans Värsta Parlament” i Asien & Sydamerika. En Presidentpost kan alltså vara ett hinder för verksamheten.. Gamla nyheter har en färskhet & fräschör som borde förvåna på Malströmsmedia inloggade sinnen.. Alla som inte kan rabbla lösenordet är ju Putinister, kramare av mindre hedersam rang.

  Det är bara de nakna i mässingen som ständigt sjangserar och går mot oavlåtlig förruttnelse.. Lyder order och måste anse en folkvilja & eventuellt presidentval vara en närmast fientlig handling. Det är sådana militärer som nu växer på samma penningträd i vårt land. Moder Svea är tydligen inte tillräckligt lång i synen och fosterfaderfaderskapet synes oansvarigt.. Villiga att dö för en okänd, överväldigande ändamålsenlig stor sak som de aldrig kan omfatta förrän det är kväll och sent..

  Ubåtshysteriker villiga att stå givakt hela vägen till botten av sin militanta moral. Tyngda av medlet vars bly de aldrig vågar ifrågasätta.. och som om de inte tog sig vatten över huvudet ska de upp, flyga i luften medan tanken mittemellan stilla står.

  Aldrig har våra IT-system så slagit bakut sedan räven sattes att vaka över vår hönsgård. Fiender stå plötsligt på rad att penetrera vårt digitala landskap som måste varit sårbarare förut.

  Kuppa eller tvinga en president eller ett lands ledare är alltså inget nytt för konspirationen och desperationen efter mera makt, som nödens & uppfinningarnas moder. Ett nödvändigt ont har funnit sin sanna natur. Steget till att uppfinna ondskan själv, eftersom den genererar mest försäkran om vinst är alltså så kort att betraktaren chockas.. Det är ju därför Ryssen är en sådan hemsk fiende.. Så få planer kan gå i lås med en fiende så benägen att förstöra dagordningen som terrorn så frankt ursäktar..