SD böjde sig för NATO-lobbyn

Den 22/5 meddelade massmedia, t.ex. SvT att «Sverigedemokraterna gör gemensam sak med Vänsterpartiet och yrkar på en så kallad vilandeförklaring i riksdagen.» Jag hade hört rykten om det redan 16/5 och skrev glatt en artikel om detta
Vilande Värdlandsavtal: Seger för fred, demokrati och opinionsarbete. . Men 23/5, dagen efter, tvärvände partiet sedan partiledningen agerat mot förslagsställaren, SD:s försvarspolitiska talesperson Mikael Jansson. Uppgifter kom också att MP-are ville bordlägga avtalet. Även MP-are vill bordlägga Värdlandsavtalet, liksom troligen många inom S. I omröstningen om bordläggning röstade 4 av MP:s riksdagsmän för vilandeförklaring, däribland dess försvarspolitiske talesman Valter Mutt. Bravo!

Läsvärda tidningen Proletären skriver i artikeln SD böjde sig för Natolobbyn SD-ledaren böjde sig för NATO-lobbynatt
NATo-demonstration III
”Därmed backar SD från sitt löfte att stödja Vänsterpartiets vilandeförklaring som i varje fall för ett tag skulle skjuta upp beslutet om värdlandsavtalet som enligt Jan Björklund i gårdagens Aktuellt är ett självklart steg närmare ett Natomedlemskap.

Vilandeförklaring är visserligen ett halmstrå, det mesta talar för att det i praktiken bara skulle skjuta upp riksdagsbeslutet två veckor.
Men det är trots allt en politisk markering, ett sätt för de som värnar alliansfrihet och fred att sätta käppar i hjulet på Washingtons, Bryssels och Stockholms arbete för att ansluta vårt land till Nato.

Åkesson motiverar sin kursändring med att han vill ta ansvar och inte ställa till rabalder. Det är rent hyckleri! Kom ihåg när den sjukskrivne Åkesson sms:ade ”Give ’em hell” till SD:s ledning vilket skapade regeringskris och närapå nyval.
Jimmie Åkesson
Det finns inget fel i demonstrationspolitik, att ställa till rabalder för att få upp viktiga frågor på den politiska dagordningen. Frågan är inte hur det görs utan om vad det görs.
För Åkesson & Co är det bevisligen möjligt att bedriva demonstrationspolitik för att förhindra att de människor som flyr från USA:s och Natos krig att ges skydd i Sverige, men inte när det gäller att gå emot att Sverige dras ännu närmare den USA-ledda krigsallians som bär ansvar för att driva folk på flykt.

Åkessons nyväckta ”ansvarstagande” är resultatet av alla de uppfostringskurser som SD-ledningen har gått hos näringslivet det gångna året. Nu ska Åkesson bevisa sig regeringsfähig inför Anna Kindberg Batra och då kan inte en fråga som alliansfrihet få stå i vägen.
Jimmie Åkesson började sin politiska bana som moderat och hans politiska mål har hela tiden varit att få regera tillsammans med lönesänkarpartiet Moderaterna som är det parti i Sverige som alltid haft de tätaste kontakterna med Vita Huset och Pentagon.
Än en gång visar Jimme Åkesson & Co vad de egentligen vill är att slicka uppåt och sparka nedåt, att hetsa mot de som flyr krigen men lägga sig platt för de som startar krigen.

i Andra om: ,, , , , , , , ,

  9 comments for “SD böjde sig för NATO-lobbyn

 1. Christian
  26 maj, 2016 at 17:16

  Värdlandsavtalet klart och därmed ytterligare ett steg mot NATO-medlemskap. Skönt. Oerhört trevligt att se att Sverige fortsätter att distanser sig från Ryssland och storskurken Putin.

  • 26 maj, 2016 at 17:27

   Ja annat är det med snälla Bush och Obama och dess försiktiga krig i Mellanöstern, med endast 2 miljoner dödade och 10 miljoner+ flyktingar och länder som inte är helt sönderslagna, utan bara nästan helt sönderslagna.

  • Peter Grafström
   26 maj, 2016 at 19:16

   Christian
   När det går upp för dig att Usa utnyttjar Sverige med konsekvens att vi läggs i ruiner kanske din belåtenhet mojnar. Usa har enligt egen utsago inga vänner endast intressen. Det innebär att en svårt skadad allierad lättare kan tömmas på resterande tillgångar. Du kanske lever tillräckligt länge för att lära av historien när det är för sent.

  • Putin is The Man!
   26 maj, 2016 at 20:33

   ”Check mate”, sade Putin. Och drönar-mördaren Obama levererade Krim till Ryssland. Samma sak i Syrien. Watch the terrorist head roll! Putin is The Man ….

 2. Gösta Lilja
  26 maj, 2016 at 17:32

  Ja,se dessa patrioter i riksdag och regering som längtar efter att få se utländska trupper och amerikanska vapen på svensk mark. Snacka om Stockholmssyndrom ända in i riksdagshuset. Vilken trygghet att att få hjälp mot otäcka ryssar som flyger hur som helst i närheten av egna gränser och hotar USA:s fredliga flygövervakning. Av någon okänd anledning får vi inte veta något om fredlig rysk flygövervakning av USA:s gränser. En ren artighet mot Putin måhända.
  Man kunde ju önska att ”våra” riksdagsledamöter, vad gäller medlemskap i NATO, har så pass förstånd att de likt Groucho Marx meddelar att ”jag skulle aldrig gå med i en organisation som vill ha mig som medlem.”
  Läste på text-tv att Putin stäms på miljarder för nedskjutningen av MH17 år 2014. Att planet leddes in på låg höjd över ett stridsområde innan det sköts ner över ukrainskt territorium har tydligen hamnat i glömskans arkiv på Sanningsministeriet.
  Det är inte bara i Ukraina nomadiserande oligarker har mutat och mördat sig fram till den politiska makten i det samhälle de plundrar och förstör. Det är snarare regel än undantag. Och undantaget heter förstås Ryssland. Vi får väl hoppas att oligarkernas fotfolk inom säkerhetstjänster och Nato fångas in och placeras i burar på torgen i Gaza, Kabul, Bagdad, Tripoli, Damaskus och Kiev. Där ska vatten och bröd ersättas av kontaminerade Nulandbullar och avloppsvatten. Någon rättvisa är därmed inte skipad, långt därifrån. Men ett stort steg i kriget mot terrorismen skulle det vara. Och förvisso en liten upprättelse för de miljoner människor som offrats på lögnens altare i Palestina, Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien och Ukraina, för att nu ta några exempel på folkmord under det 21 århundradet.

 3. Alex
  26 maj, 2016 at 18:14

  Skönt att SD slutligen bekände färg.
  Jag som stod vid Sergels torg 2014 och i dialog med SD:s distriktsordförande i Stockholm klargjorde och även fick med denne i resonemanget om skillnad på folkförsvar och interventionsarmé som NATO är.

  Jag förklarade att jag hade svårt att förstå SD:s försvarspolitik som då talade neutralitet i deras partiprogram samtidigt som många av deras medlemmar lider av Russofobi utan att ens någonsin träffat en Ryss.

  Nåja så jag presenterade mig som Ryssen som kom hit innan alla flyktingvågar, utbildat och varit med och byggt upp detta land.

  Precis som alla de krigsoffer från Första och Andra världskriget, som parisiterade på Ryssland. Sverige är ett rikt land för att man tjänade Nazityskland, dessförinnan var Sverige delsponsor till Lenins förstörande av det vackra Tsar-Ryssland. Och Innan dess Napoleon, vars ena fältmarsalk blev Sveriges kung. Och Innan dess all Slavhandel och plundring som Sverige bedrev från Baltikum till Poltava och Ukraina, ner till Turkiet.

  Vad ont har Ryssland gjort Sverige för detta?
  Inget förrän Peter den store beodrade hämd mot Sveriges sjöröveriet vilket resulterade i att den Svenska skärgården brann för flera hundra år sedan… Därefter kom ”freden”.

  Rysshatet har funnits längre än vad Sverige har varit alliansfritt och Jimmy Åkesson är ingen nyhet, han är Brun och hans etiska värdering av människor är lika Brun som Sverige har varit under alla dessa år.

  Man ska inte glömma vad Sveige är kapabel till, allt från steriliseringar till människohandel med EU, hemliga vapenfabriker i diktatuerer och medborgarspionage i repressetiva regimer med statliga Telia.

  För övrigt är Swedbank en sponsor för George Soros och finansierat MaidN i Ukraina, gissningsvist för att de pte ur Ryssland Sperbank och nu hoppas på att få Ukraina tilldelat.

  Jag bara undrar, vad har Ryssland gjort Sverige ?

  • Peter Grafström
   26 maj, 2016 at 19:35

   Alex
   Du kan ha rätt i mycket du skriver. Men en sak..
   Hade Sverige inte samarbetat med nazityskland hade dom (med britternas goda minne ty dom ville inte ha ett slut på kriget innan Sovjet och Tyskland förblött mot varandra) ockuperat Sverige och då hade Sovjet och Sverige förlorat ytterligare säkert minst hundratusen stupade på östfronten. (Sverige hade kanske också i motsats till Tyskland förmodligen bättre vinteruniformer) Britterna och Usa var orsaken till Hitlers uppträdande på världsscenen och var på båda sidor för att uppnå att både erövra Sovjets naturtillgångar och samtidigt krossa Tyskland. Verkligheten är så komplicerad.
   I båda världskrigen utnyttjades Sverige av angloamerikanerna för att förse deras fiende med nödvändiga resurser för att det lönsamma kriget skulle vara länge och dessutom nöta ner Tyskland. Oligarkins profiter inte militärstrategiska aspekter avgör hur de världsomspännande finans och företagskartellerna styr krigen.
   Att Sverige lyckats undvika att bli sönderbombat berodde alltså åtminstone delvis på att angloamerikanerna hade nytta av Sverige för att hålla igång kriget. Nu vill Usa att vi ska bli bombade och våra politiker har hotats/övertalats att i sin okunnighet leda oss till slaktbänken.

 4. 26 maj, 2016 at 21:47

  Det är som vanligt ett organiserat och nogsamt svek sd demonstrerar återigen.. Får vi åskåda fler avhopp efter denna dystra djupdykning i åsiktsträskets djupaste och geggigaste pölar! Ställa till med ett med ett helvete ligger inte nationalsocialismen långt efter…. Svassandet efter moderata ändor att fästa sin politik vid saknar inte skriande exempel… Allt fler upptäcker väl hur åsnelika anhängarskaran ska vara för att inte ifrågasätta partiets riktning, strävan och takter………

Comments are closed.