SD böjde sig för NATO-lobbyn


Sveriges säkerhet och självständighet hade kunnat vara bättre om inte SD svikit i slutet av maj förra året.
Denna artikel, som publicerades för ett år sedan påminner om det.
Den 22/5 2016 meddelade massmedia, t.ex. SvT att «Sverigedemokraterna gör gemensam sak med Vänsterpartiet och yrkar på en så kallad vilandeförklaring i riksdagen.» Jag hade hört rykten om det redan 16/5 och skrev glatt en artikel om detta
Vilande Värdlandsavtal: Seger för fred, demokrati och opinionsarbete. . Men 23/5, dagen efter, tvärvände partiet sedan partiledningen agerat mot förslagsställaren, SD:s försvarspolitiska talesperson Mikael Jansson. Uppgifter kom också att MP-are ville bordlägga avtalet. Även MP-are vill bordlägga Värdlandsavtalet, liksom troligen många inom S. I omröstningen om bordläggning röstade 4 av MP:s riksdagsmän för vilandeförklaring, däribland dess försvarspolitiske talesman Valter Mutt. Bravo!

Läsvärda tidningen Proletären skriver i artikeln SD böjde sig för Natolobbyn SD-ledaren böjde sig för NATO-lobbynatt
NATo-demonstration III
”Därmed backar SD från sitt löfte att stödja Vänsterpartiets vilandeförklaring som i varje fall för ett tag skulle skjuta upp beslutet om värdlandsavtalet som enligt Jan Björklund i gårdagens Aktuellt är ett självklart steg närmare ett Natomedlemskap.

Vilandeförklaring är visserligen ett halmstrå, det mesta talar för att det i praktiken bara skulle skjuta upp riksdagsbeslutet två veckor.
Men det är trots allt en politisk markering, ett sätt för de som värnar alliansfrihet och fred att sätta käppar i hjulet på Washingtons, Bryssels och Stockholms arbete för att ansluta vårt land till Nato.

Åkesson motiverar sin kursändring med att han vill ta ansvar och inte ställa till rabalder. Det är rent hyckleri! Kom ihåg när den sjukskrivne Åkesson sms:ade ”Give ’em hell” till SD:s ledning vilket skapade regeringskris och närapå nyval.

Jimmie Åkesson

Det finns inget fel i demonstrationspolitik, att ställa till rabalder för att få upp viktiga frågor på den politiska dagordningen. Frågan är inte hur det görs utan om vad det görs.
För Åkesson & Co är det bevisligen möjligt att bedriva demonstrationspolitik för att förhindra att de människor som flyr från USA:s och Natos krig att ges skydd i Sverige, men inte när det gäller att gå emot att Sverige dras ännu närmare den USA-ledda krigsallians som bär ansvar för att driva folk på flykt.

Åkessons nyväckta ”ansvarstagande” är resultatet av alla de uppfostringskurser som SD-ledningen har gått hos näringslivet det gångna året. Nu ska Åkesson bevisa sig regeringsfähig inför Anna Kindberg Batra och då kan inte en fråga som alliansfrihet få stå i vägen.
Jimmie Åkesson började sin politiska bana som moderat och hans politiska mål har hela tiden varit att få regera tillsammans med lönesänkarpartiet Moderaterna som är det parti i Sverige som alltid haft de tätaste kontakterna med Vita Huset och Pentagon.
Än en gång visar Jimme Åkesson & Co vad de egentligen vill är att slicka uppåt och sparka nedåt, att hetsa mot de som flyr krigen men lägga sig platt för de som startar krigen.

i Andra om: ,, , , , , , , ,


52 svar till “SD böjde sig för NATO-lobbyn”

 1. Värdlandsavtalet klart och därmed ytterligare ett steg mot NATO-medlemskap. Skönt. Oerhört trevligt att se att Sverige fortsätter att distanser sig från Ryssland och storskurken Putin.

  • Ja annat är det med snälla Bush och Obama och dess försiktiga krig i Mellanöstern, med endast 2 miljoner dödade och 10 miljoner+ flyktingar och länder som inte är helt sönderslagna, utan bara nästan helt sönderslagna.

  • Christian
   När det går upp för dig att Usa utnyttjar Sverige med konsekvens att vi läggs i ruiner kanske din belåtenhet mojnar. Usa har enligt egen utsago inga vänner endast intressen. Det innebär att en svårt skadad allierad lättare kan tömmas på resterande tillgångar. Du kanske lever tillräckligt länge för att lära av historien när det är för sent.

  • ”Check mate”, sade Putin. Och drönar-mördaren Obama levererade Krim till Ryssland. Samma sak i Syrien. Watch the terrorist head roll! Putin is The Man ….

 2. Ja,se dessa patrioter i riksdag och regering som längtar efter att få se utländska trupper och amerikanska vapen på svensk mark. Snacka om Stockholmssyndrom ända in i riksdagshuset. Vilken trygghet att att få hjälp mot otäcka ryssar som flyger hur som helst i närheten av egna gränser och hotar USA:s fredliga flygövervakning. Av någon okänd anledning får vi inte veta något om fredlig rysk flygövervakning av USA:s gränser. En ren artighet mot Putin måhända.
  Man kunde ju önska att ”våra” riksdagsledamöter, vad gäller medlemskap i NATO, har så pass förstånd att de likt Groucho Marx meddelar att ”jag skulle aldrig gå med i en organisation som vill ha mig som medlem.”
  Läste på text-tv att Putin stäms på miljarder för nedskjutningen av MH17 år 2014. Att planet leddes in på låg höjd över ett stridsområde innan det sköts ner över ukrainskt territorium har tydligen hamnat i glömskans arkiv på Sanningsministeriet.
  Det är inte bara i Ukraina nomadiserande oligarker har mutat och mördat sig fram till den politiska makten i det samhälle de plundrar och förstör. Det är snarare regel än undantag. Och undantaget heter förstås Ryssland. Vi får väl hoppas att oligarkernas fotfolk inom säkerhetstjänster och Nato fångas in och placeras i burar på torgen i Gaza, Kabul, Bagdad, Tripoli, Damaskus och Kiev. Där ska vatten och bröd ersättas av kontaminerade Nulandbullar och avloppsvatten. Någon rättvisa är därmed inte skipad, långt därifrån. Men ett stort steg i kriget mot terrorismen skulle det vara. Och förvisso en liten upprättelse för de miljoner människor som offrats på lögnens altare i Palestina, Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien och Ukraina, för att nu ta några exempel på folkmord under det 21 århundradet.

 3. Skönt att SD slutligen bekände färg.
  Jag som stod vid Sergels torg 2014 och i dialog med SD:s distriktsordförande i Stockholm klargjorde och även fick med denne i resonemanget om skillnad på folkförsvar och interventionsarmé som NATO är.

  Jag förklarade att jag hade svårt att förstå SD:s försvarspolitik som då talade neutralitet i deras partiprogram samtidigt som många av deras medlemmar lider av Russofobi utan att ens någonsin träffat en Ryss.

  Nåja så jag presenterade mig som Ryssen som kom hit innan alla flyktingvågar, utbildat och varit med och byggt upp detta land.

  Precis som alla de krigsoffer från Första och Andra världskriget, som parisiterade på Ryssland. Sverige är ett rikt land för att man tjänade Nazityskland, dessförinnan var Sverige delsponsor till Lenins förstörande av det vackra Tsar-Ryssland. Och Innan dess Napoleon, vars ena fältmarsalk blev Sveriges kung. Och Innan dess all Slavhandel och plundring som Sverige bedrev från Baltikum till Poltava och Ukraina, ner till Turkiet.

  Vad ont har Ryssland gjort Sverige för detta?
  Inget förrän Peter den store beodrade hämd mot Sveriges sjöröveriet vilket resulterade i att den Svenska skärgården brann för flera hundra år sedan… Därefter kom ”freden”.

  Rysshatet har funnits längre än vad Sverige har varit alliansfritt och Jimmy Åkesson är ingen nyhet, han är Brun och hans etiska värdering av människor är lika Brun som Sverige har varit under alla dessa år.

  Man ska inte glömma vad Sveige är kapabel till, allt från steriliseringar till människohandel med EU, hemliga vapenfabriker i diktatuerer och medborgarspionage i repressetiva regimer med statliga Telia.

  För övrigt är Swedbank en sponsor för George Soros och finansierat MaidN i Ukraina, gissningsvist för att de pte ur Ryssland Sperbank och nu hoppas på att få Ukraina tilldelat.

  Jag bara undrar, vad har Ryssland gjort Sverige ?

  • Alex
   Du kan ha rätt i mycket du skriver. Men en sak..
   Hade Sverige inte samarbetat med nazityskland hade dom (med britternas goda minne ty dom ville inte ha ett slut på kriget innan Sovjet och Tyskland förblött mot varandra) ockuperat Sverige och då hade Sovjet och Sverige förlorat ytterligare säkert minst hundratusen stupade på östfronten. (Sverige hade kanske också i motsats till Tyskland förmodligen bättre vinteruniformer) Britterna och Usa var orsaken till Hitlers uppträdande på världsscenen och var på båda sidor för att uppnå att både erövra Sovjets naturtillgångar och samtidigt krossa Tyskland. Verkligheten är så komplicerad.
   I båda världskrigen utnyttjades Sverige av angloamerikanerna för att förse deras fiende med nödvändiga resurser för att det lönsamma kriget skulle vara länge och dessutom nöta ner Tyskland. Oligarkins profiter inte militärstrategiska aspekter avgör hur de världsomspännande finans och företagskartellerna styr krigen.
   Att Sverige lyckats undvika att bli sönderbombat berodde alltså åtminstone delvis på att angloamerikanerna hade nytta av Sverige för att hålla igång kriget. Nu vill Usa att vi ska bli bombade och våra politiker har hotats/övertalats att i sin okunnighet leda oss till slaktbänken.

  • Ryssland har naturligtvis inte gjort oss ett dugg illa, det enda dom gjort var att sparka nazisterna tillbaka till Tyskland och bomba skiten ur IS.
   Ryssland är ett land som har en historia av att bli anfallna, man invaderades under förra århundradet två gånger av Merkels förfäder och tidigare har invasionshärarna kommit från Frankrike, Sverige och Mongoliet.
   ryssen har vid ett par tillfällen förföljt anfallande härar till deras eget land efter att ha tilltvingat dem ett nederlag.

   Den enda gången i ryssens historia då landet haft en tveksam och aggressiv ledning var under sovjettiden då georgiern Josef Stalin styrde landet, men att anklaga dagens Ryssland för de övergreppen är att sakna verklighetsbegrepp, då kan man lika gärna anklaga Georgien, Kazakstan och Ukraina för samma sak.

 4. Det är som vanligt ett organiserat och nogsamt svek sd demonstrerar återigen.. Får vi åskåda fler avhopp efter denna dystra djupdykning i åsiktsträskets djupaste och geggigaste pölar! Ställa till med ett med ett helvete ligger inte nationalsocialismen långt efter…. Svassandet efter moderata ändor att fästa sin politik vid saknar inte skriande exempel… Allt fler upptäcker väl hur åsnelika anhängarskaran ska vara för att inte ifrågasätta partiets riktning, strävan och takter………

 5. Dagen värdlandsavtalet skulle fattas fick jag stå i bilkö i stan inte mindre än tre gånger, detta för att släppa fram poliseskorterade korteger av svarta bilar. De var i landet för att smörja hjulen, för sista stoppet var avspärrning av E4 mot Arlanda.

  När jag kom hem försökte jag få reda på vad det var för höjdare som besökt oss. Fanns inte en rad i en enda tidning. Så det var alltså ett hemligt besök av så viktiga personer att de behöver poliseskort vart de skall.

  I Sverige fattas riksdagsbeslut av hemliga makthavare bakom tonade rutor. Hur fick Quisling sina instruktioner?

  • Quisling var nog liksom många andra den tiden, inte minst i Sverige, uppriktigt troende och såg sig inte som ngn förrädare. Börskraschen -29 slog hårt och folk var mottagliga för enkla förklaringar.
   Av hänsyn till Anders skall jag inte dra vissa aspekter på bakgrunden, men nazismen var en sen länge framgångsrikt inympad kult med drömmar om en bättre värld där den förmenta orsaken till ondskan var utrotad. En andel av gräsrötterna i kommentarssektionerna på nätet ligger åtminstone känslomässigt inte så långt från den kulten.
   Våra företrädare är kanske är mer medvetna om att dom är förrädare?

  • Så, har vi fria val överhuvudtaget? Är det inte så att det är den stora förmögna och mäktiga klicken av monopolkapitalismen (jag har funnit ett ord som passar utmärkt till denna klick – Global Monarki) har mycket att säga till i Sveriges och andras länders politik?
   När till och med miljöpartiet går NATO:s ärenden och röstar för värdlandsavtalet så är det något som inte stämmer i regeringen.
   Och Vänster Partiet är tyst – som vanligt! Det är ju nu som vänster och miljöpartister borde skrika som starkast för att hindra upprustningen och krig. Dom gjorde det förut – så varför har de vänt kappan efter vinden?

   • Tystnaden beror nog på att dom informerats om vår ekonomiska beroendeställning.
    Annars håller jag med om att det ser väldigt underligt ut.

   • Demokrati har vi. Valen är mig veterligen inte manipulerade även om lögnmedierna ägs av monopolkapitalet och även SVT påverkas av detta indirekt genom politiken. Således handlar det om att hjälpa folket till insikt om detta tillstånd så att de byter medier. Det sker redan, men ju snabbare det sker desto snabbare blir den politiska diskursen mer sanningsenlig och balanserad.

    Hur menar du att Vänsterpartiet är tyst? Nej tack till Nato-smyganslutning, 2015-11-25 … i Expressen … :-)
    http://www.vansterpartiet.se/?s=nato
    …snart två år sedan…

    • Men V gör inte särskilt mycket åt frågan. Ingen aktiv mobilisering av medlemmar och andra för möten och demonstrationer. Partiledningen ligger lågt i frågan. Undantag är dock försvarspolitiske talesmannen Stig Henriksson som håller bra föredrag om detta.

    • ”… för två år sedan …” Nu var du rolig, Martin. Jag kan inte med din islamafobiska och i en del fall invandrafientliga attityd. Men jag läser dina kommentarer med olika känslor – ilska, skratt och häpnad!

     • Se ilska som ett täcken på att du missförstått något som du trodde du förstod!

      Jag är inte ”islamofob”. Jag har ingen ologisk rädsla för islam. Jag varnar för den extrema bokstavstroende islam, Wahhabismen, som stödjer de fascistiska salafisterna tillsammans med USA, Turkiet, Israel och Nato m.fl. statsterrorister mot Syriens demokrati.

      Jämför man ordet ”islamofobi” med ex. ”spindelfobi” inser man att en normal sund rädsla för spindlar är logisk eftersom en viss andel är giftiga, men om denna rädsla allvarligt inskränker individens liv. Då blir det en s.k. ”fobi”.

      Islamismen inskränker inte mitt liv, men den inskränker många andra svenskars och invandrares liv, så även muslimers liv idag som tillhör andra riktningar. Kvinnor, även invandrarkvinnor och muslimska kvinnor, vågar ibland inte gå ut när det är mörkt i rädsla för våldtäkt av muslimer som anser att de är horor som inte bär slöja eller dansar till musik. Människor vågar inte gå på puben i rädsla för terrorattentat etc. etc.

      Ordet ”islamofob” bör nog ex. läggas på en individ som ex. känner mycket stark skräck vid synen av en en islamist, eller känner stark ängslan för terrorattentat av islamister. Det gör inte jag. Jag vet vilka som sannolikt ligger bakom ca 95% av terrorattentaten, nämligen GB-CIA, ev. Mossad eller allierade underrättelsetjänster. Attentaten utförs sannolikt ofta av lurade radikaliserade muslimer och syftet är att skapa den panik som
      gynnar det militärindustriella komplexets krig i världen.

      Själv har jag inget emot att Saudiarabien finns och att Wahhabismen finns där nere omkring Mecka, men lika lite som jag vill ha imperialistiska fascister eller imperialistiska sionister i Sverige så vill jag inte ha några fascistiska islamister i Sverige heller.

      Det handlar om vanligt folkvett. Jag är för demokrati och yttrandefrihet, inte dödsstraff för människor som vill lämna en fascistisk religion. Sådan skit ska vi inte ha i Sverige. Det är motsatsen till demokrati och socialism.

      • Jag har sett vad alla ledare för alla religioner kan åstadkomma i jakten på maktfullkomlighet och förmögenhet och mark. Där ligger faktiskt islam ganska långt ner på den tabellen. Det är vår egen religion – kristendomen – som har förtryckt och mördat miljoner människor runt om i världen. Så om du inte är emot islam som religion kan du kanske skriva på ett annat sätt. Även kristendomen var/är fascistisk. Det var och är många nazister som var/är trogna kristendomen. Jag vill inte ha fascistisk/nazistisk kristendomsreligion i Sverige. Var och en får tro på vad den vill, vi har religionsfrihet.

       • Jag säger inte emot dig om Kristendomen men dom varianter av religionerna som kommit att dominera har präglats av manipulatörer som i grunden varit ointresserade av religionen utom som ett sätt att spela ut folk mot varandra. Både Katolikerna och deras opposition i form av Luther var manipulerade av samma part, den bla i Venedig förekommande oligarkin. Dom förbredde sig i 70 år för att den vägen iscensätta 30-åriga kriget, med målet att hindra Tyskland att enas till ett större rike. Tyskarna ansågs vara ett alltför dugligt folk.
        Likaså var både zionismen (som ju inte är en religion i vanlig mening men spelar en liknande roll) och den evangeliska kristendom som nu är mkt spridd i Usa ett verk av samma andas manipulatörer, då ca 1840 lokaliserade till England. Den Kristna varianten är så perfid att amerikaner som har den tron har gått och sett fram emot storkrig i MÖ för att dom tror att det är vad Bibeln förutsäger skall ske innan Messias nedstiger på den yttersta dagen. Både den varianten av Kristendomen och Zionismen skapades av Britterna för deras geopolitiska mål både i Nordamerika Ryssland och MÖ.
        Ingenting som drar till sig anhängare får vara ifred för de maktlystna som styr världen. Så när man anklagar Kristendomen är det egentligen samma onda krafter som ligger bakom alla krig.
        Och den Islam vi ser uppenbara sig som jihadism är i högsta grad ett manipulerat urval även det ett verk av det Brittiska etablissemanget. Även långt fram i vår tid har Muslimska Brödraskapet varit i stort sett en del av Britternas arsenal.
        Här kan du informera dig om Muslimska Brödraskapets historia från 1929 och framåt av initierade efterforskare. http://www.larouchepub.com/eiw/public/1979/eirv06n18-19790508/eirv06n18-19790508_014-muslim_brotherhood_londons_shock.pdf
        Det dokumentet är bra som bakgrund till följande vilket beskriver sanningan bakom Khomeinis revolution i Iran. Angloamerikanerna använde där MB som vapen. Ett av flera skäl var att hindra Europas nya valuta ngt som förtigs totalt idag.

         • Släpp garden Anders och lär dig av deras initierade research i stället. Läs om ”Khomeini’s revolution”.
          Det nämns även hur Europas konstruktiva samarbete med Sovjet motarbetades.
          Det finns mkt av intresse bland deras dokument som många skulle behöva ägna tid åt.
          Din tilltro till Britterna leder dig helt fel. Deras intrigerande började speciellt på 1600-talet när Venedigs oligarki slog rot där. Det är ingen slump att det är dom som har en enorm finanssektor och därför sen den skapades varit beroende av ett internationellt maktmonopol för att kunna dra full nytta av monetized debt.
          Hade andra självständiga bankväsenden kunnat existera och konkurrera skulle iden med pengar ur i ingenting falla platt. Det är därför som just dom varit värstingarna. Men för att möjliggöra det krävs även en intelligentia som är så funtad att dom gillar att manipulera och det har Britterna haft i större utsträckning än andra.

          • Den klart dominerande finanssektorn sedan åtminstone Andra Världskriget har USA. UK har inget som kan mäta sig med dollarn som reservvaluta.

          • Det som berördes i mina kommentarer var inte pundets ställning utan Brittiska intriger samt deras beroende av ett internationellt maktmonopol tillsammans med Usa
           Britternas beroende av finans och försäkringar snarare än produktion var orsaken till att dom var (och är) så beroende av att finansvärlden har maktmonopol. Den måste därför vara en enhet utan konkurrens.
           Federal Reserve skapades i Usa med andelsägare bla från England etc. J P Morgan anses tillsammans med en del andra sen länge för att ha varit fronter för Brittiska intressen. Att inte en amerikan utan en finansman med rötter i Venedig erhöll den högsta posten visar att fed inte var en rent amerikansk angelägenhet utan ett uttryck för en internationell finanskartells framflyttade positioner.
           Att City of London har en mkt stor del av finanstransaktionerna talar sitt tydliga språk. Från 90-talet såg jag uppgifter om att dom hade ungefär hälften. Observera att det verkade inte påverkas av att England i mellantiden hade krympt kraftigt i skenbart inflytande och produktion.

           Round Tables Cecil Rhodes var redan omkring 1900 för att angloamerikanska etablissemangets huvudstad skulle flytta västerut. Han menade inte att Britterna skulle förlora inflytande eftersom ett angloamerikanskt etablissemang skulle utbilda stipendiater i Oxford för detta etablissemangs intressen
           Barack Obama hade sex Rhodes Stipendiater i regeringen. Varför behöver Usa det?
           Troligen därför att Englands och Usas finanselit är så sammanvävda intressemässigt.

          • Din invändning gällde som sagt ngt som jag aldrig berörde, valutan. Straw-man argument alltså. Britternas intriger har du inte på minsta vis kunnat motsäga utan undviker det bara.
           Du har inte en enda gång visat att du ens tagit del av det trots att mkt av det är av intresse att känna till.
           Att jag räknar upp omständigheter som underminerar bilden av Britternas svaghet genom att nämna att de hade halva världens finanstransaktioner kommenterar du inte.
           Det saken handlar om var vare sig militär styrka eller den vanliga Brittiska befolkningens ekonomi utan som sagt eliternas intriger. Dom bygger det på intellektuell förmåga och kunskap om maktens metoder som dom besatt i mkt större omfattning än andra folk.
           Det kostar inte så mkt i pengar men destomer i föreställningsförmåga och vilja att manipulera. Det är när du börjar inse att dom i senare historiska eror skiljer sig väldigt mkt från andra i det avseendet som du börjar se det från rätt vinkel. Humaniora, kännedom om religioner mysticism, nationalkaraktär etc blir viktiga instrument för att manipulera andra folk. Britternas intriger har på ett avgörande sätt påverkat vilka ismer som kommit att dominera och vilket innehåll dom haft. Det var ett långsiktigt tålmodigt verk av deras intellektuellt avancerade oligarki. Och det förtigs och förvanskas av historiker som ger bilden av att allt sker av sig självt.
           Och andra folk i sin tur tycks hela tiden ha fallit till föga och undgått att misstro dem.
           Usa har efter hand fått mängder av tankesmedjor men vad för tänkande dominerar där? Jo det angloamerikanska etablissemangets fortsättning på samma dominansprojekt.
           Brzinzkys mentor var fd Britten Bernard Lewis, mannen bakom planerna att stycka upp MÖ så som Usa försökt mha Saudier och andra.

     • Hej Kerstin
      Hoppas allt väl med dig.
      Jag tror inte Martin är rasist men han verkar ha öppna ögon som ser. Däremot är jag mer orolig för vänsterfolket och aningslösheten i tron att alla människor är lika vilket dom ytterst är men religionerna är inte lika och det är något man måste ta till sig och förstå.

      mvh och ha det bra! Du är mer kristen än du någonsin anar ;-)

      • Det finn mycket som gemensamt mellan den judiska, muslimska och kristna tron. Alla tre åskådningarna är monoteistiska – dvs tron på endast en gud. Några andra är tron på Abrahams berättelserna, återuppvaknande, fri vilja men är ansvarig för sina handlingar, änglar som guds bärare.
       Det enda (?) är skillnaden är treenighetsläran.
       Och jag är ateist …
       Det var kristna (och muslimer – men mest motståndare oavsett religion till Khadaffi – på uppdrag av MI 5) som bombade sönder Libyen. Det var kristna amerikaner (och andra nationaliteter) som gick in i Irak och säkrade oljetillgångarna för de västvärldens oligarker. Och med flera konflikter (Vietnam, Korea, etc, etc) som har orsakats av kristna människor. Men orsaken till konflikter och krig är kapitalismen.
       Motsatsen till socialism och demokrati är nazism och diktatur.
       Kanske ett inlägg om vilken religion som är värst för människorna på vår gemensamma planet, Anders.

       • Att kalla västvärldens krigföring och korståg för kristna är att ge dem oförtjänt beröm. Givetvis har både hemma lagets och propaganda låtit så men det är ju inget nytt. Alla vill tro att deras välstånd de fötts in i är en gåva, en vanligtvis blott på olaglig och skatteflyktig väg.

        Tillståndet överlag för religionen kommer alltid vara som vid år noll. De redan bemedlade tolkar den till sin fördel och andras givna nackdel och sanningen brukar vara något de förra aldrig tål vilket århundrade eller tusende man för tillfället syns i.

        ”Omskär era hjärtan” som ekar genom GT och citeras i NT, om jag inte minns fel, är en grov pik åt det självklara, åt arvet, traditionen (huvudsakligen åt omskärelsen) som många både hoppas och tror är gudomligt, men bara representerar sten, oförsonlighet och för mycket makt.. Förhärda sina hjärtan var så vanligt att det tydligen måste påminnas om i alla tider. Tilliten, förtröstan, förlåtelsen blir ofta begrepp till besvär och hinder när betydligt mer lättvunna begrepp tar över rodret.

        Gud är sig lik över en stor del av denna jord och har ju fungerat som sammanlänkad insikt, kraft och förståelse..

        ..och allt kan givetvis ”förstöras” av rofferi, maktmissbruk, groteska vantolkningar likt våra korståg, krig eller wahhabism, ISIS osv.. Donen har ju en förmåga att uppstå efter den person den mörka historien för tillfället söker. Demokratiska värden står högt på krigsagendan. EU har gett förtrycket och kampen mot arbetets rättmätiga löner nygammal luft under vingarna.. De fyra friheterna som fyra vidjor, snaror, fällor passar lika bra som beskrivning..

        EU har ju amerikaniserat företagsägande i en omfattning och under en förklädd gud i en utsträckning där vår förra bleka insikt om dess våldsbejakande övergrepp på Svensk kultur, nu i realtid streamas från master som ser ut som SD-företrädare och inbilska anhängare.. Givetvis ser deras närmaste gud ut som Trump. En kristusgestalt vi andra helst glömmer och som till råge har ytterligt svårt för sanningen..

        Givetvis ska ju NATO-medlemskskapet skydda de nya ägarnas egodelar så att ingen konkurrens får chansen att inkräkta och ”kalvdansen” stilla betraktad av ökenlandskapet skulle få för sig att ta slut..

        Våra färskaste Liberaler är ju lika otäcka i sin bestämning, att Svenska företags intressen ska skyddas av vårt försvar utomlands.. och med våld pådyvlas dem om de inte förstår ”sitt eget” men främst vårt bästa..

        Det är inget roligt att vara stolt amerikan eller lika stel Svensk och religionen kan ju hänga som överrock i galleriet/kabinettet utan att förstöra intrycket annat än för de invigda.. Ostinatot har länge bestämt takten, de falskklingande ackorden och disharmonierna som försöker plåstra om intrycken ändå är det inte så lite kramp över minnet och det tillkämpade leendet, av att något ändå låter som en cymbal…

         • Kristna präster har alltid predikat till den fattiga arbetarklassen om ’den röda faran’. Se min artikel ’Socialism och Religion’ på den kommunistiska bloggen på Riktpunkt.nu. Enligt prästerna ’kommer du till h-t om du blir socialist’. Så kapitalismen använder präster i sin propaganda mot socialismen. I kriget i t ex Vietnam offrade ju troende amerikaner sina liv för i försöket att stoppa ’den röda faran’. Och vilka var det som övertygade dessa kristna att offra livet för kapitalismen och nationen?

          • Jesus omtalas ibland som den första socialisten och det står faktiskt klart och tydligt i Bibeln hur han drev månglarna ur templet då det dyrkade fel gud (=kapitalismen).

           Anders har rätt. Det har funnits och finns gott om socialistiskt inriktade präster och biskopar vilket man tydligt kan se på Sverigedemokraternas stora förtret till en kyrka som inte alls är som de vill ha den. F.d. ärkebiskopen KG Hammar är ett tydligt exempel på en socialistisk inriktning som passade sin tid mycket väl. Jag tror kyrkan liksom organisationer, stat, företag m.m. är mycket noga med att välja rätt folk i ledande positioner.

           Prästerna har tolkningsrätt på bibeln budskap och tolkningen har hela tiden följt tiden den verkar i.

           Därför Kerstin, om du tänker på präster som talat om den ”röda faran” så måste du sätta det i relation till det första av tio Guds bud för att förstå innebörden. Det är således inget avståndstagande mot en rättvis fördelning och ett solidariskt samhälle med omtanke för alla.

          • Tyvärr är det väl så med prästutbildningen som med akademien om den får luttra sina bärare. Det mesta av ens fördomar överlever en bildningens alla försök till förändring. Risken att tvingas förändras personligen och på djupet med allt vad det kan innebära ser alldeles för hotande ut. Att Billy Graham mfl målade USA’ s krig som rättfärdiga har dess kristenhet fått betala dyrt för. Nu för tiden låter den inte mindre ihålig eller förfärlig heller för den delen.

           Zionismen har säkert en stor del av skulden till att socialism anses hotfullt. I övrigt bidrar idiotin med resten av de etablerade villfarelserna. Demonisering är ju inget nytt men dess hemvisst har ju alltid varit maktens och missbrukets.

           Militären skulle aldrig anställa någon präst som inte välsignar kanonaderna och ändamålsenligt helga de otympligaste medel.. Det finns nog ingen som kan se någon tröst i att dö för sitt lands ekonomiska affärer långt hemifrån. Den politiskt betingade varianten förlorar ju också fort sin charm och förintar sitt hopp fortare än dess stackars bärare.

           Även kvinnoprästmotståndarna lägrade länge och självbefruktade sina åsikter trots att de fallit för åldersstrecket. I dessa miljöer härskade pch rådde väl de gamla kommunist/socialistspökena också skramlande sina kedjor som om det var ständig natt..

           Nu försöker ju den från staten befriade kyrkan hänga på sig de gamla doken och fördomarna igen och ge kyrkan ett slags väsen som bara kan ärvas genom bildningen och då blir det och språket vad som återigen ska skilja oss från gud, förnuft, medmänsklighet..

           Det är f.ö. mycket intressant att läsa dina faktaspäckade inlägg.

           K-G Hammar är ju som arbetarklass redan påpekat ett ypperligt exempel på tro som breddat och lodat begreppen om tro bra mycket djupare och behagligare än vad många företrädare lyckats och föresatt sig. Beklagligt nog kan jag ju referera att inte ens han imponerar i vissa troende kretsar eftersom kyrkan enligt vissa inte alls ska vara öppen mot andra religioner utan avvisande och exklusiv..

           Inte ens gud kommer ju alltid alla in på livet beroende på rädsla, osäkerhet och förutfattade meningar ens inom kyrkan vilket ju måste beklagas.. Perseptionen kunde ju annars behöva en annan uppgradering eller genomspolning med tanke på allt som sitter fast där… Många är ju nöjda, andra förstår inte vad som finns till skänks.. På den tiden var man rädd för maktens metoder och medel och för att förlora det man hade..

           Skiljandet av kyrka stat är tyvärr lika mycket av ondo som att segregera skolorna och överlåta bildningen såväl som tron åt eventuella vinstmalare att ödesbestämma riktning mål och verkan. Det blir inget annat än ett krig mot mänskligheten och till det finnes det givetvis prelater och de komma från öst och väst i vårt land och kallar sig SD.

 6. Ockuperade av NATO.
  Så, politiskt är Sverige inmålat i ett mörkt hörn, och vi inväntar utplacering av patriot-robotar från norr till söder. De plåtcontainrarna kan innehålla precis vad som helst, vi har inte en aning om det är antimissil-system eller något mer förödande. Det är nu kasper-teater i riksdagshuset, skådebröd till folket med enstaviga mantran om hoten österut. Demokratin och den öppna debatten är lika flyktig som diset en sommarmorgon, och det politiska slukhålet har ju redan tagit media ut på en ökenvandring. Tiden kommer att utvisa hur det eskalerar, men många tecken finns där alltför tydligt redan nu. ”För Sverige i tiden” heter det ju som vi minns, men vår tid är inte nu.

 7. Ett ”För Sverige i Striden” kommer för många att blekna fort när väl vårt land blir spelplats för kärnvapenanfall och visst vill ju US / NATO undvika det utspelas på deras egen planhalva till varje pris. Underbart är kort även för en Liberal krigshetsare..

  Inte ens vår Monark är rädd om sin egen borg. Statsöverhuvudets tystnad är total.
  Carl-Gustaf som militant surrogat är av en helt annan kaliber och har låtit tala om sig i hela världen.. Så gör och våra ”Sverigevänner” som gör sitt bästa för att blåsa dödliga hål i samhällskroppen. Målande Moder Svea som (s)lösaktig, dekadent och svekfull. Vårt mest styva tennsoldatmaterial i grälla svenska färger verkar inte bekymra sig alls om vad ödet åt dem bär i sitt sköte… Rikets mest oborstade svansföring hittar enkelt sin åsnekropps ädlaste del.. Vartill ”Sverige” kommer kännas lika kladdigt som reklamkampanjen för kungahuset..

  Tyskland är ett utmärkt exempel på hur det går om krigsindustrin som en skiftnyckel i tiden får makt, kontroll och möjligheter.. Styvhet för korkens egen skull och malströmmen erbjuder snart flöden brunrötan inte kan stå emot..

 8. Kerstin Stigsson
  1 juni, 2017 at 10:54
  ”Det finn mycket som gemensamt mellan den judiska, muslimska och kristna tron. Alla tre åskådningarna är monoteistiska – dvs tron på endast en gud. Några andra är tron på Abrahams berättelserna, återuppvaknande, fri vilja men är ansvarig för sina handlingar, änglar som guds bärare.
  Det enda (?) är skillnaden är treenighetsläran.
  Och jag är ateist …”

  Endast en av de här religionerna har heligt krig på agendan och det är absolut inte den evangeliska kristendomen som så starkt präglat västvärlden därför den utgår från ett kärleksbudskap från Jesus som offrade sig för de som trodde på honom. Även om du är ateist så har du den evangeliska kristendomen i dina gener och som jag känner mig säker på format socialismen genom sitt förlåtande och humanitära kärleksbudskap. Att sedan människan inte lever som den lär är inte okänt för Gud men Jesus förlåter hellre än straffar. Så vitt jag vet är alla kommunistiska pionjärer födda efter biblisk tradition och Carl Marx tror jag var av judisk börd.

  Mellanöstern var mycket våldsam och krigisk vid de tre religionernas uppkomst så det är inte så konstigt att budskapet kan se ut som det faktiskt gör. Det tråkiga är bara att de utnyttjas för att uppvigla till våld även i dagens värld.

  Tack så mycket förresten för du svarade. Det går inte bortse från religionen hur mycket ateist eller socialist man än är och glöm inte att religionen överlevde kommunismen i Ryssland. Människan har ett behov av religion för livets komplicerade frågor för vi vill tro på något bra. Om vi sedan paketerar den i demokrati eller något annat har mindre betydelse för religionens kärna finns där ändå.

  Jag har en kristen uppfostran från min mor och en mestadels sekulär miljö i vuxenlivet så jag är fylld med blandade känslor men tycker ändå att religon måste respekteras därför den är viktig för människor.

  • Den evangeliska du pratar om är inte den som Britterna använde sig av när de 1840-talet skapade en variant de kallade evangelical revival vars utformning var helt inriktad på Britternas geopolitiska mål.
   Eftersom Usas befolkning var målet för de Brittiska eliternas manipulerande har det stor betydelse.
   De sk Kristna fundamentalisterna i Usa är en betydande anledning till Usas utrikes agerande. Deras predikanter har ständigt varit på den onda sidan.
   Kärleksbudskapet syns inte däremot en manipulerad längtan efter ett apokalyptiskt storkrig.
   Lika fanatiska som jihadisterna men med modernare och mer dödsbringande vapen.
   Trots att Anders oroas över det han TROR är en överdriven inriktning på Britterna bör påpekas att det här beskrivna ju indirekt innebär att det finns en annan Kristendom och att amerikaners spontana omanipulerade Kristna ideal kanske innebära ngt vida bättre.
   Att inte släppa fram Britternas roll innebär ist att man svärtar ner Kristendomen som helhet när man helt riktigt observerar hur ond den framstår från inflytelserika Kristna i Usa.
   Detta kan också generaliseras bakåt i tiden även om det då inte var Britterna som låg bakom.
   Det har funnits goda representanter för Kristendomen men också för andra läror.

   • Hej
    Du har rätt. Jag generaliserade och tänkte fel där. England har ju sedan gammalt den anglikanska kyrkan och det var väl striden mellan den och de andra kyrkorna som låg bakom det det amerikanska inbördeskriget som väl i mångt och mycket egentligen var ett religionskrig?

    • Det amerikanska inbördeskriget var inget religiöst krig utan ett krig mellan Nord som börjat med industrialisering och kapitalistiskt produktionssätt och Syd som hade efterbliven slavekonomi. Nord behövde expandera, få billig arbetskraft, bygga fabriker och sälja i bl.a. Syd.

    • Det amerikanska inbördeskriget var Britternas verk mha deras nyligt rekryterade mellanhänder. Målet var att hindra Nord att utveckla en inhemsk konkurrenskraftig industri, vilket krävde skyddstullar. England ville tvinga på Usa frihandel för att förhindra Usas industrialisering. Syd ville sälja bomull utan tullavgifter och överklassen i Syd ville vara som Britterna om man ska förenkla. Och Englands sedvanliga strategi att försöka försvaga konkurrenten genom att splittra upp dom i mindre delar, enklare att spela ut mot varandra.

 9. James Connolly (Socialism and Religion): ”Några söndagar går han [socialisten] som vanligt i mässan och han upptäcker att i predikan börjar prästen hålla ett politiskt tal om hans ärliga, självuppoffrande , arbetsamma och rena kamrater är elaka, gudlösaktiga, en utsvävande sekt som önskar slå sönder hemmet, sprida fördelningen av förtjänsten till världens lättjefulla och lata, och rumla runt i orena tankar om kvinnor.
  Och eftersom han är en irländsk socialistisk katolik lyssnar han på det vidriga förtalet. Inte undra på att hans heta blod av ilska rusar till ansiktet, och han börjar tro att själva templet av Gud i själva verket har blivit utsålt till ett vanhelgande grepp av kapitalismen.”
  ”Det är då den irländska socialistiska katoliken ofta reser sig, går ut från kyrkan och torkar för evigt av dammet från fötterna. Sedan säger vi att socialismen tog kyrkan från honom. Men var det verkligen så?”
  Detta skrev Connolly runt 1900-talets början, eller slutet av 1800-talet. Kanske ser det annorlunda ut i den svenska kyrkan idag. Men jag vet att det finns en hel del svenska präster som inte godtar kvinnliga präster.

 10. Det är iaf vår demokrati som med guds hjälp förändrat även kyrkan, trots motsträvigheten från kvinnoprästmotståndare, bokstavstrogna och andra mindre begåvade. Givetvis har vår kyrka såväl som andras genom historien ett tungt öde att bära i det att den bidragit till förtryck av både individer och folk. Orsakat mycken skada genom att förmedla bud och order från maktens räjonger likt den karaktär religionen hade år noll..

  Korruption kommer ju aldrig sluta vara grov, hotfull eller farlig i sina värsta existenser. Skriftens beskrivning av hur hårt den drabbat t.o.m. egendomsfolket är ingen satir men mycket verklighetstroget. Givetvis en dyster uppvisning av hur mycket krafter som kan tvinga in individen i rollspel alla förlorar på. Att missbruka religionens kärna och göra sig till maktens missbruks förmedlare har givetvis i grunden med rädsla, fruktan och en hel del dumdristighet att göra.

  Kvinnoprästmotståndarna så stofila och korkade de är har ju istället organiserat sig i Afrika. Där känner de igen sig i förtryck, rasåtskillnad, tjänstefolk och gud vet allt. Endast för att slippa inse att en kvinna kan och bör gifta sig av fri vilja.. För ingen kvinna gifter sig med en sådan av fri vilja. Detta är ju rädda män som inte kan hantera intelligens, kraft och självständighet..

  SD som det ser ut kommer ju garantera återställandet av oordningen i kyrkan. Deras karta ljuger inte och har återgivits så många gånger i media.. Svenska kvinnorna har inte fallit som förväntade käglor för deras charm. Med Snowden som ”landsförrädare” kommer varken sanningen eller privatlivet kunna samexistera med övervakningen. Få har ju gett demokrati, yttrandefrihet & osjälvständighet ett så flagrant avtryck av något skämt som SD. Storebrorskomplexet får Stockholmssyndromet att se ut som snuva..