ISIS jublar över USA:s attack mot Syrien

Syrien gas Steigan II 170406 white-helmets-no-flyDenna artikel publicerades på morgonen 8/4 i den danska tidningen Arbejderen Arbejderen, vilket också Pål Steigan noterat Pål Steigan
Milis knuten till al-Qaida och IS firade USA:s angrepp på den syriska flygbasen med extatiska kommentarer i hundratals tweets och bilder på organisationernas inofficiella webbsidor rapporterar arabisktalande terrorist analytiker Aldin Abazovic på hans Twitter-konto.. Israel och Saudiarabien stöder även USA.(Anders: Liksom Storbritannien och flera andra länder)
IS utnyttjade omedelbart attacken genom att starta en stor offensiv mot den syriska regerings-armén.
Syrien Arbejderen 170408

Bilden föreställer påstås läkare i rebellkontrollerade staden Douma nära Damaskus. De uppmanar det internationella samfundet att reagera på den påstådda gas-attacken i Idlib.

Attacker från IS
Strax efter den amerikanska attacken utnyttjade IS läget och började på fredagsmorgonen en offensiv mot regeringen armé checkpoint i byn Furqlus vid Homs, skriver den arabiska nätportal Al-Masdar NewsAra News.
Luftattacken skedde runt klockan 03:45 lokal tid och utlöstes av tisdagens våldsamma incident i en rebell-kontrollerat område där påstås att 86 personer tisdag dött på grund av giftgas i staden Khan Sheikhoun i norra Idlib provinsen.
Det är fortfarande oklart vem som orsakade dödsfall i byn.
Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) – kopplad till FN – pekar inte till skillnad från USA ut någon ansvarig.
”OPCW fördömer i starkast möjliga ordalag någon parts användning av kemiska vapen – oavsett var eller under vilka omständigheter», skriver organisationen på fredagen.
Ett antal FN-organisationer som arbetar med att samla in information om attacken.

Stöd för amerikanska attack
Enligt Reuters, kallar Saudiarabien – som sedan 2011 har sänt vapen och pengar till den väpnade oppositionen mot Assad – USA:s attack för ett ”modigt beslut”.
I ett uttalande säger den saudiska regeringen att Trumps missilattack var rätt svar på ”regimens brott mot sitt folk.” Saudiarabiens statsideologi är Wahabism, en extrem, intolerant version av islam som majoriteten av de väpnade oppositionsgrupper i Syrien följer.

Syrien hävdar fortfarande att den inte använder kemiska vapen, anklagar den väpnade oppositionen soldaterna för att ha lagrade kemikalier. ”Jag betonar återigen att den syriska arabiska armén inte använt – och inte kommer att använda sådana vapen, inte ens mot de terrorister som kämpar mot vårt folk, sade Syriens utrikesminister Walid Moallem enligt TV-kanalen ABC.
Den oberoende journalisten och tidigare Pulitzer Prize-tagaren Seymour M. Hersh dokumenterade redan 2013 att flera underrättelsetjänster i USA har bevis för att al-Qaida-grupp Jabhat al-Nusra i Syrien kunde producera sarin gas.
Kommentar, Anders: Det är känt att Hillary Clinton som utrikesminister visste att saringas levererades till rebeller från Turkiet redan 2012.
2013 avvisade den kände juristen Carla Del Ponte, som då var chef för FN:s arbetsgrupp för Syrien, att Assad hade använt giftgas och riktade misstankarna mot ’rebeller’.
Rysslands försvarsdepartementet anser att de giftiga ämnena frigjordes när ett syriskt flyganfall bombade ett av rebellernas vapenlager, som också innehöll saringas, i östra utkanten av Khan Sheikhoun på tisdag.

Israel stödjer USA:s attack till fullo.
President Trump har sänt ett tydligt och kraftfullt budskap i dag. Vi hoppas att detta budskap – i ljuset av Assad regimens fruktansvärda handling – inte bara kommer att bli tydligt i Damaskus men också i Teheran och Pyongyang, säger premiärminister Benyamin Netanyahu enligt radiostationen Reshet Bet.
Israel har angripit Syrien militärt flera gånger sedan 2011, senast den 12 januari, då Mezzeh-basen nära Damaskus drabbades. Den 17 mars överskred israeliska jetplan den syriska gränsen och sköts på av syrisk anti-flygplan, rapporterar AP.

Danmark stöder USA
Även om internationell rätt är tydlig om när ett land kan attackera ett annat, stöder den danska utrikesministern Anders Samuelsen USA:s attack. Och redan på torsdagen, sade han att Danmark är redo att öka sin militära närvaro i Syrien.
Internationell rätt, där alla FN-medlemmar måste följa, reglerar förhållandet mellan stater, och när en stat lagligt kan använda väpnat våld på territoriet i en annan stat. Folkrätten är skriven i FN-stadgan, som säger att vapenmakt endast kan ske om det finns ett mandat från FN:s säkerhetsråd om en regering ber om hjälp, eller då det rör sig om självförsvar.
Ändå säger Anders Samuelsen stöd för USA:s angrepp enligt fyens.dk:

Ryssland
Rysslands utrikesministerium har avvisat ett förslag till resolution i FN:s säkerhetsråd som fördömer Assad som ansvarig för attacken med kemiska vapen i Idlib provinsen. President Vladimir Putins talesman Dmitry Peskov menar att den amerikanska attacken är en aggression.
Det genomfördes i strid med internationell rätt och har baserats på en påhittad förevändning. Den syriska armén har inte kemiska vapen. Det bekräftas av FN:s organisation Organisationen för förbud mot kemiska vapen, informerade han.

Den ryska TV-station RT rapporterar att Ryssland kommer att ta attacken till FN:s säkerhetsråd, eftersom det fanns ryska personal på den flygbasen. Rysslands vice FN-ambassadör Vladimir Safronkov säger att västvärlden är ”besatt av regimskifte, vilket hämmar arbetet i FN: s säkerhetsråd.”

Att Assad använde kemiska vapen i Idlib provinsen bygger på förfalskade rapporter som utarbetats av den Vita Hjälmarna – en grupp som länge har varit misskrediterade, sade han enligt Russia Today.

USA:s Rex Tillerson håller dock Assad för skyldig. Han fick vid en presskonferens natten till fredag ​​frågan om USA kommer att leda en internationell koalition för att störta den syriska ledare. Detta pågår redan, sade Tillerson och tillade att Assad ”inte har någon roll i en framtida Syrien’, rapporterar tidningen USA Today.
Kommentar: USA:s utrikesminister håller Assad för skyldig utan några bevis. Han menar att det syriska folket inte själva ska få bestämma sin ledare och framtid. Finns någon läsare som anser att USA:sa ledning försvarar demokrati? Som söker fakta?
isis-dodar-islamic-state-henrettelseNu jublar IS
Den brittiska fredsorganisation Stop War Coalition som kallade till demonstration mot USA:s aggression på kvällen i London menar att flyganfallet bara kommer att öka antalet dödade i Syrien och bara ytterligare tända krigets fruktansvärda brasor som har medfört enorm misär för folket i landet. Det är den sämsta möjliga svaret på flygattacken i Khan Sheikhun. Det är risk för att Trump kommer att utöka kriget och leda Väst mot en militär konfrontation med Ryssland, varnar organisationens talesman Lindsey German.

Läs vidare i några artiklar om Syrien.
IS och al-Qaida firar USA:s anfall och går till angrepp i Syrien
Intervju med Syriens president al-Assad
Nytt brott mot FN-stadgan. USA attackerar Syrien
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
USA trappar upp det brutala angreppskriget mot Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
USA:s färska och äldre stöd till terrorister
Besvikna terroriststödjarna USA & Co desinformerar om Aleppo
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
USA:s plan för styckning av Syrien
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
USA hjälper ISIS att inta stora staden Deir Ezzor i Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

Ledamot i USA:s kongress har lagförslag för att hindra fortsatt stöd till terroristerna
Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
New York Times: USA-stödda moderata rebeller strider tillsammans med al-Qaida
Människor i Aleppo firar julen och segern över USA-stödd terrorism
USA: Bra kongressrapport om Syrien
USA:s interventionspolitik huvudorsak till svälten i Syrien
Vapenvila och fortsatt kamp mot terroristerna i Syrien som fått nya vapen av USA
USA gav ISIS 45 minuters förvarning inför bombning
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Bana är ingen Anne Frank – används i hänslös propaganda för terrorister som halshögg 11-årig pojke
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

Universitetslektor Tim Andersons bok ”Det smutsiga kriget mot Syrien” är saklig, faktarik och har massor av referenser.

tim-anderson

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , krig

  3 comments for “ISIS jublar över USA:s attack mot Syrien

 1. Kerstin Stigsson
  10 april, 2017 at 17:05

  Samma bild på läkarna finns på http://www.svt.se/opinion/martin-klepke-om-syrien
  Det är en insändare där Martin Klepke klagar över att människor som har en annan åsikt och uttrycker den på sina bloggar får allt mer plats i den dagliga media pressen.
  Anders, varför inte skriva en insändare på SVT Opinion? Eller har du redan gjort det? Kanske ett svar på Martin Klepkes insändare.

 2. Jan Nybondas
  10 april, 2017 at 17:35

  http://theduran.com/syrians-tell-their-stories-to-western-audiences-who-think-they-know-better-video/

  Se denna underbara men vemodiga franska video från Syrien, där endast syriska kvinnor får komma till tals, 18min, engelska texter. Och sprid den till alla feminister i Sverige. Och fråga dem därefter huruvida de står för sina feministiska värderingar eller om allt bara är tomt prat.
  Notera även att en intervjuad säger att sanktionerna som EU utövar dödar fler civila syrier än terroristerna. EU medverkar i ett nytt massmord på civila likt 90-talets Irak.

 3. Inte bara ISIS jublar - Presstitutes är med och hurrar
  10 april, 2017 at 20:36

  Det är inte bara ISIS som jublar. Vi har raden av presstitutes och akademiker som onanerar över Trumps folkrättsbrottsliga attack mot Syrien. Detta trots att gång efter annan avslöjas lögnerna om Syrien, inklusive det senaste. Presstitues av typen Wolodarski, Wolfgang eller Uddén, förutsätter väva ännu nya påhitt om Syriens ”regime”. En annan som har verkligen ansträngt sig för att vara med och numera kan räknas in denna förnäma klubb av krigpropagandister är ETCs Anders Gustafsson.

  http://www.globalresearch.ca/fake-news-alert-cnn-finally-admits-white-helmets-staged-fake-video/5559164

  http://www.nytimes.com/2011/10/06/world/middleeast/woman-believed-killed-by-syrian-forces-turns-up-on-tv.html

  https://syrianperspective.com/2017/04/homunculus-trump-a-gulliver-in-brobdingnab-a-blithering-liar-and-idiot-syrian-perspective-delivers-the-exclusive-truth-about-the-aggression-in-shuayraat-and-trumps-epiphany-75-al.html

Comments are closed.