Journalister och akademiker avslöjar Storbritanniens kriminella handlingar i Mellanöstern


Detta återger en artikel ”Regeringspropaganda och kriget mot terror från 9/11 2001 till Syrien”, som vänligen översatts av Christine Vaple.World Socialist Web Site

Först följer en beskrivning av mötet och dess förberedelser, sedan video med föredragen!
Man kan se detta som en av flera rapporter och analyser som visar hur dominerande media inte intar en oberoende, källkritisk inställning utan faktiskt alltför konsekvent publicerar beskrivningar som passar imperialism och de som bedriver folkrättsvidriga krig.

Avslutningsvis påminner jag om detta med att ange artiklar i ämnet.
Syrien mediabilen 130728
Media on Trial höll ett framgångsrikt möte i Leeds i söndags, trots stora ansträngningar gjorts för att förhindra sammankomsten.

Gruppen bildades av Frome Stop War, baserat i Somerset. Genom att samarbeta med akademiker, undersökande journalister och andra intresserade, och utifrån lärdomarna från den illegala invasionen av Irak 2003, försöker Media on Trial ”främja allmänhetens skepsis när den står inför MSMs partiska rapportering i tider av konflikt”. Välbesökta möten hölls i Frome och London förra året.

Dess framgång med att avslöja de pågående regimskiftesoperationerna i Syrien och regeringens/medias propaganda i detta syfte har gjort att dess medlemmar blivit föremål för en organiserad smutskastningskampanj som kulminerade i ansträngningar att tysta den helt och hållet.

”Regeringens propaganda och kriget mot terror från 9-11 till Syrien” bokades in på Leeds Stadsmuseum. Men i ett angrepp på yttrandefriheten stoppades evenemanget av Labourledda Leeds kommunstyrelse i West Yorkshire.

Sheila Coombes (Frome Stop War) har rapporterat att förbudet, som kom 3 maj – på Internationella Pressfrihetsdagen – kom efter en rad attacker mot flera av de tilltänkta talarna, som i Huffington Post, Guardian and Times framställdes som ”Assad-kramare”.

Bland dessa fanns professor Piers Robinson (University of Sheffield), Professor Tim Hayward (University of Edinburgh) – båda medlemmar i Working Group on Syria, Propaganda and Media (WGSPM) – och den undersökande journalisten Vanessa Beeley.

Efter att ha rest till Leeds för att titta på lokalen, fick Coombes höra av Leeds kommunstyrelse att evenemanget avbokats, pga ”säkerhetsfrågor”. Hon fick veta att det var ett generellt förbud och att ingen annan av kommunstyrelsens lokaler kunde bokas.

Mindre än en timme efter detta besked skrev The Yorkshire Post en artikel där man välkomnade förbudet, följt av en liknande i Huffington Post. Den snabbhet med vilken publiceringen skedde vittnar om att dessa tidningar var medvetna om förbudet innan Coombes själv blivit informerad.

Coombes rapporterar att hon var i kontakt med polisen angående säkerhetsarrangemangen för mötet och att hon informerats av vakthavande befäl att han till kommunstyrelsen sagt att ”det inte fanns några underrättelser om någon hotbild”. En annan, privat, lokal avbokades också.

Media on Trial tvingades hemlighålla den tredje lokalen till strax innan mötet skulle börja och begränsa deltagarna till dem som redan skaffat biljetter. Panelen kunde småningom börja under söndagen vid Baab-ul-llm islamiska utbildningscenter, en av de få som var beredda att trotsa denna censurkampanj. Ca 200 personer deltog.

De rapporter som framfördes under det fyra timmar långa mötet gav en förkrossande bild av sambandet mellan propaganda och censur i media och krigshetsen från Storbritanniens, USAs och andra regeringar världen över.

Professor Piers Robinson (statsvetenskap och politisk journalistik) talade om regeringspropaganda som döps om till ”public relations”. Utifrån sin forskning kring Irak-kriget citerade han material från Chilcot-utredningen om kriget, och bekräftade systematisk manipulation och överdrifter om ”underrättelser” om Iraks påstådda massförstörelsevapen. Detta inkluderade diskussioner mellan USAs och Storbritanniens regeringar om hur terrorattackerna den 9 september skulle kunna utnyttjas för regimskiftesoperationer, under parolllen ”krig mot terrorn”, vilket Robinson beskrev som en propagandaparoll för att uppbåda stöd för militära operationer.
Indicter bild 2 Fake-news-definition-by-The-Indicter-768x768
Robert Stuart är en oberoende forskare vars presentation om ”oegentligheterna” i BBCs Panoramadokumentär ”Att rädda Syriens barn” fick filmproducenten och författaren Victor Lewis-Smith att upprört riva sitt BBC-kontrakt.

Stuart presenterade sin undersökning av material filmat av BBCs personal vid Atarebdsjukhuset i Aleppo den 26 augusti 2013, som påstås visa följderna av syriska regeringsstyrkors napalmliknande bombning. Filmmaterialet sändes samma kväll som parlamentet överraskande röstade mot militära angrepp mot Syrien. Han visade att mycket av materialet var riggat. Detta inberäknade potentiellt inte bara simuleringen av militära offers trauma, utan BBC-personal som åkte i fordon med IS-fanor och tillsamman med högdjur ur den väststödda Vita Hjälmarna.

Professor Tim Haywayd (Politisk Miljöteori) ifrågasatte moralen hos media som sprider information som är osann och hur detta påverkar demokrati och samhälle. Han ifrågasatte medias delaktighet i förhärligandet av jihadister, trots att detta strider mot den brittiska regeringens egna anti-terrorlagar. Han pekade på sändningar på Channel 4 som visade smickrande berättelser om brittiska kvinnor som anslöt sig till jihad. Media gjorde sig skyldiga till att vända på sanningen och spärra information, vilket bryter mot grunderna i journalistisk integritet.

Journalisten och programledaren Patrick Henningsen från USA (21st Century Wire), påtalade de makalösa omständigheter under vilka detta möte hölls, ”i hemlighet, i ett tält”.

Det är omöjligt att ha en fungerande demokrati utan en fungerade fjärde statsmakt, sa han. Detta har varit den gyllene normen men är det inte längre. Henningsen framhöll USAs breda folkliga opposition mot krig, som den ena presidentkandidaten efter den andra försökt manipulera, och sedan förråda när de väl kommit till makten – från George W. Bush till Barack Obama och Donald Trump.

MSM har enorma tillgångar och resurser men säger att demokratin hotas av ”falska nyheter”, när det är de själva som tillhandahåller falska nyheter och det verkliga hotet mot demokratin.

Peter Ford är Storbitanniens fd ambassadör i Syrien (2003-2006) och nu chef för British Syrian Society. Han påpekade att regeringen tvingades tillsätta Leveson-utredningen av media efter telefonavlyssningsskandalen gällande Murdochs News of the World. Men dessa var triviala saker i jämförelse med den verkliga polisrapport som behövde utformas mot media: den om ”krigshets samt medhjälp och bistånd till krigshets”.

Vanessa Beeley är en internationell undersökande journalist och fotograf som har rapporterat inifrån Syrien (inkl Östra Aleppo), Egypten och Palestina. Hon spelade en viktig roll i avslöjandet av Syriens Vita Hjälmar som en del av Västs propaganda och regimskiftesoperationer.

Hon bidrog med en rörande rapport om situationen i Syrien och huvudstaden Damaskus. Utöver att detaljerat beskriva Vita Hjälmarnas roll och andra grupper som finansieras och stöds av västregeringar påpekade Beeley att, speciellt sedan Andra Världskriget har krigspropaganda bedömts som ett hot mot freden. Propaganda som främjar krig betecknades vid Nurembergrättegångarna 1946 som ett allvarligt brott mot mänskligheten, ett av de allvarligaste man kunde begå. De som förespråkar fred och försvaret av internationell rätt blir idag smutskastade och tystade, medan de som främjar krig hyllas i media.

Under den korta stund som återstod för frågor lämnades bidrag, inklusive möjligheten till praktisk handling mot krigshets.

Julie Hyland, som talade för World Socialist Web Site, hälsades varmt av publiken då hon la fram att höjdpunkten i den internationella smutskastningskampanjen och censuren är attacken mot Julian Assange, grundaren av WikiLeaks, som allvarligt hotas att avhysas från Ecuadors ambassad och utlämnas till USA.

Henningsen svarade att ambassaden beslutat stänga ned Assanges internet och personliga kontakter medan Syrien var utsatt för militära attacker. ”Jag underskattar inte Julian Assanges inflytande under den kritiska tiden. Hans egen hemsida togs ned samtidigt som USAs, Storbritanniens och Frankriker flygräder pågick, liksom även ett flertal andra hemsidor.” Så tillade han: ”Julian Assange tystas för de vill inte att någon som han ska ha en plattform”.

Videopresentationer:

https://www.youtube.com/playlist?reload=9&list=PLZlfuItnZkpupvd-bAvCPaXsTw0QGHJP9

Några artiklar om svenska och utländska medias felrapportering om Syrien.


Boston Globe ”Media felinformerar allmänheten om Syrien”. Massor av svenska exempel.
Flammans Syrienbild är Trumps
Flamman förleder om Syrien som vanligt
Debatt med Flammans utrikesredaktör: Vad vet Flamman om Syrien och imperialism?
Fader Daniël:Media ger ”fake news” om kriget i Syrien – samt andra 15 ”fake-”exempel
Svenska ögonvittnet tillbaka från Aleppo
Ännu ett ögonvittne om Syrien
Nytt ögonvittne från Aleppo
Ögonvittnesskildring från Aleppo från brittisk journalist
Livet i Syrien före USA:s intervention
Skånska Dagbladet i täten för en sannare bild av Syrien?
Tio feta lögner om Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Aftonbladet desinformerar om Syrien
DN:s ”fake news”-attack på Swedish Doctors for Human Rights” (The Indicter) 1/5 2017
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017
Vanställd kritik i DN, Expressen och Aftonbladet av fredsorgansationen SWEDHR om Syrien. 22/4 2017
Stora brister i SvT:s rapportering om Syrien
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
Även Sveriges ledande politiker stödjer i praktiken terroristerna i östra Aleppo
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien

Några artiklar om medias desinformation av White Helmets.
Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar
Syrien, i Andra om: , ,, , , , , , , , , , ,, , ,


27 svar till “Journalister och akademiker avslöjar Storbritanniens kriminella handlingar i Mellanöstern”

 1. I kriget i Libyen hade diverse videositer på nätet inte blivit så duktiga på att radera nytt innehåll eller se till att det aldrig visades, man kunde då se uppladdningar från terroristarmén påväg emot Tripoli fortare än vad deras klipp hann raderas. Man kunde se brittiska journalister ”embedded” med terroristerna, på samma sätt som de är inbäddade i amerikanska militära operationer.

  Du kan räkna med att google och andra som har videopostarsiter har timmar efter timmar med material från konflikter som inte får visas.

 2. Alternativa medier har stadigt gått framåt och avslöjar allt snabbare och effektivare gammelmediernas lögnkampanjer. Tämligen snabbt avslöjades falsk flagg -angreppet i östra Ghouta som en bluff, liksom konstigheterna och motsägelserna kring det supergiftiga nervgiftet i Salisbury som inte dödade någon.

  Men även bland alternativa medier finns det sådana som slirar. Som ett exempel ta Diana Johnstones beskriving av Counterpunch som gått bakåt det senaste året. Hon har själv länge utkommit på den sidan men publiceras numera av Global Research och consortiumnews. Även andra kända namn har bytt forum. Sådant är mänskligt och inte oväntat. En läsare är alltid i sista hand själv ansvarig och måste ständigt pröva och granska vad som håller.

  Lügenpresse eller Lückenpresse ? Lögner eller utelämnanden, vad är värre ? Utelämnanden har åtminstone historiskt spelat en mycket stor roll. Genom att fokusera på icke-nyheter och trivialiteter och helt bortse ifrån viktiga trender och händelser har opinionen styrts både länge och förmodligen i större omfattning.

  • Därför att artikel är bra, liksom en del andra artiklar där. Jag citerar även ur DN och SvD ibland.

   Du själv resonerar ej sällan som en trotskist då det gäller motsättningar i världen. I fronten mot aggressiva, dominerande imperialistmakten USA spelar kapitalistiska Ryssland en positiv roll. Dina synpunkter fokuserar på ofta överdriven kritik av Ryssland i andra avseenden samt viss socialistisk vokabulär- försvagande av enhetsfronten. Så har trotskisterna agerat historisk. Vet det från Vietnamrörelsen. Så var det i kampen mot Franco under inbördeskriget i Spainen.

   • Får jag svara på din kommentar (som för övrigt inte handlar om artikelns ämne)?
    Vi har slopat enhetsfronter och liknande. Det enda fronterna som behövs är faktiskt ett kommunistiskt parti med en socialistisk politik och fackföreningar. Inga andra.
    Jag tror faktiskt att du inte kan skilja på trotskism och leninism.

    Jag resonerar som en leninist – inte som en trotskist – då det gäller motsättningar i världen. Lenin har aldrig nämnt något om att vi ska stödja den mindre dominerande imperialistmakten mot den dominerande. Fokus ska vara på arbetarklassen. Så här skriver han: ”En del borgerliga författare har gett yttryck åt den meningen att de internationella kartellerna såsom en av de mest tyngre uttrycksformerna för kapitalets internationalisering, skulle ge möjlighet att hoppas på fred mellan folken under kapitalismen. Denna åsikt är ur teoretisk synpunkt orimlig. I praktiken är den en sofism och en osäker metod att försvara den värsta opportunism. De internationella kartellerna visar, i vilken grad de kapitalist monopolen nu har vuxit, och vad kampen mellan kapitalet-förbunden gäller. Denna senare omständighet är den allra viktigaste. Endast den klargör för oss händelsernas historisk-ekonomisk mening, ty kampens form kan växla och växlar ständigt, beroende av olika, jämförelsevis speciella och övergångende orsaker, men kampens väsen, dess klassinnehåll kan inte växla, så länge klasserna existerar.”

    Överdriven kritisk av Ryssland? Jag bara återger vad den ryska kommunistiska arbetarpartiet nämner på deras hemsida. Och vart ska vårt stöd ligga? Hos en borgerlig och konservativ regering – eller arbetarklassen? Vad jag vill minnas så gjorde ni – och andra gammelmaositer – samma sak på 70-talet då ni stödde moderaterna i ett antal frågor! Så vem f-n slår nu split i arbetarrörelsen? Jo, det är gammelmaoister som föredrar att stödja en borgerlig konservativ regering än att stödja socialistiska partier i Ryssland – allt för att bekämpa ’USA-imperialismen’. Men vet du, om vi bekämpar Putin och hans oligarker så bekämpar vi även USA-imperialismen. Exxonmobil, Bannon, Tillerson, Trump, etc vill ju ha bra kontakter med Putin.

    • Enhetsfrontsarbete är av central betydelse idag. Antiimperialistiska organisationer som Syriensolidaritet, Irak-,Afghanistan-,Jemensolidaritet bygger liksom ”Nej till Nato”, FIB Kulturfront på detta. Alla som stödjer parollerna hos organisationen i frågan kan gå med för att få största möjliga kraft. Även moderater och de som röstar på SD.

     Enhetsfronts- och folkfrontstanken och arbetet mot nazismen lyftes fram som den centrala politiken vid Kommunistiska Internationalens kongress 1935. Läs Dimitrov! Hade detta skett några år tidigare har man haft stor möjlighet att stoppa nazismen i Tyskland. Sovjetunionen tillämpade en variant av detta genom sin allians med imperialistmakterna USA, Storbritannien och Frankrike mot Nazi-Tyskland.

    • Det var friska tag Kerstin!

     Så här skrev du:

     ”Vi [Är det Sveriges Kommunistiska Parti?] har slopat enhetsfronter och liknande. Det enda fronterna som behövs är faktiskt ett kommunistiskt parti med en socialistisk politik och fackföreningar. Inga andra.”

     Kommer ni att säga Nej om ni inbjuds att deltaga i en bred samling – från AfS till V – mot Nato-medlemskap?

     Jag hoppas att ni i så fall ställer upp på en gemensam plattform i ett samarbete, och detta utan att försöka göra reklam för den egna organisationen.

     Men svara på frågan.

     • Björn,
      Du kan gå och köpa den senaste numret (nr 5) av Riktpunkt. Eller beställa det per mail:
      skp@skp.se

      Gå in på sidan 3. Där är det en artikel som heter ’Vad tjänar enhet till?’ Jag ska återge en del av den långa artikeln:
      ”Vårt mål är att stärka vårt kommunistiska parti och bygga upp det till ett starkt och pålitligt parti i spetsen för en kämpande arbetarklass.” ”Det kommunistiska partiet behövs för att organisera och strukturera upp de kamper som arbetarklassen på olika håll för och ge dem ett revolutionärt innehåll.”
      Vi måste alltså gå i täten. Precis som Dimitrov säger i artikeln ’The Fascist offensive and the Task of the Communist International in the struggle of the warking class against Fascism.’
      https://www.marxists.org/reference/archive/dimitrov/works/1935/08_02.htm#s19

      ”The leading force can only be a strong proletarian, revolutionary party.”

      Återigen Riktpunkt: ”En enhet utan en ideologisk klarhet vore att avsäga sig det ideologiska och organisatoriska ledarskapet. Det vore att föra in motsättningarna som idag finns mellan olika organisationer in i nya konstellationer, där de inte skulle försvinna, utan utvecklas och förlama konstellationerna. Som det ser ut idag, är det den enda sortens enhet som är möjlig, och en sådan enhet är vi inte intresserade av. En sådan enhet skulle sätta ytterligare käppar i hjulet för utvecklingen av den revolutionära rörelsen i Sverige.”
      ”Underordnar vi de verkliga skillnaderna under mer eller mindre reformistiska dagskrav har vi gett upp vårt eget existensberättigande och vi har avsagt oss vår möjlighet och plikt att utvecklas. Att kväva motsättningarna vore att vingklippa vår ideologi och vårt parti och det vore att ta ett rejält kliv i riktning mot ett reformistiskt vänsterparti.”
      ”Den enhet vi eftersträvar är inte en enhet mellan den splittrande vänstern. Här finns inget att vinna på en enhet. Vi eftersträvar istället den praktiska enheten hos arbetare och den konkreta enheten mellan arbetarna och andra förtryckta skikt av befolkningen. Det är på den här nivån som enheten är av yttersta vikt – inte i den föreställande styrkan hos en enad vänster. En enad vänster skulle inte kunna leda arbetarnas kamp.”

      Det där med bred samling – från AfS (jag antar att du menar det konservativa och invandra fientliga partiet Alternativ för Sverige, en utbrytargrupp från SD som gått ännu längre åt högerut än vad SD har gjort) till V – mot Nato-medlemskap. Det får du ta upp med SKPs partistyrelse om. Jag sitter inte själv i PS. Det räcker gott och väl att vara medlem tycker jag.

      • Läget är tämligen annorlunda nu. I ledningen för de flesta antiimperialistiska rörelser nu, 83 år efter Dimitrovs tal 1935 står inga kommunistiska partier. Ändå gör dessa enhetsfrontsbaserade organisationer stor nytta.

       • Ja, för individuella och nationalistiska mål – men inte arbetarklassens eller dom fattiga. Nu är det HBTQ-föreningar, naturvårdsföreningen, pensionärsföreningar, fredsorganisationer, etc, etc som är enhetsfronter, etc, etc. Men när ska arbetarklassens och dom fattigas frågor komma upp på dagordningen i dessa fronter? Det är som om ni skyr arbetarnas och fattigast frågor i sådana fronter. Vilket är en typisk splittrings metod av arbetarfrågor. Man koncentrerar sig på – som i ditt fall – USA-imperialismen och att hylla Putin och dom konservativa i Ryssland. Ni säger ’Nu gäller det att försvara Ryssland mot den dominerande imperialistmakten’ men samtidigt offrar ni arbetarklassen, inte bara i Ryssland, utan även här hemma. Arbetarklassfrågorna kommer långt ner på den listan.
        Jag har i alla fall tröttnat på det eviga käbblet om att fascister ska vara med i enhetsfronter eller inte. Vi har viktigare frågor att ta itu med än att splittra oss i den ena fronten efter den andra , fronter som inte ens tar upp arbetarklassens frågor.

        • Det ligger i arbetarklassens intresse att kämpa mot imperialism och krig. ”Kamp mot inskränkningar i strejkrätten” kan samla arbetarklassen i en enhetsfront. Man kan inte veta eller undersöka alla intresserades ståndpunkter i andra politiska frågor.

         • Vi kommer bara att vara ständigt upptagna med att jaga vår egen svans i sådana fronter, det eftersom det kommer alltid vara krig och imperialism så länge det kapitalistiska systemet består. Vilket Svenskt Näringsliv vill att vi ska göra. En arbetarklass som arbetar för andra frågor än arbetarfrågor är något som Svenskt Näringsliv gläds åt.

          Om vi ska ha några fronter så ska vi ha sådana här:
          https://en.wikipedia.org/wiki/All-Workers_Militant_Front

          Godkänn | Svara | Snabbredigera | Redigera | Historik | Skräppost | Kasta i pappersko

          • En arbetarklass som inte deltar i antiimperialistiskt arbete, som del av den proletära internationalismen kan Svenskt näringsliv och kapitalet glädjas åt. Lenin betonade vikten för arbetarklassen att söka allierade och man fann sådana bland bönderna i Oktoberrevolutionen.

          • Dimitrov:
           ”Self-satisfied sectarianism will not and cannot understand that the leadership of the working class by the Communist Party does not come of itself. The leading role of the Communist Party in the struggles of the working class must be won. For this purpose it is necessary, not to rant about the leading role of the communists, but to earn and win the conficence of the working masses by everyday mass work and correct policy.”
           https://www.marxists.org/reference/archive/dimitrov/works/1935/08_02.htm#s19
           Du, jag är expert på sekterism när det gäller Nordirland! Sekterism är absolut inte att organisera arbetarklassen. Sekterism är när som IRA gjorde 1969 och enbart koncentrerade sig på den nationella frågan, och inte hur samhället skulle vara. Sekterism är sådana grupper som slåss för deras nationella identitet (IRA, UDF, UFF, etc) – och inte för massan av arbetare på båda sidor om konflikten.
           Förklara för mig varför James Connolly startade Irish Citezen Army – och inte förenades med IRA?
           Förklara för mig varför bolsjevikerna inte förenades med andra socialister och borgare i revolutionen 1917?

          • Sekterism är bl.a. att motsätta sig breda enhetsfronter mot Nato och imperialism, med deltagare av arbetare, intellektuella, företagare, borgare, individer som röstat på SD osv.

          • Liksom att motsätta sig en bred enhetsfront mot medlemskap i Nato och mot angreppskriget på Syrien.

   • Jag är för revolutionen, är en leninist, socialist, kommunist och en pro-sovjetunionen. Allt som Trotskij bekämpade bolsjevikrevolutionen och Sovjetunionen. Så hur kan jag vara en trotskist?

    http://www.marxistarkiv.se/sverige/skp-v/g_johansson-trotskij_och_trotskismen.pdf

    Men jag vet att du och andra maoister bekämpade Sovjetunionen – vilket försvagade enhetsfronten. Och Sovjetunionen. Så har moaisterna agerat historiskt.
    Högst märkligt att du idag stödjer det borgerliga och konservativa Ryssland när du på 60- 70- och 80-talet inte stödde det socialistiska Sovjetunionen. Då var det Sovjetunionen som bekämpade USA-imperialismen, t ex i Afghanistan. Men då stödde du och andra maoister USA som beväpnade och tränade föregångarna till IS. En typisk maoistisk – och trotskistisk – metod. Medan trotskisterna kallade Sovjetunionen för det stalinistiska Sovjetunionen så kallade – eller anklagade – Sovjetunionen för att bedriva socialimperialism.

    • Du förespråkar en trotskistisk politik genom att inte stödja enhetsfrontsarbete. Mao var länge lierad med Sovjetunionen, men såg begynnande urartning av socialismen, vilket Kinas Kommunistiska Parti började kritiseras omkring 1960. En brytning, kanske onödig kom efter några år.
     Sovjets engagemang i Afghanistan – med stor tvekan – var ingen socialistisk politik och bidrog till dess urartning och minskade anseende. Jag stödde aldrig USA:s engagemang heller. ”Socialimperialism” – Ja den kritiken baserades bl.a. på Sovjets engagemang i Afghanistan. Även detta begrepps användning kan diskuteras.

 3. Mycket glädjande nyhet som dock inte kommer att synas på Fejk Stream Media. Argentinas landslag säger NEJ och ställer in matchen med terrorenheten israel. Boycott Divest and Sanction rörelsen växer för varje dag. Det är flera konsert och dylik evenemang som inställs – den avskyvärda regime israels kultur och idrottspropaganda offensiv för att rentvå sina blodiga händer krackelerar.

  Messi/Argentina 10- terrorregim 0

  https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/palestinians-score-argentina-cancels-israel-match

  Läs mer här

  http://www.presstv.com/Detail/2018/06/06/564066/Israel-Argentina-gAza