Forum för levande historia marknadsför terroristvännen White Helmets på bio, Margot Wallström på twitter


Det var härligt att vara i Paris över helgen. Färdigskrivna blogginlägg medtas förstås, men ett extra tillkom ”Den store revolutionären och humanisten Fidel Castros död”.

Därför (och pga egna brister) missade jag att i tid annonsera detta av mig inspanade evenemang. Gratis filmvisning av film som av allt att döma hyllar terroristanknytna (al-Nusra, terroriststämplade av FN,USA och Ryssland). På Bio Rio vid Hornstull – som vi brukar besöka för att se nyårskonserten från Berlin! Sponsrat av bl.a. (ö)kända Forum för levande historia. Överraskar knappast, eller hur? Vet Svenska kyrkans internationella arbete att de är i dåligt sällskap för en dålig sak?Forum för levande historia: White Helmets på Rio Bido
WhiteHelmets_KA_US
Annonsen.
Filmvisning på Bio Rio, Stockholm: De vita hjälmarna
lördag 26 november 2016,
kl. 15:30 till kl. 17:00
För vem: Alla
FRI ENTRÈ, inga biljetter. Först till kvarn!

Exklusivt tillfälle: se dokumentären om Syriens Vita Hjälmar och möt några av dem!

Medlemmar av De Vita Hjälmarna (som formellt heter Syria Civil Defence) är i Stockholm för at ta emot Right Livelihood-priset (ofta kallat “Det Alternativa Nobelpriset”) som de får ”för sitt stora mod, medlidande och humanitära engagemang i att undsätta civila från förstörelsen som följer av det syriska inbördeskriget”.

Programmet.
15.30 “White Helmets”, dokumentär (regi: Orlande von Einsiedels) 40 minuter, engelsk text
Efter filmen diskussion med ledaren för Vita Hjälmarna, Raed Al Saleh samt Farouq Al Habib, från Mayday Rescue med ansvar för kontakten med Vita Hjälmarna.

Moderator: Sharan Srinivas, Director of Research and Advocacy, Right Livelihood-stiftelsen

Evenemanget är organiserat av: Right Livelihood-stiftelsen, Svenska kyrkans internationella arbete och Forum för Levande Historia.

Forum för levande historia ”arbetar för demokrati och alla människors lika värde”.
Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet. Vårt uppdrag är att, med utgångspunkt i Förintelsen, främja arbete med demokrati, tolerans och alla människors lika värde.

Myndigheten har särskilt till uppgift att
informera om Förintelsen och kommunistiska regimers brott mot mänskligheten
stärka människors vilja att arbeta för alla människors lika värde”

Kommentar: Forum för levande historia har alltså INTE till uppgift att informera om imperialismens mycket större brott mot mänskligheten än kommunistiska regimers.
Och inte kritiseras Västs väldiga eftergiftspolitik under 1930-talet mot nazismens vilket lade en grund för Förintelsen och Andra Världskriget.

Låt mig åter informera om White Helmets!

White Helmets beskrivs officiellt som neutrala men de är de inte alls. De har förbindelser med terroristorganisation al-Nusra (Jabhat Fateh al-Sham) och arbetar bara i terroristkontrollerade områden.

white-helmets-al-qaidaWhite Helmets och al-Qaida

white-helmets-a-no-fly-zone-support_72

Raed Saleh, som leder White Helmets, föreslår en ”flygförbudszon» över Syrien (https://www.whitehelmets.org/), vilket verkligen skulle gynna terroristerna.
White Helmets stöds bl.a. av USA:s utrikesdepartement med 23 miljoner dollar, dvs 200 miljoner kronor och får också stöd av USAID, Storbritanniens Conflict, Stability, and Security Fund , och regeringarna i NATO-länderna Danmark, Nederländerna och Japan.
I sin marknadsföring använder White Helmets falska videor om barn som räddats: (http://www.globalresearch.ca/the-us-uk-financed-white-helmets-humanitarian-organization-fake-syria-child-rescue-videos/5528871).
• Om White Helmets se denna video! https://youtu.be/5k6hSS6xBTw
White Helmets är trots hjälpinsatser främst ett slags alibi för kriget mot Syrien av USA och allierade samt terrorister.
• White Helmets bildades i mars 2013 i Istanbul och leds av James Le Mesurier, en tidigare brittisk militär underrättelseofficer som deltagit i några av de mest tvivelaktiga Natointerventionerna, bland annat i Bosnien och Kosovo, Irak, Libanon och Palestina. Den saknar bakgrund och reell förankring i Syrien.

White Helmets framträdde vid ett seminarium i Stockholms 24/11. Då utdelades ett flygblad med ovanstående text.

* Jag publicerar åter Christer Lundgrens referat från detta seminarium.

”Vid Utrikespolitiska Institutets (UI) möte ”Vita hjälmarna i det syriska infernot” idag (torsdag 24 nov) fick organisationens företrädare svara på flera skarpa frågor.
Vita hjälmarna, som officiellt kallar sig ”Syriens civilförsvar”, ska i morgon tilldelas Right Livelihood-priset ”för sitt utomordentliga mod, medlidande och humanitära engagemang i räddandet av civila från det syriska inbördeskrigets förstörelse”. Det är första gången som ett Right Livelihood-pris går till en pristagare från Syrien.
Vid Utrikespolitiska Institutets möte företräddes organisationen av sin chef Raed al Saleh, tolkad av sin PR-chef Farouq Habib. I panelen fanns UI:s företrädare Per Jönsson och Bitte Hammargren. Moderator var UI:s direktör Mats Karlsson.
Efter att organisationen presenterat sig, inledde Per Jönsson med att be Vita hjälmarna kommentera tre kritiska frågor som ställts i sociala media:
1. Vita hjälmarna säger sig vara politiskt och religiöst opartisk, men dess finansiering kommer huvudsakligen från USA, Storbritannien och andra Nato-länder. Ser ny detta som ett problem för er trovärdighet?
2. Varför verkar organisationen bara i terroristkontrollerade områden?
3. Hur kommenterar ni de videofilmer som tyder på att Vita hjälmarna stöder terroristorganisationen al-Nusra och rent av medverkar i avrättningar av fångar?

Bitte Hammargren var mer okritisk och citerade ”en bekant” som sagt att Vita hjälmarna är den enda organisation i Syrien som man kan lita på.
Raed al Saleh gjorde sitt bästa för att framställa Vita hjälmarna som en humanitär och opolitisk organisation, men en fråga från publiken fick honom att tappa fattningen och utbrista i en lång harang mot president Bashar al-Assad, som han påstod var ”fiende till hela det syriska folket” (vilket strider mot såväl valresultat som opinionsmätningar och opartiska bedömare av läget i Syrien).
Flera frågor från publiken speglade skarp kritik mot Vita hjälmarna och indirekt mot att organisationen belönas med Right Livelihood-priset, men en företrädare för svenska utrikesdepartementet framhöll att Sverige officiellt har en positiv hållning till Vita hjälmarna även om Sverige inte tillhör de länder som hittills stött organisationen.”

Margot Wallström tweetar

Wallström: Ärad att möta White Helmets Raed Saleh (dvs. terroristvännen)

”Honoured to meet Raed Saleh of The White Helmets – @SyriaCivilDef. Heroic humanitarian workers saving lives in Syria’s war.” (https://twitter.com/margotwallstrom)
white-helmets-och-wallstrom-161125

Andra artiklar om White Helmets.
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?

i Andra om: , ,White Helmets, , Syrien, , , , , , ,

white-helmets-161124-bild


13 svar till “Forum för levande historia marknadsför terroristvännen White Helmets på bio, Margot Wallström på twitter”

 1. Sveriges utrikesminister känner sig ärad för att få möta en terrorist, wow!
  Fast det går ihop med det, att moskeerna får pengar för att radikalisera ungdomar, som sedan skickas till Mellanöstern, för att mörda folk, och att vita hjälmarna emottar miljoner från berörda länder, och är instansen som betalar lönerna till legoknektarna under deras mördarturne.
  Om stackarna känner sig lite utmattade efter att ha svischat sina svärd, så erbjuder Svenska Staten dem lägenheter, skuldsanering, körkort och uppehälle, så de känner sig uppskattade och kanske gör sig en lönande karriär av det hela.
  Skrämmande hur mycket staten legaliserar mer och mer kriminellt beteende.
  Terrorister får alternativt Nobelpris, yeah, inget konstigt där heller, Obama fick fredspriset, Alfred Nobel vänder sig säkert i graven.

  Anne

 2. Vi lever i Astroturfens tid, konstgjorda gräsrotsorganisationer ploppar upp som svampar ur jorden. Det är lustigt hur dessa ”gräsrötter” aldrig gör sig ovän med storkapital, EU eller USA.

  Forum för levande historia är ju en kul inrättning. Det är viss skillnad mellan de två utställningarna som de sysslar med. I den ena finns det gott om folk som dömts för de brott som visas. I den andra talar man om brott, men ingen har någonsin dömts.

 3. Helt klart en toppen blogg med helt fantastiska inlägg. Tiden spenderas väl när man läser denna blogg under längre tågresor.

 4. Jag var på föreläsningen Motstånd och Solidaritet i Syrien som ägde rum inom ramen för Socialistiskt Forum på ABF i Stockholm den 26-11-2016 kl 11http://abfstockholm.se/socforum/evenemang/motstand-och-solidaritet-i-syrien
  De hade en gäst fr de Vita Hjälmarna och en till man som fungerade som tolk men man förstod hans partiskhet från de tillägg han gjorde, frågorna han besvarade och från varje ord han sa. Tydligen fungerar i praktigen båda som någon form av sunniopposition.
  Deras linje var enbart ”Assad torterar, ryssarna bombar”, inte ett ord om utländska krigare.

  En man 2 rader bakom mig ställde en fråga om hur det kommer sig att ingen i Väst reagerade när Qatar o Saudiarabien slog till mot oppositionen och det inte blev något krig där, dessutom ifrågasatte deras argument om vem som bekämpar ISIS (eftersom de i panelen påstod att oppositionen och inte Ryssland gör det)
  Till slut försa sig ”gästen” fr Syrien med en tes om att Assad skapade ISIS genom att i början av kriget släppa alla extrema islamister från fängelserna.
  Halva publiken revolterade genast och ville lämna salen. Jag skrek till ”Muslimska Brödraskapets föreläsning. Tack ska ni ha!” och var själv på väg ut.
  Första raden åhörare var däremot tillsammans med panelen ilskna till tårar eftersom de tydligen tillhörde panelens hejarklack.
  Föreläsningen avslutade med nederlag för panelen och personalen från UPI

  • Hederligt! Fler borde avslöja dessa lömska typer vars uppgift är att gagna det anglo-zionistiska imperiet.

   • ”det anglo-zionistiska imperiet” … Ni låtsas vara vänster, men ni torgför högerextremisternas tankegods.

    • Ett och annat nazitroll får man räkna med i kommentarsfälten, när man kritiserar israel, USA och islamister. Inte sällan är det folk som vill applådera med en viss naziprägel för att påskina att försöka besmitta dem de kommenterar med bruna stänk.

     • Det märkliga som hänt i världen är att kulturvänstern numera har globalisering på sin agenda. Man har alltså lierat sig med det internationella kapitalet för att sudda ut gränser och nationalstater. Därför är det inget märkligt att man inte har något emot att USA startar krig, mördar och lemlästar ute i världen…det är ju för en ”god” sak när Clinton/Obama bombar och stödjer oroligheter. Slutmålet är en globaliserad värld där kapital, varor och människor rör sig obehindrat och multinationella företag kan härja fritt. Den gamla nationella högern har ju numera mycket mer gemensamt med den gammaldags arbetarvänstern som för en tynande tillvaro i Sverige och världen. Båda är från olika politiska positioner intresserade av att bevara nationalstaten som oberoende enhet. Man samarbetar gärna med andra länder men endast via bilaterala handelsavtal och FN etc. Kulturmarxisterna som är för globalisering och fri invandring tror säkert att de politiskt kan styra storkapitalet men så kommer inte att vara fallet vilket ju verkligheten redan bevisat.

 5. Sent omsider ville jag informera Svenska Kyrkan @svenska kyrkan, om dess medverkan i seminariet 24/11 med meddelandet ”Informerar att Kyrkan internat. stött event m White Helmets som tyvärr är vän till terroristorg. al-Nusra”.

  Men får meddelandet ”Du är blockerad från att följa @svenskakyrkan och att visa @svenskakyrkans Tweets.”
  Jag har aldrig kritiserat Svenska kyrkan och är religiöst intresserad.

  Så jag sände det till Ärkebiskopen https://twitter.com/BiskopAntje och påtalade blockeringen. Undrar om jag får svar.