Flamman förleder om Syrien som vanligt


Denna artikel har skrivits av Ulla Johansson från Göteborg, som är pensionär, författare och debattör. Han har medverkat i böckerna “Mona Elsa Ulla“, “Främmande besök“, “Kvinnor i butik, kvinnor på fabrik“ och givit ut boken “Flyktigt förbi“ 1998 samt ”Valets pris” 2008 och ”Frånstulna framtidens samhälle” 2009. Hon har också berikat denna blogg med flera artiklar i olika ämnen.

Den publicerades för precis ett år sedan. Tyvärr finns det skäl att åter publicera den. Flamman har i senare artiklar haft kvar sin proimperialistiska, icke-socialistiska inställning då det gäller kriget i Syrien.

Artikeln.
Ulla Johansson ifrågasätter på goda grunder Johans Elvanders, Flammans utrikesredaktörs syn på rebellerna i Syrien i artikeln ”Om Syriens ”rebeller”. Jag prenumererar på Flamman, men är utomlands och kan inte nå Elvanders artikel på nätet. Jag publicerar nu Ulla Johansson svar. I ett senare blogginlägg kommer Jonas Elvanders svar med mina kommentarer. Har tyvärr haft anledning tidigare att kritisera artiklar i Flamman om Syrien – se kommande blogglägget.

Artikeln.
Jonas Elvander kallar i sin artikel ”Assad kräver fullständig seger” (i Flamman 19/2016) terroristerna som förhärjar Syrien för ”rebeller”. Om Syriens rebeller Kan av främmande makter insända legosoldater kallas rebeller? De är ju inte syrier utan insända från andra muslimska länder. Från Afghanistan till Indonesien. Betalda av Saudiarabien, militärt tränade av USA, insända i Syrien via Turkiet. Är det till slut så att svensk vänster nu sympatiserar med al-Nusra, deras anslutna grupper, och med IS?
al-Nusra
Den så kallade Fria Syriska Armén samverkar också de med al-Nusra. I Aleppo. Elvander skriver: ”Ryssland har även blockerat en brittisk resolution i FN:s säkerhetsråd som fördömer det ökande våldet i Aleppo och attackerna mot civila.” Terroristerna har besatt en sektor av Aleppo (cirka en fjärdedel av staden) och det är från dem attackerna mot civila i i resten av staden kommer. Det är uppenbart inte terroristerna som Storbritannien vill fördöma utan regeringens motstånd. Al-Nusra är i västs ögon frihetskämpar.
Det är inte den syriska regeringen som angripit flyktinglägret utanför Sarmada. En regering som vill behålla befolkningens stöd utför inte sådana handlingar. Gäller även bombningen av sjukhuset i Aleppo. Verkar vara västs propaganda i samma stil som ”gasattacken i Ghouta”. Som utfördes av terrorister men skylldes på den syriska regeringen. Vilket i dag erkänns även av analyser i västliga media. Turkiets ”säkra zoner” som nämns i texten vill Turkiet i verkligheten använda för att slussa in fler ”rebeller” (terrorister).
Erdogan & Obama
Artikeln hånar al-Assad för att han kräver fullständig seger över terroristerna. Bör inte IS och al-Nusra besegras? Dessa av Saudiarabien-USA insända dödskommandon. Att USA skulle angripa Irak, Afghanistan, Somalia, Libyen, Syrien, Jemen beslutades i Washington redan 2001. Eller tidigare. Angreppet på Syrien har slugt genomförts genom ombud. USA:s vasallstater Saudiarabien, Qatar, Turkiet. Resultat: tvåhundrafemtiotusen döda, miljontals flyktingar. USA och vasallstaterna bär skulden till denna humanitära katastrof. Om den syriska regeringen ger upp sitt motstånd faller landet i händerna på fanatiska muslimer. Muslimska brödraskapet med stöd av al-Nusra och deras undergrupper. Sharialagarnas Syrien. Är det en utveckling som svensk vänster vill se?
Assad och Putin
i Andra om: , , ,, , al-Nusra, , , , , ,

Express Guardian Artikeln SvT Oljeborrning på Golan
Clartebloggen http://www.fib.se/utrikes/item/5067-attacken-i-paris>FIB 17/11 Ab 15/11 Middle East Online ABNA news Japan Times Reuters Eva Bartletts hela artikel Eva Bartletts blogg Vinden viskar mitt namn DN 30/10 M Wallström Syrian Observatory Barrel bombs i Syrien – med referenser Rapport om civila dödsoffer Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 Pål Steigan 19/9
Blogginlägg 13/9 Ryssland hjälper Syrien New York Times 17/9 Opednews DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5


5 svar till “Flamman förleder om Syrien som vanligt”

 1. Visst stödde Johans Elvanders också slakten av Libyen via terrorister tärande och betalda av Väst/Saudiarabien. Även nu har Elvanders visat sig vara en trogen bombvänster- och imperielakej. Eftersom att stycka Syrien i bitar är likaså en viktig del av den zionistiska agendan ”Stor Israel” vars mål är att skapa Lebensraum åt en samling marktjuvar, har Elvanders sällat sig till den skamfilade skaran av zionistvänstern.

 2. Ja detta är vänstern idag, den är så förvirrad och patetisk så ohistoriskt att det gör ont, johan elvander pratar som vilken annan borgare som helst. Men det fattar han såklart inte.

 3. Assad försvara sitt land från terrorister som är i maskopi med Israel, Saudi Arabien & Väst. Med tanke på vad han har åstadkommit borde man väl berömma Bashar al-Assad. Bashar al-Assad står i vägen för den sionistiska önskedrömmen om ”Stor Israel”. I USA har vi politiker som tävlar för att få bli den främste anhängaren av den sionistiska önskedrömmen. Hillary Clinton har fått första priset och allt talar för att hon kommer att bli USAs nästa president i kraft av just det. Detta är inte en ”konspirations teori” utan bevisat med fakta och hennes egna uttalande och stöd till den sionistiska önskedrömmen.
  Så kan herr Elvander skriva om Killary Clintons förehavanden som utländsk spion, tro? Knappast troligt.
  Här blottläggs var och när, vem och hur av en som inte räds sanningen.

  http://www.globalresearch.ca/hillary-clinton-electing-a-foreign-spy-for-president/5529179

 4. ’Om den syriska regeringen ger upp sitt motstånd faller landet i händerna på fanatiska muslimer. Muslimska brödraskapet med stöd av al-Nusra och deras undergrupper. Sharialagarnas Syrien. Är det en utveckling som svensk vänster vill se?’
  Ja, det är en berättigad fråga. Som jag nämnt tidigare så fick jag 2003 reda på planerna om den arabiska våren, ”revolutionerna” mot ”diktatorerna” i Mellanöstern, de förväntade flyktingvågorna till Europa m.m. och Muslimska Brödraskapets plan och önskan, vilken nu genomförs som bäst av EU och Obama/Hillary.
  Alliansen Israel, USA, Saudi, Qatar, Turkiet och Al Qaida, Al Nusra och IS låter som ett dåligt skämt, men tyvärr verkar det stämma.