Även Sveriges ledande politiker stödjer i praktiken terroristerna i östra Aleppo


Nyss publicerade jag en artikel där jag menade att den svenska regeringens ansvarige för Syrien, ambassadör Niklas Kebbon, har en syn på Syrienkonflikten som överensstämmer med uSA:s, och som i praktiken gynnar terrorister. Flera exempel gavs som stöd för den allvarliga kritiken.

Tycker det känns relevant att följa upp med en annan artikel som påvisar att svenska partiledare också gör det. Niklas Kebbon behöver inte känna sig ensam!

Denna artikel publicerades första gången 17/10 2016 under titeln ”Igår hörde jag statsminister Löfven, Fridolin, Sjöstedt, Karin Enström m fl ljuga om Syrien”. Med tanke på morgonens blogginlägg där jag påstod att FN stödjer terroristerna i Syrien, vill jag påminna om att stackars FN inte är ensamma i sitt stöd till de kvinno- och anti-demokratiska religiöst extrema terroristerna i östra Aleppo. Det är också våra ledande valda politiker. Läs vidare!

Nu har 50 000 – 90 000 människor kunnat fly från terroristkontrollerade delen av östra Aleppo tack vare de legala krigsinsatserna av Syrien och Ryssland – Bra eller dåligt, Löfvèn & Co.

Igår for jag till ett evenemang jag inbjudits till via nätet. Det var SSU som ordnade ett möte på Raoul Wallenbergs torg kl 16. Då jag kände jag inte till något mer om mötet. Men där framträdde bl.a. Sveriges statsminister Stefan Löfven, utbildningsminister Gustav Fridolin, Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt, Europaparlamentariker (L) Cecilia Wikström, förra försvarsministern Karin Enström och Jens Eriksson för FN-förbundet.

syrien-ssu-161016-iiSSU:s möte med Statsminister Löfven, Gustav Fridolin, Jonas Sjöstedt och Karin Enström samt anhängare med den gamla franska kolonialtidsflaggan – motståndare till Syriens kamp mot IS

Talen var i det närmaste identiska, och kunde ha skrivits av Obamas medarbetare eller CIA.

Man talade om det brutala kriget i Syrien och la all skuld för detta på Syriens regering och Ryssland, och uttalade också ogillande av Daesh.
* Ingen av talarna ens nämnde USA, än mindre fanns någon kritik mot USA.
* Naturligtvis nämndes inte de hårda sanktionerna mot Syriens befolkning.
* Inget nämndes om att Syrien och Ryssland bekämpar terrorister i Syrien
* Terroristorganisationen al-Nusra (Jabhat Fatah al-Sham) och dess närvaro i Aleppo med beskjutning av civila nämndes ej
* Visst är kriget förfärligt, och visst drabbas civila främst – som i alla krig. Men orsaken är en planerad intervention och krig via ombud av USA & Co, med stöd till terrorism. Enligt auktoritativa USA-källor.
* Jonas Sjöstedt krävde flygförbudszon, vilket skulle gynnas IS och al-Nusra, medan FN-förbundets talesman menade att FN inte borde acceptera Syriens regering, som så kämpar mot terrorism och för nationellt oberoende helt i linje med FN-stadgan.
syrien-ssu-161016-ivJonas Sjöstedt talar med Frankrikes gamla kolonialstatsflagga framför ögonen

Bland de omkring 100 åhörarna fanns ett tjugotal som bredde ut och visade den gamla franska kolonialflaggan från den tidigare ockupationen av Frankrike, och som ropade ”Frihet” mellan talarna. Lämpligt sällskap.

Massmedia rapporterar att Irak m.fl. tänker försöka befria Mosul från IS. Bra. ”Iraqi Army begins offensive to regain control of Mosul from ISIS after bloody two-year reign by the extremist group Iraqi Prime Minister Haider Al-Abadi announced the start of Mosul offensive on Iraq State TV. Iraqi forces had already circled the country’s second-largest city and cut off any supply — or escape — routes that the ISIS fighters holed-up in Mosul could use.”
NBC
Kommer Iraks armé och USA demoniseras lika mycket som Syrien och Ryssland för sin kommande kamp mot terrorismen i form av IS? (Om de nu inte släpps ut ”bakvägen”). Kommer USA & Irak att släppa iväg IS-krigare till Syrien?I Mosul finns 1,5 miljoner civila. Kommer ingen av dem att dö i kommande kamp mot IS där?

Jan-Erik och jag delade ut ett flygblad från föreningen Syriensolidaritet (nedan), som togs emot av ungefär 90 % av de närvarande. Kanske några mötesdeltagare som läser det får en tankeställare.

På FB har efteråt funnit följande beskrivning av evenemanget. Facebook
”Kriget i Syrien är nu inne på sitt femte år. Vi ser ett Aleppo i spillror. Fältsjukhus och skolor blir systematiskt bombade. Hundratusentals människor har dött och över 12 miljoner människor befinner sig på flykt.
Vi är många som förfäras över den senaste utvecklingen. Detta är en av vår tids största katastrofer och en vapenvila ser inte ut att bli av inom den närmsta framtiden.
Kriget och dödandet i Syrien måste få ett slut. SSU vill uppmärksamma det våld och mänskliga lidande som sker framför våra ögon. Världsamfundet måste agera och stoppa våldet!”
syrien-ssu-161016-iiiStefan Löfvén fördömer kampen mot terrorismen
TALARE
Philip Botström, förbundsordförande SSU
Stefan Löfven, Sveriges statsminister
Cecilia Wikström, Europaparlamentariker (L)
Gustav Fridolin, Utbildnings…
Karin Enström, utrikespolitisk talesperson (M)
Jonas Sjöstedt, partiledare (V)
Jens Petersson, t.f. generalsekreterare FN-förbundet
Samira Zair, Sverige representant för Syrian Women’s Network

Flygbladet från föreningen Syriensolidaritet


Stöd befrielsen av Aleppo från utlandsstödd terrorism!

Det brutala kriget i Syrien har dödat hundratusentals människor, skadat många fler. Över tre miljoner människor har tvingats fly till andra länder och många fler inom landet. Ledande politiker i Väst och massmedia betonar det civila lidande i Aleppo, vilket är en grym verklighet. Men det beror främst på staden delvis kontrolleras av terroristorganisationer som Jabhat Fateh al-Sham (al-Nusra), som får vapen från USA & allierade, och på Västs hårda, illegala sanktioner enligt en FN-rapport. Ledande politiker och massmedia även i Sverige beskyller Syrien och Ryssland för att medvetet bomba sjukhus och civila, men det saknas belägg för detta. Frankrike föreslår i FN en flygförbudszon som skulle gynna terroristerna. FN:s medlare och Ryssland föreslår att terroristerna ska fritt få lämna Aleppo så att civilas mardröm kan upphöra, men USA röstade nej. En omfattande propagandakrigföring pågår och domineras av USA.

Aleppo

Basfakta:
1. Kriget är inget inbördeskrig utan ett sedan läge planerad intervention av USA via ombud, enligt bl.a. Pentagondokument från 2001. Omkring 80 % av stupade rebeller är utlänningar enligt rebellerna. I den första demonstrationen mot olika orättvisor våren 2011 deltog beväpnade grupper som dödade poliser.
2. USA och allierade har från början stött rebeller ekonomiskt och med vapen – ett brott mot FN-stadgan och folkrätten.
3. ”Kravet” från USA & Co, även Sverige, att ”Assad måste bort” är odemokratiskt. I FN-förhandlingar har beslutats att syrierna själva ska avgöra detta.
4. De ”moderata rebellerna” är en USA & Co fabricerad grupp som aldrig haft något större stöd i Syrien, som sedan länge samarbetar med al-Nusra och andra terroristgrupper och som USA inte kunnat skilja ut från terroristgrupper.
5. Bombningar etc. av USA, Turkiet, Danmark och Frankrike utan stöd från Syrien är ett brott mot folkrätt och FN-stadgan, i motsats till Rysslands regeringsgodkända närvaro.
6. Vapenvilor exkluderar terroristgrupperna, som inte heller accepterat dessa. Syriens och Rysslands krig mot al-Nusra i Aleppo stöds av FN-resolutioner och folkrätt.
7. Kritiken mot Syriens regering för omfattande tortyr, tunnbombningar av civila och avsiktligt bombande av sjukhus har mycket litet stöd av fakta.
8. Enligt opinionsundersökningar, bl.a. av ORB International som arbetar för bl.a. USA:s regering är Assads sekulära och alltmer demokratiska styre populärt
9. Enligt president Obama, vicepresident Biden och USA-generaler är USA:s politik en viktig orsak till framväxten av IS och andra terroristgrupper.
10. Syriens & Rysslands insats har avgörande betydelse i kamp mot terrorismen i världen.
Vad bör göras?
Bekämpa terrorismen i legalt samarbete med Syriens regering.
Stöd FN:s fredsplan och låt Syriens befolkning fritt välja sin framtid.
Upphäv sanktionerna mot Syrien, som starkt bidragit till svält och elände
Fördöm stödet till terroristorganisationer och sanktionerna av USA och allierade, vilket är en huvudorsak till kriget och till massflykten.
solidaritetsyrien@gmail.com www.syriensolidaritet.se

Syriensolidaritet logga


25 svar till “Även Sveriges ledande politiker stödjer i praktiken terroristerna i östra Aleppo”

 1. Alltså pro-jihadist politikerna i Sverige höll tal. Detta var en länsplikt där de visar sin lojalitet mot bankirvampyr maffian (eliten som styr världen) och dess agenda för Syrien. Det dröjer inte länge innan alla dessa också öppet kommer ut ur garderoben och visar sin trohet mot israel. Allt det vi ser i väst liknar den sista akten i en föreställning, strax innan slutet. i detta fall slutet på västs herravälde. Tragikomisk och skrämmande.

  http://www.globalresearch.ca/al-qaeda-fighters-in-east-aleppo-encircled-and-besieged-western-media-propaganda-goes-wild/5551337

 2. ”Cyklade förbi Raoul Wallenbergs Torg nyss för att handla på vägen hem. Såg en liten grupp människor under ett träd o en liten scen där det stod någon idiot som gapa o skrek något osammanhängande om locka turister till Syrien o Assad som tyrann . Tänkte det va nån a-lagare från Berzelius Park alldeles intill som gått upp o ingen vågat stoppa. Stanna till lite o fundera på att bemöta kräket men att lägga tid på idioter e meingslöst. Cykla vidare efter 30 sek o tänkte; ”-Grattis USA, det e väl bara att ge en sån a-lagare en flaska Vino Pinto så säger han det man vill o Grattis Sverige som har en sådan dåre till statsminister. Här talar vi nivå!

  • Nej, inga frågor fick ställas. Vi ropade högt ”Men USA då?” en gång. Vi ville inte bli bortjagade, där fanns poliser och SÄPO-agenter bland de ganska få åhörarna. En sympatisör för gruppen med den gamla förtryckar- och kolonialflaggan talade med en polis om vårt flygblad. Polisen kom argt fram till oss, såg på flygbladet men lät oss hållas.

  • Håller med dig Annika! Hoppas alla USA anhängare ser denna dokumentär och inser vilken skurkstat de stödjer. Filmen borde ha en efterdebatt med Jan Björklund och Peter Wolodarski! Det skulle vara intressant att höra hur de försvarar USA efter att ha sett dokumentären.

 3. Ser ju onekligen illa ut när vi själva bedriver svältkrig emot Syrien till stöd för IS.

  Samtidigt har man öst på med rapporteringar från Mosul. Man talar mycket om ”mänskliga sköldar” vilket är USAs kodord för civila förluster. Man räknar tydligen med omfattande civila dödsoffer under den offensiven och allmänheten varnas redan nu. Den enda skillnaden mellan befrielsen av Mosul och befrielsen av Aleppo är sättet saken rapporteras i media. För det finns bara ett sätt att ta en stad.

  Varenda stad som befriats på sistone, har befriats på samma sätt som Aleppo kommer befrias. Här har vi till exempel Kunduz, mest känt för att man bombade ett sjukhus, men befrielsen av Kunduz följer den modell med vilken man befriar städer.

  Söker du på svenska eller engelska efter bilder eller videos på förstörelsen från Kunduz befrielse, så kommer du hitta samma tio bilder överallt och absolut ingen annan bild.

  Men om man söker lite bilder på andra språk, så kan man hitta publiceringar från folk som inte fick de officiella pressbilderna från Kunduz.
  http://imgur.com/a/EiPDV

  • Det var intressant att höra lunchekot då reportern undrade över varför vi inte visste något om vad som händer på marken. Inget som motsvarar SOHR i Irak som får ut bilder. Skulle det finnas fick de inte genom sina bilder i MSM.

   • Massmedia har ju blivit helt militariserad, här är från förstasidan i Aftonbladet:

    360/VR, se kriget i 360 graders virtuell verklighet.
    http://imgur.com/a/o3rnV

    I reklamfinansierad media är det i slutändan inte läsaren som är kunden, utan läsaren är produkten man säljer.

    Nu skall Turkarna in i Mosul också, man försöker få det att låta som de gör någon sorts spontanexkursion till Mosul med 3000 man. Vem tror de att de lurar, det är ju ett allierat NATO-land. Idag försökte Jonna Sima på aftonbladet nyansera tidningen lite genom att nästan men inte riktigt kritisera offensiven i Mosul med ett ”tänk på barnen”. Själv tycker jag inte synd om IS, så som aftonbladet tyckt synd om IS i Aleppo, jag bara påpekar att rapporteringen mellan de två nästan exakt lika stora städerna är dramatiskt olika.

 4. Bra om Mosul och Aleppo äntligen befrias från terrorism, trots att civila drabbas – som i alla krig och av terroristerna!
  Massmedia fördömer dock kampen mot terrorism i Aleppo och lovordar den i Mosul.

 5. Enligt Moon of Alabama som gjort detaljstudier av situationen i Aleppo har siffrorna över antalet civila kvar i östra Aleppo kraftigt överdrivits av propagandistiska skäl. Enligt MoA är det mest jihadister kvar och antalet civila är inte längre ens tio procent av de 200 tusen som tidigare nämnts. Detta bör underlätta stadsdelens befrielse avsevärt. Befrielsen av Mosul kommer således att sannolikt bli en mycket blodigare historia och ett stort antal civila offer kan befaras. Mosul var den stad dit milslånga Toyota -konvojer stolt drog iväg mot, genom öknen, utan att bli upptäckta av de satelliter som kunde ha avläst deras registreringsskyltar om de haft några.
  Sedan läste jag i artikeln ovan att Jonas Sjöstedt vill införa flygförbudszon över Syrien. Jag vill förmedla en hälsning till JS från ingen mindre än general Joseph Dunford, chef för det amerikanska överbefälet. General Dunford förklarade för senaten bara för några veckor sedan att införandet av en flygförbudszon över Syrien innebär krig mot Syrien och Ryssland. Ingen vekling således denne Jonas; fanan i topp, krig mot Ryssland skall vi ha !

 6. Javisst är det skillnad nu när massakern i Mosul närmar sig i reportaget på SVT Aktuellt i kväll! En långt mer förskönande bild ges av hur Mosul ska befrias från IS och de andra grupperingarna som man här villigt kallar terrorister. (Samma typer i Aleppo kallas av SVT för rebeller eller oppositionella krigare mot Assad m.m. men propaganda ska ju vilseleda) Man lyckas än en gång låta bli, att som bakgrund, tala om vilka som skapat situationen och framförallt vilka som ligger bakom IS och kriget dvs USA. Ja, på svenska Stasi-TV har man verkligen lärt sig hur man gör vinklade reportage av läromästarna på Fox, CNN, BBC. SR/SVT har inte mycket förtroende kvar efter alla friserade och lögnaktiga reportage om den kostsamma flyktingpolitiken, skönmålandet av det katastrofala ekonomiska och politiska läget i Sverige, utlandsbevakningen med Ukraina och Syrien som absoluta bottennapp och givetvis den usla partiska bevakningen av pajasvalet i USA.

  • Troligen litar den stora majoriteten på SR/SvT, dessvärre. Igår hade jag 6000 besök på bloggen, ovanligt många – medan minst 100 gånger fler nog följer SR/SvT

 7. Jag är ingen vän av USA imperialismen och dess förfärliga konsekvenser för Mellanöstern. Men det gör mig inte till en Putinkramare. En gång i tiden fanns en tredje ståndpunkt. Jag anmäler mig till den den. Jag vill inte ha någonting att göra med de vulgära och hatiska ordalag i kommentarerna ovan. De står för det det civila samhällets sönderfall och ingenting annat. Vi vill inte ha det tyska trettiotalet i repris.

  • Jag är ingen Putinkramare, men blir upprörd över att ledande politiker INTE står för demokrati, folkrätt och FN-stadga utan för ut en falsk bild av en av vår tids stora konflikter, som gynnar angriparna och terrorismen. Därför ordet ”ljuga”. Eftergifter för detta bäddar för det tyska trettiotalet i repris.

  • Vi har tvångsrekryterats av ena sidan, att förråda den egna sidans narrativ är typ det vi kan göra i avsaknad av en i sanning ”good guy”. Jag skulle säga att det är nödvändigt att förråda det egna narrativet för att kunna sträcka ut en hand till de goda som finns på andra sidan. Det skulle vara svårt att solidarisera sig med goda krafter i ryssland om man sitter med armarna i kors när vi hotar dem med krig.

  • Jan Grönholm, så du menar att bara för att man avslöjar lögnmedia i väst som hetsar till krig så blir man Putinkramare i dina ögon? Exakt det samma anser ju makteliten i Sverige och resten av EU/USA. Jag har i alla fall en tredje ståndpunkt och det är att de Nordiska länderna bildar en egen försvarsallians och utökat ekonomiskt samarbete med både öst och väst till gagn för Sverige och Norden. Det stora problemet är att Sverige satt sig i knät på ett ekonomiskt, politiskt och moraliskt bankrutt stormakt som USA utan att fråga det svenska folket. Och det är detta de flesta här kritiserar förutom då den vanliga dubbelmoralen där de värsta skurkarna dvs USA bröstar upp sig och anser sig stå på en högre moralisk grund, vilket ju är fullständigt nonsens vid en verklighetskontroll. Sedan varför svenska politiker och media spelar med i detta fulspel kan diskuteras men det troliga svaret är korruption på högsta nivå och ägarbilden hos MSM.

   • Det är bra att du inte är Putinkramare. Jag vet inte vad för svar du förväntar dig från svenska folket om det nu blev tillfrågat. Jag vet bara att jag är mera USA kritisk än de flesta. Tyvärr tror jag inte Norden kan bli det politiska block du efterlyser. En god vän skrev en bok, Norden 2030, som jag tror skulle tilltala dig.

    • Jan, svaret är nog att svenska folket är ganska kallsinniga till en Natoanslutning trots den enorma propagandan för USA:s och Natos förträfflighet som MSM-media basunerar ut närmast dagligen. En undersökning förra året visade att en majoritet var emot Nato och att Sverige skulle förbli alliansfritt. Av ren självbevarelsedrift borde givetvis de nordiska länderna samordna sig mer både militärt och politiskt problemet är att politikerna och den s.k ”eliten” som styr Sverige och resten av Norden bestämt att man ska liera sig med EU/USA och deras militära gren Nato. Att EU var en usel idé vet vi ju nu och att gå med i Nato är en ännu sämre idé! Egentligen har vi ju redan facit på att Nato är värdelöst när det verkligen bränner vilket ju Georgien och Ukraina visade där Natos legosoldater gjort en slät figur. I Syrien har Nato också visat sig vara totalt inkompetent där man helt hamnat i skuggan av den effektiva ryska insatsen. Så varför då söka konfrontation med Ryssland när man i stället borde agera som en brobyggare.

 8. Jonna Sima har varit i kontakt med lite mediaaktivister från östra Aleppo och ägnar dagen åt att tycka synd om islamister. Hon firar inte att 50 000 civila räddats från terroristernas grepp.

  Hon talar om de som ”fortfarande kan använda internet” i östra Aleppo. Det är inte precis vanliga mobiltelefoner eller en kabel i väggen de använder. Så man kan ju räkna ut med röven vad det är för personer som har tillgång till utrustning för att driva propaganda på internet.

 9. Det är väldigt tysta numera från svenska springpojkar och -tjejer (politiker, journalister av typen Wolodarski, Winiarski, akademiker och ”expert”) som stödde halshugga-terroistrnaför regien change. Syriens folk har segrat. Syriens regering har segrat. Ryssland, Iran och Hezbollah har segrat. Det sionistiska regime change projektet har havererat. Nu när sionisterna har sikte på Iran, kommer vi att se och höra springpojkarna och -tjejerna också gå på Iran. 2018-års ramsa blir ”Iran, Iran, Iran”. Nikki Haley har tagit fram en ”Iransk” missil som enligt lögnerskan avfyrades av Huthi-rebellerna i Jemen till FN. De svenska samlingen lögnare har fått ”grönt ljus”-tecknet från Nikki att ljuga hej vilt om Iran. Så nu börjar kakofonin och lögnsymfonin ”Iran, Iran, Iran”.

 10. […] Andra artiklar i ämnet. Vår tids monumentala hyckleri Sanslös utrikespolitik om Syrien Hets mot Ryssland, och anslutning till NATO Konflikt om Konflikt och PK Rysk propaganda enligt Sveriges Radio Jag har bidragit med bl.a.: Vad vet SÄPO om demokrati och terrorism Efter SÄPO:s rapport – läs OCKSÅ Sputniknews och Russia Today samt. Igår hörde jag Löfven, Fridolin, Sjöstedt m.fl. ljuga om Syrien […]