Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets (Vita hjälmarna)?


Hur kan jag påstå att ”Massmedia tolererar inte kritik av White Helmets (Vita hjälmarna)”?

Jag sände igår för ett år sedan in nedanstående lilla artikel till Aftonbladet, Göteborgsposten och DN Åsikt i nu nämnd ordning, och har redan fått svar att de inte är intresserade av att publicera artikeln. Svaren kom tämligen snabbt.

Ny publicering. Inget har ändrats i etablerade medias medvetna eller omedvetna blindhet inför terroristorganisationers hjälpreda. Läs t.ex. denna artikel som publicerades efter det att denna artikel publicerats första gångenFilm om terroriststödjande White Helmets vinner Oscar Därför åter publicering.

Är artikeln osaklig? Är den alltför dåligt skriven för att vara en kort debattartikel? Den är snabbt hopkommen efter den längre artikeln, som jag publicerade igår morse. White Helmets får en Oscar

Döm själv!

* Däremot fick jag direkt in en kort kommentar till en artikel i Washington Post om White Helmets. Publiceras i morgon.

Men man kan kritisera mitt påstående, eftersom jag faktiskt inte skickat artikeln till alla svenska massmedia.
white-helmets-och-wallstrom-161125Margot Wallström träffar Whitel Helmets talesman, förklarar sig smickrad i Twitter
Film om terroriststödjande White Helmets vinner en Oscar!
Filmen ”The White Helmets” fick i natten ”Oscar” (Academy Award) för bästa dokumentär. Fakta visar att denna organisation bara opererat i terroristkontrollerade områden och att mycket av vad som tidigare presenterats om gruppen är fejk eller lögn. En grupp som är så beundrad av Margot Wallström och fått utrymme i ett av Skavlans program. Nyligen har White Helmets hyllats av talesman för Jabhat Fateh al-Sham, f.d. al-Nusra (al-Qaida i Syrien). (https://mobile.almasdarnews.com/article/video-al-nusra-shariah-spokesperson-endorses-white-helmets-as-mujahideen/)

Man undrar vilken kunskap och vilka värderingar som florerar i Hollywood. Det sades innan att årets utdelning av Academy Awards skulle vara ovanligt politiskt. Men vilken politik är det som stöds?

Litet basal information om White Helmets!
* Svensken Jan Öberg som tillbringade några dagar i bl.a. bombade östra Aleppo i samband med befrielsen, där han kunde röra sig tämligen fritt berättar att han inte såg till White Helmets, och att människorna inte kände till WH.
* White Helmets beskrivs officiellt som neutrala men de är de inte alls. De har förbindelser med terroristorganisation al-Nusra (Jabhat Fateh al-Sham) och arbetar bara i terroristkontrollerade områden.
Raed Saleh, som leder White Helmets, föreslår en ”flygförbudszon» över Syrien (https://www.whitehelmets.org/), vilket verkligen skulle gynna terroristerna.
white-helmets-al-qaida
• White Helmets stöds bl.a. av USA:s utrikesdepartement med 23 miljoner dollar, dvs 200 miljoner kronor och får också stöd av USAID, Storbritanniens Conflict, Stability, and Security Fund , och regeringarna i NATO-länderna Danmark, Nederländerna och Japan.
I sin marknadsföring använder White Helmets falska videor om barn som räddats: (http://www.globalresearch.ca/the-us-uk-financed-white-helmets-humanitarian-organization-fake-syria-child-rescue-videos/5528871).
• White Helmets är trots hjälpinsatser främst ett slags alibi för kriget mot Syrien av USA och allierade samt terrorister.
• White Helmets bildades i mars 2013 i Istanbul och leds av James Le Mesurier, en tidigare brittisk militär underrättelseofficer som deltagit i några av de mest tvivelaktiga Natointerventionerna, bland annat i Bosnien och Kosovo, Irak, Libanon och Palestina. Den saknar bakgrund och reell förankring i Syrien.
• Om White Helmets se bl.a. denna video https://youtu.be/5k6hSS6xBTw

Andra artiklar om White Helmets.
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?

white-helmets-161124-bild

Några artiklar om Syrien.
Barnen i Aleppo dansar och ler
Tio feta lögner om Syrien
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , ,White Helmets, , Syrien, , , , , , , ,


9 svar till “Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets (Vita hjälmarna)?”

  1. Det blå & gula skåpet.
    Politiker, media är i detta ”köpt och såld” – Tystnad och förnekelse är enda vägen.Här bekräftas just vad man hela tiden ihärdigt förnekat, man är i militära termer omringad i sak och förklaringsmodeller finns inte i boken. Det är alltför många i maktens korridorer som på grund av denna händelse står nakna inför faktum, det är en demaskering som man inte klarar sig ur med det redan uttjatade – ”vi har varit naiva” – man är helt enkelt vid vägs ände. Man har fullt medvetet spelat med i ett narrativ som inte höll, så enkelt är det med det. Right Livelihood Award Foundation är knappast utan skuld i denna mediokra soppa, initiativet har nog spår bortom rikets gräns, och vi har stått för den mediala scenen. Inget nytt med det, även Norge har ju delat ut fredspris till drönarkungen, och bevisen för ”Fred” har sedan uteblivit.

  2. Ett mörkertal vi inte såg.
    Svensk politik har blivit en kurragömmalek med opinioner, och det senaste tillskottet är konsten att blunda när sanningen passerar oroväckande nära. Att solidariskt ”blunda” gör det politiskt enklare att bygga ett samhälle med värdenihilistisk konformism – men se dig inte om.