Fader Daniël:Media ger ”fake news” om kriget i Syrien – samt andra 15 ”fake-”exempel


Det finns flera exempel som visar att media felinformerar så förfärligt om Syrien. Jag har snabbt plockat upp omkring 15 tidigare artiklar som publicerats här i frågan efter denna artikel, som nämns mot slutet.
Av särskild betydelse är rapporter från dem som besökt Syrien. Nedan följer en rapport från Fader Daniël.
Artikeln publicerades första gången för precis ett år seda, men är dessvärre lika aktuell idag.

Intervju med Fader Daniël Maes, översatt från flamländska till engelska på SOTT.net, den 24 januari 2017, original på Algemeen Dagblad, AD.nl – till svenska avJan Nybondas, för vilket jag tackar varmt. Sott.net
Fader Daniel Maes
Artikeln.
Flamländske Fader Daniël Maes är bosatt i Syrien i klostret Mar Yakub, som härstammar från 700-talet och är beläget i staden Qara, nio mil norr om huvudstaden Damaskus. Fader Daniel har varit vittne till ”inbördeskriget” och enligt honom är rapporteringen i väst ytterst vilseledande.
Kort sagt: ”USA och deras allierade vill helt förstöra landet”.

Fråga: Ni är mycket kritisk till mediernas rapportering om Syrien. Vad besvärar er ?

Fader Daniël: ”Förklaringen att en folkresning ägde rum mot president Assad är helt fel. Jag har befunnit mig i Qara sedan 2010 och har med egna ögon sett hur agitatorer utifrån har organiserat protester mot regeringen och rekryterat unga personer. Detta filmades och sändes av Al Jazeera för att förmedla intrycket av att ett uppror ägde rum. Utländska terrorister mördade människor tillhörande sunnitiska och kristna samfund i syfte att skapa religiösa och etniska konflikter bland syrierna. Mitt intryck var däremot att det syriska folket var mycket enat.

Före kriget var detta ett land i harmoni: en sekulär stat där olika religiösa samfund levde fredligt sida vid sida. Det fanns knappt någon fattigdom, undervisningen var kostnadsfri och sjukvården var välfungerande. Man kunde dock inte fritt uttrycka sina politiska åsikter. Men de flesta brydde sig inte speciellt mycket om denna brist.”

Fråga: Moder Agnès-Mariam, som tillhör ert Mar Yakub (Sankt Jakob) -kloster har blivit beskylld för att stå på regimens sida. Hon har vänner på högsta nivå.
Moder Agnes Mariam untitledModer Agnes-Mariam
Fader Daniël: ”Moder Agnès-Mariam hjälper folket: hon har nyligen startat ett soppkök i Aleppo, där 25 000 mål mat serveras fem gånger i veckan. Hör på; det är ett mirakel att vi ännu lever. För detta har vi att tacka Assad-regeringens armé och Vladimir Putin som beslöt att intervenera då rebellerna stod i beråd att ta makten. När tusentals terrorister slog sig ned i Qara fruktade vi för våra liv. De kom från Gulfstaterna, Saudiarabien, Europa, Turkiet, Libyen, det fanns talrika tjetjener. De utgjorde en främmande ockupationsmakt, samtliga allierade med al Qaida och andra terroristgrupper. Beväpnade till tänderna av västmakterna och med avsikt att gå emot oss, sade de bokstavligen: ”Det här landet tillhör oss nu”. De var ofta drogpåverkade, slogs sinsemellan, och på kvällarna sköt de slumpmässigt omkring sig. Vi var tvungna att långa perioder gömma oss i klostrets kryptor. När den syriska armén fördrev dem var alla lyckliga: syrierna för att de hatar de främmande rebellerna och vi själva för att lugnet kom åter.”
Syrien -armén 160203Soldater i Syriens armé
Fråga: Ni säger att den syriska armén skyddar civila, men vi får höra om krigsförbrytelser som Assads styrkor begått, såsom bombningen med fatbomber.

Fader Daniël: ”Vet ni inte att mediernas beskrivning av Syrien är den största mediala lögnen i vår tid? De kablar ut rent nonsens om Assad. Det var i själva verket rebellerna som plundrade och mördade. Tror ni att syrierna är dumma? Tror ni att dessa människor tvingades att hylla Assad och Putin? Det är amerikanerna som har styrt allt detta, för energiledningar och naturresurser i regionen och för att mota bort Putin.
Assad och Putin
Saudiarabien och Qatar vill grunda en sunnistat i Syrien, utan trosfrihet. Därför måste Assad bort. Vet ni, när den syriska armén förberedde sig för slaget om Aleppo, kom muslimska soldater till mig för att få välsignelse. Mellan vanliga muslimer och kristna råder inga motsättningar. Det är de radikala islamisterna som västländerna stöder som vill massakrera oss. De är alla al Qaida eller IS. Några moderata krigare finns inte längre.”

Fråga: Ni sade en gång att Hillary Clinton var en djävul i vigvattnet, eftersom hon som utrikesminister avsiktligt förvärrade konflikten.

Fader Daniël: ”Jag är nöjd med Trump. Han inser vad varje normal människa förstår: Att Förenta Staterna borde upphöra med att undergräva länder som besitter naturresurser. Amerikanernas strävan att upprätta en unipolär världsordning är det största problemet. Trump inser att den radikala islamismen är ett större hot än Ryssland.

Varför skulle jag bry mig om han då och då slänger av sig byxorna ? Om Trump bedriver geopolitik på det sätt som han har lovat, då ser framtiden ljus ut. Hans grepp kommer då att likna Putins. Och då kan man hoppas på att det blir en lösning för Syriens vidkommande och vi får freden åter.”

Fråga: Ni förstår att ert synsätt är kontroversiellt och kommer att möta kritik ?

Fader Daniël: ”Jag talar utifrån personliga iakttagelser. Och ingen behöver tro på mig, eller hur Men jag vet en sak: Medierna kan antingen bidra till massaker på det syriska folket eller hjälpa dem med sin rapportering. Olyckligtvis finns det alltför många epigoner och fega journalister.”

Några andra artiklar om medias felrapportering av Syrien.


Svenska ögonvittnet tillbaka från Aleppo
Ännu ett ögonvittne om Syrien
Nytt ögonvittne från Aleppo
Ögonvittnesskildring från Aleppo från brittisk journalist
Livet i Syrien före USA:s intervention
Skånska Dagbladet i täten för en sannare bild av Syrien?
Boston Globe:Media felinformerar allmänheten om Syrien
Tio feta lögner om Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?

Några artiklar om Syrien.
Syriens regerings humana inställning till amnesti
Barnen i Aleppo dansar och ler
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , ,, , al-Nusra, , , , , , , , , , ,


13 svar till “Fader Daniël:Media ger ”fake news” om kriget i Syrien – samt andra 15 ”fake-”exempel”

 1. Jag fick detta tips, apropå Amnestys ”objektivitet” (http://bsnews.info/debating-amnesty-syria-double-standards/)

  I sent the following note to Amnesty on June 16 2015 after it put out a detailed report on the conflict in Syria:

  Dear Amnesty
  In your most recent report on Syria you ask the UN Security Council to impose an arms embargo on the Syrian government. You ask for no such arms embargo on the Syrian rebels and only ask that the Security Council “request” of states who supply the rebels that they put “mechanisms” in place to prevent the arms from being used to violate human rights: .

 2. På Democracy Now intervjuas talesperson för Amnesty International, som utan bevis talar om brott mot mänskligheten. Så duktigt!
  NICOLETTE WALDMAN:
  So, what’s important to remember is that these are really black holes of war crimes and crimes against humanity, where crimes have been taking place on a widespread, systematic and continual basis since 2011. And the main crimes against humanity that are being committed—again, these are crimes against humanity, some of the most serious international crimes that you could ever imagine. But just at Saydnaya, the crimes against humanity that are being carried out since 2011 are murder, disappearance, torture and extermination. So these are massive violations that we’re really pushing the world to take notice of and to take action. (https://www.democracynow.org/2017/2/9/human_slaughterhouse_amnesty_international_says_up)

 3. Märkligt att det land som efter andra världskriget mördat flest människor i sina krig dvs USA nästan aldrig kritiseras när dessa naiva tomtar yttrar sig. Här ligger inte bara en hund begraven utan en hel kennel…Att fördöma en småhandlare inom mördarbusiness som Assad är väl dock helt ofarligt och ger mest applåder från de största skurkarna i Washington och Bryssel. Resten av världen skakar bara på huvudet åt idioterna från Amnesty.