Öppet brev till chefredaktör Peter Wolodarski, Dagens Nyheter


Dagens gästbloggare är Ulla Johansson från Göteborg, som är pensionär, författare och debattör. Ulla Johansson har medverkat i böckerna “Mona Elsa Ulla“, “Främmande besök“, “Kvinnor i butik, kvinnor på fabrik“ och givit ut boken “Flyktigt förbi“ 1998. Hennes senaste böcker är ”Valets pris” 2008 och ”Frånstulna framtidens samhälle” 2009. Hon publicerade här inlägget ”Fascismen återuppväckt” 8 augusti 2012, ”Vem berättar sanningen om konflikten?” i Syrien 23 september och strax därefter ett inlägg om media baserad på en bra debattartikel som Aftonbladet inte ville ta in. Vidare ett blogginlägg med en skrämmande bild av en turkisk propagandistisk serie, ”Lögnen”, som sänts nästan 50 gånger i svensk TV, om ”Järnhälen” (bok av Jack London), om ”Propaganda” 27/5 och senast ”Härskare över alla lögner”.

Här har jag förmånen att få publicera ett brev som hon 25/8 sände till DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, som i en signerad ledare i DN 4 november förra året skrev att ”Obama är rätt man för USA och världen.” Även jag har mailat Wolodarski ett par gånger de senaste dagarna och informerat om blogginlägg på http://jinge.se, vilket jag eljest sällan gör.
Vänliga hälsningar, Anders Romelsjö.
Obama hök untitled
PS: I mitt första blogginlägg i frågan 22/8 skrev jag

”I DN:s ledare ”Släpp fram inspektörerna” skriver man, liksom Aftonbladet, att ”Det skulle vara märkligt om al-Assad genomfört en så omfattande upptrappning av kriget bara ett par dagar efter att FN-inspektörer, ledda av svensken Åke Sellström, anlänt för att undersöka tre andra påstådda incidenter med senapsgas och sarin. Att använda stridsgas i Damaskusområdet vore också ytterst riskabelt eftersom vindar kan föra den även till regimtrogna stadsdelar.” Man skriver också ”Redan tidigare har underrättelse­tjänsterna i USA, Storbritannien, Frankrike och Israel sagt sig ha bevis för att stridsgas har satts in vid flera tillfällen i Syrien, om än i liten skala.” Men DN gör ingen kritisk granskning av dessa uppgifter och nämner inte alls den centrala FN-rapporten från i maj (se nedan). ” Enligt denna, den enda oberoende rapporten, från FN-kommissionen, fanns starka indikationer att rebellerna använt kemiska vapen. Uppgav dess ordf den kände åklagaren Carla Del Ponte. Kommer DN att kunna iaktta en kritiskt granskande roll då det gäller Syrien?
John Kerry images

Nu har besked kommit att FN kallar hem sina oservatörer redan på lördag.Detta innebär att de inte att kunna genomföra de tre inspektioner från tidigare misstänkta kemiska attacker som de från början haft i uppdrag att besöka. Och USA använde 176 miljoner ton kemiska vapen, ”Agent Orange” i Sydoastasien 1961-71, vilket skadade 500 000 barn.

26/8 sände jag in denna dags blogginlägg om Syrien till DN Debatt. Tio minuter senare fick jag negativt besked. Så imponerande effektiv handläggning – nytt rekord?

Ulla Johansson brev.”Chefredaktör Peter Wolodarski.

Hej.

Som alla svenska media skriver även du idag att det på något sätt är troligast att Syriens regering och armé är skyldiga till gasattacken. FN:s observatörer som skulle undersöka tidigare (mindre) gasattacker var på plats i Damaskus när den senaste inträffade. INBJUDNA AV SYRIENS
REGERING! Det är ju föga troligt att samma regering beordrar en gasattack rakt under FN-observatörernas ögon. De enda som sätter tro
till en sådan galenskap från Syriens ledares sida är människor totalt indoktrinerade av USA:s propaganda. Därtill kan man undra varför svenska journalister och svenska media aldrig frågar sig varför USA-England-Frankrike i Syrien stöder al-Qaidas krigare. De som man i andra lägen säger sig bekämpa.

Varför låter ni inte era läsare få del av sådana frågor kring ”västländernas” egendomliga ställningstaganden. Varför al-Qaida i Syrien förses med vapen och utrustning för att ”bekämpa diktatorn al-Assad” – det vill säga den sekulära staten Syrien. Så skriver du: ”Han har släppt loss den syriska stridsmaskinen mot befolkningen, och därmed bär han ansvaret för hur landets militär
tillämpar våldsretoriken.”

Sanningen är en annan: Saudiarabien-Quatar-Turkiet har på USA:s begäran anfallit Syrien. Ett rent anfall av främmande makt. Saudiarabien och Quatar har obegränsade ekonomiska resurser och matar in mängder av legosoldater, vapen och religiösa krigare i Syrien. Krigare som hårt terroriserar civilbefolkningen. Mord, skändande av döda kroppar, massakrer på kurder och alawiter (Houla). Redan de första demonstrationerna 2011 infiltrerades av dessa skrämmande ”frihetskämpar” (som svenska media kallar dem).
9syrien2

USA har sedan länge planerat detta anfall på Syrien . Jag ger länken till general Wesley Clarks avslöjande av de planerade anfallen på en rad länder i Mellanöstern och Nordafrika. (http://www.salon.com/2011/11/26/wes_clark_and_the_neocon_dream/). Först krossa Syrien sedan blir vägen öppen för ett anfall på Iran. ”Vägen till Persien går över Damaskus” som amerikanska hökar brukar deklarera. Alla Syriens döda och flyende – Syriens fasansfulla tragedi – är USA skuld till. Ett fruktansvärt pris för Mellanösterns olja. För ett
imperiebygge.

i Andra om: , , , ,,, , , , , , , , , , ,, ,

DN 28/8 DN 2 28/8DN 27/8DN 27/8 Winiarski Bilderblogg Frödjpunktse Aska Globalresearch – H. Clinton medger stöd från al-Qaida Wolodarski i DN 4/11 2012 SvD 25/8 Wall Street Journal 25/8 DN 24/8 kl 14.21 SvD 24/4 emSvD 24/8 New York Times SvD Bildt & Storbritannien anklagar AssadSvD 23/8 Magnus Norell SvD 24/8 Expressen DN 22/8 II Nyhetsbanken 22/8 Aftonbladet 22/8 DN 22/8 DN 21/8 DN:s huvudledare 22/8 Syriens regering kräver FN-utredningDN 11/7 BBC – Rebeller använder gas?Resuters – rebellerna använder gas? Oppositionsledare avgårDaily Star Homs

  4 comments for “Öppet brev till chefredaktör Peter Wolodarski, Dagens Nyheter

 1. Jan Wiklund
  29 augusti, 2013 at 22:26
 2. Nesko
  29 augusti, 2013 at 22:28

  Något som många glömmer att ta upp är hur de kristna i syrien har det. Det är väl inte politiskt korrekt att värna om kristna när USA dödar muslimer värdlen runt.
  Så här rapporteras i Tyskland om kristnas liv från ett litet område:
  http://www.youtube.com/watch?v=Fm_eEwmJUkU
  Så här behandlar ”oppositionen” kristna:
  http://www.cbn.com/cbnnews/insideisrael/2013/July/Catholic-Priest-Beheaded-in-Syria/
  http://www.presstv.ir/detail/2013/06/28/311232/usbacked-takfiris-behead-priest-in-homs/
  Fråga gärna Peter Wolodarski nästa gång vaför han väljer att inte skriva om det.

 3. Kjell Wikström
  30 augusti, 2013 at 05:49

  Jag håller med Ulla i allt hon skriver.

 4. Andt Green
  30 augusti, 2013 at 10:41

  Sanningen om Syrien

Comments are closed.