DN: Peter Wolodarski desinformerar grovt.

DN har fina pressetiska regler! (Utdrag)

”DN:s nyhetsredaktion arbetar opartiskt – vi tar inte ställning politiskt eller i andra frågor. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat, inte hårdvinklat och präglas av kvalitet och trovärdighet.
Det sistnämnda: trovärdighet och kvalitet, är redaktionens främsta ledord.”

Tänk på dessa regler då läser artikeln nedan som första gången publicerades just 23 februari 2016.

Jag har åtskilliga gånger kritiserat rapporteringen om Syrien i svenska massmedia, av svenska politiker och vissa etablerade organisationer, med tämligen ingående analys av artiklar och med mycket fakta för att påtala bristerna. ”Boston Globe: Media felinformerar allmänheten om Syrien”
http://jinge.se/allmant/boston-globe-media-felinformerar-allmanheten-om-syrien.htm”Amnesty:Ny och otillförlitlig rapport om Syrien” http://jinge.se/mediekritik/amnesty-ny-partisk-och-otillforlitlig-rapport-om-syrien.htm ”Margot Wallströms Syrienpolitik motverkar kamp mot terrrismen”http://jinge.se/allmant/margot-wallstroms-syrienpolitik-motverkar-kamp-mot-terrorismen.htm och ”Lurad Aftonbladet-journalist lurar oss”? http://jinge.se/allmant/lurad-aftonbladet-journalist-lurar.htm Vidare http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm och http://jinge.se/allmant/margot-wallstrom-offer-for-propaganda-om-syrien.htm och Syrien - tunnbomber

I Söndagskrönikan 21/1 2016 slår DN:s chefredaktör Peter Wolodarski nästan rekord i osaklighet. http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-tjansten-som-varldspolis-ar-for-narvarande-vakant/Artikeln har titeln ”Tjänsten som världspolis för närvarande vakant”. Artikeln utannonseras på första sidan med texten ”Utan USA:s närvaro skapas ett vakuum som snabbt riskerar att fyllas av diktaturer”. Jag sände snabbt följande mail till Wolodarski och två journalister på DN, vilka brukar skriva om Syrien. (Blogginlägget behandlar andra delar av krönikan längre ned. Mer finns att kritisera).

Mailet.
Hej!

Du skriver i DN idag ”Utan USA:s närvaro skapas ett vakuum som snabbt riskerar att fyllas av diktaturer”

Detta är verklighetsförfalskning och försköning av USA:s brutala krigspolitik som medfört uppemot 2 miljoner dödsfall i Mellanöstern och stora flyktingströmmar till Europa. Vänligen läs nedanstående. Du får gärna publicera det också.

Hälsningar

Anders Romelsjö, publicist, forskare, professor emeritus*2

”Det finns inget land i världen som stött tillnärmelsevis så många statskupper i demokratiska länder som USA. Utrikespolitiskt har USA tydligt visat att landet inte är för demokrati. Man kan kritisera och angripa diktaturer som står självständiga i förhållande till USA, som Irak, Libyen och Syrien men inte andra (Egypten, Tunisien, Bahrain, Saudiarabien, Pinochets Chile och alla de militärdiktaturer som USA stött/etablerat i Sydamerika och även i Sydostasien.) Några demokratiskt valda regeringar som USA störtat i statskupper.
-Mossadeq i Iran 1953;
-Arbenz i Guatemala 1954;
-Lumbumba i Kongo 1960;
-Sukarno i Indonesien 1965;
-Allende i Chile 1973;
-Sihanouk i Kambodja 1970;
-USA invaderar militärt och störtar den demokratiska Bishopregeringen i Grenada 1983;
-USA understödjer statskupp en i Venezuela 2002, och erkänner, omedelbart och officiellt, kuppmakarna som de nya representanterna för landet. Problemet för USA var att kuppen misslyckades;
-Den folkvalde presidenten Aristide kidnappas i Haiti av USA 2004 och skickas till Afrika. En statskupp genomförs, med USA:s stöd och många Aristide-anhängare mördas eller fängslas;
-Zelaya i Honduras 2009;
-Statskuppsplaner mot al-Assad omkring 2012-2013;
-Stödet till den egyptiska militärens statskupp mot Morsi 2013.
-Stödet till statskuppen i Ukraina i februari 2014
-Statskuppsförsök i Venezuela 2015.

Andra frågor i korthet
1. ”Tjänsten som världspolis för närvarande vakant”
USA har sedan milleniumskiftet startat krig i Afghanistan, Irak, Libyen (via NATO) och Syrien (via ombud) med uppemot 2 miljoner dödade. Under senare år har militär sänts till Afghanistan, Irak och Syrien. En mycket kraftig upprustning och modernisering har skett av kärnvapen till en kostnad på över 2000 miljarder dollar. Man ska fyrdubbla satsningarna på en europeisk snabbinsatsstyrka. Fler militärbaser har tillkommit, inte minst i Afrika och runt Ryssland och Kina. Dessa krig är huvudorsaken till flyktingströmmen till Europa. Statskuppen i Ukraina för i morgon 2 år sedan, följt av nästan halvering av BNP, inbördeskrig, ökad korruption etc. Läs gärna skriften ”USA som världspolis”. Läs gärna också om en bra rapport till USA:s kongress om Syrien http://jinge.se/mediekritik/usa-bra-kongressrapport-om-syrien.htm
Militärutgifter 0053_defense-comparison-crop
2. Wolodarski skriver att Ryssland är ansvarigt för bombningar av sjukhus i Syrien. Men Ryssland dementerar detta,vilket Wolodarski nämner. Men han nämner inte att USA i veckor bombat i området. Min bedömning är att det är oklart vem som ansvarade för bombningarna, som förhoppningsvis var oavsiktliga.
3. De syriska och ryska framgångarna i kampen mot terrorismen. För första gången någonsin noteras betydande framgångar i striden mot terrorismen, vilken stärkts avsevärt sedan USA proklamerade sin kamp mot terrorismen. Det är i Aleppo, i Latakia-provinsen och omkring ISIS’ huvudstad Raqqa som nu angrips av Syriens armé. Tyvärr drabbas som alltid civila. En del flyr medan många vågar stanna kvar och hälsa Syriens armé som befriare. Wolodarski beskriver dessa framgångar i enbart negativa termer. Han skriver ”därför att den ryska interventionen har ett skyhögt humanitärt pris.” Innan Ryssland gick in legalt samarbete med Syriens regering uppgavs att 250 000 dött och 4 miljoner flytt. Det mycket högre humanitära priset pga intervention av USA & allierade inkluderande stöd till terroristorganisationer nämns inte av Woldarski.
4. Flyktingar Wolodarski skriver ”Flera hundratusen har dödats i Syrienkriget, miljontals är på flykt. Hittills har USA och EU svarat genom en blandning av passivitet och inåtvändhet.” Men den stora flyktingströmmen beror just på det aktiva USA-initierade kriget, som stöds av stora EU-stater som Frankrike och Storbritannien, liksom av NATO-Turkiet, Saudiarabien, Qatar, medan EU som organisation inte protesterar mot huvudorsaken till flyktingströmmen.
5. Wolodarski ”USA:s president Barack Obama talade om röda linjer som inte fick överskridas, men höll inte fast vid sina ord när Assadregimen använde kemiska vapen och passerade gränsen. USA tog i stället ett par steg tillbaka, och in på scenen kom Vladimir Putin.” Men det är belagt att det inte var Syriens regering som använde kemiska vapen, som kom till rebeller från Turkiet. Obama fick viss information om detta, och Putin bidrog till att stort öppet USA-krig mot Syrien inte inleddes under falska förevändningar (Jmfr. Irak-kriget).
Behandlas i bl.a. dessa blogginlägg
* 18/9 2013 ”Massakern i Ghouta i Syrien – falska videoinspelningar?” http://jinge.se/allmant/massakern-i-ghouta-syrien-falska-videoinspelningar.htm

”17/9 2013 publicerades också en rapport som hävdar att videoinspelningar ,skedde i Kalifornien före gasattacken. Den bör läsas av alla, lika kritiskt som när man läser artiklar i våra massmedia och lyssnar på uttalande av världens ledande statsmän. Denna preliminära rapport har tagits fram under ledning av presidenten i International Support Team for Mussalaha in Syria (ISTEAM), moder Agnes Mariam de la Croix.” (Bilden nedan).
Moder Agnes Mariam untitled

* 15/12 2013 ”Nytt om gasattacken i Syrien påvisar Obamas osanningar”. (http://jinge.se/allmant/nytt-om-gasattacken-i-syrien-pavisar-obamas-o-sanningar.htm)
* 10/4 2014 ”Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta (http://jinge.se/allmant/seymour-hersh-obama-stoppade-syrien-anfall-pa-grund-av-bevis-om-rebellerna-utforde-gasattacken-i-ghouta.htm)
* 13/4 2014 ”Seymour Hersh Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp” (http://jinge.se/allmant/seymour-hersh-hur-turkiet-planerade-gasattacken-i-syrien-med-usas-hjalp.htm)

Två avgörande ämnen -USA:s intervention och stödet till terrorismen från USA & Co nämns inte av Peter Wolodarski.
2007 uppgav förre NATO-ÖB och presidentkandidaten general Wesley Clark att han hösten 2001 fick se Pentagondokument som visade att USA planerade att destabilisera bl.a. Syrien, Irak och Libyen (http://www.democracynow.org/2007/3/2/gen_wesley_clark_weighs_presidential_bid)
2. Pulitzerprisvinnaren Seymour Hersh sa detsamma i the New Yorker. http://www.newyorker.com/magazine/2007/03/05/the-redirection
3. Enligt Wikileaks-dokument har USA:s UD finansierat opposition mot Syriens regering sedan 2006, bekräftat av CIA-agenten Giraldi.
4. 1 april 2012 beslöt USA och drygt 70 andra stater att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och med motsvarande 130–140 miljoner svenska kronor.
5. Al-Qadia, ursprungligen en skapelse av CIA, deklarerade i februari 2012 via sin ledare al-Zawahri att man stödde de syriska rebellerna.
6. Hillary Clinton medgav samma månad att USA liksom al-Qaida ville störta Assad.
7. ·Daily Star skrev 26/8 2012 att “nästan 200 elittrupper i eller nära Syrien söker efter massförstörelsevapen åtföljda av folk från MI6 och CIA.
8. · New York Times rapporterade 4/8 2012 att Turkiet, Saudiarabien och Qatar levererar vapen till rebeller som tränas av CIA.
9. 24/3 2013 påtalar New York Times kraftigt ökat vapenstöd från USA och allierade till rebellerna i Syrien via CIA, arabiska regeringar och Turkiet.
10. DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama i den arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak.”
11. I ett tal i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade ”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”.
12. New York Times skrev 23/1 ”Since then (2013), the CIA and its Saudi counterpart have maintained an unusual arrangement for the rebel-training mission, which the Americans have code-named Timber Sycamore. Under the deal, current and former administration officials said, the Saudis contribute weapons and large sums of money, and the CIA takes the lead in training the rebels on AK-47 assault rifles and tank-destroying missiles.”http://www.nytimes.com/2016/01/24/world/middleeast/us-relies-heavily-on-saudi-money-to-support-syrian-rebels.html?_r=0

http://jinge.se/mediekritik/vem-startade-kriget-i-syrien-hade-assad-fel.htm
Obama hök untitled

Summering: DN:s chefredaktör Peter Wolodarski är djupt osaklig i sin artikel, som förskönar USA och demoniserar Ryssland, vilket bidrar till ökad risk för krig. Den kan ses som ett viktigt inslag i USA:s hybridkrigföring. I en tidning som slår vikt om objektivitet och saklighet skulle en sådan artikel aldrig publiceras.

Beröm till SR Nyheter.

Jag sände följande mail kl 10.23 på morgonen 21/2

Hej!

Vid radionyheterna kl 10 idag nämndes ”Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR) som en oberoende organisation, medan den senaste tiden korrekt beskrivits ungefär som en ”oppositionsstödjande” (minns ej beteckningen exakt) organisation.

SOHR är ett litet kontor i ett samhälle utanför London, med nära band till regeringen i Storbritannien och till det Muslimska Brödraskapet. De har gjort beräkningar av dödsfall på osäkra uppgifter från bl.a. hörsägen, Youtube och Twittermeddelanden, åtminstone tidigare. Den sköts av Rami Abdul Rahman Vad vet vi om deras objektivitet och tillförlitligheten i SOHR:s uppgifter? Ingenting alls.
Organisation får stöd av USA, Turkiet och/eller andra allierade (http://www.globalresearch.ca/spreading-false-information-eight-problems-with-amnestys-report-on-aleppo-syria/54495499).

Hälsningar
Anders Romelsjö

Svar från SR Radio kl. 11.35
Hej Anders!
Ja, det var ett fel som smög sig in. Vi uppmärksammade det, och har ändrat det till en mer korrekt benämning: ”syriska observatoriet, som står oppositionen nära”.
Hoppas det blir mer korrekt. Och tack för din uppmärksamhet!

Vincent Dahlbäck
Sveriges Radio

i Andra om: , , ,, , , , , , , FN-stadgan

DN 21/2 New York Times 23/1 New York Times Alalam om Turkiets stöd Sputnik News Syriska segrar Washington Post 26/1 Foreign Policy 27/1 Alalam AlJazeera Antiwarorganisation Sputnik News Rapport om planerat basbygge i Syrien Rapport i iransk nyhetsbyrå Media gör svält till anti-syrisk propaganda Sveriges Radio CNN SvD 9/1 Pål Steigans artikel USA vägrar samarbeta mot IS Pakistan motsäger sig att Assad ska bort Pakistan med i Saudiarabiens allians Amnestys fullständiga rapport Amnestys tidigare rapport i höst Rick Sterlings rapport Rick Sterlings kritik av Amnestys tidigare rapport Eva Bartletts hela artikel Eva Bartletts blogg

  31 comments for “DN: Peter Wolodarski desinformerar grovt.

 1. martin
  23 februari, 2016 at 09:43

  Stort tack för att visa DN’s journalistik i förhållande till Boston Globe (Misleading the public re. Syria)

  http://thesaker.is/vladimir-putin-special-statement-on-cessation-of-hostilities-in-syria-starting-feb-27th/

  Putins tal om vapenstilleståndet den 27Feb2016. Putins tal skedde 23Feb2016 engelsk subtitle, c:a 5 min längd.

  Skulle gärna läsa ev. DN/Wolodarski reaktion på (tidspunkterna) av parlamentsvalen vs. vapenstilleståndet i Syrien.

  martin

 2. 23 februari, 2016 at 11:40

  Vill informera om att jag informerat Peter Wolodarski om artikeln med e-mail

  ”Hej!

  Har skarpt, faktarikt och detaljerat kritiserat Din Söndagskrönika. Välkommen med ev. motargument.

  ”DN:s Peter Wolodarski desinformerar grovt”
  http://jinge.se/mediekritik/dn-peter-wolodarski-desinformerar-grovt.htm

  Hälsningar

  Anders Romelsjö”

  Har även informerat via DN:s Twitter

  OBS. Peter Wolodarski har blockerat mig från sitt personliga Twitterkonto @pwolodarski. Där står:
  Du är blockerad från att följa @pwolodarski och att visa @pwolodarskis tweets.
  Jag har frågat honom om orsaken i mail för 2 veckor sedan men inte fått svar. Se där DN:s inställning till yttrandefrihet och debatt.

 3. Gösta Lilja
  23 februari, 2016 at 11:58

  Wolodarski lider av ett smygande och svårdiagnostiserat komplex (militärindustriellt?) som tvångsmässigt skapar hat osämja och krig mellan världens folk och stammar. I Mellanöstern är det Israel som under en mansålder genererat den oändlighet av våld och hat som sprider sig över världen likt ringar på vattnet. I Ukraina styr och ställer importerade ”politiker” uppbackade av USA/EU genom Victoria Nuland och inte minst vår egen Tabula Rasa, Kal Bild.

  Privatiseringar av ett folks gemensamma egendom är en nygammal formel för civilisation och utveckling. Man måste undra över vad ”indianen” tänkte när den bleksiktige nyanlände ”amerikanen” mutade in en eller annan kvadratmil och meddelade att enligt dekret från den store fadern är det här är från och med nu mitt.

  Det är tyvärr försent att reda ut affärerna med Nordamerikas ursprungsbefolkning. I Israel/Palestina däremot kan Saddam Husseins förslag om en Mellanösternkonferens tas upp på nytt. Alltså inget hemlighetsmakeri i källarlokaler i Oslo och på andra håll utan i fullt dagsljus på FN:s bord. Det är bara att följ skrivningarna om rätten för var och en till liv och egendom. Gör om och gör rätt.

  • Thomas Åkerblad
   23 februari, 2016 at 21:07

   I Mellanöstern är det Israel som under en mansålder genererat den oändlighet av våld och hat som sprider sig över världen likt ringar på vattnet.”

   Jag tror att Shia och Sunni (och olika grupperingar inom Sunni) är fullt kapabla att mörda varandra utan någon inblandning från Israels sida. Det är en grotesk övervärdering av Israels inverkan på omgivningen.

   • 24 februari, 2016 at 00:45

    Jo. Visserligen är Shia och Sunni fullt kapabla att ta kål på varann på egen hand även om Israel borde vara den logiska fienden i första hand enligt islams skrifter.

    Israels ledarskap är på den sida som på olika kriminella vis vill störta Syriens demokratiskt valde socialistiske president och få tillgång till oljekällorna i området utan att betala skatt till Syriens folk.

    Israels ledarskap föredrar helt tydligt extrema islamister och pengar än att ha en demokratisk socialistisk granne. Israels folk skulle sannolikt vara av en helt annan uppfattning om de kände till detta.

    Israels ledarskap är förmodligen delansvarigt för den kriminalitet som sker även om det förmodligen kommer vara Turkiet och Saudiarabien som går in och utför den kriminella invasionen/stölden, medan Washingtons ledarskap med stor sannolikhet kommer lägga veto mot alla åtgärder mot dem. Israels ledarskap kommer med stor sannolikhet vara med och mjölka de kassakor som gynnas av spektaklet.

    Eftersom USA är insyltat med både IS och Alqaida har med stor sannolikhet olika terrorist-höjdare ofta besökt Israel. Detta gör Israel till en stat som stödjer IS terror förutom egen statsterror mot Gaza.

    När man tar en djupare titt på deltagarna i Bilderbergruppen så klarnar det ännu mer. Detta är med stor sannolikhet det största kriminella företag/maffia som planeten någonsin konfronterats med.

    En stor del av deltagarna har judisk bakgrund. Det gör inte alla med judisk bakgrund till kriminella mafiosos, tvärtom, men det förklarar säkert varför nästan inget fokus kommer på just Israel eftersom många av dessa mafiosos med stor sannolikhet är zionister/rasister.

    Detta plus att USA kontrollerats av Wall street, Goldmann-Sachs och JP Morgan är sannolikt orsaken att den olagligt invaderande staten Israel fortfarande existerar. De olika muslimska ledarna ställs mot varann i området och på så vis kan Israel sakta expandera lite grann i alla riktningar för att kunna gå under radarn, medan muslimerna försvagar varann.

    Bernie Sanders kan vara lösningen. Han säljer sig inte till dessa mafiosos, men det är alls inte säkert att han kommer bli långvarig, då USA har haft en lång historia av kristen sekterism med blint stöd till Israel och mördade presidenter.

    • Allan P3
     24 februari, 2016 at 11:50

     Instämmer till fullo.
     DN ägs dessutom av Bonniers.
     !

     • Anders I
      24 februari, 2016 at 16:25

      Vad menar du med att ”DN ägs dessutom av Bonniers”? Kan du förklara sammanhanget för mig.

      • The Usual Suspsects
       25 februari, 2016 at 07:29

       Terrorkriget i Syrien är och har varit för Israels räkning. Likaså invasionen av Irak och Libyen. Den om inte insett detta har fattat noll och intet om vad det är som försiggår i MÖ. Så här sade

       Amos Harel, a leading Israeli military observer with high-grade access, made it clear:

       “the war in Syria has largely served Israel’s interests. The ongoing fighting has worn down the Syrian army to a shadow of its former capabilities. And Hezbollah, Israel’s main adversary in the north, is losing dozens of fighters every month in battle. Israel has been quietly wishing success to both sides and would not have been against the bloodletting continuing for a few more years without a clear victor” Now, after successful Russian intervention, Israel states openly that “an Assad victory would be bad for Israel” and it calls upon the West “to send real military aid to the less extreme Sunni rebels”.

       • 25 februari, 2016 at 07:54

        Tacksam för källa till det sannolika citatet. Israel vill annektera del av Golanhöjderna där det finns olja. I oljebolaget finns bl.a. Cheney och Murdoch. http://jinge.se/mediekritik/cheney-rothschild-murdoch-och-israel-vill-stjala-syriens-olja.htm

       • Anders I
        25 februari, 2016 at 10:03

        Tack för svar. Men min fråga gällde vad signaturen ”Allan P3” menar med DN ägs dessutom av Bonniers”?

        När det gäller frågan om Israel och Golanhöjderna upprepar jag en av mina kommentarer till ett tidigare inlägg.

        Jag tror att orsaken till att Israel inte lämnar Golanhöjderna är mer en säkerhetsfråga. Golanhöjderna, som är en ”platå” reser sig mellan 300 och 1000 m över havet. Det är nästan som att sitta på en läktare och se ner mot Israel, och man behöver inte vara så stor militärstrateg för att förstå vad ett tillbakadragande skulle ge för nackdelar för Israel.
        Att Israel behärskade Golanhöjderna var avgörande för att avvärja det syriska angrepp i oktober 1973, under Yom Kippur kriget. Israel kunde med ca 170 stridsvagnar stoppa det syriska anfallet med runt 1500 stridsvagnar och bepansrade fordon.

        Jag tror nog att säkerhet och möjligheten till ”defensible borders” är bra mycket viktigare för Israel än all olja i världen.

        • MatsB
         25 februari, 2017 at 09:58

         ”Naturligtvis är den Israeliska regimens ockupation av främmande makts landområden ett mycket nobelt förehavande som bör understödjas av världssamfundet och inte fördömas.” Kanske du gillar deras bosättningsoplitik också? Tillbaka till 1967 års gränsdragning vore inte mycket, men en bra början…

    • H. von Schlippenbach
     28 februari, 2016 at 22:07

     Jag tror inte det amerikanska folket vet vad Sanders står för, så därför tror jag att Clinton kommer att blir nominerad. Det är till sist Demokraterna ledning som bestämmer vem som koner att ställa upp för Demokraternas president kandidat. Det är som framgår i en artikel, att en riktig demokratisk vald president i USA finns inte, och kommer aldrig i framtiden att finnas. Den som har finansmakten bakom sig, och etablissemanget, kommer att nomineras. Det är bara ca: 50% av amerikaner som överhuvudtaget röstar, än mindre är intresserad av politk, och detta är tyvärr en nackdel för Sanders.

   • Gösta Lilja
    24 februari, 2016 at 09:33

    Vi ser nog olika saker. Ta jakten på olagliga massförstörelsevapen i Mellanöstern. Hav av blod men ”vi anser att det är värt priset”. Men man letade tydligen på fel ställe. Det är hög tid att öppna ögonen och se vad som händer när en egendomslös invandrad minoritet på jakt efter mark och egendom tillerkänns den lagstiftande och verkställande makten över ett område med en bofast befolkning.

    Den israeliska historikern Ilan Pappe, vars föräldrar undkom nazistterrorn i Tyskland på 1930-talet, redogör för sionismens brott mot palestinierna.
    ”Det är den enkla men förfärliga historien om den etniska rensningen av Palestina, ett brott mot mänskligheten som Israel har velat förneka och få världen att glömma. Det åligger oss att rädda historien … av moraliska skäl. Det är det första steg vi måste ta om vi önskar att försoning någonsin ska få en chans och freden slå rot i de söndrade länderna Palestina och Israel.”
    Kloka ord som borde spridas över världen som ringar på vattnet.

 4. 23 februari, 2016 at 16:01

  Både du som läser detta, jag, Anders och Paul Craig Roberts kommer kanske inom en snar framtid sitta oskyldigt fängslade på Guantanamo eller något gammalt återanvänd SS-bas i Polen, för Sverige skriver nu, lustigt nog, strax på ”värdlandavtal” med USA/NATO, ett värdlandavtal som tydligen ska skattebefria och straffbefria amerikaner i Sverige som begått alla dessa krigsförbrytelser i strid med FNs regler

  Vi måste fråga oss går gränsen egentligen går för en kriminell supermakt och dess kriminella presidenter? Har de gränser? Respekterar de avtal och gränser?

  F.d. Wall Street Journal redaktör svarar på – Vilket ledarskap är det mest kriminella som någonsin existerat på planeten?
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/01/14/f-d-wall-street-journal-redaktor-svarar-pa-vilket-ledarskap-ar-det-mest-kriminella-som-nagonsin-existerat-pa-planeten/

  Det är inte bara anmärkningsvärt, men även på sin plats att ta upp frågan om Sveriges ledarskaps landsförräderi, eftersom krigsförbrytare som ränner runt på Sveriges gator och ryska kärnvapen riktade mot Sverige knappast kan anses vara i det svenska folkets bästa intresse.

  Detta för oss även osökt in på det faktum att vuxna IS-soldater i horder under beteckningen ”ensamkommande”(lögn) ”flykting” (delvis sant p.g.a. Rysslands stöd av demokratin i Syrien) ”barn”(lögn) sannolikt strax kommer ”high fiva” med sina allierade från USA i Sverige, ex. när väl Sverige vill byta till en riktig socialistisk statsminister som Olof Palme eller Assad igen.

  Att USA strax kommer utföra exakt samma politik i Sverige som de gjort i Pakistan, Serbien, Chile eller andra demokratiska socialistländer är därför inte uteslutet. Vad har de gjort? De har lönnmördat generaler som är patrioter, de har stöttat statskupp, de har arrestera oskyldiga och placerat dem i koncentrationsläger och de har installerat diktaturer.

  Vad ni än gör rösta rätt i valet och förbered Sverige på vad en kriminell supermakt kan få för sig!
  Sverige måste förbli neutralt och endast Vänsterpartiet av riksdagspartierna står idag, märkligt nog, för den neutrala politiken, även om de lustigt nog fördömt Rysslands räddning av östra Ukraina, inte är för repatrieringen av IS-invandringen, vilken gör att många okunniga svenskar som läser massmedia ägd av girigbukar i USA med stor sannolikhet kommer rösta på de NATO-positiva partierna SD, S, MP och Alliansen.

  Det är sorgligt men sant att endast Vetenskapliga partiet utgör ett fullgott protektionistiskt demokratiskt och socialistiskt alternativ som skulle kunna liknas med Bernie Sanders i svensk politik. Vi behöver ett nytt starkt vänsterparti i Sverige som dessutom har potential att sänka högerpartiet SD.

 5. Laila
  23 februari, 2016 at 18:51

  Det är ingen sansad person som tar Wolodarski på allvar. Han tillhör de förnäma skaran av svenska Presstitute journalister. Jag slår vad om att Wolodarski skulle aldrig skriva om de barn som slaktas varje dag av Apartheid staten Israel. Han är som sagt en journalist.

  • 23 februari, 2016 at 21:02

   Jag tror tyvärr att du har fel om Wolodarskis inflytande. Han har mycket större inflytande på vad som anses vara sansade personer än oss radikala, faktaanalyserande skribenter.

 6. 23 februari, 2016 at 22:20

  Wolodarski verkar ha sin egen agenda som ligger väldigt långt från journalistisk objektivitet.

 7. 24 februari, 2016 at 10:18

  I den utrikespolitiska deklarationen av Margot Wallström sägs att Syrien och Ryssland ska upphöra med att bekämpa oppositionen. Inget nämns om den legitima kampen mot terrorismen. Detta är desinformation i angriparen USA:s intresse. Samarbete med denna brutala krigarstat ska fördjupas. Förre statsministern Göran Persson har uttalat sitt stöd för Rysslands kamp mot terrorismen i Syrien.

 8. M
  24 februari, 2016 at 10:39

  Lars Bern:
  ”Det är ingen tvekan om att despoten Putin och ett nationalistiskt Ryssland är ett avgörande hinder för strävan efter NWO. Oligarkin och hela den MSM-apparat som de kontrollerar har sjösatt en kampanj för att piska upp en hatstämning mot den ryske presidenten. Svenska MSM medverkar genom att likt papegojor okritiskt vidarebefordrar propagandan.
  Oligarken Soros patetiska och gravt desinformerande artikel i miljardärsfamiljen Bonniers husorgan DN härom dagen är ett typiskt exempel. Jag återkommer till honom. Man utmålar även Putin och Rysslands styrande som gravt korrumperade, vilket sannolikt äger en stor del sanning. Men som jag tidigare skrivit om, finns det grund för att bedöma USA som minst lika korrupt. En måttstock på korruption är ofta kostnader för vapenköp. Det kostar uppåt det tiodubbla att utveckla ett avancerat stridsflygplan i USA i jämförelse med i Ryssland, det ger en fingervisning.”

  http://anthropocene.live/2016/02/22/drommen-om-varldsherravalde-vii/

  • Benny
   24 februari, 2016 at 17:34

   Lars, när blev Putin en despot? Putin agerar alltid helt i enlighet med den ryska konstitutionen och han har dessutom stöd av mellan 80-90% av ryssarna till skillnad från Obama, Hollande, Merkel som ju alla har svagt stöd på hemmaplan. EU-ledarna i Bryssel har ju inget som helst förtroende bland vanligt folk i Europa och borde därför följaktligen avgå. Visserligen är nog Putin korrumperad men vilken politiker är inte det? Sen att korruptionen i Ryssland är mindre än den i USA och framförallt försvarsindustrin där är ju uppenbart. Soros är en skurk och charlatan som borde spärras in för sina brott och att han inte granskas och hängs ut av MSM-media är graverande men fullt förståeligt med tanke på ägarstrukturen i fulmedia.

 9. @neurocolls
  24 februari, 2016 at 13:12

  Jag håller varken med om att Syrien är/var en en socialistisk demokrati under Assad (far/son) eller att det hela styrs av en judisk världskonspiraton som andra som kommenterar här.

  Däremot kan jag hålla med om att försöka åstadkomma fred mha existerande bristfälliga statsstrukturer i Syrien antagligen är det minst dåliga av många dåliga alternativ.

  Har ni läst Robert F. Kennedy, Jr artikel ”Why the Arabs Don’t Want Us in Syria”?

  http://www.politico.com/magazine/story/2016/02/rfk-jr-why-arabs-dont-trust-america-213601
  Om upprepad intervention sedan 1949.

  ”The CIA began its active meddling in Syria in 1949—barely a year after the agency’s creation.”

  (Sen skadar det väl inte att vara kritisk till självförhärligande av ”Kennedy-klanen” i läsningen av detta)

  • 24 februari, 2016 at 13:36

   Bristfällig statsstruktur – hur bedöms det? innebär ingen som helst tillåtelse för andra att intervenera. Att Syrien kunnat stå emot den utlandsstödda terrorismen och nu vinna segrar talar verkligen inte för en bristfällig statsstruktur.

  • 24 februari, 2016 at 13:36

   Bristfällig statsstruktur – hur bedöms det? innebär ingen som helst tillåtelse för andra att intervenera. Att Syrien kunnat stå emot den utlandsstödda terrorismen och nu vinna segrar talar verkligen inte för en bristfällig statsstruktur.

   • @neurocolls
    24 februari, 2016 at 15:43

    Menade inget annat än att allt är försvagat i ett land efter att människor dödats och skadats i hundratusental och flytt i miljontal; hela städer och infrastruktur har bombats; tidigare motsättningar annu djupare nu.

    Jag håller med om att varje intervention som strider mot folkrätt är oacceptabel.

 10. 25 februari, 2016 at 17:52

  Jag antar att den som nämner att DN innehas av Bonnier vill antyda att det innebär att tidningen har mindre trovärdighet p.g.a. ägarnas förmodade släktband och att de därför inte har mer lojalitet med Sverige än de tidningar som ägs av ex. JP Morgan och Goldmann-Sachs. Lojaliteten kan således tänkas ligga hos det internationella kriminella kapitalet, inte hos det svenska folkets väl.

  Om detta är sant kan det i sådana fall tänkas att nästan all massmedia som vi finner på armlängds avstånd i snabbköpet, inte bara DN som det flitigt länkas till här (vilket dessutom ökar deras sökmotorposition) har en gemensam agenda att ex. så splittring hos de svenska folket, ex. skriva positivt om ex. horder av icke-flyktingar och ex. kalla det ”ensamkommande” ”flykting” och ”barn” fastän sanningen oftast är en helt annan för den som vill se sanningen som den verkligen är.

  Man kan ex. analysera mängden ad hominem-argument och ren desinformation som finns och hur denna är riktad i denna press för att veta vilka olika antagonister denna massmedia vill gynna. NB: ad hominem-argument gynnar ofta den som utsätts för den.

  Kallar man ex. någon ”rasist” i nedsättande syfte, speciellt någon som inte anser sig vara det, eller inte vill bli kallad det är väl värt att tillägga, då får då denne sympati. Detta är ett välkänt faktum. Politikerna och denna massmedia har således kunnat haft en agenda att gynna det Israelvänliga SDs tillväxt.

  Om detta är den medvetna planen så är taktiken med att desinformera grovt sannolikt en del av den planen. En tidning som håller sig till sanningen och öppnar för hövliga vetenskapligt grundade sanningsenliga samtal skulle nämligen snarare skapa enhet och samstämmighet i samhället.

  För att kunna avgöra hur det faktiskt förhåller sig bör man analysera vad som skrivits och hur det kan skapa splittring mellan olika grupperingar i Sverige.

  Om Golanhöjderna. Nu är jag ingen stor militärstrateg, men ingenjör. Jag misstänker givetvis att höjden givetvis kan öka räckvidden för projektiler en hel del, givetvis en avgörande del om kanonerna är likvärdiga. Men pansar kan också slås ut från luften och från soldater med pansarskott. Mängden pansar som Israel slog ut kan således bero på fler faktorer, ex. val av taktik, luftherravälde, kanonernas räckvidd och precision, pansarets tålighet, projektilernas konstruktion, men även det faktum att den anfallande parten måste färdas i oskyddad terräng, medan den försvarande parten kan skydda sina fordon bättre i en försvarställning.

  Men vad viktigare är att notera är att de olagligt ockuperade Golanhöjderna ger ca 15% av det vatten som Israel behöver för att nära annan olagligt ockuperad mark så du ska kunna köpa ex. Jaffaapelsiner (eller samma apelsiner ompacketerade i annat land p.g.a. många mentalt friska människor idag vill bojkotta Israel).

  En invasion av Syrien är enligt FNs regler lagligt. Ockupation av annat lands territorier är olagligt. Golanhöjderna är inte Israels. Att återta territorier som invaderats olagligt är lagligt. Dessa regler uppfanns för att skapa fred i världen. USA räddar ständigt Israel med sina veton, men det kan hända att det kommer bli ett slut på lustigheterna snart. Bernie Sanders vinner mark och han har inte sålt sig till JP Morgan och Goldmann-Sachs. Frågan är om massmedia mörkat Bernie Sanders? Det anser han själv.

  Om det vore så att det vore ett val mellan säkerhet eller kontroll över olja vore valet enkelt för Usrael, men jag tror inte det är ett val mellan dessa saker för världens mest kriminella företag som någonsin existerat på planeten. De gapar givetvis över mer. Den girige kommer nämligen alltid vara fattig och givetvis alltid gapa efter mycket…innan denne mister hela stycket… som vanligt…

 11. Gösta Lilja
  24 februari, 2017 at 07:34

  ”Utan USA:s närvaro skapas ett vakuum som snabbt riskerar att fyllas av diktaturer”
  menar Wolodarski.

  Tryckfrihet är väl den sorts vakuum som kan producera sådana nyheter. Fantasi upphöjd till verklighet. Faktaresistens upphöjd till ”artistisk frihet. ” Sånt har hänt förr.

 12. HelalA
  24 februari, 2017 at 10:44

  Vad kan man förvänta sig av Peter Wolodarski som har ‘utbildats’ av ett amerikanskt universitet som en propagandist?

  Det löjliga är att han studerade ‘Rysslands modern historia’ i ett land som USA! Vad hade CIA för syfte att erbjuda just honom ett sådant stipendium om inte han skulle fortsätta med sin propaganda mot Ryssland?

  Peter reser väldigt ofta till USA dessutom.

  • Patras Vodoodarski
   24 februari, 2017 at 19:21

   Dagen då typer som Wolodarski satte agendan för folkopinionen är passé. Det är väl det som svider mest för media monopolet och dess välbetalda presstitutes. Det förklarar också den mediemaffians censuriver.

Comments are closed.