Här är terroristerna i östra Ghouta som urskuldas


Tobjörn Sassersson publicerar många bra politiska artiklar på sin blogg Newsvoice. Nyligen kom artikeln ”Här är terroristerna i östra Ghouta som urskuldas av DN, SvD mfl” Newsvoice som är ett utdrag av denna artikel Östrat Ghouta i Aleppos fotspår

Här inledningen och litet utdrag från artikeln. Läs hela artikeln på Newsvoice!

Artikel.

Östra Ghouta i provinsen Damaskus har en kärna av extrema terroristgrupper vilka gör livet för 7 miljoner vanliga civila till ett levande helvete.

Den syriska regimen har tvingats ta till hårda metoder för att skydda befolkningen med målet att eliminera de ”moderata” terrorister som Västmedia värnar om. Det förklarar Matija Lukač som är pro-Syrisk aktivist och analytiker av konflikterna i Syrien.

Läs hans redogörelse och jämför med hur svenska medier kastar skulden på den syriska och ryska armén och därmed urskuldar de egentliga terroristerna som dagligen beskjuter Ghouta med granater.
Jair al IshamJais al Isham, en av terroristorganisationerna i östra Ghouta
Matija Lukač skriver i en artikel för Balkan Post att nu följer östra Ghouta i samma fotspår som Aleppo. FN har deklarerat eld upphör för att ge plats för humanitära insatser, men försöket påverkar naturligtvis inte IS, al-Qeada och al-Nusra Front mfl eftersom inga västliga trupper är på plats för att se till att eldupphöret efterlevs.

Lukač skriver att de civila dödstal som presenteras av the ”Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR) inte är att lita på eftersom organisationen överdriver dödstalen för att porträttera den syriska armén som en demonisk militärmaskin som företrädesvis dödar kvinnor och barn.

De civila dödsoffren som uppstår beror på att terroristerna använder civila som sköldar. De ockuperar skolor och sjukhus, enligt andra källor, och när den syriska armén angriper terroristernas utposter dör oskyldiga civila. Utan dessa civila sköldar skulle bekämpandet av terroristerna vara enkelt, förklarar Lukač.

Matija Lukač avslutar sin artikel med att förklara att alla dessa terrorgrupper delar samma typ av ideologi och samma finansiering från gulstaterna. Vissa av dem är direkt sponsrade av Västmakter som USA, England eller Frankrike.

Grupperna är ansvariga för 1000-tals mord och 10,000-tals skadade. Majoriteten av den civil populationen i Damaskus önskar inget annat än att alla dessa terrorister elimineras utan nåd eftersom terroristerna på en daglig basis beskjuter Damaskus med bomber och granater. Populationen är helt beroende av att de insatser som den syriska och ryska militären utför för att eliminera terroristerna.

Några aktuella artiklar om Västs stöd till terrorister i Syrien.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Några andra artiklar om medias felrapportering av Syrien.


Fader Daniël:Media ger ”fake news” om kriget i Syrien – samt andra 15 ”fake-”exempel
Svenska ögonvittnet tillbaka från Aleppo
Ännu ett ögonvittne om Syrien
Nytt ögonvittne från Aleppo
Ögonvittnesskildring från Aleppo från brittisk journalist
Livet i Syrien före USA:s intervention
Skånska Dagbladet i täten för en sannare bild av Syrien?
Tio feta lögner om Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Aftonbladet desinformerar om Syrien
DN:s ”fake news”-attack på Swedish Doctors for Human Rights” (The Indicter) 1/5 2017
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017
Vanställd kritik i DN, Expressen och Aftonbladet av fredsorgansationen SWEDHR om Syrien. 22/4 2017
Stora brister i SvT:s rapportering om Syrien
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
Även Sveriges ledande politiker stödjer i praktiken terroristerna i östra Aleppo
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,


4 svar till “Här är terroristerna i östra Ghouta som urskuldas”

 1. USA generalen Joseph Votel: ”Ryssland hotar vår förmåga att dominera luftrummet i Mellanöstern”.
  https://sputniknews.com/military/201802281062078380-us-general-russia-threaten-dominance/

  Uttalandet ”Terrorism och Iran: Försvarsutmaningar i Mellanöstern” av general Votel täcker inte bara Iran utan även Rysslands påverkan på USA:s verksamhet.
  I synnerhet det växande antalet ryska missilsystem i Ryssland hotar vår ”förmåga att dominera luftrummet”. Enligt honom brukar Ryssland använda konflikten i Syrien för att testa nya vapen och taktik ”med liten hänsyn till säkerhetsskador eller civila offer”. Votel misslyckades med att nämna Rysslands bidrag till att besegra Daesh.. och dess diplomatiska ansträngningar, vilket har resulterat i dialoger mellan olika krigsgrupper i Syrien.
  Votel hävdar att Ryssland ”bränner konflikten” mellan Damaskus, YPG och Turkiet, samtidigt som de försöker tjäna som medlare i sina förhandlingar. Den amerikanska generalen sade emellertid inte över vad Rysslands motiv för att göra det skulle vara.
  Votel noterade vidare det betydande inflytandet Ryssland har på stater i Centralasien, vilket möjligen kan begränsa USA:s militära kapacitet i Afghanistan, eftersom deras verksamhet är beroende av logistiskt stöd från dessa länder.
  LÄS MER: USA hotar Turkiet med sanktioner i fall av ryska S-400 inköp – rapporter
  LÄS MER: Trumps kontor: Amerikanska trupper kan stanna i Syrien oändligt utan kongressens ”OK”

 2. Bilderna på ett amerikanskt Twitter-konto som visar bombningar i Syrien och en far och hans skrikande barn i den förödande Ghouta, orsakade känslan att bli retweetad 128 000 gånger. Den Syrien-födda amerikanska Sami Sharbek ville utbilda världen om Ghoutas öde genom att lägga ut hemska bilder av krig på hans Twitter-konto. Han uppnådde sitt mål: över 128 000 personer retweetade sina bilder. Med en detalj: Dessa bilder togs faktiskt i Gaza och Mosul.
  https://francais.rt.com/international/48371-pour-sensibiliser-sort-syrie-il-poste-photos-gaza

  Han hade valt ut två bilder: av bombade byggnader och en pappa som bar sitt barn i armarna på en förstörd gata, som skrek i rädsla och smärta. Men andra användare upptäckte snabbt bedrägeriet: fotograferingen av bombningarna togs i Gaza.
  John Mangun, en BusinessMirror-reporter, tweetade länken till en artikel från 2014 varifrån bilden kom och hänvisade till en israelisk invasion i Palestina. Då avslöjade han att den andra bilden togs under Mosuls belägringen, fadern körde med sin dotter till de irakiska specialstyrkorna som flydde ett ISIS-kontrollerat område.
  Strax efter erkände Sami Sharbek att hans inlägg var falskt och ursäktade sig för sitt misstag. ”Jag visste inte att bilderna hade tagits i Gaza och Mosul. Min enda avsikt var att öka medvetenheten om vad som händer i mitt land, ”skrev han i en kommentar. Det uppmanade dock människor att donera till en icke-statlig organisation, det syriska amerikanska mediac samhället.
  Sedan skyndade han sig att reposta bilder, bestämt av Syrien, men fortfarande inte Ghouta, de tre bilderna har tagits vid olika tider av den syriska konflikten i Aleppo, den första i 2013 , den andra i 2015 och den sista , blev känd, pojken täcks av skräp i chock i Aleppo, 2016.

 3. Har ni märkt i rapporteringen att frasen ”mänskliga sköldar” som så ofta användes i Mosul när man beskrev hur IS använde civila människor. Medan nu ej används i Ghouta fast samma sak görs av Jihadisterna (oj förlåt ” rebellerna”). När Mosul skulle återtas från IS av USA och Irakiska armen så lågt räknade uppskattningar av antalet civila dödsfall på mellan 5000 och 10.000. Vissa rapporter var väsentligt högre, med en irakisk uppskattning som tyder på att 40 000 slaktade. I en attack i mars 2017 dödade en amerikansk flygattack i Mosul upp till 300 irakier, mer än Assads styrkor påstås ha dödats i sin nuvarande offensiv. Om vi går till Ragga förra sommaren så dödades 100 civilpersoner i veckan under offensiven från USA som varade i ca 6 månader. Sedan gav man fri lejd ut ur Ragga till Jihadisterna för att de skulle gå mot Damaskus och strida mot Assads Arme. Att beskriva det som nu sker som det värsta som har hänt är djup hyckleri från våra medier. Det värsta som har hänt i Syrien kriget är att det startades av USA för 7 år sedan via ombud som nu har dödat 400.000 människor fördrivit miljoner flyktingar inom landet och miljontals flyktingar utomlands. Att det är det värsta som hänt berättas det ej om. I ETC ledare skriver Somar Al Naher att ”Ryssland är inte bättre än USA i Mellanöstern” De spelar ej i samma division när det gäller att krigsbrott Ryssland i gärdesgårdsserien USA i proffsligan. Denna falska vänster som stött CIA stödda grupper i Syrien och nu demoniserar Ryssland är bara ett sätt att underlätta för USA att mer aktivt gå in i Syrien kriget de tjänar imperialistiska intressen och när falsk vänster, liberaler stöder USA så kan det stora kriget mellan två kärnvapen makter ej vara långt borta.