”Vita hjälmarna” levererar nu stora mängder kemiska vapen till terrorister i Syrien


En rapport i Russia Today är i linje med flera andra uppgifter om att en ”false flag”-operation planeras i Idlib av terroristerna, vilket ska ge anklagelser mot Syriens regering och sedan flyganfall mot Syrien.
RT

Rapporten.
En stor mängd kemikalier har levererats till militanterna i Syriens Idlib med hjälp av ”Vita hjälmarna” för att kunna åstadkomma en provokation och skylla på den syriska regeringen,
uppger Rysslands försvarsdepartement 28/8.
Den ryska militären har fått information från flera källor i Idlibprovinsen att ”en stor mängd giftiga ämnen har kommit till staden Saraqib på två lastbilar från byn Afs,” uppger generaldirektör Aleksey Tsygankov, chef för Ryska centret för avspänning i Syrien i ett uttalande.
white-helmets-al-qaida
Kemikalierna levererades av åtta medlemmar i ”Vita hjälmarna” för att kunna åstadkomma en provokation och skylla på den syriska regeringen, uppger Rysslands försvarsdepartement 28/8 och tillade att lasten toges emot av två befälhavare i terroristorganisationen Ahrar al-Sham, f.d. al-Nusra.

”Senare placerades en del av lasten i omärkta plasttunnor och transporterades till en annan militantbas i södra Idlib för att kunna användas som kemiska vapen.”

Tidigare varnade det ryska utrikesdepartementet för att USA har planerat att organisera en falsk kemisk attack i Syrien för att kunna använda den som förevändning för att slå till mot de syriska regeringskrafterna.

Utplaceringen av USS Ross med 28 Tomahawk kryssningsmissiler ombord till Medelhavet samt ankomsten av andra amerikanska krigsfartyg till Persiska viken och Qatar var en del av förberedelserna för attacken, tillade man i meddelandet.

Washington varnade tidigare för att det skulle reagera om kemiska vapen används av den syriska regeringen med repressalier, vilket skulle vara starkare än de som genomfördes mot landet av USA, Storbritannien och Frankrike i april.

Kryssningsmissilier mot Syrien vid tidigare tillfälle
Kryssningsmissilier mot Syrien vid tidigare tillfälle

Den attacken utfördes efter en rapport om kemisk attack, som kom från de ”Vita hjälmarna”, en ökänd västerländsk hjälptrupp som man vet samarbetar med terroristerna och producerar förfalskningar för att sedan anklaga den syriska regeringen och dess allierade. (Slut på artikeln i RT).

Kommentar: Upplägget påminner om det i Duoma i april.

Några punkter angående eventuell kemvapenattack.
1. Syrien har förstört sina kemiska vapen har FN rapporterat 2016.
2. Ryssland har förstört sina kemiska vapen har OPCW rapporterat 2018.
3. Syrien har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt nu efter stora militära framgångar, befolkningsstöd och med tanke på världsopinion och massmedia. Svensken Ove Sellström i OPCW har också gjort denna bedömning.
4. USA & Co, samt rebeller/terrorister har allt att vinna på att påstå att Syriens regering använt sådana vapen. Då kan de mer öppet gå till angrepp.
5. Terroristorganisationer har utnyttjat tidigare bombningar med att anfalla.
6. Bevis saknas också för att Syrien tidigare använt gas mot befolkningen. USA-initierad ”information”/propaganda sprids ofta alltför okritiskt.
7. Enligt folkrätten får endast FN besluta om angrepp mot medlemsstat.

Några artiklar om gasattacker i Syrien.
USA & terroristerna planerar nytt angrepp på Syrien med kemiska vapen!? 25/8
Använde USA & Co använde uranvapen vid anfallet på Syrien 14/4?
Syriska barn avslöjar sanningen bakom “påstådda kemattacken”
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta i augusti 2013.
Seymour Hersh: Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien, med USA:s ”hjälp”.
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017.
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta

Några artiklar om White Helmets som förmedlat uppgifter om påstådd gasattack.

Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?

Några artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien


11 svar till “”Vita hjälmarna” levererar nu stora mängder kemiska vapen till terrorister i Syrien”

 1. Russia Today är ju den mest frekventa förmedlaren av desinformation, rena lögner och falskflaggoperaftioner. Det är kremls förlängda arm och ett led i dess krigföring mot andra länder. Reportagen i RT går ut på att få andra länder att framstå som sämre än vad de är och relativt sett mindre överlägsna Ryssland som är ett riktigt skitland där oppositionella, journalister, religiösa och sexuella minoriteter förföljs, fängslas, torteras och mördas. För din del tycks det inte spela någon roll att regimen är så långt ifrån socialistisk den kan vara. Huvudsaken är ju dess djupa,förakt för mänskliga rättigheter som du delar.

  • Noterar att du inte ger några som helst belägg eller fakta för stöd för dina åsikter i allmänhet och inte presterar någon kritik av artikeln. Sådant ses inte ses seriöst. Läs länkartiklarna och återkom med saklig kritik.

  • Västimperiet och dess hantlangare tar till allt grövre lögner. Draken är sårad och slår vilt omkring sig. Efter att draken gång på gång blir avslöjad för sina bedrägerier övergår han till att beskylla sina långt hederligare rivaler för allt som draken själv gör.

  • Jesper, RT är inte ett dugg sämre än den vanliga fulmedia som finns i Sverige och övriga västvärlden! Tycker nog att fulmedia i väst är värre när det gäller propaganda och rena lögner. Dessutom så är USA fortfarande en mycket värre skurknation än Ryssland. En lista på de värsta skurkstaterna är USA (ohotad etta), Israel, Saudiarabien, Iran m.m. Jesper har som vanligt inget seriöst att komma med utan bara en massa overifierade påståenden. Du kanske skulle läsa IMF:s senaste rapport om skuldberget i världen…Ingen mysig läsning för USA-kramare snarare mer som en skräckroman.

 2. ”Vita hjälmarna” räddades ut ur Syrien (terrist ockuperade områden) av Israel och NATO. Dessa ”Vita hjälmarna” är en propaganda del av de terror organisationer som krigar i Syrien, med stöd från Väst.

  Det RT rapporterar passar bra in i hur Väst och Israel har agerat under Syrien-kriget.

  Syriens regeringstrupper håller på att förbereda en rensning av Idlib-området som blivit uppsamlingsplats för terrorister.
  B. Assad har flera gånger erbjudit amnesti för stridande trupper, om de lägger ner vapnen och återvänder till sina hemtrakter, som fredliga.
  https://russia-insider.com/en/idlib-become-syrias-final-battle-terrorists-if-west-stays-out-it-video/ri24610?ct=t(Russia_Insider_Daily_Headlines11_21_2014)&mc_cid=8da4aa4bf9&mc_eid=cdefe4bfdc

 3. […] Inledning. Syrien, med hjälp av Iran och Ryssland, verkar vara på väg att vinna kriget mot de av USA & Co från början stödda terroristerna. Nu återstår främst slutstriden mot tiotusentals terrorister i Idlib. Assad har gång på gång erbjudit dessa amnesti, och fri lejd om de lämnar i vapen. Om detta tiger media. Framför allt rysk press har gång på gång varnat för att terrorister med Väst stöd ska genomföra en gasattacke och sedan skylla på den syriska regeringen. För att ge USA & Co motiv för flyganfall. ”Vita hjälmarna” levererar nu stora mängder kemiska vapen till terrorister i Syrien […]

 4. […] Inledning: Efter att ha bevaktat angreppskriget mot i Syrien sedan dess start för drygt 6 år sedan, med bland annat ett par hundra artiklar, kan jag, liksom andra, lugnt påstå att rapporteringen i etablerade Västmedia är mycket dålig. Behandlat i flera artiklar. Nu står Syriens armé – främsta terroristbekämparen på marken i världen- i färd med att planera att återta Idlib-provinsen som kontrolleras av Väststödda terrorister. Som vanligt skrivs inget positivt om denna möjlighet. Jag rapporterade igår att ryska källor uppger en kemvapenattack planeras av terrorister som provokation i Syrien. ”Vita hjälmarna” levererar nu stora mängder kemiska vapen till terrorister i Syrien […]

 5. […] Syrien, med hjälp av Iran och Ryssland, verkar vara på väg att vinna kriget mot de av USA & Co från början stödda terroristerna. Nu återstår främst slutstriden mot tiotusentals terrorister i Idlib. Assad har gång på gång erbjudit dessa amnesti, och fri lejd om de lämnar i vapen. Om detta tiger media. Framför allt rysk press har gång på gång varnat för att terrorister med Väst stöd ska genomföra en gasattacke och sedan skylla på den syriska regeringen. För att ge USA & Co motiv för flyganfall. ”Vita hjälmarna” levererar nu stora mängder kemiska vapen till terrorister i Syrien […]