Trump varnar Assad för att befria Syrien från terrorister. Israel angriper Syrien & USA-angrepp väntas


Inledning: Efter att ha bevaktat angreppskriget mot i Syrien sedan dess start för drygt 6 år sedan, med bland annat ett par hundra artiklar, kan jag, liksom andra, lugnt påstå att rapporteringen i etablerade Västmedia är mycket dålig. Behandlat i flera artiklar. Nu står Syriens armé – främsta terroristbekämparen på marken i världen- i färd med att planera att återta Idlib-provinsen som kontrolleras av Väststödda terrorister. Som vanligt skrivs inget positivt om denna möjlighet.
Jag rapporterade igår att ryska källor uppger en kemvapenattack planeras av terrorister som provokation i Syrien. ”Vita hjälmarna” levererar nu stora mängder kemiska vapen till terrorister i Syrien

Vita hjälmarna i fejkad övning enligt tillgänglig information.

Sådana varningar kom inför den av terrorister genomförda ”false flag”-operationen i Duoma utanför Damaskus i april – se nedan. Attacken skedde, och med den som motivering angrep USA, Storbritannien och Frankrike sedan Syrien.

President Trump hotar med anfall på Syrien enligt BBC, ryska medier, Deutsche Welle och i andra medier. BBC

*

Nytt! Den israeliska tidningen Haaretz rapporterar omkring kl 18.20 att Israel angripit mål i Syrien, i staden Hama.

Haaretz. Enligt Haaretz har Israel utfört 200 flyangrepp mot Syrien under de senaste 1,5 åren. Och Israel har angripits Syrien flera gånger förr, till fördel för terrorister. Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien (som Anders Romelsjö brukar säga)

Jag återger nedan uppgifter från Russia Today och Sputniknews som har klart högre trovärdighet än våra etablearade västmedier i denna fråga.
Russia Today President Trump varnar Syrien skriver i en artikel översatt från engelska till svenska av mig.

USA:s president Donald Trump har varnat den syriska ledaren Bashar Assad att inte attackera Idlibprovinsen, en av de sista terroristfästena i landet, och avråder också Iran och Ryssland från att delta i den ”potentiella mänskliga tragedin”.
Trump varnade Damaskus, liksom Moskva och Iran, för att ”göra ett allvarligt humanitärt misstag”. Han uttryckte sin oro över att hundratusentals liv skulle kunna vara i fara under den syriska arméns verksamhet för att rensa Idlib från militanter.

Detta tweetade Trump på måndag eftermiddag.

Ryssland, som ännu inte kommenterat det senaste uttalandet från den amerikanska ledaren, har arbetat i veckor för att upprätta humanitära korridorer i Idlibprovinsen. Strax före Trumps tweet noterade utrikesminister Sergey Lavrov att Ryssland, Turkiet och Iran arbetar för att skilja väpnad opposition och terrorister i området så att eventuella militära operationer sparar civila liv.
Samtidigt betonade Lavrov att terrorister i Syrien fortfarande får levereranser med vapen och ammunition.

Under de senaste veckorna har den ryska militären också varnat för att militanter förbereder sig för att inleda en falsk kemisk vapenattack i Idlib. Moskva har upprepade gånger uppmärksammat att en sådan falsk flaggattack kunde tjäna som förevändning för USA och dess allierade att utföra flygangrepp på syriska regeringsmål, vilket skulle ytterligare äventyra försoningsprocessen i landet.

Förenta staterna sade tidigare att man skulle ”besvara” en eventuell kemisk attack från den syriska regeringen, med mer eldkraft än vad man gjorde tillbaka i april. Trumps senaste varning kommer i samband med den ryska militära övningen i Medelhavet, som involverade 25 skepp och strategiska bombplaner, som Kreml antydde var kopplat till situationen i Syriens Idlib.
Tidigare sände US Navy också styrda missilförstöraren USS Ross och USS The Sullivans till regionen. Den gruppen har också B-1B Lancer-bombare som omfördelades till en flygbas i Qatar. ”

Den amerikanska militären och underrättelsetjänsten har redan sammanställt en förteckning över preliminära mål som de skulle slå till mot efter en incident med kemisk vapen i Syrien, rapporterade CNN och citerade amerikanska tjänstemän. Militären är redo att ”reagera väldigt snabbt” om presidenten Donald Trump beslutar att inleda ett anfall mot den syriska regeringen, sade en tjänsteman till CNN och tillade att inget beslut att ”vidta åtgärder” ännu har gjorts. Säkerhetsexperter har emellertid redan ”samlat” på data om vad de beskrivit som ”kemiska vapenanläggningar”, rapporterade mediautsläppet. USA har redan satt ut bombmål i Syrien

—————————————————————————————————————-

”Det finns cirka 10 000 medlemmar av terroristgrupperna i al-Qaida och al-Nusrafronten plus familjemedlemmar” sa FN:s särskilda sändebud för Syrien Staffan de Mistura i torsdags. Staffan de Mistura: Terrorister i Idlib måste besegras.

”Ingen tvivlar på att al-Nusra och al-Qaida är terrorister och att terrorister som identifieras av FN måste besegras”.

Han uttryckte också sin beredskap att samarbeta med den syriska regeringen för att säkerställa en säker evakuering av civila från Idlibprovinsen.

”Jag är återigen beredd att personligen och fysiskt engagera mig … med regeringssamarbetet … för att säkerställa att sådana temporära [humanitära] korridorer ska upprättas för folket så att de då kan återvända till sina egna orörda hemorter”, sa FN:s särskilda sändebud.

Det kan tilläggas att Sputniknews rapporterar att ”De ryska soldaterna har fördelat över fem ton bröd.”
Ryssland tillhandahåller civila i Idlib med livsmedel

Kommentarer.


Mer utförliga kommentarer och referenser finns USA & terroristerna planerar nytt angrepp på Syrien med kemiska vapen!?
Här bara utdrag.

1. Belägg finns för att den presenterade videon från påstådd attack med kemvapen i Douma i april 2018 är från en övning i Gaza för 4 år sedan. Fakta bakom ”iscensatt” video med barn i Syrien som påstås ha utsatts för attack med kemiska vapen. Vidare har två pojkar berättat om hur den påstådda attacken var iscensatt och falsk. Syriska barn avslöjar sanningen bakom “påstådda kemattacken”
2. Ryssland anser sig ha bevis för att den påstådda gasattacken i Syrien i april var en ”false flag”-operation av Storbritannien här. Belägg finns för att Storbritannien har iscensatt den påstådda attacken i samarbete med White Helmets, en terroristanknuten organisation som bara arbetar i terroristkontrollerade områden. Ab och Ryssland hävdar att Storbritannien står bakom det falska gasangreppet
3. Syrien har förstört sina kemiska vapen har FN rapporterat 2016.
4. Ryssland har förstört sina kemiska vapen har OPCW rapporterat 2018.
5. Syrien har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt nu efter stora militära framgångar, befolkningsstöd och med tanke på världsopinion och massmedia. Svensken Ove Sellström i OPCW har också gjort denna bedömning.


13 svar till “Trump varnar Assad för att befria Syrien från terrorister. Israel angriper Syrien & USA-angrepp väntas”

 1. Sist jag kollade ligger inte Idlib i Pennsylvania, utan i Syrien. Trumpeten få hålla sig till sitt för han har absolut ingen rätt att uttala sig om det som sker inne i Syriens territorium. Terrorråttorna kommer att förintas. Du kan endast twittra Trumpeten.

 2. Finian Cunningham (en journalist som inte tillhör skaran av fejk stream media journalister gör en annorlunda tolkning av Trumpetens twittrande. USA har övergivit sina terrorister. Hr Rysslands styrkevisning har skrämt yankee som ju är vida känd för att springa med svansen mellan benen (Vietnam, Somalia, Afghanistan, Kuba, mm)?

  https://www.rt.com/op-ed/437626-idlib-syria-trump-terrorists/

 3. Nja. Bevakningen är inte dålig bara för att den inte upprepar de ryska och syriska regimernas lögner.

  • Bättre med de avsevärt större lögnerna från USA-eliten? För resten, beskriv gärna de ryska och syriska ”lögnerna” så att man kan diskutera konkret.

 4. Hej, Anders, saknar fortfarande möjligheter att dela din utmärkta krönikor? (eller är jag möjligen IT-idiot…)

  • Har tyvärr inte möjligheten att göra det direkt från bloggen via Facebook och Twitter. Planeras för bloggen Global Politics som är under planering. Nu måste du kopiera koden och själv dela den via Facebook, Twitter,VK, e-mail etc.

 5. Trump administration threatens International Criminal Court judges with sanctions if they proceed with an investigation into alleged war crimes committed by Americans in Afghanistan https://www.cnbc.com/2018/09/10/trump-administration-to-take-tough-stance-against-the-hagues-icc.html … What a bunch of cowardly thugs
  Vad västmedia blundar för i Syrien. Många ögon-vittnen är just västjournalister, men påvisas inte i media.
  https://fair.org/home/in-syria-western-media-cheer-al-qaeda/