Senaste intervjun med Assad


Jag återger här utdrag av en intervju med den syriske presidenten Bashar al-Assad, en av världens mest demoniserade män, främst eftersom han leder Syrien i kamp mot terrorism, stödda av USA och allierade. Jag återger mot slutet länkar till andra intervjuer. Kampen mot Assad minskar inte, han är ju så uppriktigt och har så mycket stöd av fakta i viktiga frågor. En ledare som står upp för nationell självständighet mot USA, är ledande i att bekämpa terrorister, och dessutom verkar ha stöd av befolkningen kan förstås inte ledningen i USA tåla.
Intervjun utfördes i Damaskus med journalister från den grekiska tidningen Kathimerini.

Intervjun med Assad. RT: Utdrag av ny intervju med Assad

”Ett möte med Donald Trump skulle vara meningslöst, eftersom det är den djupa staten – inte presidenten – som kontrollerar USA”, sade Bashar Assad i en intervju. Han noterade att den djupa statens agenda är att skapa konflikter med Ryssland.

I en exklusiv intervju med den grekiska dagstidningen Kathimerini sa Assad att det inte fanns någon anledning att träffa Trump, eftersom USAs president ”säger en sak idag och gör tvärtom imorgon” och sannolikt inte ens har kontrollen över politiska beslut.
assad-160222
”/Vi/ tror inte att presidenten för den där regimen har kontroll”, sade Assad till tidningen, med hänvisning till Trump. ”Vi tror alla att den djupa staten, den verkliga staten, har kontrollen, eller har kontroll över alla presidenter, och det är inget nytt. Det har alltid varit så i USA, åtminstone de senaste 40 åren, åtminstone sedan Nixon, kanske sedan tidigare, men det blir mer och mer uppenbart, och det mest uppenbara fallet är Trump.”

Assad avfärdade också möjligheten att ett tredje världskrig skulle bryta ut i Syrien och säger till den grekiska tidningen att Moskvas sans hittills förhindrat en katastrofal eskalering – trots USA:s försök att utöka konflikten. På en direkt fråga om han var oroad över risken för ett tredje världskrig, svarade Assad: ”Nej, av en anledning: därför att det tack och lov finns ett klokt ledarskap i Ryssland, och de vet att agendan för den djupa staten i USA är att skapa en konflikt. Sedan Trumps valkampanj har den viktigaste agendan varit att skapa en konflikt med Ryssland, förnedra Ryssland, undergräva Ryssland och så vidare”, sa den syriske presidenten.

Assad avslutade intervjun med att lova att återförena Syrien och återupprätta dess suveränitet, och tillade att USA, Frankrike, Storbritannien, Saudiarabien, Qatar och Turkiet är ytterst ansvariga för det sjuåriga kriget och måste ställas till svars för stödet till ”terrorister” som opererar i Syrien.

Annat utdrag ur intervjun.

”Först och främst bekämpar vi terroristerna, och som jag sa är terroristerna för oss även den turkiska armén, den amerikanska armén, den saudiska armén”, förklarade han. ”Glöm de olika fraktionerna och vem ska finansiera dessa fraktioner. De arbetar alla med en agenda, och de olika aktörerna följer USA:s politik. ”Assad jämförde amerikanska och turkiska interventioner med terroristattacker. Samtidigt som han inte kallade trupperna från dessa nationer för terrorister sade han: ”När du talar om den turkiska invasionen, när du talar om de amerikanska trupperna – igen är det en invasion – och när du pratar om terroristerna på marken är det en enhet, det finns ingen skillnad. ”

I en tidigare intervju i 2016 uppgav Assad inte bara att han skulle samarbeta med fientliga västerländska nationer, utan att han redan gjorde det i hemlighet. Assad: Väst talar med oss

”De attackerar oss politiskt, och sedan skickar de tjänstemän att samtala med oss under bordet, särskilt om säkerhetsfrågor, inklusive din regering”, berättade han Australiens SBS News i juli 2016. ”De vill inte uppröra USA. De flesta av de västerländska tjänstemännen upprepar bara vad USA vill att de ska säga. Det är verkligheten. ”
Assad anklagade också Förenta staterna för att hjälpa ISIS genom att samarbeta med de kurdiska YPG/YPJ) för att befria Raqqa från ISIS-kontrollen.
”Jag tror att det kanske var det enda uppdraget som uppnåddes var när de hjälpte ISIS att fly från Raqqa. De hjälpte dem, och det visades av videor. Under deras skydd fick ISIS-ledarna lämna Raqqa för färd mot Deir Ezzor för att bekämpa den syriska armén, ”hävdade Assad. ”Även om du talar om att bekämpa terrorism vet vi alla mycket tydligt att det enda uppdraget USA har verkställt i Syrien är att stödja terroristerna, oavsett namn på grupperna.”

https://youtu.be/HRIMAKeKU64

Kort kommentar: Det finns synnerligen starka belägg för att USA från början hjälpt terrorister i t.ex. al-Nusra och ISIS och gör det än idag. Bland annat uttalande av ledande företrädare för olika delar av USA:s statsapparat. Man kan fråga sig om Assad är alltför uppriktig.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?

Andra intervjuer med Assad.

Assad ”den påstådda kemattacken i Douma är fabricerad för att ge anledning till angrepp mot Syrien”
Intervju med Assad i april 2017

Några punkter angående eventuell kemvapenattack.
1. Fabrik för kemiska vapen och sådana vapen har nu hittats hos rebeller i Ghouta och sådana vapen har använts av dem tidigare.
2. Belägg finns för att den presenterade videon från påstådd attack med kemvapen är från en övning i Gaza för 4 år sedan. Fakta bakom ”iscensatt” video med barn i Syrien som påstås ha utsatts för attack med kemiska vapen
3. Ryssland anser sig ha bevis för att den påstådda gasattacken i Syrien är en ”false flag”-operation av Storbritannien här. Belägg finns för att Storbritannien har iscensatt den påstådda attacken i samarbete med White Helmets, en terroristanknuten organisation som bara arbetar i terroristkontrollerade områden. Ab och Ryssland hävdar att Storbritannien står bakom det falska gasangreppet
4. Syrien har förstört sina kemiska vapen har FN rapporterat 2016.
5. Ryssland har förstört sina kemiska vapen har OPCW rapporterat 2018.
6. Syrien har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt nu efter stora militära framgångar, befolkningsstöd och med tanke på världsopinion och massmedia. Svensken Ove Sellström i OPCW har också gjort denna bedömning.
7. Syrien förnekar bruk av kem-vapen och USA:s försvarsminister Mattis menar att bevis saknas på att kemiska vapen har använts.
8. USA & Co, samt rebeller/terrorister har allt att vinna på att påstå att Syriens regering använt sådana vapen. Då kan de mer öppet gå till angrepp.
9. Terroristorganisationer har utnyttjat tidigare bombningar med att anfalla.
10. Bevis saknas också för att Syrien tidigare använt gas mot befolkningen. USA-initierad ”information”/propaganda sprids ofta alltför okritiskt.
11. Enligt folkrätten får endast FN besluta om angrepp mot medlemsstat.

Några artiklar om gasattacker i Syrien.
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta i augusti 2013.
Seymour Hersh: Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien, med USA:s ”hjälp”.
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017.
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta

Några artiklar om White Helmets som förmedlat uppgifter om påstådd gasattack.

Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?

Några artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar
i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


8 svar till “Senaste intervjun med Assad”

 1. Nasser, Saddam, Gaddafi, Milosevic, Putin, Assad. Vad har de gemensamt ? Enligt statschefer och medier i Väst är de nya inkarnationer av Hitler. Av alla dessa Hitlers måste Assad vara den mildaste personen. Jämfört med samtliga västledare är han även den mest bildade och civiliserade. Att styra över ett land som Syrien med en liten men våldsam intern opposition är inte den lättaste uppgiften då dessutom den närmaste omgivningen såsom Turkiet och Israel är landets fiender. Ingen europeisk ledare skulle kunna möta Assad i en debatt utan att skämma ut sig. Därför är övergångsperioden besvärlig. Syrierna vill ha Assad kvar som landets ledare medan omvärlden inte vet vad de skall ta sig till eftersom de försökt störta Syrien i kaos.

  I detta sammanhang vill jag rekommendera Alexander Mercouris artikel på theduran.com om Putins agerande i Syrien och hans förhållande till Israel. Mercouris uppfattar bäst hur komplex situationen är. Många speciellt amerikanska kommentatorer som opponerat sig mot sitt eget lands agerande och stött den ryska linjen har beskyllt Putin för undfallenhet gentemot Israel. De skulle helst se honom som den nye sheriffen som återupprättar lag och ordning och inte drar sig för att bruka sina skjutjärn.

  Men Israels ställning är den den är och att gå i direkt krig mot dem skulle leda till världskrig. De gör sina ständiga övergrepp mot internationell rätt och för stunden kan ingen hindra dem så länge de har USA:s fulla stöd. Dessutom är omkring en tiondel av Israels befolkning ryska emigranter vilket gör att det finns livliga kontakter länderna emellan. Att Netanjahu gick tillsammans med Putin på Moskvas gator för att fira segerdagen är en mångbottnad historia som inte handlar om undfallenhet. Gällande Andra världskrigets historia stöder Israel tveklöst den ryska tolkningen eftersom de av erfarenhet vet vad kriget gick ut på och vilka som räddade det judiska folket.

  Ryssland är det enda land som upprätthåller täta kontakter med alla parter i Mellanöstern. Det har t.o.m. Financial Times till slut upptäckt då de förra veckan på ledarplats skrev att om någon kan avvärja ett Irankrig är det Ryssland. Kanske rentav Angela Merkel kommit till samma insikt – eller är hon bara på solsemester i Sotji ?

  • Rätt många vad det verkar. Utöver de som nämndes så har även följande kallats ”den nye hitler” av västpolitiker och media.

   James Corbyn , Fidel Castro, Hugo Chavez och Mahmud Ahmadinejad.

   Vad har alla gemensamt. Ju, de stödjer Palestinas sak. Enough said.

 2. Nu när Syrien har lyckats behålla sin suveränitet och har rensat de värsta Sions jihadister, så tänker nu Sions hembiträden i USAs kongress de ockuperade Golan Höjderna som sionistisk territorium. Det om något är tydlig bevis på vem som styr världens åtlöje USA som oförtjänt kallar sig själv ”the land of the free and brave” …

  http://freebeacon.com/national-security/congress-to-consider-recognition-of-israeli-sovereignty-over-golan-heights/

 3. De har en sak till gemensamt – de är/var konservativa. Och jag kan nog lägga till en person på Nybondas lista och det är Turkiets Erdogan.
  Men är dom fascister? Inte vad dom själva definiera sig som. Men definitionen lämnar vi härav och ställer oss frågan om den konservativa rörelsen är farliga? Ja, onekligen! Det skulle vara som att ställa frågan om Reagan, Thatcher, McCarthy, Pinochet, Franco och med flera farliga var för kommunister och socialister.

  • Och vi ser i Sverige hur farlig den reformistiska rörelsen med SAP är i sin utrikespolitik.

   Om konservativa som May,Macron och Merkel nu tar upp kampen mot USA:s Iran-politik och sanktionspolitik är detta bra. Splittring inom motståndarlägret är bra.

   • May, Macron och Merkel tillhör inte dom konservativa – dom är neokonservativa! Och dit tillhör även moderaterna, liberalerna och kristdemokraterna här hemma. SAP, Vp och Mp tillhör det som dom konservativa beskyller för att vara socialister och kommunister (vilket dom verkligen inte är).