Syriens president al-Assad:Väst talar med oss


Denna artikel publicerades på dagen för ett år sedan, och är väsentligen en intervju med den främste kämpen mot den beväpnade terrorismen i världen. Så förtalad och hånad av USA & allierade vars politik främjat framväxten av terrorismen enligt uttalanden av presidenterna Obama och Trump, vicepresident Biden, generalerna Clark och Flynn m.fl. Våra media har systematiskt givit en felaktig rapport om angreppskriget mot media. Läs gärna förstDN Debatt: Effekten av USA-propaganda och desinformation tiger man om

Läs och kommentera!

Här har publicerats intervjuer tidigare med Syriens president al-Assad, som USA m.fl. stater vill avlägsna med krig, helt i strid med FN-stadga och folkrätt.
De två senaste:Intervju med anti-terroristen Assad: Vår sekulära politik är viktigast
Assad talar ut

Denna artikel är baserad på en intervju som sänds i australiensk TV fredags kväll. Man kan se ett utdrag (?) på 30 minuter via denna länk. Intervju följs av en intervju med en australiensk ambassadör som sprider Västs vanliga version.President al-Assad uppger att Västländer för hemliga samtal med Syrien

Ur intervjun.
Syriens president Bashar al-Assad har rapporterat att västländerna, inklusive Australien, söker överenskommelser med Syrien i hemlighet enligt en exklusiv intervju med SBS News reporter Luke Waters.

Intervjun, filmat i Damaskus efter två års förhandlingar, kommer att sändas på fredag ​​kväll i SBS.
I intervjun säger president Assad att västländer hade dubbelmoral (”doble standards”). Man kritiserar hans regering utåt men fortsätter att ha kontakt vid sidan om. Detta gäller också Australiens regering.
”De vill inte störa USA. Faktiskt de flesta av de västerländska tjänstemännen bara upprepar vad USA vill att de ska säga. Detta är verkligheten. ”
Waters intervjuade också Australiens förre Syrien-ambassadör Bob Bowker till fredagens program.
Denna anförde tvivel på president Assads påståenden om dubbelmoral hos Västländer. (Surprise?!)
”Verkligheten är att Assad ses som en olämplig ledare av Väst som skall ”behandlas”, sade Bowker.
Kommentar, Anders: Ja, han är alltför självständig mot USA, och dessutom alltför populär i Syrien. Är det inte USA:s och Västs ledare som bedriver krig och statskupper även mot demokratier, i strid mot FN-stadga och folkrätt som behöver ”behandlas”?
I resten av arabvärlden har han förlorat trovärdighet som han hade i början av sin tid som president, genom en rad felbedömningar för hans del, snarare än genom beteendet hos dessa andra Gulfstaterna som han ständigt hänvisar till denna intervju. ” Globala ledare har fördömt president Assad för hans taktik mot rebeller”, menar ambassadören.
Kommentar: Ja, det är sant att Saudiarabien och Qatar från konfliktens början har stött opposition och terrorister, med USA:s och Västs stöd. Däremot har inte Irak gjort det, ej heller Libanon eller Iran. Ja, Väst har gång på gång uttalat stark kritik mot Assad och Syrien för att landet verkligen bekämpar terrorister i verklighet. Medan Väst mest gör det i ord, och för en politik som gynnat terroristens framväxt – också enligt Obama, Biden, USA-generaler och en officiell rapport till USA:s kongress.
Premiärminister Malcolm Turnbull har kallat honom en mördande tyrann, och oppositionsledare Bill Shorten har beskrivit honom som en slaktare.

I intervjun besvarade president Assad dessa beskyllningar.
”Dessa uttalanden, är bortkopplade från vår verklighet, eftersom jag bekämpar terrorister”, sade han.
”Vår armé bekämpar terrorister, vår regering är mot terrorister. Om man kallar bekämpande av terrorism för slakt är en annan fråga.

President Assad hade också ett budskap till australier som tänker komma till Syrien för att slåss.
”Om det finns utlänningar som kommer utan tillstånd av regeringen är detta olagligt, oavsett om de vill bekämpa terrorister eller andra”, sade han. ”Det är samma. Det är olagligt, vi kan kalla det. ”

Den syriska presidenten använde också intervjun till att kommentera global politik. Han sa att inte hade någon preferens för vem som vinner den amerikanska valet och menar att folkomröstningen om Brexit var en revolt av folket mot ”andra rangens politiker”.

En artikel om intervjun har också publicerats av Newsvoice. Newsvoice
Assad-SBS-1July2016

Några artiklar om Syrien.
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general,Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien

i Andra om: , , ,, , al-Nusra, , , , , ,


7 svar till “Syriens president al-Assad:Väst talar med oss”

 1. Om Assad kan lastas för något särskilt så förmodar jag att det är samma sak som gäller för Saddam Hussein och Moammar Gaddafi. De anade inte farans vidd och närhet och reagerade för sent med defensiva aktioner. Saddam satt i förtroligt samtal med USA:s ambassadör och redogjorde för sina avsikter med Kuwait och fick svaret att USA inte lägger sig i konflikter mellan arabländer. Där gick han rakt i fällan och Irak har haft oavbrutet krig sedan tjugofem år tillbaka.
  Syrien fanns med på den numera allbekanta förteckningen om sju länder där USA genom militärinsats skulle byta ledarskap. ”Något nytt idag? – Jo, faktiskt, vi skall gå i krig med sju länder, se här har jag pappret. – I helsike heller, vad är det fråga om – har de hittat en koppling mellan al-Qaida och Irak ? – Nej, nej, ingenting sådant – här är det annat som gäller ” (Två amerikanska generaler träffas i Pentagons lokaller och utväxlar dagens nyheter efter 11 september -attacken år 2001.
  Jag har sett ett halvdussin intervjuer med Assad och förvånas varje gång över hur lugnt och samlat han besvarar frågorna utan att låta sig provoceras i de fall där intervjuaren försöker detta. Hillary Clinton har hotat honom med Gaddafis öde men han beklagar aldrig sin egen situation, ej heller ger han uttryck för någon större bitterhet, utan riktar blicken mot sitt lands framtid. Utbildad till ögonläkare i England, då hans bror var den som var tänkt att bli president, talar han flytande och nyanserad engelska. Själv alavit, gift med en sunnit i ett land där dessa grupper påstås inte kunna samsas.
  Ingen västledare skulle klara en debatt med denne man och det är ett ytterligare skäl till att man vill se honom försvinna. Alltför många i väst känner redan till den väv av lögner som spunnits av Syriens fiender och om Assad sitter kvar finns det en uppenbar fara att folk kommer till Syrien i syfte att utreda sina egna politkers brott och får de bevis de behöver för att kunna väcka åtal.

 2. Sedan kan man fråga sig i den svenskaste av politik, hur kan man ta emot en USA senator som uppenbarligen stöder ISIS, på en nivå där han då komprometterar hela den svenska regeringen. Där kan man prata om att ”ta i hand”, eller ”befinna sig i samma rum som”. Det är ett rum, det politiska, som är så fullt av dubbelmoral att det borde synas, eller möjligen lukta, så tydligt för var och en att det inte går att missta sig. Att VÅR försvarsminister åker till USA för hemliga överläggningar, förhöjer doften ytterligare.

  • Avser senator McCain, ordförande i USA:s försvarsutskott i kongressen och f.d. presidentkandidat…

   • Att det var McCain som avses var tämligen klart. Han borde omedelbart anhållas för stöd för terrorism.

    Sverige borde ta kontakt med Syrien och kontrollera passnummer i syriska pass. ISIS (eller Turkiets säkerhetstjänst) har en passtryckpress i Raqqa, och trycker gladeligen syriska pass. Passnumret kan visa om det är ett sådant pass. Förvisso kan det misstänkas att syriska moderata oppostionella kan lida av att deras uppehälle i Sverige blir klart, men skyddet av svenska medborgare väger mycket tyngre (när jag skriver dessa orden känns det märkligt … att svenska politiker skull ageras för vad är bra för svenskar … känns märkligt)

 3. Jag litar betydligt mer på al-Assad än jag gör på Obama och hans krigshökar i Washington. Vad har Amerikanerna tänkt sig skulle komma efter Assads eventuella fall? Kaos, följt av Israelisk ockupation?

 4. […] Läs även De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention Lögner om Syrien Aftonbladet desinformerar om Syrien Vem startade kriget i Syrien? USA-general,Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien Lögner och sanningar om Syrien Assad: Väst talar med oss […]