Assad ”den påstådda kemattacken i Douma är fabricerad för att ge anledning till angrepp mot Syrien”

Newsvoice har publicerat många bra artiklar om kriget i Syrien. Här en artikel från 17/4

Assad uppger att koalitionen låg bakom fabricerad kemattack för att urskulda egna angrepp

Jag återger en del av artikeln nedan samt presenterar Youtube-intervjun

Artikeln.
Medan en majoritet av västmedier unisont och polariserat fortsätter att urskulda den senaste västliga militärattacken mot syriska anläggningar publicerar NewsVoice en färsk Sky News-intervju där Assad får ge sin syn på händelseutvecklingen. Han säger att den påstådda kemattacken i Douma är fabricerad för att ge anledning till angrepp mot Syrien.

Bashar al-Assad ger i första hand skulden till USA när han bedömer missilattacken den 14 april mot anläggningar i Damaskus utkanter. Assad säger att regeringen aldrig skulle attackera med kemvapen om de hade några och att Syrien inte haft kemvapen på många år.

Kemiska stridsmedel inom koalitionen
Enligt Library of Congress Web Archives Collection och en arkiverad sida från 2001 hade USA men inte vid den tidpunkten Frankrike eller Storbritannien kemiska vapen.

Dessa uppgifter inbegriper inte sekretessbelagda anläggningar.
Syrien valet 2016 - Assad röstarAssad röstar vid valet 2016
Syrien
En rysk expert på kemiska vapen Anton Utkin säger till RT att bevisen att det inte fanns några kemiska stridsmedel i de anläggningar som koalitionen förstörde är uppenbara. Det uppstod inga emissioner av kemiska gifter efter bombningen. (Slut på utdraget)

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,

  4 comments for “Assad ”den påstådda kemattacken i Douma är fabricerad för att ge anledning till angrepp mot Syrien”

 1. Edith
  19 april, 2018 at 09:59

  Det är mycket möjligt att islamister genomfört gasattacken, eller simulerat den, för att få USA att göra ett teaternummer för hemmapubliken med Tomahawks. Det är vad den fd brittiska ambassadören säger. Det är inte USA som är subjektet. Subjekten i kriget är saudi, Iran och Ryssland, på olika sidor i ett inbördeskrig mellan olika folkgrupper i Syrien.

  • 19 april, 2018 at 10:33

   Vad sägs om USAs mycket väl belagda stöd till terrorism? USAs militära baser i Syrien?

 2. Edith
  19 april, 2018 at 14:13

  USA´s allians med saudi är mycket dyr för USA, men beror förstås på oljeförekomsterna, en slags nödvändigt ont, kanske? Wahabismen är från 1700-talet. USA´s syriska baser är obetydliga i ljuset av den iranska och ryska krigföringen, dessutom ber kurderna om amerikanskt skydd. Det är verkligen synd om dem som hukar bakom Assad i rädsla för islamister.

  Nu gällde det den påstådda fabrikationen av kemgas-attack. Som fd brittiske ambassadören meddelade är den sannolikt ett islamistdåd, den syriska youtube-reportern säger att offren är islamisternas fångar från angränsande by. Poängen med dådet är att få USA att ingripa, vilket USA gjorde, som en slags meddelande till väljarna att man gör något. Eftersom Assad-regimen vinner kriget mot saudis femtekolonn med ryskt och iranskt stöd, är en avsiktlig gasattack från Assad osannolik.

  Lärdomen som svenskarna drar av kriget är att detta är mångkulturens sanna ansikte. Svenskar stöder ingendera sidan, eftersom de alla är onda. När muslimska brödraskapet eller wahabister tar över folkliga protester mot korrumperade diktatorer i muslimska länder drar svenskar slutsatsen att islams politik förgiftar samhället. Svenskar hukar för konflikter, men det är mycket möjligt att Syriens inbördeskrig påverkar valresultatet i höst. Om man röstar på socialdemokraterna, röstar man för statliga subventioner av muslimska brödraskapets svenska gren, och för miljöpartiets migrationspolitik.

  Syrien kan få stor betydelse.

Comments are closed.