Ryssland anser sig ha bevis för att den påstådda gasattacken i Syrien är en ”false flag”-operation av Storbritannien

USA,Storbritannien och Frankrike har i strid med internationell rätt och FN-stadgan anfallit Syrien under helt obevisade anklagelser om att Syrien skulle ha utfört gasattack i Dhouma. I samband med anfallet framhöll FN-chefen att det är viktigt att internationell rätt följs. Svenske folkrättsprofessorn Ove Bring framhöll att anfallet är ett brott mot folkrätten, vilket är solklart. Även om det fanns bevis för den påstådda kemgasattacken får enskilda stater inte anfalla annat land. I så fall vore USA den solklara kandidaten att bli anfallet. Över 2 miljoner döda i Irak till följd av USA:s krig och dess följder.

Fast bevis saknas för kemgasattack av Syrien och i strid med internationell rätt och FN-stadga ställer sig EU bakom angreppet mot Syrien i lördags. Detta är skandalöst och innebär ett stort steg bort från internationell rätt och mot laglöshet och krig. EU fördömer och varnar om Syrien

* Likaså Nato

* Apropå ”false flag” Stackars Syrien! False flag förleder, förvanskar fakta, förfärligt fult

OPCW inleder sitt undersökningsarbete i Dhouma 18/4. http://www.euronews.com/2018/04/17/opcw-inspectors-to-be-allowed-in-to-douma?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+euronews%2Fen%2Fnews+%28euronews+-+news+-+en%29

Jag vill här presentera en artikel igår eftermiddag från Russia Today, som har viktiga uppgifter om den påstådda gasattacken. RT I artikeln finns en tro på att OPCW ska agera opartiskt. Tyvärr finns exempel på att detta inte sker. FN:s OPCW bekräftar rebellers gasattack i Syrien – efter 6 månader. Är de objektiva?

Artikeln.
Moskva har ”starka bevis” att den påstådda kemiska händelsen i Syrien Douma var en ”falsk flag”-attack”, orkesterad av Storbritanniens säkerhetstjänster med stöd från Förenta staterna, sade den ryska sändebudet till OPCW.
”Vi har inte bara en” hög grad av förtroende för våra uppgifter”, som våra västerländska partner uttryckte. Vi har obestridligt bevis för att det inte skedde någon attack med kemiska vapen i Douma den 7 april, sade Rysslands ambassadör till FN-anknutna Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) Aleksandr Shulgin vid ett särskilt möte i OPCW:s verkställande råd. Diplomaten tillade att händelsen hade varit ett ”i förväg planerat falskt angrepp av de brittiska säkerhetstjänsten, som också kan ha fått hjälp av sina allierade i Washington.”
Syrien barn på sjukhus 180416

Video med barn i Syrien som påstås ha utsatts för kemgasattack visar att det är en 4 år gammal video som inspelats i Gaza vid en övning med barn.

Fakta bakom ”iscensatt” video med barn i Syrien som påstås ha utsatts för attack med kemiska vapen

”Saker utvecklades enligt det förskrivna scenariot som utarbetats av Washington. Det råder ingen tvekan om att amerikanerna spelar ”första fiol” i allt detta”, sade Shulgin och tillade att ”attacken” var iscensatt av ”pseudo-humanitära icke-statliga organisationer”, som beskyddas av den syriska regeringens utländska motståndare.
Ryska radiologiska, kemiska och biologiska enheter undersökte noggrant scenen för den påstådda attacken som nämns i frivilligorganisationernas rapporter omedelbart efter befrielsen av Douma från de militanta grupperna, sade Shulgin. Han betonade då att de ryska militärspecialisterna inte fann ”ett enda bevis” som underbyggde påståenden om den påstådda kemiska attacken. Istället hittade de lokala vittnen som sa att videon som påstås visa insatser efter den uppfattade attacken faktiskt var iscensatt.
Tidpunkten för attacken var också förvirrande, sade den ryska diplomaten och tillade att den syriska regeringen absolut inte har någon anledning att gasa sina egna medborgare när staden redan var nästan befriad från militanterna. Under sådana omständigheter är anklagelserna mot Damaskus ”absurda”, sa han. ”Bristen på sanning och vett är slående” tillade Shulgin, med hänvisning till de västerländska ledarnas uttalanden.

USA och dess allierade är inte intresserade av en verklig utredning av den påstådda Douma-attacken, sade den ryska sändebudet till OPCW.

Washington, London och Paris lade omedelbart skulden för händelsen på Damaskus och anföll syriska militära och civila anläggningar utan att vänta på att OPCW-teamet skulle inleda sin undersökning på marken.

Syrien ruiner av forskningsbal 180416
Ruinerna av det vetenskapliga forskningscentret ses i Barzurs grannskap i Damaskus efter det att USA, Storbritannien och Frankrike genomfört gemensamma anfall på syriska anläggningar.

Shulgin uttalade diplomaten tacksamhet till OPCW-utredarna för deras arbete i Douma och uppmanade organisationens verkställande råd att anta ett dokument som stöder deras ansträngningar. Han fördömde också USA:s, Storbritanniens och Frankrikes handlingar som ”militär aggression” och tillade att ”detta brott kan inte på något sätt motiveras.” Washington, London och Paris ”spelar hycklarens roll samtidigt som de låtsas vara försvarare av internationella lag. Faktum är att ingen utom deras allierade … tvivlar på att det största hotet mot världen kommer från dessa ”ledare” i Västs politiska läger”, sade Shulgin.
Washington och dess allierade genomförde ett anfall med missiler som riktar sig mot syriska militära och civila anläggningar i lördags, i vedergällning för den påstådda ”kemiska attacken” i Douma. Ryssland fördömde strejkerna, kallade dem ”hooliganism” i internationella relationer och ”en aggression mot en suverän stat”.

De träffade syriska tjänstemän på söndagen för att diskutera detaljerna i deras arbete. Damaskus säger att det hoppas att experterna kommer att vara ”neutrala och inte ge efter för press”. OPCW-teamet planerar att avsluta sitt arbete på onsdagen och presentera sin preliminära rapport till FN innan den reser från Damaskus, rapporterar lokal media.” (Slut på artikeln).

Artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,

  8 comments for “Ryssland anser sig ha bevis för att den påstådda gasattacken i Syrien är en ”false flag”-operation av Storbritannien

  1. Jan Nybondas
    17 april, 2018 at 18:30

    https://www.globalresearch.ca/breaking-the-chemical-weapons-attack-in-syria-did-not-occur-it-was-a-hoax-a-false-flag-to-justify-the-us-led-air-strikes-staged-by-the-rebels/5636423

    Pearson Sharp är reporter från en amerikansk kanal, alt-right om jag uppfattat rätt, som varit på plats både i Damaskus och Douma varifrån han gjort videoreportage. Vad han säger bekräftas av den kände brittiske journalisten Robert Fisk som också kommit dit.

    Inte en korre från något etablerat ”vänster- eller progressivt” organ. Det verkliga Syrien är tabu. Visst är det märkligt att den etablerade vänstern gjort regimbytesfrenesin till sin egen. De tycks inte inse att de marscherar i takt med krigshökarna eller kanske gör de just det. Aftonbladet apar efter sina brittiska förbilder Guardian och Observer som inte kan läsas med mindre man har ett kärl till hands att kräkas i.

Comments are closed.