Påven uttrycker i ett budskap till president al-Assad sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk


Vill gärna påminna om denna artikel som publicerades 16/12 2016 första gången på denna blogg. Påminner om att religionsfrihet och sekularism utmärker den syriska regeringens syn på religion, detta i motsats till Väststödda religiöst mycket intoleranta terroristgrupper som al-Nusra, och IS.

Denna artikel har publicerats på Dick Emanuelssons blogg och återges med dennes tillstånd.
Att jag skrivit om Syrien ibland har kanske något noterat – men jag har också skrivit (uppskattande) om påven! Visst är påven kommunist!

Artikeln.
I ett budskap från Påven Francisco uttrycker den högste prelaten i Vatikanen sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk. Brevet överlämnades till president Bashar al Assad av Vatikanens representant i Damaskus, kardinal Mario Zinare.
syrien-161215-mario-zinare_assad
Enligt den syriska nyhetsbyrån Sana uttrycker påven i sitt brev sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk i de svåra omständigheter som de för närvarande går igenom. Brevet uttrycker ett avståndstagande mot varje form av terrorism och extremism.
Påven Francisco uppmanar världen att mobilisera alla ansträngningar och krafter för att få ett slut på kriget och att den efterlängtade freden återvänder. Vatikanen vill också se att Syrien återvänder till vad det alltid har varit, en modell för samlevnad mellan skilda kulturer och religioner.

”Syrien är kristendomens vagga”

President Al-Assad gratulerade Zinare för att ha utnämnts till kardinal och att han fortsätter som Vatikanens ambassadör i Syrien. Påvens oro för Syrien bekräftas i Zinares utnämning till kardinal.

Den syriske presidenten underströk att Syrien, staten och folket är beslutsamma i att införa säkerhet och stabilitet i hela Syrien. Därför fortsätter ansträngningarna för att uppnå försoning som är den optimala vägen för att nå detta mål

, citerade Sana.

Kardinal Zinare å sin sida uttalade sin glädje över att fortsätta som Vatikanens ambassadör i Syrien och underströk att Syrien är kristendomens vagga och de gudomliga budskapens budskap. Det är ett mycket viktigt land och har en grundläggande roll i regionen och bör övervinna den fruktansvärda erfarenhet och återvända till vad det var tidigare.

Påven önskar att Syrien återvänder till den modell som existerade innan terroristerna invaderade Syrien från 83 länder.
syrien-paven-161214-papa-francisco

Påvens politiska budskap mot krigsanstiftarna i väst

Påvens klara budskap går inte att missta sig på. När 98 procent av Aleppo nu är befriat, pekar Påven ut ”terrorism och extremism” som orsaken till den fruktansvärda verkan kriget har fått.

Påven ger också i sitt brev en vägledning för de hundratals miljoner katoliker, men även andra icke troende, om vikten av att försvara Syrien som den sekulära statsbildning den var tidigare där kristna, muslimer och andra religioner och folkslag levde sida vid sida. Den sekulära status har under mer än fem års interventionskrig hotats i sina grundvalar av legoknektar från 83 länder som, enligt den syriska underrättelsetjänsten, uppgick till sammanlagt 200.000 fanatiska krigare som i Islams namn ville underkuva och lägga under sig Syrien med sin deformerade syn på islam.

Men motståndet från det syriska folket och deras allierade har slagit tillbaka interventionen, trots att denna backas upp av USA, EU och bland dem Sveriges två senaste regeringar. När historien kommer att skrivas inom en snar framtid kommer dessa länder och imperium att placeras vid historiens skampåle, samma skampåle där i dag Georg Bush, Tony Blair med flera står idag, avklädda och avslöjade som imperialistiska agenter i tjänst hos den faktiska makten i världen som tjänar på kriget. Kriget i Irak, som påstods utföras för att neutralisera Saddam Husseins ”massförstörelsevapen” visade sig vara en propagandistisk anka, uppfunnen i något av USA:s underrättelselaboratorier.

Varje dag kommer nu vittnesmålen från de nu befriade instängda civila i östra Aleppo, inte de fabricerade vittnesmålen i London eller Ankara som citeras av de korporativa medierna så som Dagens Nyheter, med flera, utan vittnesmålen från de verkliga offren för terroristerna som DN och andra kallade och kallar för ”rebeller”.

Pinsamt, är ordet för den sortens journalistik”.


Kommentar, Anders: Ett ytterst diplomatiskt understatement.

Några artiklar om Syrien.
Pastor Andrew Ashton: Ett historiskt ögonblick
Flygblad till UD ändrar Sveriges Syrienpolitik?
Besvikna USA & Co desinformerar om Aleppo
USA:s stöd till terrorister i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,


9 svar till “Påven uttrycker i ett budskap till president al-Assad sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk”

  1. De så omtalade ”Vita hjälmar” syns inte till I Aleppo. De har lämnat Aleppo med sina lierade halshugga-terroristerna. Vithjälm terroristerna kommer att invänta nästa uppdrag som imperiet kommer att anlitar de till. Jemen troligen.

  2. Reuters rapporterar: ”Staffan de Mistura, the U.N. special envoy for Syria, said about 50,000 people remained in rebel-held Aleppo, of whom about 10,000 would be evacuated to nearby Idlib province and the rest would move to government-held city districts.” 80 % går till regeringens områden. Man kan anta att det bland de 10 000 som går till Idlib finns en betydande mängd civilklädda terrorister. (http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-idUSKBN143317)