”Borde Väst ha trotsat FN och stoppa al-Assads blodbad?”


Den förträfflige antiimperialistiske bloggaren Knut Lindelöf publicerar en viktig artikel om Syrien.
VÄST BORDE HA TROTSAT FN OCH STOPPAT AL-ASSADS BLODBAD

Han skriver ”Förespråkaren för västinterventioner i alla lägen Bernard-Henri Lévy släpps idag fram med en halsbrytande demoniseringstext i DN. Varje dag en ny krigshetsartext…” ”Fler flygplan och stridsvagnar kommer att kallas in för att avsluta detta smutsiga jobb och fler nedblodade, spökliknande figurer kommer att krypa fram ur ruinerna, fler barn med tomma ögon kommer i tysthet att vädja om en räddning som de vet aldrig blir av.

När kommer vi att få se slutet på denna ihållande katastrof? Denna ned­stigning i helvetet? Detta missmod mot en fond av kyrkogårdsstäder? Detta brott utan straff? Och hur länge kommer vi i västvärlden att få lyssna till cyniker som efter varje ny massaker skanderar: ‘Dialog med al-Assad!’” DN

bernanrd-h-levy

I sin publicering följer DN sin stolta tradition för stöd till imperialism, och folkrättsvidriga brutala krig samt desinformation.

Läs vidare i Knut Lindelöfs artikel!

Några artiklar om medias ”felrapportering” av Syrien.


Fader Daniël:Media ger ”fake news” om kriget i Syrien – samt andra 15 ”fake-”exempel
Svenska ögonvittnet tillbaka från Aleppo
Ännu ett ögonvittne om Syrien
Nytt ögonvittne från Aleppo
Ögonvittnesskildring från Aleppo från brittisk journalist
Livet i Syrien före USA:s intervention
Skånska Dagbladet i täten för en sannare bild av Syrien?
Tio feta lögner om Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
Aftonbladet låter Bana göra reklam för terroristerna i al-Nusra
Aftonbladet desinformerar om Syrien
DN:s ”fake news”-attack på Swedish Doctors for Human Rights” (The Indicter) 1/5 2017
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017
Vanställd kritik i DN, Expressen och Aftonbladet av fredsorgansationen SWEDHR om Syrien. 22/4 2017
Stora brister i SvT:s rapportering om Syrien
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
http://jinge.se/allmant/ambassador-niklas-kebbon-skadar-sveriges-utrikespolitik.htm
Även Sveriges ledande politiker stödjer i praktiken terroristerna i östra Aleppo
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,


10 svar till “”Borde Väst ha trotsat FN och stoppa al-Assads blodbad?””

 1. BH Levy är en sionist som driver israel über alles propaganda, alltid förtäckt i falska tårar om ”Libyens, Syriens, etc barn”. Han är en äkta vän av terroristerna som störtade Gaddafi.

  Ingen borde längre tro på vad denne B H Levy säger och skriver efter Boutul affären
  https://www.newstatesman.com/blogs/cultural-capital/2010/02/bernard-henri-levy-botul-pages

  Bland Paris intellektuella och journals kretsar är BHL är mera känd med öknamnet BHV – det franska varuhuset som säljer vad som helst http://inthesetimes.com/article/the_lies_of_bernard_henri_leacutevy/

  Att DN ger denne spaltmeter bekräftar i vems intressen DN har då det gäller terrorkriget mot Syrien som skördat tusentals barns, kvinnors och civilas liv och gjort livet till ett elände för miljontals Syrier.

 2. Alex Christoforou berättade igår att fransk åklagarmyndighet väckt åtal mot Marie Le Pen för hatspråk. Efter Bataclan -massakern hade Le Pen gått ut med en serie illustrerade tweets som avbildade IS halshuggningar och andra våldsdåd. Verkliga händelser således.
  Man kan ogilla Le Pen på flera grunder men hon har klart tagit avstånd från interventionskrigen i Mellanöstern. Däremot var Levy, BHL, direkt involverad i angreppet mot Libyen genom sin kontakt med presidenten Sarkozy.
  Den nuvarande presidenten Macron är mycket upptagen av att jaga fejknyheter. För honom är dessa sådant som kommer från politiska motståndare som Le Pen. Verkligt hatspråk som BHL står för och som lett till krigshandlingar passerar obemärkt eller premieras rentav som nu av DN. Macron har redan lovat bomba Syrien om kemiska vapen används. T.ex. i ett falsk flagg -angrepp, får man förmoda.
  BHL är knappast representativ för franska intellektuella men att en sådan figur fått ståta i rampljuset i tiotals år kanske ändå säger något om att hälsan i dessa kretsar inte är den bästa.

 3. Har väl inget att inflika om Syrien men det händer överallt så Off Topic idag.

  ”Vänsterpartiets kritiserade möte med kommunister drog storpublik” inleder Svt idag en artikel om ett möte med kommunister och Vänsterpartister i Boden. Som dragplåster har man skådespelaren och kommunisten Sven Wollter. När jag läser vidare i artikeln framgår det kom cirka 50 personer till mötet. Storpublik?? Tja, vad ska man säja? Allting är relativt kanske? Intressant dock att mötet är en förstasidesrubrik på Svt hemsidan. För kommunismen? För kändisen? Eller för vad?

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/boden-v-anordnade-mote-med-kommunister

 4. BHL är en fånge för den narcissistiska belägringsmentalitet som sorgligt nog existerar bland zionister. Dom är samtidigt också påminnande om våra egna journalisters fasthållande vid för oss orimliga ståndpunkter som inte alltid handlar om överlappande ämnen. Man kanske kan se det som att dom som överhuvud yttrar sig offentligt läser från eliternas prompter. Och Israels intressen och imperiets överensstämmer i hög grad.
  Det är ingen enkel match att separera dessa. Imperiet har också intresse av att zionisterna förblir deras buffert eftersom det drar bort uppmärksamheten från imperialisternas agenda som handlar om dominans och egentligen inte om zionism annat än som ett sätt att mobilisera judar för imperiet.
  Även Al Assads far var felaktigt demoniserad. Han sparade landet och många liv genom att resolut slå till mot muslimska brödraskapet. Det sprids mycket desinfo om hans påstådda massaker i Hama 1982. Det dog ca 2000 varav 400 MB-are däribland deras hemliga kärna. Jämför med både Rysslands (och Usas…) agerande i Syrien så ser man att när terrorister barrikaderar sig bakom mänskliga sköldar finns ingen oblodig utgång.
  Bra källa ang Hafez Assads roll: Patrick Seale The Struggle for Syria: A Study of Post-War Arab Politics, 1945-1958 . 1988
  MB var och är fortfarande inga legitima företrädare för de arabiska folken. Den panarabiska strävan som bla Syrien och Egypten tillhörde var en riktig företrädare för dom folken medan MB var och är imperialisternas trojanska häst med terrorism som en del av sin verksamhet, underrättelseverksamhet och finansmän tillhörande gamla orientaliska bankfamiljer i toppskiktet. Ett verktyg av och för imperialisterna.