Är det synd om Sverige?


Det är mycket en ”stackars” bloggare vill skriva, men som man inte hinner med. Jag har hundratals presumptiva artikelplaner med länkare och viss text i, som jag inte hinner med.

Men så bra att andra skriver, och skriver minst lika ”intressant” (jag anser inte att allt jag skriver är bra), eller bättre än en själv i en fråga.

Jag har nu förmånen att här få presentera ett utdrag av en artikel ”Stackas Sverige!” från Knut Lindelöfs blogg, och då även utdrag ur Pål Steigans blogg med samma titel. De som vill läsa hela artikeln kan gå visade till Knuts blogg. Knut Lindelöfs bloggartikel
Ämnen är viktigt och med rätta uppmärksammat.

Påminner att jag med publiceringen inte instämmer i allt, men vill inte utveckla det nu.
Stefan Löfven militär
Knut Lindelöf skriverDet vi hörde i partiledardebatten är faktiskt skakande. Nu larmar alla riksdagspartier (utom MP och V) om samma sak och försöker övertrumfa varandra om vem som har mest klös i klorna. Inte ens när Jimmie Åkesson ville sätta in militär i kampen mot den organiserade brottsligheten förmådde statsministern att ta ner debatten till ett rimligt tonläge, utan jamsade med.

Att sväva på målet i denna fråga är förstås en generalblunder. Militär och polis har helt olika uppgifter. Den enda likheten är att båda förfogar över våldsmedel, som de kan och skall använda i vissa väl definierade sammanhang.”

”Nästan enstämmigt förklarar våra politiker att landets ekonomi är mycket stark och att arbetslösheten sjunker. Men vad hjälper det om landet samtidigt håller på att bryta samman socialt? ”

I artikeln citeras en annan bloggartikel – av vem? Pål Steigan. Namnet är kanske bekant

Denne skriver bland annat ”Så skriver han om sitt kära broderland. Det är förstås svårsmält. Han fortsätter:

Vi som är uppväxta i efterkrigs-Skandinavien har lärt oss att Sverige är arketypen för ett tryggt och välmående samhälle. Lite tråktigt och lydigt kanske, men tryggt och säkert. Det Sverige som nu träder fram ur utredningar, nyhetsförmedling och från den senaste riksdagsdebatten är närmast det motsatta. Det är helt enkelt ingen ”ordning och reda. […] något måste ha skett sedan Sverige var ”tryggt och säkert”.

Läs vidare! I artikeln nämns omfattande på kort tid som en möjlig viktig orsak, men andra orsaker kan nog diskuteras.

Flykting och krigen IV.

Andra artiklar om invandrare och flyktingar.
Vänstern, arbetarklassen och flyktingpolitiken
Klassisk söndra och härskataktike
Immigration: Tokvänsterliknande argument förespråkar att budbäraren skall skjutas. Av Ulf Karlström. 79 kommentarer. 7/7 2017.
Är SD ett fascistiskt parti?. Sammanställning av mig. 153 kommentarer 12/7 2017.
Spåren i Sverigedemokraternas principprogram
Av Britta Ring. 24 kommentarer. 15/7 2017.
Litet äldre artiklar.
170324Är invandringen bra för ekonomin?
160323 Efter Bryssel, Paris och flyktingströmmarna – hur uppkom ISIS
160318 Flyktingpolitik och krigspolitik: Min artikel i DN.
160304 Syrien: Insiktsfull EU-rådgivare
Flykting och krig II
160209 Den dolda orsaken till flyktingtragedin
160110 Halverade matransoner utlöste flyktingströmmen
151122 Krönika om inställt tal om Syrien, flyktingströmmar, vänstern och den svenska imperialismen
151028 Västländers agerande orsak till flyktingkrisen
151022Fri arbetskraftinvandring – är det lösningen?
150926 Ryssland är Europas största flyktingmottagare
Erdogan & Obama
150925 Dalai Lama och Jacob Zuma
150918 Kallt krig inom EU om och mot flyktingar
150909 Sveriges Syrienbistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
150909 Det verkliga flyktingproblemet och hur man kan lösa det
150909 Flyktingkatastrofen är ingen tillfällighet
150512 Big business i svensk flyktingindustri
150421 Flyktingkatastrofen på Medelhavet – vems är felet?

i , , , , , , , ,, , , , , , , , , ,


15 svar till “Är det synd om Sverige?”

 1. Tänk att mord och dråp fortfarande inte är större än det var på 80-talet när vi var färre som levde i Sverige, när kriminella hade mindre internationella kontakter och klasskillnaderna var mindre. Så att tala om militär emot den egna befolkningen kan inte ha något med mord och dråp att göra, det måste därför bero på en önskan från politiker att sätta in militär emot den egna befolkningen.

  • Instämmer helt med dig, Martin!
   Det är ren idioti och vansinne för att inte tala om fascistiskt att besluta om att militär ska patrullera på gatorna i Sverige!!! Det är kanske lite väl långt att jämföra Nordirland med Sverige. I de svenska förorterna pågår gängkriminalitet och droger. Medan konflikten på Nordirland var från början en social konflikt men som sedan allt mer blev en nationell konflikt. Men faktum är att unionisterna och britterna på 60- och 70-talet använde liknande termer som att kriminaliteten måste stävjas med både fallskärmssoldater, interneringsläger och razzior i bostadsområden. Alla gripna skulle enligt Thatcher betraktas som kriminella, och det var därför som Bobby Sands hungerstrejkade. Han och ett stort antal gripna ville bli betraktade som politiska fångar.
   Men lyckades britterna med detta brutala förtryck av befolkningen? Nej! Det blev bara värre. I nästan trettio år genomlevde en viss grupp i samhället av en förtryckares brutalitet. Naturligtvis gav britterna i sken av att det var för att försvara demokratin och att de ’andra’ var kriminella.
   Så kan en regering – även när den är demokratisk – i sken av att försöka stävja kriminaliteten begå brott mot de mänskliga rättigheterna, och arrestera, internera utan rättegång människor av annan åsikt. Och det utan att bli ifrågasatt av medier. Se även när detta skedde i Ryssland när två kommunister arresterade tidigt i somras. Inte ens Proletären tog upp våra kamraters öde. Mycket dåligt av den av Romelsjö betraktade ’utmärkta’ tidningen! Man ser ju direkt på vilken sida KP står på. Men KP:s ungdomsförbund rapporterade om händelserna i Ryssland – så heder till dom!
   Sveriges Radios radioprogram Kaliber hade ett program för ett halv år sedan om hur Toronto (Kanada) och Manchester (Storbritannien) hade lyckats med att stoppa skjutningarna på en fredlig väg. Och detta gjordes med insatser i förorterna av befolkningen själva tillsammans med andra aktörer. Mycket väl värt att lyssna och läsa av herrarna Romelsjö och Lindelöf och alla andra som anser helt felaktigt att hårda tag är det enda som hjälper!
   Att aga ett barn har aldrig hjälpt, så även när det gäller befolkningen!

   • Mot militär har alla människor överallt och av vilken orsak militären än riktar vapen emot dem en självklar självförsvarsrätt. När militär används emot någon, oavsett anledning, så har en stat deklarerat krig emot denne någon och då gäller krigets lagar för denne, de ger denne rätt att använda hur grovt våld som helst emot den som sätter in militär emot hen. Då är civilsamhällets lagar inte relevanta. Militär kan inte arbeta efter krigets lagar och försöka åtnjuta civilsamhällets lagar.

    Självförsvarsrätten emot militära ingrepp gäller oxå underrättelsefolk. Tar de sig rätten till militära medel, så är militära medel emot dem rättfärdigat och lagligt.

    • Hur blir man ”ett folk” med självförsvarsrätt emot staten enligt folkrätten och FN-stadgorna?

     Tja, vissa håller på för fullt och försöker definiera sig som folk. Vissa nazister försöker göra ”vit” till en identitet och ett folk med folkförsvarsrätt. Deras från USA importerade och falska identitet ”vit” går det lite knackigt att jämka ihop när man skall försöka samla blodsfiender med vitt skilda kulturer och historia under en etikett. Kulturnationalisterna så som SD, försöker bygga identiteter längs gamla statsgränser, men det går lite så där, de kan inte ens enas om vad som är ”svenskt” respektive ”osvenskt”. Dessa kommer aldrig på detta sätt kunna bli ”folk” enligt folkrätten.

     Men det finns en genväg, ett sätt att snabbare bli ett folk med självförsvarsrätt. Det är när en statsmakt förklarar krig emot en genom att sätta in militära resurser emot en. Då blir man ett folk nästan omedelbart och man får massa rättigheter, däribland rätten att gå i krig med staten.

     Myrdal har diskuterat frågan och han verkar luta åt att man antingen avskaffar självförsvarsrätten för ”folk” eller man utökar den till att gälla alla möjliga identiteter, han är lite svår att begripa, så jag är inte säker.

     • Jag tror att Myrdal menar att alla i ett angriper land har rätt att försvara. Anser nog att talet om och uppdelning i identitärer etc är splittrande och bara försvagar kampen mot orättvisor.

      • Jag tänker på bland annat artikel han skrev om en historifiering av förintelsen. Jag reagerade först provocerad. Men frågan om vad som skall utgöra ”folk” ur folkrättens synvinkel är mycket komplicerad och är verkligt sprängstoff. Om vi lägger till något eller tar bort något ur det, så kommer folk dö. Avskaffar vi ”folk” i folkrätten, då är det inte längre folkrätt, då vet vi att en hel del länder skulle sätta in ganska hårda medel emot delar av sin befolkning. Men skulle vi lägga till folk lite hur som helst i det, att vilka identiteter som helst ger rätt att gå i krig med staten, då kommer också folk också att dö. Särskilt om vi tolererar etniska stater, att en stat förhåller sig partisk till ett sorts ”folk”, gör sig till beskyddare av detta folk, då smäller det.

       Säg att Ryssland gör sig till ett kulturnationalistiskt land, vissa hävdar att de redan gjort det, men sist jag hörde Putin tala så talade han om ett multikulturellt Ryssland, vilket står i skarp kontrast med västs beskrivning. Om då ”Ryss” blir ett folk i folkrätten och Ryssland är deras land, så som kulturnationalisterna vill tvinga folk att vara kopplade till en stat. Då får Ryssland med dagens folkrätt en rätt att invadera Ukraina, baltikum och en del andra länder i Östeuropa med folkens rätt till självförsvar enligt folkrätten, med hänvisning till behandlingen av ryssar i dessa länder.

       Detta är en av anledningarna till att vara starkt kritisk emot all form av kulturnationalism, för det kommer i sin förlängning leda till omfattande konsekvenser och enorma konflikter. Det är också en anledning till att vara konservativt inställd till vad som skall utgöra ett ”folk” enligt folkrätten, trots de problem som finns med det, exempelvis att en ”svensk” inte har rätt att gå i krig med staten Sverige, men att judar har det under vissa omständigheter. För om man utropar folk hur som helst och ger alla rätt att gå i krig för sitt folks rätt till ”self determination” som formuleringen i folkrätten är, då kommer man skapa en jävla massa konflikter och krig blir konsekvensen.

  • I förlängningen innebär det hela också att man får sätta in militära underrättelseresurser och metoder emot egna medborgare. Det är nog det som är syftet, mer än att köra tanks i förorten.

  • Ryktesspridningen kring militär liknar websajten i övrigt. Löfven pratade om militär till (de obemannade) gränsstationerna, Jimmie om militär till förorten, bägge bortser från att vi inte har någon militär. Det finns bara hemvärn, vi har i princip inga soldater att sätta in.

   Bägge blandar bort korten för kvällstidningsläsarna, eller så gör tidningen det på egen hand. Vad som saknas är ihopsamling och tidsobegränsad lägervistelse för gängkriminella. Det nuvarande regelverket och rättegångsförfarandet mot gängkriminella skickar ut dem på gatorna nästan direkt. Det behövs ingen militär,det behövs inkapacitering av gängkriminella, och den förutsätter antingen nytt lagrum eller modifierat nyttjande av befintligt lagrum.

   Vi måste alltså låsa in och/eller utvisa vederbörande, och aldrig bara släppa ut dem på gatan igen. Ett antal samhällsfunktioner fungerar inte.

 2. Vår religiösa tradition påkallar säck och aska, avhållsamhet och skam. Betungande. Man behöver bara öppna en kvällstidning för att se avlatsbreven komma flygande. ”Skriv på här!”

 3. En butik i Markaryd har ständigt stölder och hot från gängkriminella och inte får hjälp av polisen. Istället får butiksägaren 50.000 kr i vite från Arbetsmiljöverket för att han inte kan erbjuda personalen trygghet. De kriminella gängen är alltså handlarens eget fel.

  Det är riktigt synd om Sverige. Snart helt förstört av en sjuk politik.

  ”Markaryds kommun 2017. En butik har stora problem med ett gäng som dagligen stjäl, hotar och trakasserar personalen. Butiken ringer polisen men får oftast inte någon hjälp utan är lämnade ensamma med gänget. Efter ett tag får butiken ett vitesförläggande på 50 000 kronor från Arbetsmiljöverket för att man inte kan tillhandahålla en trygg arbetsmiljö för personalen.”

  https://www.di.se/debatt/hot-och-stolder-ar-nu-handelns-storsta-problem/

  • Artikeln i Dagens Industri beskriver problem inom flera områden och på flera ställen ”Enligt Svensk Handels beräkningar har handeln i Sverige nu lika stora kostnader för brott som statens totala polisbudget är, det vill säga 22 miljarder kronor per år. Det är kostnader för rena stölder, kameraövervakning, väktare, system för att hantera kontanter och sjukskrivningar av personal till följd av att de utsatts för brott för att ge några exempel. Självklart kan denna utveckling inte fortgå utan att något händer. Människor och företag som inte får hjälp av staten att skydda sig mot de kriminella måste hitta på lösningar själva. Det är i alla lägen en sämre lösning än att rättsväsendet gör sitt jobb, det vill säga beskyddar dem som betalar in skatterna till det gemensamma. Den utvecklingen vill vi inte ha, det leder till ett brutet samhällskontrakt som i förlängningen leder till korruption.

   På Folk och Försvars Rikskonferens i förra veckan var slutsatsen den att den inre säkerheten i Sverige är en större och mer akut politisk uppgift än den yttre säkerheten.”

   ”Eftersom den svenska rättsapparaten brister i flera led i sin hantering av de personer som inte vill följa lagen behövs nya sätt att angripa problemet. Det går inte att enbart komma med enskilda politiska utspel. Att säga att landet behöver 10 000 fler poliser, vilket inom parentes skulle ge oss lika många poliser per 1000 invånare som EU i genomsnitt, när vi samtidigt inte kan fylla polishögskolorna med sökande och att poliser i allt högre utsträckning väljer att söka sig bort från jobbet som polis, är inte seriöst.”

   En bakomliggande orsak är den ekonomiska politiken som enligt all statistik åstadkommit stora ekonomiska skillnader runtom i världen. En annan är USA:s krig och krigspolitik som dödat minst en miljon, skadat fler och drivit flera miljoner på flykt, bl.a. till Sverige.

   • ”En bakomliggande orsak är den ekonomiska politiken”

    ”En annan är USA:s krig och krigspolitik som dödat minst en miljon, skadat fler och drivit flera miljoner på flykt, bl.a. till Sverige.”

    Tror du Ali från Iran skulle vara nöjd med dina förklaringar?

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/har-slar-utpressarna-sonder-kafeet-i-kopenhamn

    Men oavsett orsaker vad är socialisternas råd att få bukt med problemet som nu börjar uppmärksammas över hela världen?

    Sen vad det beträffar den ekonomiska politiken så har den inte förändrats nämnvärt under min livstid. Endast smärre förändringar och dessutom fram och tillbaka. Eftersom den här minst sagt negativa utvecklingen inte funnits tidigare så har åtminstone jag svårt att förstå att den ekonomiska politiken skulle vara orsaken. I Sverige har vi ju dessutom av tradition haft en välfärdspolitik bekostad av folket så problemen borde ju minskat istället för att öka till rent skrämmande nivåer.

    • Jag pratade med Ali igår eftermiddag, och han instämde. Sedan tog han upp USA:s krigspolitik för att få Iran på fall.