Den dolda orsaken till flyktingtragedin

För precis två år sedan skrev jag denna artikel om ”Den dolda orsaken till flyktingtragedin”? Överdrivet? Nej, jag tycker att den viktigaste ”orsaken” fortfarande är ”dold”. Kan säkert läsas igen utan problem.

Dagens Nyheter skrev 8/2 2016 att ”Invandringsfrågan har seglat upp och blivit den överlägset viktigaste frågan för svenska väljare, visar DN/Ipsos mätning. Intresset för frågan har fördubblats sedan i juni 2015.Det är den största förändringen för en enskild sakfråga som vi någonsin sett i våra mätningar, säger Johanna Laurin Gulled på Ipsos.” http://www.dn.se/nyheter/sverige/invandring-den-viktigaste-fragan-for-valjarna-2/

I början av september 2017 läser man att ”Väljarna anser att invandring och integration är de hetaste frågorna inför valet.” SIFO.
I december 2017 kom sjukvården först men ”den näst viktigaste frågan för väljarna i kommande val är invandring och integration.”

* Befäster min bedömning att man visst kan publicerade denna två år ”gamla”, aktuella artikeln.

Denna artikel ”Den dolda orsaken till flyktingtragedin” av Ulla Johansson publicerades 5/2 i Fria Tidningen återges nu med hennes godkännande. http://www.friatidningen.se/artikel/121646Ulla Johansson har berikat denna blogg med flera inlägg och kommentarer. Vi har behandlat detta tema tidigare (se längst ned).
Artikeln.
Det går inte en dag utan att medierna rapporterar om flyktingarna. Men få vågar tala om orsakerna till flyktingströmmarna. Det är dags att vi börjar tala klarspråk om USA:s skuld till flyktingkrisen.
Varje dag tänker vi på dem. Varje dag talar vi om dem, skriver om dem. De flyktingar som nått Sverige, de som dött under flykten, de som drunknat i Medelhavet. Dessa människors lidanden går egentligen inte att förstå, går inte att helt ta in.
Så läser vi om ”bråk” på flyktingförläggningar i Sverige. Om övergrepp på kvinnor under flyktingarnas vandringar genom Europa. Människor trängs ihop i ”förläggningar” och deras redan hårt spända nerver håller inte för den pressen. De agerar som de stressade offer de i den situationen är. Som indignerade journalister i våra medier inte kan – inte vill – förstå. Lockar oss att fördöma. Vi bygger så ytterligare på ett mänskligt lidande.

Katastrofens olika uttryck förskräcker. Men ingen vågar diskutera orsaken till denna flykt som nu antar en folkvandrings proportioner. Våra ledare, våra medier, tycks betrakta denna dystra folkvandring som någon form av naturkatastrof. Som om krigen som drivit iväg människorna bara uppstått ur intet. Ibland yrar de till och med om en diffus ”ondska”.
Är det naivitet? Okunnighet? Eller rädsla? Jag tror mig förstå rädslan. Stormakten vars krig åstadkommit flyktingtragedierna får inte ifrågasättas. Straffet kan bli hårt.
USA har anfallit Irak i två omgångar, år 1991 och 2003. En miljon döda, flera miljoner på flykt. Den tidigare fungerande samhällsväven söndertrasad. Afghanistan anfölls 2001 och amerikanska soldater ”opererar” fortfarande där. Dödar civila. Dödar byarnas barn. Landet är sönderslaget. 2011 drabbades så Libyen av Natos (USA:s) anfallskrig.
I dag är det ett land i blodigt kaos. Tidigare blomstrande städer ligger i ruiner. Samma år kom anfallet på Syrien, denna gång genom ombud. USA:s vasallstater betalar och tränar de terrorister som nästan krossat Syrien. Resultatet är tvåhundrafemtiotusen döda och miljoner på flykt. Jemen bombas i dag av USA:s vasallstat Saudiarabien, i USA:s intresse. Stormakten har de senaste decennierna även härjat i Somalia och Sudan.

USA:s blodiga angreppskrig på länderna i Mellanöstern, Centralasien och Afrika har drivit miljoner på flykt, av vilka en del nått Europa. Kostnaden för flyktingmottagandet i Europa, Turkiet och krigshärdarnas grannländer bör därför helt betalas av USA, den nation som är skyldig till dessa mänskliga tragedier och bär skulden för alla civila offer.
Länderna har angripits efter fabricerade lögner om ”innehav av massförstörelsevapen”, om att ländernas ledare militärt anfallit sin egen befolkning, gjort sig skyldiga till krigsbrott. Ett batteri lögner så vanliga för att utmåla en fiende som ondskefull. Det är alltid gångbart. Som när Hitler påstod att Polen anfallit Tyskland. Eller Englands propaganda under första världskriget som kallade tyskarna ”hunner” för att hetsa upp hatet.

Det ger anledning att nu förskräckt iakttaga hur det svenska etablissemanget accepterar dessa propagandalögner. Har de så dåligt läst på sin historieläxa? De accepterar krigen, flyktingströmmarna, som något oundvikligt och av ödet givet. De vill inte se stormaktens skuld.
Det vidrigaste i hela händelseförloppet: USA:s absoluta militära övermakt, som de använt till att krossa små länder som inte hade militär kraft att försvara sig. Afghanistan, Irak, Libyen. Totalt krossade. Sedan det smutsiga spelet kring Syrien med hjälp av terroristernas blodsdåd. Om Saudiarabiens illdåd i Jemen tiger alla.
Europa är paralyserat i total handlingsförlamning, FN är i händerna på USA. Därtill fascismen på marsch i hela Europa. Och vi tvingas i denna mörknande tid ta hand om hundratusentals flyktingar. Offer för kallt planerade krig.

Jag har tidigare diskuterat flyktingfrågan och gjort ungefär samma bedömning som Ulla Johansson. Ett blogginlägg 29/10 2015 utgörs av en artikel som publicerats av Bärgsbladet – Arboga tidning som tillhör Västmanlands Läns Tidning (VLT) av mig Leif Elinder, samhällsdebattör, pensionerad barnläkare och Sven Ruin, småföretagare och människorättsaktivist, Köping. http://jinge.se/mediekritik/vastlanders-agerande-orsak-till-flyktingkrisen-2710.htm ”>

Medelhavet flyktingar
Artikeln sändes först till DN, SvD, Aftonbladet, Sydsvenskan, GP och UNT som utan motivering avslog publicering. Vi blev inte särskilt förvånade. Blev Du läsare det?
295171501

Vi avslutade artikeln med några förslag.
1. Ta avstånd ifrån delar av USA:s utrikespolitik. Tala om att denna är en viktig orsak till flyktingströmmarna och till tillväxten av grupper som ISIS.
2. Yrka på att USA, Saudiarabien, med flera tar emot en betydande andel av flyktingarna från Mellanöstern samt att de betalar en ansenlig del av flyktingkostnaderna.
3. Rekommendera ett slut på de kontraproduktiva sanktionerna mot Syrien, Iran och Ryssland.
4. Prioritera kvotflyktingar. Asylrätten, som bygger på ett formellt regelverk, är inte praktiskt tillämpbar i situationer av massflykt.
5. För demokratins skull måste vi ställa upp bakom kravet att även västalliansens militärer och politiker ska kunna ställas till ansvar.

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , ,

DN 8/2 Fria Tidningen 5/2 Bärgslagsbladet Arboga Tidning 27/10 Professorsblog 28/10 Pål Steigan 23/10 Putin talar med Saudiarabiens kung New York Times om Rysslands krigSputnik News 23/10 Möte mellan Assad och Omans utrikesminister Sputniknews 26/10 Globalresearch om krig mot ”moderata rebeller” ETC 17=10 Ab om Syrien Synapze-artikeln Newsnow McCain SvD 1/10 Globalresearch 1/9 2015 Guardian 28/9 Washington Post Holland om Putins fredsplan Guardian DN 27/9 Press TV 21/9 Counterpunch 23/9 Ryssland planerar flygattacker mot ISISRyska uttalanden 24/9 Foreign Policy SR Bo-Inge Andersson 25/9 Pål Steigan 19/9
Blogginlägg 13/9 Ryssland hjälper Syrien New York Times 17/9 Opednews ” target=”_blank”> DN 3/9 Russia Today Christian Science Monitor 8/9 The Guardian ABC News Pål Steigan 1/9 DWN USA & Co stödjer ISIS! Intervju med general Flynn Pål Steigan 3/8 Senator Black Todayszaman Aftonbladet 28/7 EU-observer 28/7 Pål Steigan 27/7 Al-monitor Pål Steigan 29/7 Globalresearch om DIA-rapporten Zero-hedge om DIA-rapporten Om DIA-rapporten Pål Steigan 25/5 Daily Mail 26/5 DN 13/5 Pål Steigan 5/5 Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9

  40 comments for “Den dolda orsaken till flyktingtragedin

Comments are closed.