Efter London, Bryssel, Paris, Nice och flyktingströmmarna: Hur uppkom ISIS och al-Nusra?


Denna artikel publicerades 23 mars 2017. Tyvärr är frågan lika aktuell idag. Media rapporterar knappt Syriens och Rysslands ofta framgångsrika kamp mot terrorister. Och svenska etablerade mediaz håller nästan helt tyst om att uppkomsten av terroristorganisationer till stor del är en produkt av Västs politik. Återpublicering känns mycket motiverad!

Artikeln 23/3 2017
Igår skedde ett avskyvärt dåd i centrala London, med stor sannolikhet ett terroristdåd.
Terroristdåd 170323 London Jag skrev först ”
”Möjligen har den orsakats av ISIS, eller dess ideologiska tvilling Tahrir al-Sham, ”abbreviated HTS, also known as al-Qaeda in Syria or al-Qaeda in the Levant is an active Jihadist and Salafist terrorist organization involved in the Syrian Civil War”. Läs här
Men ISIS har nu tagit på skulden.
ISIS tog på sig terrordåden i Bryssel för ett år sedan.
Maalbeek_-_Maelbeek_station_(25684717280)

Hur uppkom då IS/ISIS/ISIL? Vem/vad skapade då terrorgruppen?
Gruppen fanns knappast då kriget i Syrien började, och definitivt inte då USA och Storbritannien angrep och började förstöra Irak för nu 14 år sedan.

En ny påminnelse från detta blogginlägg som första gången publicerades 23 mars – 2016.

* Enligt auktoritativa USA-källor är ISIS i stor utsträckning en produkt av den politik som USA och dess allierade fört och för i Mellanöstern. Även om man är kritisk till USA bör man kritiskt lyssna på dess företrädare:
bryssels-jpg-1-jpg
1. I en intervju i TV-programmet Democracy Now i mars 2007 uppgav förre NATO-ÖB och presidentkandidaten general Wesley Clark att han hösten 2001 fick se Pentagondokument som visade att USA planerade att destabilisera bl.a. Syrien, Irak och Libyen http://www.democracynow.org/2007/3/2/gen_wesley_clark_weighs_presidential_bid)
Wesley Clark untitled
2. DN återgav 13/5 en intervju med president Obama i den Londonbaserade arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak.
3. I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade ”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”.
Syrien olja på elden imagesCAF9CSJ2
4. I en artikel 24/3 2013 ger New York Times många belägg för kraftigt ökat vapenstöd från USA och allierade till rebellerna i Syrien. ”Med hjälp från CIA har arabiska regeringar och Turkiet kraftigt ökat det militära stödet till Syriens opposition och upprättat en hemlig luftbro av vapen och utrustning för upproret mot al-Assad, enligt uppgifter från flygtrafik, intervjuer med tjänstemän i flera länder och uppgifter från rebelledare.” Enligt samstämmiga rapporter från Syrienexperter finns knappast moderata rebeller. De har till stor del radikaliserats och gått till al-Nusra eller is. (”De USA-stödda moderata rebellerna -FSA- i Syrien nära kollaps” http://jinge.se/mediekritik/de-usa-stodda-moderata-rebellerna-fsa-i-syrien-nara-kollaps.htm

I en intervju erkänner generallöjtnant Michael Flynn att USA:s administration medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak. Han är före detta chef för amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA). Han bekräftar äktheten av en omtalad rapport som säger detsamma. Den blev offentlig genom en Freedom of information act av Judicial Watch.
I ett i våras frisläppt sjusidigt dokument från Defense Intelligence Agency (DIA) i USA från augusti 2012 framgår att USA:s ledning redan då visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning. Väl medveten om detta sände man ändå stora mängder vapen till vad man kallade ”moderata rebeller”, en allt svagare grupp till följd av avsaknad av lokal förankring och övergångar till al-Qaida, al-Nusra och senare IS(IS). Det överordnade syftet var att störta den alltför självständige Assad och hålla tillbaka Iran.
Syrien ISIL 604
I artikeln ”Turkiet – USA:s vapendragare i stöd åt IS för att störta Assad” (http://jinge.se/mediekritik/turkiet-usas-vapendragare-i-stod-at-is-for-att-storta-assad.htm) finns massor av belägg för USA:s roll som initiativtagare till kriget mot Syrien och som stöttepelare till al-Qaida och IS, trots retorik och vissa, svaga motåtgärder. Läs även gärna ”USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien” http://jinge.se/mediekritik/usa-general-obama-biden-vi-har-medvetet-slappt-fram-al-qaida-och-isis-i-syrien-och-irak.htm

* ”USA:s försvarsminister kände till Turkiets köp av olja från IS” http://jinge.se/mediekritik/usas-forsvarsminister-kande-till-turkiets-kop-av-olja-fran-isis.htm
Nedanstående Youtube ger ytterligare, levande information:
https://youtu.be/o6kdi1UXxhY

i Andra om: , ,, , al-Nusra, , , , , , ,


14 svar till “Efter London, Bryssel, Paris, Nice och flyktingströmmarna: Hur uppkom ISIS och al-Nusra?”

  • Patrik Paulov i Proletären i november 2015 (http://www.proletaren.se/utrikes-mellanostern/vasts-stod-till-syrienrebeller-banade-vag)

   När Stefan Löfven i en SVT-utfrågning i september 2014 fick frågan om vem som bar skulden till IS framväxt svarade han att det är Syriens Bashar al-Assad som är skyldig, eftersom han släppt IS-ledarna ur fängelserna.
   Det var inget Löfven kommit på själv. Samma förklaring och nästan samma formuleringar hade tidigare framförts av Barack Obama.

   Men det fanns röster i väst som inte alls köpte ovanstående förklaring.

   Ungefär samtidigt som Löfven frågades ut i tv skrev Dennis Kucinich, i 16 år kongressledamot för Demokratiska Parti i USA, följande i Huffington Post:

   ”Det går inte att slå ifrån sig fakta. Islamiska staten har fötts ur den västerländska interventionen av Irak och de hemliga åtgärderna i Syrien. Detta Frankensteinliknande experiment med att beväpna en påstått frihetskämpande syrisk opposition har skapat ett monster som hotar regionen.”

   Kucinich har helt rätt. Ska man tala om Islamiska staten måste man titta tillbaka på de USA-ledda angreppen mot Irak 1991 och 2003 och de förbrytelser som begicks av USA under ockupationsåren.

   Fakta är att al-Qaida i Irak, IS föregångare, skapades som en motståndsgrupp mot en folkrättsvidrig och brutal ockupation.

   Fakta är att flera av de nuvarande högsta IS-ledarna inte satt i syriska fängelser utan i ett amerikanskt fångläger i södra Irak kallat Camp Bucca. Detta läger drevs av ockupationsmakten åren 2003-2009.

   Andrew Thompson, Irakveteran, och Jeremi Suri, professor vid University of Texas, skriver i New York Times om fånglägrets betydelse för terroristgruppens framväxt:

   ”Tiden i fängelse fördjupade deras extremism och gav dem [IS-ledarna] möjligheten att öka antalet anhängare. Fängelserna blev i praktiken terroristuniversitet: de hårdföra radikalerna var professorer, de andra intagna var studenter, och fängelseledningen spelade rollen av frånvarande förmyndare.”

   Den amerikanska journalisten och IS-kännaren Janine di Giovanni konstaterar i en artikel i Newsweek att ”Camp Bucca var som ett sommarläger för ambitiösa terrorister. Under amerikanernas överinseende hade de intagna kontakt med varandra, de utbytte information och stridstaktik och knöt viktiga kontakter framtiden”.

   En av de som inte sågs som något större hot och som frigavs av USA var ingen mindre än IS numera ökände ledare, Abu Bakr al-Bagdhadi.

   Men det var genom att gå över gränsen till grannlandet i väster som IS kunde växa till sig och samla kraft innan det blev dags att gå på offensiven i Irak.

 1. Vem tjänar på det (Cui bono)?
  ”It’s too soon to know whether multiple Tuesday attacks in Brussels were terrorism or state-sponsored false flags.”
  ”Expect the usual aftermath with greater crackdowns on civil and human rights, stoking fear to get people across Europe to willingly sacrifice freedoms too precious to lose for greater security not forthcoming.”
  http://sjlendman.blogspot.co.nz/2016/03/multiple-blasts-rock-brussels.html

 2. Det är skrämmande att vår statsminister torgför en helt verklighetsfrämmande konspirationsteori. Katja Magnusson (SR) och Bitte Hammargren (SvD) har framfört samma teori men då skall de frigivna bildat stommen i Al Nusrafronten, som när den etablerat sig i Syrien stred mot andra rebellgrupper. Uppgiften kom från en rebelledare som legat i strid med Nusrafronten. Bitte H som skrivit mycket om Abu Musab az-Zarqawi som betraktades som ledare för Al Qaida i Irak dödades av USA i en flygräd 2006. Han fängslades två gånger i sitt hemland Jordanien anklagad för terrorism. Andra gången dömdes han till 15 års fängelsestraff, men släpptes snart. Bitte H har inte framfört någon konspirationsteori om detta eftersom Jordaniens kung är USAs vän.
  Alla som vet något vet att fröet till IS låg i Irak, där sunnimuslimer under Nuri Al-Maliki styre förlorat allt inflytande. Alla MÖ kännare vet att USAs politik är orsaken till såväl al Qaida som IS framväxt. Efter gårdagens attack i Bryssel sändes direkt i flera timmar i medierna utan att gå på djupet till bakgrunden. Att USAs (och vårt) krig i Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien är förklaringen kan/får inte sägas.

  • Nej, kulturnationalism är orsaken till den sortens terror. Det är en svag islam som ser gripandet av statsmakten som enda chans att överleva moderniteten. Precis som det överallt i Europa är svagt nationellt kapital som ser gripandet av statsmakten som enda chansen att överleva. De lever i en brun symbios, där kulturnationalisterna växer genom att angripa varandra.

  • Ja, och de krafter som hjälper dessa IS-dårar dvs Saudiarabien, Turkiet, USA med flera! Utan deras hjälp hade IS inte kunnat göra speciellt mycket väsen av sig…

   • Utöver de kristna länder som finansierar, tränar och hjälper ISIS med alla möjliga medel, skall man också inte glömma den roll som Israel spelat/spelar och kommer att spelar i att sprida terrorism. Om det är någon enhet som vinner på osämja mellan kristna och muslimer, är det just zionisterna. Cui Boni? Zionisterna, vem annars?

 3. Har Putin slutat slagit sin fru? Englands utrikesminister levererar ett svårslaget bottenrekord i underhuset när han kommenterar Rysslands tillbakadragande från Syrien.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/12194795/Vladimir-Putin-is-like-a-man-who-beats-his-wife-Philip-Hammond-says.html
  Och förresten; hur går det med Englands kamp mot IS i Syrien? Vad jag har sett har det brittiska flygvapnet inte gjort något större väsen av sig.

 4. Flyktingströmmen till Europa verkar vara en en del av taktiken och förmodligen skapad av de som ligger bakom kriget.

  Frågan är varför de vill ha in ISIS i Europa när vi bevisligen hade kunnat hjälpa fler betydligt bättre genom att stötta Assad med ex. Robot 70 och drönare, samt kanske psykologer för att avradikalisera sina egna ungdomar?

  Nåväl. Assad välkomnar sitt folk tillbaka och ger den syriska delen av ISIS full amnesti om de lägger ner sina vapen.

 5. Ledaren för Syriens förhandlingsdelegation i Geneva, tillika dess FN-amnassadör sade idag

  ”Al-Jaafari started his press briefing with reading out an official statement of condemnation of the terrorist attacks that struck the Belgian capital Brussels on Tuesday, saying Syria stresses that these attacks “an inevitable consequence of the wrong policies and of tolerance for terrorism to realize certain agendas and attempts to legitimize it through trying to classify as “moderate” terrorist groups that are actually but offshoots of the Takfiri Wahhabi doctrine.”

  Al-Jaafari said some of the terrorists who carried out the attacks in Brussels had been involved in killing the Syrian people before they returned back to their home countries and to Brussels.

  The same goes for the perpetrators of Paris terrorist attacks, he added, noting that the issue of combating terrorism has been resolved internationally and within the counterterrorism subcommittees at the Security Council.

  Al-Jaafari highlighted that dozens of reports from these subcommittees confirm that there are tens of thousands of foreign mercenary terrorists that are killing the Syrian people and destroying the infrastructure in Syria and “who, some in the Western world and in some Arab capitals and Turkey, just don’t feel ashamed to call ‘moderate opposition’.”
  (http://sana.sy/en/?p=72656)

  Vill taleskvinnan för EU:s antidemokratiska Syrienpolitik och USA:s Kerry fortfarande om att det först måste bli ”en politisk
  lösning i Syrien”=”Assad måste bort” innan man kan ta itu med terrorismen”

 6. Terror mot England som hela tiden understött islamistisk terror har störst nytta som påtryckning från makteliten mot politiker och andra som vill bromsa krigiska planer. Terrorn är utpressning mot maktpyramidens olydiga delar.

 7. Glömde ”terroristen” i London att lämna sitt pass eller id-handling? Det sades inget om det. Annars brukar ”terroristernas” alltid lämna sina Id-handlingar efter en ”terrorist” attack. Vid 9/11 hittade man ett pass som lyckades rädda sig självt från det brinnande flyget och landa i en soptunna i bankirvampyrens huvudstad.