Ryssland är Europas största flyktingmottagare!


Detta är en insändare av Ulf Bjéren, Karlskrona, som publicerats i Sydöstran 15/9. Den förtjänar att spridas och läsas utöver i Sydöstran och på andra bloggar och webb-sidor!Den låg nyligen på fjärde plats av artiklarna i Sydöstran senaste veckan, före ”Jag vet vem som mördade Olof Palme”

Artikeln utgör ”Svar till signaturen Undrande pensionär, Var finns Ryssland i flyktinghjälpen?” Denne skrev 14/9 i Sydöstran:
”Men var finns Ryssland med i bilden? Varför slipper dom undan? Borde inte dom också ställa upp? Det ser ju inte ut att vara något fel på deras ekonomi. Om man ser på vad dom håller på med.

Ulf Bjeréns svar.
Ryssland torde vara det land som tagit emot flest flyktingar det senaste året. Över en miljon människor har flytt från Donbass, merparten till Ryssland, sedan regionen bombats av kuppregimen i Kiev.
images (34)
Ryssland är också det land som gett omfattande humanitär hjälp till det sönderslagna Donbass. Detta mörkas i västliga media. Var finns medlidandet med folket i Donbass och hur är det med alla människors lika värde?

De främst ansvariga för de stora flyktingströmmarna från Väst- och Centralasien och Afrika till Europa är de härskande i USA och EU. Dels genom de krig och folkmord de initierat, direkt eller indirekt bedriver och ger bränsle till (Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Jemen etc.) och dels genom EU:s för Afrika ofördelaktiga handelspolitik som skapar fattigdom.

Ryssland tillsammans med Iran sjösätter nu ett projekt att säkra bevakningen av de stora flyktinglägren i Syrien på regeringskontrollerat område dit miljoner människor tagit en osäker tillflykt då lägren attackeras av de av västmakter och arabiska kungadiktaturer skapade terroristerna.

Det kan förhoppningsvis minska behovet att fly från Syrien.”

intressant.se ,
Ukraina, , , , , , ,

Sydöstran WSWS Nyhetsbanken 30/8 Pål Steigan 3/7 Kiev Post
PC Roberts Nyhetsbanken 26/8 Sputnik News The Nation Interest Pål Steigan Der Spiegel Forbes


Ett svar till “Ryssland är Europas största flyktingmottagare!”

  1. Sanningen är alltid obehaglig för MSM och politikerna! Visserligen ljuger man sig blåa i ansiktet och tyvärr verkar det fortfarande fungera på de flesta. T o m när man lägger fram bevis för hur illa EU/USA uppför sig i mellanöstern och Ukraina så verkar många inte vilja ta till sig dessa fakta. Troligen är det propagandan som gjort folk oemottagliga för sanningen eller vill man bara slå ifrån sig den beska verkligheten och två sina händer. Kanske är det för att döva sitt dåliga samvete som alla s.k hjälporganisationer fått sådant uppsving på senaste tiden? Folk skänker pengar hejdlöst för att hjälpa den lilla oftast mer välbeställda delen av flyktingarna som har råd med resan till Europa, de fattiga blir som vanligt kvar i miserabla flyktingläger i Syrien, Jordanien, Irak m.m. I Ukraina så verkar det som många flyktingar återvänder hem i hopp om att kriget är slut, eller i alla fall går på sparlåga. Det positiva som hänt i Syrien är att Rysslands sändningar av avancerade vapen verkar fått vågskålen att väga över till Assads fördel och även Merkel verkar känna att vinden vänt med tanke på hennes senaste mer positiva uttalanden om Assad. Kanske inser även hon till slut att det är USA som är skurken och att Ryssland inte alls kommer att överge Assad i första taget. I och för sig så är väl inte mer vapen i Syrien bra men det har satt en blåslampa i röven på Obama och Nato att visa att man inte är totalt inkompetenta jämfört med syriska militären i bekämpningen av IS.