Världsberömde ekonomen Jeffrey Sachs säger sanningar om kriget i Syrien


Jeffrey Sachs är en av världens mest kända och aktade (eller avskydda, särskilt tidigare) – ekonomer. Han har varit ekonomisk rådgivare i Latinamerika, Östeuropa, före detta Jugoslavien, Asien och Afrika. Han är professor och ordförande för the Earth Institute vid Columbia University efter 20 år på Harvard. Han är även specialistrådgivare för FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon och tidigare för Kofi Annan och var ordförande för FN:s Millenniumprojekt. Han föreslog chockterapi (även om han själv inte gillar begreppet) som lösning till de ekonomiska kriserna i Bolivia, Polen och Ryssland. I början av 1990-talet var han med och genomförde den mycket skadliga chockterapin i Ryssland, men har senare ändrat uppfattning.
Läs hans kritik av Hillary Clinton här. Sachs om Hillary Clinton
Jeffrey Sachs

Några punkter angående eventuell kemvapenattack.
1. Fabrik för kemiska vapen och sådana vapen har nu hittats hos rebeller i Ghouta och sådana vapen har använts av dem tidigare.
2. Belägg finns för att den presenterade videon från påstådd attack med kemvapen är från en övning i Gaza för 4 år sedan. Fakta bakom ”iscensatt” video med barn i Syrien som påstås ha utsatts för attack med kemiska vapen
3. Ryssland anser sig ha bevis för att den påstådda gasattacken i Syrien är en ”false flag”-operation av Storbritannien här. Belägg finns för att Storbritannien har iscensatt den påstådda attacken i samarbete med White Helmets, en terroristanknuten organisation som bara arbetar i terroristkontrollerade områden. Ab och Ryssland hävdar att Storbritannien står bakom det falska gasangreppet
4. Syrien har förstört sina kemiska vapen har FN rapporterat 2016.
5. Ryssland har förstört sina kemiska vapen har OPCW rapporterat 2018.
6. Syrien har allt att förlora på att använda sådana vapen, särskilt nu efter stora militära framgångar, befolkningsstöd och med tanke på världsopinion och massmedia. Svensken Ove Sellström i OPCW har också gjort denna bedömning.
7. Syrien förnekar bruk av kem-vapen och USA:s försvarsminister Mattis menar att bevis saknas på att kemiska vapen har använts.
8. USA & Co, samt rebeller/terrorister har allt att vinna på att påstå att Syriens regering använt sådana vapen. Då kan de mer öppet gå till angrepp.
9. Terroristorganisationer har utnyttjat tidigare bombningar med att anfalla.
10. Bevis saknas också för att Syrien tidigare använt gas mot befolkningen. USA-initierad ”information”/propaganda sprids ofta alltför okritiskt.
11. Enligt folkrätten får endast FN besluta om angrepp mot medlemsstat.

Några artiklar om gasattacker i Syrien.
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall på grund av bevis om rebellerna utförde gasattacken i Ghouta i augusti 2013.
Seymour Hersh: Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien, med USA:s ”hjälp”.
USA har använt utarmat uran i Syrien och Irak enligt Pentagon
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017.
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta

Några artiklar om White Helmets som förmedlat uppgifter om påstådd gasattack.

Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?

Några artiklar om USA:s stöd till terrorister.
USA:s färska och äldre stöd till terrorister i Syrien VIKTIG ARTIKEL.
USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC)
Vapen för 4 miljarder sänds av USA från Tyskland till rebeller och ökat krig i Syrien!
Stora vapentransporter till terrorister i Syrien av USA & Co, och mörkläggning
Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?
BBC avslöjar brittiskt stöd till terrorgrupper i Syrien
Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien

Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar
i Andra om: , , , , , , , , , ,, , ,


9 svar till “Världsberömde ekonomen Jeffrey Sachs säger sanningar om kriget i Syrien”

 1. Och sunni-extremisterna krossas av Assad med stöd av Ryssland och Iran. Krigets huvudsakliga förlopp är sedan länge att Assad är på offensiv och islamisterna på defensiv. Alla påståenden om amerikanska aktiviteter bör tas med en nypa salt, eftersom alla inblandade har ett intresse av att blåsa upp deras betydelse. Uppenbarligen är de av liten betydelse för sunnioffensivens fallisemang.

 2. Jag gissar att CIA:s sociala media spridit den här videon till dig, m.fl., Anders

  Man ska alltid vara på sin vakt när något låter alltför sockersött och har påklistrat godhetens öppna hjärta! Så arbetar psykopater för att vilseleda folket. Man känner igen dem på narcissismen och fjäsket för den befintliga makten.

  Jeffrey Sachs rekommenderar fred och berömmer Trump för hans intuition… Ett ganska riskfritt uttalande för en extremkapitalist i USA och nu är faktiskt inte Sachs affärsidé krig och migration, men medicinen som kommer göra patienten permanent sjuk, nämligen chockterapi, frihandel och bistånd till korrumperade länder, något som bevisligen inte hjälper folken alls långsiktigt, vilket givetvis inte är alls märkligt om man har förmågan att tänka rätt i några få steg.

  Sachs kritiserar heller INTE USA-regimen för folkrättsbrott, brott mot konstitutionen eller för deras lögner. Han nämner inte den underliggande orsaken, d.v.s. sekteristiska dödskulter-diktaturer/plutokratier eller det militärindustriella komplexet. Sachs ångrar heller inte sina extremkapitalistiska chockterapier mot olika länder där han varit inblandad, men gör istället allt för att försköna de verkliga effekterna av vad han gjort med vackra ord.

  Det här är en narcissistisk globalistisk nationalekonom på den imperialistiska ekonomiska terrorns sida, absolut inte någon ekologiskt hållbar demokratisk socialist.

  Förmodligen vill nu Washington-regiment kunna lura på folk att Syren behöver chockterapi och måste bli en lydstat baserad på ett bistånd som ska knäcka deras inhemska produktion och öppna upp landet för kolonial extrem kapitalism och frihandel.

  John Perkins är en mer renhårig ekonom som verkar berätta sanningen på riktigt, till synes med verklig ånger:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Confessions_of_an_Economic_Hit_Man

  Perkins finns även intervjuad på Youtube.

  • Perkins har jag läst och skrivit om. Det är knappast sannolikt att CIA ligger bakom den kraftiga kritiken av USA:s Syrienpolitik. Här ger Sachs en kraftig kritik av Hillary Clinton och stöd för fredskandidaten Sanders som han säger. här. H Clinton anser han vara en neokonservativ hök och Wall Streets favorit. här

  • Perkins har jag läst och skrivit om. Det är knappast sannolikt att CIA ligger bakom den kraftiga kritiken av USA:s Syrienpolitik. Här ger Sachs en kraftig kritik av Hillary Clinton och stöd för fredskandidaten Sanders som han säger. här. H Clinton anser han vara en neokonservativ hök och Wall Streets favorit. här

 3. Jag säger bara, hur dum i huve’t får en organisation (Nato) och US bli. Att skicka över hundra kryssnings-missiler över Syrien och Damaskus, där ett flertal var direkt riktade mot – vad man antog vara – lager av biokemisk krigsmatriel.
  Om det varit sant, och där funnits just sarin- och eller VX-gas så hade inte enbart byggnader blivit ruiner utan ett mycket stort antal dödsoffer av civila blivit fallet. – Vad det just det man ville uppnå !!
  Och värst av allt, här håller EU, Sverige och stora delar av makteliten käften, det säger allt !