Västs diplomatiska krigföring mot Ryssland – förberedelse för krig i Europa?


DN skriver på morgonen ”Utvisningarna ovanlig demonstration av kollektiv solidaritet i Väst. I en samordnad aktion har USA, Kanada och ett dussintal länder i Europa utvisat ett rekordstort antal ryska ambassadanställda. Världen kastas därmed in i en ny svårlöst diplomatisk kris, som sänker förhållandet mellan Ryssland och västvärlden till en ännu lägre punkt än den nuvarande.” DN 27/3

Solidaritet med vad? Med tilltro till helt obevisade anklagelser? Med policy att straffa utan utredning och bevis? Med avsaknad av kritisk analys? Med avsaknad av fredspolitik?

DN skriver liksom andra medier skriver Åtgärden är en reaktion på att en brittisk medborgare – en före detta rysk dubbelagent – och hans dotter den 4 mars utsattes utsattes för ett giftmordsattentat

som misstänks ha beordrats av Ryssland.


Ryssland har konsekvent förklarat att landet är helt oskyldigt till detta och föreslog genast gemensam utredning med Storbritannien, vilket avfärdades.

Sverige och flera andra Västmakter ska utvisar alltså över 100 ryska diplomater under påståenden om att Ryssland låg bakom attacken mot den före detta ryska spionen Sergei Skripal och hans dotter Julia.
* Trots att inga bevis finns för detta.
* Än mindre finns några motiv för Ryssland till en sådan handling just före presidentvalet. Effekten skulle bli – och blev – en fortsatt demonisering av storfavoriten Vladimir Putin.
* Det har framkommit att Ryssland förstört sina kemvapen under internationellt överinseende av OPCW.
Gen Ahmet Üzümcü, the director general of the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), which works closely with the UN, was fulsome in his praise. “This is a major achievement,” he said. The 192-member body had seemingly overseen and verified the destruction Russia’s entire stock of chemical weapons, all 39,967 metric tons.” Hotfulla stormakts-anklagelser mot Ryssland som har förstört sina kemiska vapen enligt OPCW. Kan Novichock tillverkas i garage?
* Däremot har USA och Israel kemiska vapen.
*

Den här typen av nervmedel som Novichock producerades dock ursprungligen inte i Ryssland, men i staden Nukus i den före detta Sovjetrepubliken Uzbekistan. Ingredienserna för ämnet kan transporteras separat, därför med mindre risk för detektion.

När det tidigare sovjetiska kemiska laboratoriet i Nukus skulle demonteras och saneras var det USA som på plats hjälpte uzbekiska myndigheter. Det rapporterades öppet i exempelvis New York Times den 25 maj 1999, och där nämns också att laboratoriet var framställningsplatsen för Novichock.
”Efter självständigheten 1991 har Uzbekistan samarbetat med USA sanitera de platser där Novichok producerades och testades. Möjligheten att smuggla nervmedlet från Uzbekistan kan inte uteslutas.


* Det har framkommit att flera andra länder, däribland Sverige har kapacitet att framställa ett medel som Novichock.
Trump och May
Regeringen i Storbritannien har aldrig sagt att nervmedlet tillverkades i Ryssland, eller att det bara kan tillverkas i Ryssland. Den exakta formuleringen ”av en typ som utvecklats av Ryssland” användes av Theresa May i parlamentet, av Förenade kungariket i FN:s säkerhetsråd, av Boris Johnson på BBC. Mest talande är att frasen ”av en typ som utvecklats av Ryssland ” är den fras som användes i den gemensamma kommuniken av Storbritannien, USA, Frankrike och Tyskland: Denna användning av ett militärt nervmedel av en typ som utvecklats av Ryssland utgör den första offensiva användningen av ett nervmedel i Europa sedan andra världskriget.
Visste du att OPCW-inspektörer har haft full tillgång till alla kända ryska kemiska vapenanläggningar i över ett decennium – inklusive de som identifierats av den påstådda whistlebloweren Mirzayanov ”Novichok” – och i fjol avslutade OPCW-inspektörerna destruktionen av de sista 40 000 ton ryska kemiska vapen
* OPCW ska nu undersöka det gift som påstås ha använts mot Skripal. (Hur de nu ska veta att de får ”rätt” gift att undersöka).
Robin M. Black, som var direktör för Porton Down, skrev i 2016 om «Novichoks»:
No independent confirmation of the structures or the properties of such compounds has been published. Pål Steigan

Förre brittiske ambassadören Craig Murray skriver i en artikel nyligen ”Jag har nu fått bekräftelse från en välplacerad källa att forskare vid det brittiska centrat för kemiska vapen Porton Down, c:a en mil från Salisbury, inte kan identifiera att nervgasen var av rysk tillverkning och man har varit irriterad över det tryck som ställs på dem för att göra det. Porton Down Scientists Under Extreme Pressure To Confirm Nerve Gas As Russian
craig-murray-160921Craig Murray
Porton Down kunde bara godta formuleringen ”av en typ som utvecklats av Ryssland” efter ett ganska svårt möte där detta överenskommits som en kompromissformulering.

Ryssarna undersökte i ”Novichok” -programmet en generation av nervmedel som skulle kunna produceras från kommersiellt tillgängliga prekursorer som insekticider och gödningsmedel.

Regeringen i Storbritannien har aldrig sagt att nervmedlet tillverkades i Ryssland, eller att det bara kan tillverkas i Ryssland. Den exakta formuleringen ”av en typ som utvecklats av Ryssland” användes av Theresa May i parlamentet, av Förenade kungariket i FN:s säkerhetsråd, av Boris Johnson på BBC. Mest talande är att frasen ”av en typ som utvecklats av Ryssland ” är den fras som användes i den gemensamma kommuniken av Storbritannien, USA, Frankrike och Tyskland: Denna användning av ett militärt nervmedel av en typ som utvecklats av Ryssland utgör den första offensiva användningen av ett nervmedel i Europa sedan andra världskriget.

Den norske Rysslandsexperten Björn Nistad skriver
”Hvorfor skulle russiske myndigheter ta sjansen på å lage en diplomatisk skandale ved å likvidere en tidligere agent ingen lenger har interesse for? Hvorfor skulle de ha benyttet en sjelden gift som kan spores tilbake til Russland, dersom de hadde bestemt seg for å likvidere den tidligere agenten, finnes det ikke andre og mer uproblematiske måter å drepe folk på? Hvorfor overlevde Sergej Skripal og datteren dersom noen virkelig prøvde å drepe dem med denne supergiften? Hvorfor anklaget britiske myndigheter umiddelbart Russland for anslaget mot Sergej Skripal og hans datter? Hvorfor får ikke omverdenen innsyn i den britiske etterforskningen av det angivelige drapsforsøket? Hvorfor har ikke britene kunnet frembringe annet enn anklager og påstander?” Björn Nistad

Kommentar: Demoniseringen av Ryssland når rekordartade proportioner. Starka, farliga åtgärder utan några som helst bevis. Lika litet bevis som i Russiagate som pågått 1,5 år i USA. Detta innebär att det blir allt lättare att få med opinionen för krig mot Ryssland och Ryssland sintressen. Som ett Väststött storanfall av Kiev mot landsmännen i östra Ukraina. Eller stora bombanfall eller falska gasattacker i Syrien. Jag tycker själv att Ryssland ska försvara sig mera offensivt. Undrar nu vad OPCW kommer fram till. Man ska inte inbilla sig att OPCW är objektivt, lika litet som FN ofta inte är det. Kritiskt tänkande och fakta har föga betydelse för ledarna i Väst. Skrämmande! PC Roberts menar att Ryssland ska göra sig kvitt alla illusioner om Väst, som ledarna tidvis haft. PC Roberts. Med Pompeo som utrikesminsiter och Bolton som säkerhetspolitisk rådgivare har de neokonservativa hökarna helt tagit över mena Roberts liksom Lendman med flera. Lendman

Tidigare artiklar här om denna fråga:
Storbritannien pressar sina forskare att hitta (på?) stöd för att Ryssland är skyldigt till Skripal-storyn.
Spionhistorien i London utan bevis mot Ryssland – för att bereda grunden för anfall i Syrien? 14/3
Storbritannien anklagar för fullt utan att ha presenterat bevis. Mothugg Corbyn. Frankrike? 15/3
Hotfulla stormakts-anklagelser mot Ryssland som har förstört sina kemiska vapen enligt OPCW. Kan Novichock tillverkas i garage? 16/3
Labourledaren Corbyn vågar ifrågasätta anklagelser utan bevis. Vilken fräckhet!

i Andra om:
, , , , , , , , , , ,
,


45 svar till “Västs diplomatiska krigföring mot Ryssland – förberedelse för krig i Europa?”

 1. Porton Down kan inte ens bekräfta att det är Novichok som använts. I ett vittnesmål till High Court säger man följande:
  The Evidence
  16. The evidence in support of the application is contained within the applications
  themselves (in particular the Forms COP 3) and the witness statements.
  17. I consider the following to be the relevant parts of the evidence. I shall identify the
  witnesses only by their role and shall summarise the essential elements of their
  evidence.
  i) CC: Porton Down Chemical and Biological Analyst
  Blood samples from Sergei Skripal and Yulia Skripal were analysed and the
  findings indicated exposure to a nerve agent or related compound. The samples
  tested positive for the presence of a Novichok class nerve agent OR CLOSELY RELATED AGENT.
  Bakgrunden är att domstolen måste godkänna att POPCW får ta nya blodprov eftersom offren tydligen ligger i koma.
  https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/03/boris-johnson-a-categorical-liar/

  • mest sannolikt finns beviset endera i premiär- eller utrikesministerns kropp eller föreställningsvärld. Därför har det varit väldigt svårt att hitta beviset . I Lill-brittanien är man så mån om etikett att man vill inte dra upp beviset inför världen.

 2. Att Ryssland inte har upplöst som det forna Jugoslavien utan fortfarande existerar och hindrar USA att ha total hegemoni i Mellanöstern mm gör att de utnyttjar Skripal mordet (helt utan substantiella bevis på Rysslands skuld än så länge) till att trappa upp spänningen mellan de två största kärnvapen makterna. Men det är också ett hot/press på Tyskland(Nord Stream 2, mm) och Frankrike att rätta in sig i leden och ej öppna upp för normal handel med Ryssland. Så handelskrig och detta driver fram krigshotet än mer.

 3. Lars Bern har en bra artikel uppe nu:

  ”Sveriges pinsamma roll

  Den fråga vi måste ställa oss är varför den förmenta humanitära stormakten Sverige deltagit i dessa militära operationer som saknar all betydelse för vår säkerhet? Varför deltar vi på samma sida som bedriver folkmord mot oskyldiga människor för att mest försvara globala storföretagsintressen? Det handlar inte i något av de aktuella fallen om att strida för demokrati och frihet. Och slutligen måste vi fråga oss, hur vi tror vi kan skapa trygghet för Sverige genom en allians med de globala storföretagens och deras hyperrika ägares egen krigsmaskin? Dessa företag struntar i stort sett i hur det går för ett litet för dem betydelselöst land som Sverige. Vi har bara ett värde som en strategisk brygga för att försöka pressa Ryssland till underkastelse, en för svenska folket livsfarlig roll.

  Det är nog snarast så att vår politiska elit är på väg att på olika plan sälja ut hela vårt lilla land till en hyperrik elit med globala härskarambitioner. En ytterst farlig strategi som inte tjänar svenska folket.”
  https://anthropocene.live/2018/03/22/globalisternas-egen-krigsmaskin/

  Utan någon tvekan söker flera eu länder och usa krig med ryssarna det är klart efter att man ska utvisa nästan 100 diplomater, det är en idiotisk och farlig provokation men de som gillar krig stödjer ju denna idioti.

 4. EU har då i dag vidtagit drakoniska åtgärder i sin iver att sänka det ryska skeppet. Föga medvetna förefaller de om det faktum att det är deras egen skuta som förliser.

  Fjärran är nu tiden då EU inledde den antiryska sanktionspolitiken, efter att Krim frigjorde sig från ukrainskt diktat via en folkomröstning. Då var Ryssland i gungning, i och med att Ryssland var skadat så väl diplomatiskt som ekonomiskt.
  Det fanns då grunder för att kritisera Ryssland, då Krim inte var oproblematiskt rent folkrättsligt. Oljepriserna sjönk, det var inte säkert om Putin skulle behålla väljarnas stöd, och det var prat om en palatskupp, på grund av att det fanns missnöje bland ryska oligarker. Det var oklart om Ryssland skulle överleva.

  EU tror att det bara är att starta en ny offensiv utan ett enstaka bevis om Rysslands skuld gällande den förgiftade dubbelagenten. De tror att man kan köra på i samma hjulspår, och man har samma chanser i dag som då att fälla den omvalde ryske presidenten.
  Like till hybris har sällan skådats. Rysslands ekonomi har överlevt sanktionerna och har diversifierats. Tillsammans med Kina bygger man upp nya institutioner som kopierar västliga diton. Chinastream är nu färdigbyggd och bron till Krim likaså. Det ser därtill alltmer osannolikt ut att ryska eliter kommer att göra revolt mot regeringen. Detta kommer att mynna ut i att EU kommer förlora det lilla anseende som man har kvar, när det enda man gör är att bedriva mobbning på internationell mobbning. (Svenskt Världspolitiskt Forum

  EU måste vakna upp och inse att det inte är 2014 längre. Det är inte ens 2015… Mot sunt förnuft och internationella lagar

  • Trams. Det Finns ingen som fill sänka något ryskt skepp. EU är ett fredsprojekt och medlemsländerna strävar efter bra relationer med andra länder.

   Mer trams. ”Rysslands ekonomi har överlevt sanktionerna ochhar diversifierats.” Syftet med sanktionerna har inte varit att knäcka den ryska ekonomin utan riktades främst mot olika individer i den ekonomiska och politiska eliten. Nej den ryska ekonomin har inte diversifierats enligt de forskare som konstruerat ”Economic complexity index”. Det finns fler forskare som tagit fram indikatorer vilket tyder på det samma.

   Ännumer trams. ”Tillsammans med Kina bygger man upp nya institutioner som kopierar västliga diton”. Du verkar ha en dimmig uppfattning om vad institutioner är. Men förtydliga gärna och ange samtidigt källa för ditt påstående om att den ryska ekonomin diversifierats.

   Fundera även lite på vilka som drabbades hårdast av det ryska importförbudet av livsmedel. Västerländska producenterellerryska konsumenter? Vilka tjänade på det förutom de oligarker vars stöd Putin ärberoende av?

   Utöver detta kan du ju också fundera lite över det ryska agerandet i samband med Moldaviens Associationsavtal med EU och de ryska sanktionerna mot import från Ukraina redan innan Maidan.

   • Fredsprojektet deltar i illegala sanktioner mot Ryssland på USA.s uppdrag. Instämmer i skarpa åtgärder mot Ryssland utan bevis. Några av dess ledande medlemsländer har illegalt stött rebeller och terrorister i Syrien, och som medlemmar i Nato bedrivit ett krig som förstört Libyen utifrån falska uppgifter. Deltagit i kriget i Afghanistan långt utöver FN-resolution. Sätter upp militärstyrkan PESCO. Nära samarbete med Nato och dess illegala krig enligt ovan. mm

    Läs här PESCO

   • Nå Jesper, var är källorna på dina påståenden? Vi andra väntar ivrigt! Men det man kan misstänka om Jesper är att det är ett internettroll eller en MSM-”journalist”. Och kom nu inte dragande med AB, Expressen eller DN som ”källor” för alla vet att dessa ”medier” ägs av globalisterna och torgför deras propaganda.

 5. Den pandemi som sprids över världen från kobbarna västerut med hjälp av demokratins hovnarrar är mer elakartad än vanligt. Allmogen hjärntvättas till att försvara parasiterna som säger sig arbeta för demokrati och en sund och frisk samhällskropp. Undrar hur länge denna epidemi kan fortgå? Tills vi får ledare som förstår skillnaden mellan att tjäna Lucifer och att tjäna pengar? Troligen.

  • @Gösta Lilja
   Det kommer att fortgå så länge tills parasiternas försvararen själv drabbas ordentligt av ideologin, ondskan som de försvarar!
   Dessa försvarare är bara ett ”medel” i parasiternas hand och när de inte längre behövs skall de kastas till vargarna……..

 6. I sakfrågan finns bara den brittiska regeringens påståenden, ingenting annat. De kan mycket väl tillhöra samma kategori som Tony Blairs påståenden att Irak om en trekvart kan bomba London med massförstörelsevapen.

  Rysk expertis tvivlar på om nervgift av nämnd typ överhuvudtaget varit i bruk, oavsett förövare. Klart är däremot att ett lämmelsyndrom åter drabbat västvärlden. Alla vasaller kastar sig utan frågor ut över stupet. Det som påstås ha hänt har knappast hänt, men även om det hade hänt har man tappat sinnet för alla proportioner. Västmakterna bedriver krig direkt och via mellanhänder där det dagliga offerantalet ligger på hundratals människoliv, dag efter dag, år ut och år in. Enligt en ny amerikansk studie ligger antalet offer för kriget i Irak efter 2003 på en skala mellan 1,6 och över tre miljoner människoliv. Men inga protester mot dessa övergrepp. En agent är mer värd än miljoner irakier. Desperata människor tillsammans med våldsverkare flyr till Europa och utgör på flera ställen en allt svårare situation. Det är ett verkligt säkerhetsproblem men det låtsas man inte om. En agents öde verkar fungera som skotten i Sarajevo, gnistan som skall tända en storkonflikt.
  Med Pompeo som utrikesminister och Bolton som säkerhetspolitisk rådgivare i USA kan relationerna till Ryssland bara ha en riktning och utsikterna är sämre för alla konfliktområden. Bolton har länge ivrat för krig mot Iran. Hur Nordkorea kan nå en kompromiss med dessa är svårt att se. Europa har nu nått en bottennivå i sin politik som inte fanns ens under det tidigare kalla kriget.

 7. Nej, det förbereds inget krig av väst, men däremot vill Putin återerövra områden han anser historiskt och rättmätigt tillhöra Ryssland, alltså Vitryssland och Ukraina. Inget västland har några som helst ambition, planer eller kapacitet att starta framgångsrika erövringskrig, däremot går gränsen vid offentliga mord på ryska avhoppare med ABC-medel på demokratiskt icke-ryskt territorium. Därför föreligger en gemensam västlig politik i frågan.

  Man kan säga att Putin enar väst mot Putin, och Putins traditionella ryska imperialism.

 8. Gerry Docherty och Jim Macgregor redovisar i sin ”Hidden History” hur grupper ur den engelska eliten under lång tid förberedde det första världskrigets kamp mot Tyskland. Ett krig som hett önskades av imperiet. England ville förgöra en konkurrent. Tysklands industri arbetade på ett modernare sätt och med nya tekniker. Med andra ord en svår konkurrent. Som skulle krossas. Propagandan demoniserade det kejserliga Tyskland. Betecknade långt före krigsutbrottet tyskarna som ”hunner”. Påstod att Tyskland förberedde att angrepp på England. En absurd lögn som understöddes av olika texter om tyska spioner. Lögner och fler lögner. Hela hetsupplägget liknar på ett kusligt sätt dagens hets mot Ryssland. Som om politiker och media använd förspelet till första världskriget som förlaga. Lögnerna och hetsen således ett dödens spel som uppförts tidigare. För hundra år sedan. Eliterna har svårt att förnya sig. – Men de driver oss mot en katastrof. ”Hidden History” bör läsas av många. Jag funderar på att sända ett exemplar till Stefan Löfven Och ett till Margot Wallström.

  Ulla Johansson

 9. EU och USA (Clintonfalangen) har under lång tid provocerat Ryssland. De försökte ju med svensk hjälp få till en statskupp i Vitryssland, sen uppmuntrades Georgien att provocera Ryssland vilket inte heller gick så bra men till slut fick de till en statskupp i Ukraina. Ryssland bedriver aggressiv underrättelseinhämtning och andra operationer mot grannländerna men det är förståeligt. Vilka är vinnarna vid en konflikt mellan EU och Ryssland? Om hundratusentals europeiska och ryska soldater dör och ekonomierna kraschar vilka kan då lätt ta över? Vilka kan bedriva folkmord utan att EU och FN protesterar? Jo, Saudi/Muslimska Brödraskapet. Vilket drömläge EU ger dem nu.

 10. Jag misstänker att nervgiftet ska användas i Ukraina eller i Syrien vid nästa krig och att då Ryssland och Putin ska beskyllas, som vanligt, genom fulmedierna som ägs av västs monopolkapitalister, vilka livnär sig på konflikterna, likt parasiter. Vi kan stoppa dem.

  Parasitbeteendet är ett vanligt beteende hos psykopater, som inte har några sociala spärrar. Det är en del av det mentala handikappet. Detta handikapp gynnas givetvis av den otyglade kapitalismen och de korrumperade politikerna i demokratisk förklädnad, vilket leder till denna skadliga monopolkapitalism i USA såväl som i väst.

  Dagens imperialistiska monopolkapitalism var aldrig målet för de filosofer som en gång förespråkade kapitalism som såg den som ett sätt att berika hela samhället. Många av dem hade säkerligen varit starkt emot det som sker i världen idag. Lösningen mot parasiterna är att det mentalt friska folket måste lära sig att känna igen dem och rösta på andra politiker och för mer direktdemokrati.

  Psykopater är lätta att känna igen med lite vaksamhet. De använder olika former av osanning, ganska välkända retoriska trix, och de förstår inte normala sociala regler. Ex. kan de skratta åt mord som de är ansvariga, såsom Hillary skrattade åt mordet på Khadaffi, eller så kan de bete sig ohövligt mot det motsatta könet utan att känna någon skam, likt Trump, eller samverka med extrema sekteristiska terrorister utan att blinka om det gynnar dem kortsiktigt.

  De kapitalistiska filosoferna hade garanterat varit emot detta, samt det välfärdsrace mot bottnen, som sker genom psykopaternas frihandel, genom vilken storföretagen undviker beskattning och alla andra får betala. De hade säkert varit emot de monopolkapitalistiska företag som undergräver demokratin i varje stat inom de unioner som ingår i frihandeln.

  De flesta högt skattade kapitalistiska filosofer hade nog vänt sig i graven om de hade sett vad som sker idag, eftersom det är en mycket obalanserad parodi på deras filosofi. Intelligenta liberaler som fötts med viss medkänsla, ex. Lars Bern via SwebbTV, beskriver problemet bra och han anser att det gått för långt nu.

  Han levererar ingen balanserad lösning på problemet. Det är det inte många som gör, ej heller i vänstern, men det gör jag. Jag har inte enbart beskrivit lösningen på korruptionen, men även levererat det parti som har potential att i snabbare takt byta ut korrumperade politiker, nämligen Valsamverkanspartiet där alla ny vänsterpartier är varmt välkomna.

  Jag har även länkat till de alternativa medier med öppna kommentarsfält, som genom sin öppenhet och inbyggda rätt till dementi och skepticism, också utgör en mycket viktig del av lösningen mot de parasiter som suger ut och mördar alla olika folk i världen.

 11. Ja hetsen mot Ryssland når oanade nivåer. Efter Västs krig/folkmord, endast på annans mark har de uppenbart bestämt sig för att överge den strategin – nästa blodiga slagfält blir därmed även på egen mark, så enkelt är det.

 12. Varför litar man på Brittiska uppgifter när man känner till hur den brittiska regeringen och säkerhetstjänsten arbetar? Det är ett välkänt faktum att den brittiska regeringen har samarbetar med terrorister i Nordirland, t o m organiserat mord på nordirländska medborgare.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Pat_Finucane
  Ingen utvisade några brittiska diplomater när mordet på människorättsadvokaten Pat Finumcane mördades. Eller när brittiska fallskärmsjägare sköt ihjäl 14 obeväpnade människor på öppen gata i Derry 1972, och som den brittiska regeringen skyllde ifrån sig på offren, eller på IRA.
  Eller när den brittiska regeringen genomförde razzior och grep tusentals människor och placerade dessa i interneringsläger (H-block).
  Eller när den brittiska regeringen använde tortyr mot de gripna.
  Och med flera händelser.
  Jag anser att den svenska regeringen och hela EU och USA ska vara lite misstänksamma mot var infon kommer ifrån. Storbritannien har fört världen bakom ljuset mer än en gång under de senaste 50 åren!

  • ”Storbritannien har fört världen bakom ljuset mer än en gång under de senaste 50 åren!”

   Jag har förstått det nu. Ett litet land men har varit en stor spelare på världsarenan. Ibland pratas det om imperialism här på bloggen och då är det nog England jag tänker på i första hand. Ingen fredsnation precis med kolonier och ekonomiska intressen överallt tiden det begav sig.

 13. Amerikanska militären erkänner detta.
  Strategiskt missilförsvar, som USA bygger för att ta ner interkontinentala missiler, kommer inte att skydda mot Rysslands nya vapen.
  Efter att Putin tillkännagav de nya vapensystemen höjde Trump-administrationen den vita flaggan och bad plötsligt om nya vapenstyrningssamtal .
  http://www.moonofalabama.org/

  USA:s missilförsvar är en pinsamhet – det kommer inte att fungera. Inom den nya försvarsbudgeten på 700 miljarder dollar tilldelade amerikanska kongressen mer pengar till USA:s missilförsvar.
  Mer av de amerikanska skattebetalarnas pengar kommer också att ges till missilförsvars-entreprenörer i Israel: Kongressen har dramatiskt ökat sin budget för de israeliska missilförsvarsprogrammen med 148 miljoner dollar för att inkludera pågående Iron Dome och Arrow 3-utvecklingen.

 14. Försvar mot de nya missiler som Ryssland utvecklat lär inte fungera för USA eller något annat land heller, det är bara att inse. Redan de gamla ICBM som fanns förr var svåra att skjuta ner även för dagens mer avancerade luftvärnssystem. Ett problem med missilförsvar är dessutom att det finns kärnvapentorpeder som kan ödelägga alla kuststäder och de går som bekant under vatten. Ett annat problem är ju t ex UPS, Jetpak och mängder av andra vanliga civila transportföretag som helt ovetande kan utnyttjas som kärnvapenbärare. En bomb på flera kiloton får plats i en låda motsvarande en resväska inklusive skydd mot upptäckt av radioaktivitet…Man tror ju knappast att vanliga transportföretag har någon som helst chans att upptäcka en väl förtäckt bomb bland de enorma mängder gods som skickas runt hela jordklotet. Militära säkerhetsexperter runt om i världen kliar sig nog i huvudet och man inser nog att det snabbt blir godnatt för världen om ett kärnvapenkrig skulle bli aktuellt. Och man kan nog vara ganska övertygad om att det sedan länge utvecklats färdiga vapen för ändamålet. Kanske man redan placerat ut bomber i alla större städer m.m. Med tanke på hur rutten världen är så är det ju fullt möjligt. För övrigt så är jag övertygad om att det brittiska agerandet i Skripal-affären har mer med Brexit att göra än med Ryssland…Kanske är det så att både May och Putin spelade under täcket för båda hade kanske något att vinna på detta, May hoppas kunna visa britterna att EU är till viss nytta i en kris och Putins populäritet ökade ytterligare inför presidentvalet.

 15. Storbritannien behöver dimridåer. Sedan krigets utbrott i Jemen har Storbritannien levererat vapen för 4,6 miljarder pund till saudierna, dessa demokratins förkämpar i arabvärlden. Med sådana värderingar är det klart att alla avledningsmanövrer är välkomna. Robert Fisk skrev om sina löjliga landsmän som stoltserar med vallmon på rockuppslaget, ett smaklöst hyckleri där veteranernas minne från Första världskriget utnyttjas för att dagens krigsivrare skall kunna visa upp sin förträfflighet.

  Om Östra Ghouta ropade NATO-länderna i högan sky att 400 000 moderata halshuggare befann sig i livsfara för ryska flygangrepp. När denna del av Syriens befrielse nästan är fullbordad har det framkommit att 105 000 civila flytt från Östra Ghouta till regeringssidan medan 7 000 jihadister fått fri lejd till Idlib. De 300 000 som ”saknas” är folk som blivit intern- och externflyktingar och flytt långt tidigare, för flera år sedan. Insatser från flyg har knappt förekommit. Däremot har stora lager av kemiska preparat och andra vapen påträffats och omfattande tunnelbyggen som sägs ha konstruerats under ledning av franska och brittiska experter med syriskt slavarbete. Tunnelingenjörena har även smitit iväg till Idlib.
  Men för att rätt skall vara rätt skall Theresa May dock ha tack för att hon idag sänt sina kondoleanser till Ryssland med anledning av storbranden i shoppingcentret. Ett litet steg är alltid något.

 16. Vi går ganska lätt i fällan om vi nöjer oss med nyhets-Tv och rikspressen.
  Stora delar av västvärlden är fångade i en medial masspsykos och hysterin emanerar från NATO. Mycket välorganiserat, här finns ingen slumpmässighet. Kom ihåg att det är lika mycket opinionen/ folket i våra länder som är listigt manipulerade in i tankefällan/ antiupplysningens NATO-förlovade land.
  Här ’Skripal case is a carefully-constructed drama’ – John Pilger
  https://www.youtube.com/watch?v=dxRiG8vRRBk&feature=youtu.be

  Sedan finns där NGO’s som hjälper till att implementera krig, inte fred. Många bäckar små som tillsammans mynnar ut i interventioner, krigshandlingar runt om i världen, allt enligt den dolda agendan.
  Human Rights Watch: A Handbook for US Foreign Policy :
  https://www.youtube.com/watch?v=x08QVt4D1ko

 17. Boris Johnson och ”dead cat on the table”-strategy

  Från Stefan Lindgren:

  3 mars 2013 beskrev Storbritanniens nuvarande utrikesminister Boris Johnson i en artikel i Telegraph strategin ”en död katt på bordet”.

  Det är exakt denna strategi som han nu satt i verket mot Ryssland, för att avleda uppmärksamheten från problemen med Brexit och de konservativas nederlag i valet.

  ”Låt oss anta att du håller på att förlora ett argument. Fakta är överväldigande mot dig, och ju fler människor som fokuserar på verkligheten, desto sämre är det för dig och din sak. Det bästa du kan göra under dessa omständigheter är att utföra en manöver som en bra politisk taktiker beskriver som att ’kasta in en död katt på bordet’.

  …inte så att alla människor kommer att bli upprörda eller oroade…. Poängen… är att alla kommer att skrika ’Jisses, det ligger en död katt på bordet!’; Med andra ord kommer de att prata om den döda katten, den sak du vill att de ska prata om, och de kommer inte att prata om det problem som har orsakat dig så mycket bekymmer.”

  Just nu driver Johnson den här sketchen med full kraft. Brittiska UD springer runt på ambassaderna med ett propagandamaterial fullt av obevisade påståenden om allt ont Ryssland gjort.
  https://www.8dagar.com/2018/03/dod-katt-pa-bordet.html

  https://en.wikipedia.org/wiki/Dead_cat_strategy

 18. […] Regeringen i Storbritannien har aldrig sagt att nervmedlet tillverkades i Ryssland, eller att det bara kan tillverkas i Ryssland. Den exakta formuleringen ”av en typ som utvecklats av Ryssland” användes av Theresa May i parlamentet, av Förenade kungariket i FN:s säkerhetsråd, av Boris Johnson på BBC. Mest talande är att frasen ”av en typ som utvecklats av Ryssland ” är den fras som användes i den gemensamma kommuniken av Storbritannien, USA, Frankrike och Tyskland: Denna användning av ett militärt nervmedel av en typ som utvecklats av Ryssland utgör den första offensiva användningen av ett nervmedel i Europa sedan andra världskriget. Visste du att OPCW-inspektörer har haft full tillgång till alla kända ryska kemiska vapenanläggningar i över ett decennium – inklusive de som identifierats av den påstådda whistlebloweren Mirzayanov ”Novichok” – och i fjol avslutade OPCW-inspektörerna destruktionen av de sista 40 000 ton ryska kemiska vapen * OPCW ska nu undersöka det gift som påstås ha använts mot Skripal. (Hur de nu ska veta att de får ”rätt” gift att undersöka). Robin M. Black, som var direktör för Porton Down, skrev i 2016 om «Novichoks»: No independent confirmation of the structures or the properties of such compounds has been published. Pål Steigan Förre brittiske ambassadören Craig Murray skriver i en artikel nyligen ”Jag har nu fått bekräftelse från en välplacerad källa att forskare vid det brittiska centrat för kemiska vapen Porton Down, c:a en mil från Salisbury, inte kan identifiera att nervgasen var av rysk tillverkning och man har varit irriterad över det tryck som ställs på dem för att göra det. Läs mer här! * Än mindre finns några motiv för Ryssland till en sådan handling just före presidentvalet. Effekten skulle bli – och blev – en fortsatt demonisering av storfavoriten Vladimir Putin. * Det har framkommit att Ryssland förstört sina kemvapen under internationellt överinseende av OPCW. Västs diplomatiska krigföring mot Ryssland – förberedelse för krig i Europa? […]