Labourledaren Corbyn vågar ifrågasätta anklagelser utan bevis. Vilken fräckhet!


Hurr vågar labourledaren Corbyn ifrågasätta anklagelser utan bevis? Vilken fräckhet!

i Andra om:
, , , , , , , , , , ,
,

Corbyn public-enemy-corbyn


20 svar till “Labourledaren Corbyn vågar ifrågasätta anklagelser utan bevis. Vilken fräckhet!”

 1. Corbyns brorsa är astrofysiker, ”my name is Corbyn, Piers Corbyn, astrophysicist”, han lyssnade kanske även under kemilektionerna. Det har framkommit motstridiga uppgifter om den påstådda substansen, den finns inte på OPCW:s lista vilket kan bero på flera omständigheter, varav en är att man testat kring medlet men inte utvecklat något. På MoonofAlabama misstänker man att den nämnde ryske kemisten är likt de irakiska överlöparna, en bluffmakare ute efter pengar,
  Pensionerade ambassadören Craig Murray som vistats i regeringskvarteren under sin aktiva tid och vet hur en slipsten ska dras, påpekar att det i de hätska utfallen mot Ryssland, ”Putin gav ordern” enligt Boris Johnson, trots allt bara finns den svaga formuleringen ”en av Ryssland utvecklad substans”. Enligt Murray beror detta på att brittiska experter vägrat att skriva under skarpare formuleringar som de vet att är direkt falska.

  Det finns så många som har att vinna på smutskastning av Ryssland att det bara är att välja. Tyska Contra-Magazin väljer USA och den nyutnämnde höken Mike Pompeo som gick från CIA till UD. De misstänker att Pompeo utnyttjat britterna som sina nyttiga idioter, något dessa dessutom inte har något emot. Nu ser det riktigt illa ut. Med Pompeo som utrikesminister och Bloody Gina på CIA styr USA mot direkt kollisionskurs.3

 2. Och nu kommer Fejk Stream Media inte spara på krutet: anti-bla, bli, bli; kanske t o m landsförrädare och säkerhetsrisk. SvT hade en fakta ruta på text TV där man hänvisar till lögnkanalen BBC – samma kanal som sålde 45 minuter lögnen och som än idag ljuger om ”regimen bombar; gas attacker.”

 3. När det gäller Ryssland och Putin så behövs det inga bevis resonerar dessa demokrater av
  ”västliga värden” som de säger sig stå för. England är i inhemsk kris sedan Brexis, Trump går från kris till kris till kris och huvuden rullar, Tyskland har efter 6 månader av regeringskris fått en svag regering, då är det bra att få en utländsk fiende att fokusera folket på. Inhemska Ryss-hysterin tar sig lustiga uttryck här hemma. Se DN artikel där UD har utnyttjar Patrik Oksanen som ”nyttig idiot”
  för en artikel. Detta avslöjades av Riksdagsledamoten Hanif Bali (M). Som har fått göra en pudel.
  Intressant är också hur DN driver hur Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) fått sina uppgifter här menar man att det kan vara Ryssland som har avlyssnad mail-trafik. Här så värnar ej DN för uppgiftslämnare skydd men det skall väl ej gälla nu. Undrar om DN tycker det behövs några bevis :-)
  ps Läs artiklarna och studera DN ”Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.”

  Och döm själva

 4. Mediehetsen mot Jeremy Corbyn blev för stark, nu lär han ha rättat sig in i ledet. I en valkampanj skulle det givetvis vara mycket riskfyllt att stämplas av hela medieapparaten som Kremls röst.
  En rättelse till mitt inlägg ovan: Den formulering som lär komma från brittiska specialister är ännu ett snäpp svagare och lyder ”av en typ av substans som Ryssland utvecklat”. Typ alltså är tillägget.
  För den som vill veta mer rekommenderas verkligen moonofalabama.org Det är för långt och detaljerat att översättas, men läs även kommentarsfältet, intressanta observationer. Rapporteringen är så motstridig att flera möjliga scenarion inte kan uteslutas. Bland dem faderns och dotterns kollektiva självmordsförsök, men även skaldjursförgiftning på restaurangen. Vårdpersonalens kommentarer och att de klarade sig oskadda har väckt reaktioner. Bilderna i medierna med skyddsutrustad utryckningspersonal gäller för dem som senare kom till platsen.
  Och för vad det är värt: Substansen Novichok nämndes i tre olika avsnitt i en TV-serie i februari på brittisk TV, där de permanent suspekta ryska agenterna avlivar sina motparter med denna substans. Från fiktion till verklighet ?

 5. Naturligtvis kan man inte utesluta att Ryssland ligger bakom detta men att tvärsäkert uttala sig i stort sätt direkt efter att det hänt utan att hänvisa till sakliga bevis är något annat.
  Nedan citat från expressen där även Carl den enfaldige uttalat sig samt en rysk forskare.
  Lite märkligt att Ryssland/Sovjetunionen redan på 70- och 80 talet låg så långt framme både vetenskapligt och tekniskt att vi i väst efter nästan 40 år inte hunnit i kapp.

  ”Den ryska kemisten Vil Mirzayanov blev känd efter att ha avslöjat hemliga kemiska vapen-experiment som utfördes i Ryssland. Han säger till The Guardian att ingen annan än den ryska staten kan ha utfört attacken.
  – Det krävs en väldigt högkvalificerad professionell forskare eftersom det är väldigt farliga grejer. Extremt farliga. Du kan dö, säger han till tidningen och fortsätter:
  – Först och främst måste du ha ett väldigt bra skydd, en väldigt specifik behållare. Att göra det till ett vapen är omöjligt utan avancerad teknologisk utrustning. Det går inte ens att föreställa sig.
  På Twitter har Carl Bildt länkat till artikeln och skrivit:
  ”Inte en chans att någon annan än den ryska staten haft möjlighet att utföra den här nervgagattacken, säger mannen som verkligen vet”. ”

 6. Kommer Deep state in the United States inleda en falsk flaggoperation i Syrien på Rysslands valdag?

  https://russia-insider.com/en/will-deep-state-launch-false-flag-syria-russias-election-day/ri22817

  Washington är panikslaget. Förenta staterna är närmare ett krig med Ryssland än någonsin, men hjärntvättade amerikaner har ingen aning om vad som händer.
  Det här är vad som händer: USA:s situation i Syrien har försämrats avsevärt under de senaste två veckorna. Washington hoppades att dess CIA-backade militanter skulle kunna upprätthålla situationen i East Ghouta så att de kunde fortsätta att skjuta bomber och raketer in i Damaskus stadscentrum och därigenom sätta ytterligare tryck på den syriska regeringen.
  Deras åtråvärda nya världsordning läggs i damm i ödemarker 10.000 miles från Washington. Dessa människor har helt enkelt förlorat kontakten med verkligheten. Deras kollektiva ångest sprutas nästan dagligen över rubrikerna i det mest provocerande språket som kan tänkas.
  De falska påståenden om att Putin förgiftat en dubbelagent och hans dotter passar perfekt i strategin att vilseföra de länder som faktiskt försvarar de principer som ligger till grund för den internationella ordningen: staters suveränitet, strikta gränser, självbestämmande och icke-ingripande, som alla har blivit kasserade som skräp av det ”exceptionella” landet som sätter sig över lagen.

 7. Nu har även Craig Murray hittat informationen om de iranska kemisternas insats,
  som jag skrev om på denna blogg både en och två dagar innan Craig Murrays upptäckte dem:

  https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/03/first-recorded-successful-novichok-synthesis-was-in-2017-by-iran-in-cooperation-with-the-opcw/#respond

  Eftersom fragmentspektra är extremt instrumentberoende, kan man utgår från att britterna
  mikrosyntetiserade Novitjok som referens. Receptet finns ju i den iranska artikeln, som
  man kan utgå från att de kände till (två klick med googles helt publika vetenskapliga sökmotor
  ger träff).

  Vad Murray inte diskuterar (alternativt inte inser) är uppskalningsproblematiken. I den
  frågan verkar Mirzayanov säga lite allt möjligt. T ex:

  ”However, Mirzayanov said, to make the poison would have required ”the knowledge of people who were working at this factory” in Russia.” ( https://edition.cnn.com/2018/03/13/world/novichok-former-soviet-chemist/index.html).

 8. Kommer att tänka på ett fullbordat mord i ett annat Salisbury (USA) där den svenske medborgaren Victor Gunnarsson hittades mördad år 1993. Gunnarsson var tidigare en av de misstänkta för mordet på Olof Palme. Ett egendomligt sammanträffande var att Palmegruppens chef, Hans Ölvebro, befann sig i Salisbury vid tidpunkten för mordet på Gunnarsson. Något diplomatiskt käbbel mellan USA och Sverige uppstod förstås inte utan fallet löstes av amerikansk domstol där en före detta polis dömdes till livstid plus 40 års fängelse. Hur nu sådana domar verkställs? Nedfrysning kanske? Mannen är med stor sannolikhet oskyldig och har följdriktigt överklagat domstolens beslut. Utan framgång förstås.

 9. Förutom allt annat tillkommer den ofantliga uppmärksamheten. Hade Edward Snowden spårats innan media fick veta om honom hade förmodligen ingen utom hans familj vetat att han ”omkommit under oklara omständigheter”. Agenter lever farligt och det vet de om. Seth Rich ?
  När hjärnorna bakom ett terrordåd i Ryssland uppspårades till bl.a. Istanbul och München dog de alla av blyförgiftning. Inte en rad om detta i västliga medier. Konstigt inte sant. Problemet var att Ryssland hade alltför många detaljer att redovisa som de kunde dra i dagsljuset. Hur kom det sig att de befann sig i NATO-länder? Det kunde bara bero på att de åtnjöt värdarnas gästfrihet med deras kännedom.
  Samtliga stormakter ägnar sig åt snabbjustis när det betraktas vara av nöden. Och en mindre makt i Mellanöstern är rentav särdeles känd för detta medan medierna tittar åt annat håll.

 10. ABC News säger att den tidigare ryska spionen och dottern Yulia kunde ha blivit utsatta för nervmedlet genom ventilationssystemet.
  https://www.theguardian.com/uk-news/2018/mar/18/ex-russian-spy-may-have-been-poisoned-by-cars-ventilation-says-us-media

  BMW-bilen ägd av den tidigare dubbelmedlet Sergei Skripal och hans dotter, Yulia, kan ha utsatts för ett dödligt nervmedel genom bilens ventilationssystem, rapporterade amerikanska medier.
  Paret befinner sig fortfarande i kritiskt tillstånd på sjukhus efter att ha utsatts för nervmedlet novichok i Salisbury i Storbritannien för två veckor sedan.
  The Sun rapporterade på söndagen att Yulia Skripals pojkvän var en rysk hemlig serviceagent. Tidningen sade också att hon hade arbetat i den amerikanska ambassaden i Moskva.

 11. Detta år ett mysterium. Hur har de fått i sig giftet? Begravningsbukett, bilens ratt eller ventilationssystem, resväskan osv. De har varit här och där men den ende, som insjuknat är den brittiske polismannen. Var det han som exponerade dem för giftet?

 12. Maria Zhakarova gör köttfärs av Lilla-brittaniens anklagelser om ”gift attack”. Ännu en bekräftelse på att Lill-brittaniens politiker har en IQ runt 50, men höga poäng vad gäller benägenhet att ljug.
  https://www.youtube.com/watch?v=vTA6KA3fCzc

 13. […] Tidigare artiklar här om denna fråga: Spionhistorien i London utan bevis mot Ryssland – för att bereda grunden för anfall i Syrien? 14/3 Storbritannien anklagar för fullt utan att ha presenterat bevis. Mothugg Corbyn. Frankrike? 15/3 Hotfulla stormakts-anklagelser mot Ryssland som har förstört sina kemiska vapen enligt OPCW. Kan Novichock tillverkas i garage? 16/3 Labourledaren Corbyn vågar ifrågasätta anklagelser utan bevis. Vilken fräckhet! […]

 14. […] Tidigare artiklar här om denna fråga: Spionhistorien i London utan bevis mot Ryssland – för att bereda grunden för anfall i Syrien? 14/3 Storbritannien anklagar för fullt utan att ha presenterat bevis. Mothugg Corbyn. Frankrike? 15/3 Hotfulla stormakts-anklagelser mot Ryssland som har förstört sina kemiska vapen enligt OPCW. Kan Novichock tillverkas i garage? 16/3 Labourledaren Corbyn vågar ifrågasätta anklagelser utan bevis. Vilken fräckhet! […]

 15. […] Tidigare artiklar här om denna fråga: Storbritannien pressar sina forskare att hitta (på?) stöd för att Ryssland är skyldigt till Skripal-storyn. Spionhistorien i London utan bevis mot Ryssland – för att bereda grunden för anfall i Syrien? 14/3 Storbritannien anklagar för fullt utan att ha presenterat bevis. Mothugg Corbyn. Frankrike? 15/3 Hotfulla stormakts-anklagelser mot Ryssland som har förstört sina kemiska vapen enligt OPCW. Kan Novichock tillverkas i garage? 16/3 Labourledaren Corbyn vågar ifrågasätta anklagelser utan bevis. Vilken fräckhet! […]

 16. […] Tidigare artiklar här om denna fråga: Västs diplomatiska krigföring mot Ryssland – förberedelse för krig i Europa? Storbritannien pressar sina forskare att hitta (på?) stöd för att Ryssland är skyldigt till Skripal-storyn. Spionhistorien i London utan bevis mot Ryssland – för att bereda grunden för anfall i Syrien? 14/3 Storbritannien anklagar för fullt utan att ha presenterat bevis. Mothugg Corbyn. Frankrike? 15/3 Hotfulla stormakts-anklagelser mot Ryssland som har förstört sina kemiska vapen enligt OPCW. Kan Novichock tillverkas i garage? 16/3 Labourledaren Corbyn vågar ifrågasätta anklagelser utan bevis. Vilken fräckhet! […]