Stjärnor från ”House of Cards” gör bra film om Donbass, Ukraina!


Läsaren Jan Nybondas har tipsat om denna film från USA om östra Ukraina! Varningslampor blinkar för fullt med tanke på all desinformation och USA-inspirerad propaganda om Ukraina.

Men här finns mycket av dokumentärt intresse!

Filmen presenteras så här ”The film, now available on YouTube, is very well made with excellent production values. It consists of a series of interviews with residents of Donbas, from ordinary people, to an American volunteer soldier from Houston (Russell ’Texas’ Bentley), to the Prime Minister (Zakharchenko). It includes an interesting segment with a parish priest, who talks about the spiritual aspect of the war.
Donbass

donbass II.
Democrat and left-leaning audiences will be surprised to learn of the strong socialist convictions of the Donetsk leadership. They are very serious about ’redistributing the wealth’ and proud of their very affordable health-care.”

Russia Insider skriver ”WATCH: Actor from ’The Americans’ and ’House of Cards’ Makes Great Film About Breakaway Republics of Ukraine, their Socialism – Shown on Fox in US, Sky in UK.

Russia Insider

Se och kommentera! (Det finns en längre vrsion på 70 minuter).

https://youtu.be/nB41s8dXDHw

Några artiklar om Ukraina här.
* Israel beväpnar neonazister i Ukraina
* Nato-smedjan Atlantic Council & Washington får storfrämmande – nazist från Ukraina
* Ukraina skippar Minsk-avtalet och förbereder ökat krig i östra delen av landet
* Förintelsens Minnesdag: Ukrainas Väst-stödda regering reser statyer över nazister
* CIA-dokument bekräftar att USA stött nazister i Ukraina i över 60 år, hjälp av svenska journalister
* De främsta separatisterna i Ukraina sitter i Kiev
* Ukraina ”ersätter” anti-nazistiska och antiimperialistiska statyer med pro-nazistiska
* Dags att erkänna statskuppen i Kiev efter tre år!
* Ukraina på väg att lösas upp? 20/3
* Tysklands utrikesminister: Nej till upprustning, jag till Minsk 2 15/3
* Stöd Minsk 2 12/3
* Donbass separerar från Ukraina 7/3.
* Ukraina kränker systematiskt mänskliga rättigheter
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 1
* Ukrainakrisen: Från Nulandkakor till kallt krig. Del 2
* Avslag från Granskningsnämnden
* Dödsskjutningarna på Maidan: USA-stödd ”false flag” enligt vetenskaplig rapport
* Protestera mot svenska regeringens uttalande 21/2 1015 om Ukraina
* Väntad kalabalik i konkursfärdiga, korrumperade statskupps-Ukraina
* Gallup visar att 8 % är nöjda med regeringen i Ukraina medan 80 % är nöjda med Putin i Ryssland
* USA-ikonerna Kissinger och Brzezinski kritiserar USA:s Ukrainapolitik
* Nynazist ny talman i Ukrainas parlament
* Regissören Oliver Stone: Statskuppen i Kiev påminner om andra CIA-kupper
* Lästips för Stefan Löfvén och Margot Wallström – imperialismens kreatur

i , , , , , , , , , , ,


11 svar till “Stjärnor från ”House of Cards” gör bra film om Donbass, Ukraina!”

 1. Det var ju en intressant karta (den undre) som fick illustrera denna blogg. Mariupol ligger på regeringssidan, inte inom det som på kartan markerats som ”Donbass region”. Staden Lugansk (rysk stavning), som de facto ligger inom ”Donbass region”, fick däremot inte komma med, man undrar varför. Hur ska man tolka det faktum att Krim och ”Donbass region” markerats med samma färg? Normalt brukar samma färg på en karta markera att territorier tillhör samma land.

  En möjlig tolkning av färgmarkeringen av Krim och ”Donbass region” är att de markerar ”temporärt ockuperade territorier” i den självständiga nationen Ukraina.

  • I framtiden kommer Ryssland inte bara att ha bifogat Krim och Donbass-regionen i östra Ukraina. Kreml har också absorberat de tsaristiska ” Nya Ryssland” I södra Ukraina, som kopplar samman med Transnistrien, den östra delen av Moldavien lojal mot Moskva, och därigenom skära av Kievs tillgång till Svarta havet.
   Ryssland ser Västeuropa som moraliskt och ekonomiskt konkurs – dekadent och nära kollaps.
   Därför brytning av nästan alla större europeiska stater, börjar med Storbritannien.
   Skottland väljer självständighet. Nordirland förenas med Irland, vilket effektivt minskar Förenade kungariket till England och Wales.
   Den senaste tidens ekonomiska kris med decentraliseringen av Spanien, som kommer att se Katalonien och Baskien splittras och lämna resten av Spanien för att leva i ett spansk konvergerat.
   Grannskapet Frankrike förlorar territorium till baskerna, men huvuddragen är den ”multikulturella kollaps” på grund av att man inte accepterar ”vilda folk av färg” – invandrare från Frankrikes tidigare kolonier.
   Franska regeringen kommer att behöva deportera etniska minoriteter till ett område i sydöst kallat ”Arabiska Piemonte” – ett islamiskt fotfäste, förmodligen med Marseille som huvudstad.
   Belgien är också splittrad längs etnisk-språkliga linjer. De flamländska i norr ansluter sig till Nederländerna.

 2. Framtidsprognos.. I framtiden kommer ett sönderfallande EU gör det möjligt för Ryssland att bryta kontrollen över ryska majoritetsområden från de baltiska staterna. Estland förlorar Narva-distriktet, ett område som omger den huvudsakligen etnisk-ryska staden Narva, och Lettland förlorar Dvinskregionen, runt den lilla staden Daugavpils. Och Moskva underordnar Vitryssland till en region i Ryssland.
  Italien splittras också i två, längs ekonomiska linjer: Northern League kontrollerar landet till om gränsen mellan Toskana och Lazio. Rom är en del av södra Italien, vilket är för fattigt för att förhindra avskedandet av Sardinien och Sicilien.
  Bosnien-Hercegovina – en produkt av amerikanska diplomati – utplånas, uppdelad mellan Kroatien och Serbien. Som kompensation erhåller Turkiet utvidgningen av (huvudsakligen muslimska) Albanien med Kosovo och närliggande delar av Serbien och Makedonien, vilket skapar en större Albanien.
  Revanchist Ungern är äntligen i stånd att återfå en del av det territorium som den förlorade efter det österrikiska-ungerska rikets fall år 1918, och det reannexes Vojvodina från Serbien och en del av Transsylvanien från Rumänien.
  Men Polen straffas för sina synder mot Moder Ryssland genom fragmentering. Det verkar konstigt att Ryssland vill frivilligt dela med sitt västligaste territorium, men den punkt som görs har företräde framför helgedomen i Rysslands gränser: att köra hem till Warszawa, den dumhet som går ut från Rysslands skyddande paraply.
  För att kompensera för förlusten av Transsylvanien till Ungern, får Rumänien Moldavien – förutom den del som går till Ryssland. Bulgarien, som har flykt från sin traditionella plats vid Rysslands sida till Bryssels omfamning, straffas av att Turkiet slår av ett område runt den bulgariska hamnstaden Burgas för att rymma Bulgariens turkiska minoritet.h Lazio. Rom är en del av södra Italien, vilket är för fattigt för att förhindra avskedandet av Sardinien och Sicilien.

  • Novorossiya Is Back From the Dead. Ryska är överlägset det dominerande språket i Odessa och många av dem talar även ukrainska. Den ukrainska regeringen undertrycker våldsamma pro-ryska demonstrationer i öst. Det skulle vara större mening för de Rysslandsorienterade delarna av Ukraina att gå med ihop för att bilda ett eget eget land – ett land som kallas ”Novorossiya”med en befolkning på 20 miljoner och med industri-resurser. Enligt europeiska standarder är det redan ett bra land.
   Termen Nya Ryssland känns igen i historieböcker som beskriver ryska krigens 1700-tal mot ottomanerna som resulterade i Ryska rikets expansion till Svarta havet. De erövrade territorierna kallades ”Nya Ryssland”, ett namn som fortfarande användes i södra Ukraina fram till slutet av 1800-talet.
   Det är värt att notera att Ryssland redan i mycket mindre skala har repeterat Novorossiya-alternativet – i Abkhasiens och Sydossetiens utbrott i Georgien och i den separatistiska enklaven i Transnistrien (i Moldavien) som gränsar till Ukraina. På dessa ställen har missnöjda minoriteter som söker större kontroll över sina egna angelägenheter krigat mot sina nationella regeringar, med Moskvas uppmuntran och stöd.
   När det gäller Transnistria slutade Ryssland inbördeskriget 1992 genom att införa trupper som utsetts till ”fredsbevarare”. Dessa trupper finns fortfarande där och ser till att territoriet – som i stor utsträckning bebos av ukrainare och ryssar, som inte har något intresse av att utsätta sig för regeln för de rumänsktalande moldovanerna som för det mesta driver landet idag – förblir en ”frusen konflikt”.
   Transnistrien påstår sig ha självständigt status som en självständig stat, m. (Den 16 april förklarade den transnistriska regeringen återigen uttryckligen sin önskan om att ansluta sig till Ryssland, något som det har gjort många gånger tidigare, Moskva har hittills avböjt att svara jakande.)
   Det kan bero på att små Transnistrien – trots sin befolkning på bara 350 000 – fortfarande är ganska användbar för Moskva som den är. Ryssarna har använt enklavens existens för att orsaka all slags problem för Moldavien, som Kreml skulle vilja hålla sig i sin omlopp. För att bara nämna ett exempel tillåter Ryssland att transnistrierna suga naturgas från den ryska rörledningen som korsar deras territorium. Men Moskva skickar räkningen för gasen till Moldaviens regering, som är kvar för att hantera skulden.
   Om regeringen i Kiev försöker ingripa, skulle Novorossias regering bara behöva be Kreml om hjälp. Och varför inte? Det har gjorts tidigare.

   • De svenska Socialdemokraterna värnar och vurmar för minoriteter lite varstans men de ryska minoriteterna i diverse östländer bryr de sig inte särskilt mycket om. För att säga inte alls. Sedan talar de sig hesa om allas lika värde. Hur ska man kunna få förtroende för sådana politiska partier?

    • Sossarna har numera inget förtroende alls på något plan rent politiskt. Katastrofsiffror på 20% är fullt möjliga enligt undersökningar. Det som är mest märkligt är alla vallöften som haglar om vad man ska göra EFTER valet trots att man suttit och regerat i 4 år redan. Vem kan tro på vallöften från S efter alla svikna löften förra gången?

 3. Off topic II
  Nu börjar valaffischerna titta fram där jag bor. Nytt för i år är här att alla ansikten är vita (även hos Socialdemokraterna och Vänstern). Den etniskt och kulturella mångfalden som i några val tidigare skulle appliceras på politiken, vart tog den vägen??

 4. Före detta socialdemokraten tillika kommunala socialsekreteraren Nina Drakfors polisanmäler SVT för hets mot folkgrupp. Anledningen är att SVT i ett nyhetsinslag påpekat att problemet med den onyktra ryska befälhavaren på fartyget som gick på grund utanför Loftahammar i Västerviks skärgård beror på den ryska kulturen.

  https://www.youtube.com/watch?v=QOo73McIsxs

 5. Folk tenderar att tro att saker fortfarande handlar om landytor. Utbrytarrepublikerna krävde inte anslutning till Ryssland, även om vissa krafter gjorde det inom republikerna. Deras främsta krav var en ökad autonomi och möjlighet att fortfarande kunna handla med sin största handelspartner Ryssland och kunna resa fritt med grannlandet.

  Vi dödar dem för att upprätthålla EUs yttre östra tullmur, för att EU inte kan ge regioner dealen att själva styra sin handel och att handla med vem de vill. Det skulle nämligen vara väldigt många som skulle vilja ha den dealen.

 6. OSCE rapporterar (8 augusti):

  ”An SMM long-range UAV spotted convoys of trucks entering and exiting Ukraine via a dirt track where there are no border crossing facilities in the middle of the night. At 22:15 on 7 August, an SMM long-range UAV spotted a convoy of eight canvas-covered six-wheeled cargo trucks (five KamAZ-4310 and the rest undetermined) travelling east along a road near Chystiakove (non-government-controlled, 62km east of Donetsk).”

  https://www.osce.org/special-monitoring-mission-to-ukraine/390179

  https://www.youtube.com/watch?v=Ani2YWDLXl0

  Också ”en bra film om Donbass”?