En flod av lögner: Ab, Syrien,Ryssland,USA. Statskuppsplaner?


Ulla Johansson bidrar åter med en viktig artikel om media och Syrien. Den utgår från kritik av en artikel i Ab, men tar upp flera andra viktiga frågor på begränsat område.

Artikeln.
När jag i onsdags (14/12-16) läste Aftonbladets ledare med rubriken ”Putins massaker på Aleppos befolkning” träffade jag åter på det svarta slukhål etablissemangets propaganda utgör. Inne i ledartexten påståenden som detta: ”Revolutionen besegrad. Många som deltog i protesterna har tvingats fly landet. Men de som stannat kvar har haft en fristad i östra Aleppo.” Ab: Putins massaker på Aleppos befolkning. Om sanningen förvrängs så terroristernas illdåd och deras grepp om civilbefolkningen förvandlas till att de givit en fristad åt människor är journalistikens bottennivå nådd. Kanske ska vi här ta med Aftonbladets ekonomiska bindningar: amerikanska banker äger trettio procent av Schibsted.
aftonbladet_vi_hjalper
Men Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima befinner sig inte ensam i denna svarta propagandaström. Alla media i väst ylar om ”Aleppos fall” och jämrar sig över terroristernas nederlag. Både journalisterna och deras läsare verkar ha glömt terrordåden i Europa. Snyftar medlidande över samma terrorgrupper som tidigare har dödat i Paris och London. Av läsarnas kommentarer att döma har deras förnuft nu förblindats av mainstream-medias falska berättelser. Om Rysslands ondska, Om USA:s lysande demokrati. Och vem kan döma dem för förblindelsen. De berättelserna är de enda vi matas med. Stressade och pressade människor orkar inte söka sig till alternativa media. Vet i de flesta fall inte ens att den möjligheten finns. Så skräms vi i Sverige in i NATO – in i vårt eget fördärv. Lockas att tro att Ryssland tänker anfalla oss. Ett sluttande plan av lögner.
Som barn var jag väldigt lockad av småstadsbiografernas matinéförställningar. ”Indianfilmer”.  Mängden av vildavästernfilmer. Som alltid berättade om indianernas ondska och ”nybyggarnas” utsatthet. 
Putin imagesCAAIMOLN
Sanningen: de inträngande européerna (nybyggarna) hade fördrivit ursprungsbefolkningen, stulit deras land, utsatt dem för hänsynslösa massakrer, med vapenmakt drivit in dem i ”indianreservat” där ett sterilt landskap som var omöjligt att försörja sig i dödade dem. Hollywoods berättelser-propaganda förvred verkligheten och gjorde ondskan till offer. Så fungerar USA:s propaganda även idag. Jag använder ofta förfluten tids matinéförställningar som erinran i bedömningen av nutida lögnaktiga berättelser. En bra läxa.  
CIA arbetar nu hårt på att med medias hjälp trumma in att Ryssland hjälpt Trump till presidentposten genom Wikileaks avslöjanden om demokraternas och Hillary Clintons smutsiga trick i valkampanjen. Det finns ingen sanning i dessa absurda påståenden men det är ett djävulskt slugt grepp att koppla Ryssland till den kommande presidenten. De amerikanska medborgarna har blivit lärda att Ryssland är en hotande fiende. Trump har tagit hjälp av fienden. Alltså skall han bort.
Donald Trump II
Här blir propagandadriven verkligt farlig. CIA använder detta redskap i vilket syfte? Inte endast för att smutskasta Trump? I bakgrunden skymtar en statskupp. – Om de nu vågar gå så långt. Men de har vanan inne från USA:s utrikespolitik. Regimskiften, statskupper, där CIA redigerat skeendena. http://www.paulcraigroberts.org/2016/12/13/the-conspiracy-to-shut-down-truth-donald-trump-and-the-american-people/

Vi medborgare – antingen vi lever i USA eller Sverige – kastas omkring i denna malström av lögner, förtiganden, falska uppgifter, och har mycket liten möjlighet att själva bedöma vad som är sant och rimligt. – Kommer vi någonsin att kunna befria oss från den förblindelse etablissemangets propaganda utgör?

Aftonbladets desinformation.
Lurad Aftonbladet-journalist lurar oss
Aftonbladet desinformerar om Syrien – diskussion
Härjar värsta terroristen i Damaskus?

Köp i stället boken ”Kriget mot Syrien” – och läs den!

Några artiklar om Syrien.
Barnen i Aleppo dansar och ler
Tio feta lögner om Syrien
Påven uttrycker sin djupa solidaritet med Syrien och dess folk
Besvikna terrorist-stödjarna USA & Co desinformerar om Syrien
USA:s färska och äldre stöd till terroristerna i Syrien
Kongressledamot i USA: Vi finansierar terroristgrupper i Syrien
EU villigt betala Assad om terrorister får styra del av Syrien
Varför kapitulerar inte rebellerna?
Svenskt bistånd till Syrien och ISIS-vännen Turkiet
Fortsatt svenskt stöd till terrorister i Syrien
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , ,


9 svar till “En flod av lögner: Ab, Syrien,Ryssland,USA. Statskuppsplaner?”

 1. Alldeles för valet släppte någon av de amerikanska säkerhetstjänsterna uppgifter om Clinton som var till hennes förfång. Det antogs i den vanliga MSM-desinformationen att den säkerhetstjänstchefen stödde Trump mot Clinton.

 2. Aftonbladet är idag ren ”fake news”. Denna propaganda är ju tagen direkt från ISIS och AlQaidas desinformation!

  https://www.sott.net/article/286947-German-journalist-admits-CIA-paid-him-and-other-Western-journalists-to-lie-to-public-and-publish-pro-Western-articles-penned-by-CIA

  German journalist admits CIA paid him German journalist admits CIA paid him and other Western journalists to lie to and other Western journalists to lie to public and publish pro-Western articles public and publish pro-Western articles penned by CIA

 3. Det var mer propaganda än nyheter som kom från Östra Aleppo erkänner nu även brittiska media som Independent. Inga oberoende journalister eller aktivister kunde rapportera därifrån utan att riskera bli kidnappade och dödade. Artikeln avslutas: ”Nyhetsorganisationer har till slut blivit matade med sked av jihadister och deras sympatisörer. Genom att rapa upp information från sådana befläckade källor har medierna givit Al Qaida-liknade grupper varje uppmuntran för att fortsätta mörda och kidnappa journalister för att skapa och dra fördel av en brist på nyheter som de själva kan fylla upp.” http://www.independent.co.uk/voices/aleppo-crisis-syrian-war-bashar-al-assad-isis-more-propaganda-than-news-a7479901.html

 4. Anders frågade:
  ”Kommer vi någonsin att kunna befria oss från den förblindelse etablissemangets propaganda utgör?”

  – Jo jag tror det. En stor del av folket är nu så trötta på fulmedias lögner att fulmedia nu t.o.m. försöker trolla bort problemet på olika vis, men jag tror det är kört för dem. De liknar en nu en trollkarl som avslöjar sina trix till publikens jubel och skratt. Folk betraktar fortfarande skådespelet för nöjes skull, men tror inte på ett ord de säger längre även om de blandar sanningar och lögner.

  Folket vill nämligen inte se på komeditrolleri hela dagarna. Folket är seriöst också. De tar ex. demokratiska val på allvar eftersom det påverkar deras ekonomier, deras barn och vår miljö. Då vill de basera sina beslut på objektiva fakta.

  Därför tror jag att folket i allt större utsträckning själva är motiverade att söka bättre information som uppfattas som objektiv. Kanske de betraktar Fulmedia på skoj, men alls inte under någon längre tidsperiod. Kanske kommer de köpa lögnpressen ibland för att få sig ett gott skratt tillsammans med grannarna, kanske för sportbilagan eller för sex-bilagan, men knappast mer.

  Fulmedia blir s.a.s. förpassad till damtidnings/komedi/porr/sport-kategorin, dvs. politiskt ointressant.

 5. […] – En flod av lögner: Ab, Syrien,Ryssland,USA. Statskuppsplaner? 21stcenturywire.com – At Least 14 US Coalition Military Officers Captured by Syrian Special […]

 6. […] ”Den syriska regimen har med ryskt stöd bombat civila områden utan urskiljning, sjukhus och skolor har utsatts för riktade attacker”, menar Margot Wallström i ett uttalande och konstaterar närmast beklagande att ”oppositionen i de östra delarna av Aleppo förlorat”. På Aftonbladets ledarsida går Jonna Sima ännu längre. Putin och Assad inte bara ”massakrerar kvinnor och barn”. De slår mot ”den politiska oppositionen” som haft ”en fristad i östra Aleppo”. Ledarskribenten i Sveriges största tidning sörjer att ”revolutionen är förmodligen besegrad”. Kommentar, Anders: Publicerat Ab mm: En flod av lögner […]